Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):Napęd w PS3 głośny? Doznałem szoku, że ktoś go tak wspomina na tle tego, co oferuje XSX i PS5. Chciałbym, żeby napędy w obecnych konsolach były tak "głośne" jak w PS3. No ale obrzydzanie dystrybucji fizycznej musiało postepować.Nie pamiętam tylko PS3 Super Slim, ale ta faktycznie mogła być słyszalna.Ale naprawdę wam tak przeszkadzają głośne napędy które cichną po minucie od odpalenia gry, że obrzydza wam to dystrybucję fizyczną?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Teraz, wojtas011 napisał(a):Ale naprawdę wam tak przeszkadzają głośne napędy które cichną po minucie od odpalenia gry, że obrzydza wam to dystrybucję fizyczną?Instalacja? Granie w nocy? Nie mieszkam sam.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Lubię sobie kupić gierkę na zapas ale konsole na zapas to dla mnie nowość
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 7 minutes ago, krzysiek923 said:Napęd w PS3 głośny? Doznałem szoku, że ktoś go tak wspomina na tle tego, co oferuje XSX i PS5. Chciałbym, żeby napędy w obecnych konsolach były tak "głośne" jak w PS3. No ale obrzydzanie dystrybucji fizycznej musiało postepować.Nie pamiętam tylko PS3 Super Slim, ale ta faktycznie mogła być słyszalna.Napęd XSX dużo cichszy od napędu z PS5 który aż wprowadza mi konsole w wibracje przez te śmieszne protezy nóg. Ale zauważ, że w obu konsolach napęd pracuje jedynie przez kilkanaście sekund, później gry lecą z dysku. Na PS3 nie było instalacji i gry leciały z płyty.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. o to też, xbox 360 w trakcie generacji wprowadził możliwość instalowania każdej gry na dysk i to była bardzo spoko opcja
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Cichszy, ale podczas instalacji wciąż za głośny. Na szczęście to nie problem, bo MS czasami zrobi coś dobrze* i można pobrać grę na konsolę nawet przed jej zakupem (w całości, a nie instalacja starego buildu z płyty + dociąganie z neta). *a że gier na płytach coraz mniej na xboksie... xd
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 10 minut temu, Czoperrr napisał(a):Napęd XSX dużo cichszy od napędu z PS5 który aż wprowadza mi konsole w wibracje przez te śmieszne protezy nóg.Wytnij sobie jakieś małe kwadraciki z tej pianki, w którą owinięty był od nowości Series X/PS5 i podstaw pod te nóżki, może zamortyzuje drgania. A może nie. Może to w środku samego napędu brakuje jakiegoś wytłumienia. Nie robiłem tego, ale spróbować możesz.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 15 minut temu, Czoperrr napisał(a):Napęd XSX dużo cichszy od napędu z PS5 który aż wprowadza mi konsole w wibracje przez te śmieszne protezy nóg. Ale zauważ, że w obu konsolach napęd pracuje jedynie przez kilkanaście sekund, później gry lecą z dysku. Na PS3 nie było instalacji i gry leciały z płyty.Na PS3 dużo gier miało opcję instalki na dysk (ale najczęściej nie było to wymagane). Taki Soul Calibur 4 z HDD wczytywał walki w 3 sekundy.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Wymóg instalacji też chyba występował... Gran Turismo 5, przykładowo?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W tym ps5 slim też jest głośny napęd, jak to napęd. Jak gra się już zainstaluje to jest cisza.Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):Bardziej zastanawia dlaczego kupił teraz PS5 z zamiarem trzymania jej w szafie przez następne 2 lata.Ja sobie kupiłem bo za rok nie wiadomo jak będzie. Pewnie też przeleży w szafie bo mam jeszcze game passa do października potem jak pokończe backlogi może się uda przejść jakieś uncharted czy bloodborne.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 3 godziny temu, wojtas011 napisał(a):3 godziny temu, Czoperrr napisał(a): Bardziej zastanawia dlaczego kupił teraz PS5 z zamiarem trzymania jej w szafie przez następne 2 lata.Ma oczy i widzi co się dzieje z cenami ramu i gpu, co do drugiego to nie wiem xd1. Zawirowania za gpu/ram. 2. Cena PS4 po premierze PS5 rosla zamiast spadac. Czy tak by bylo z ps5 przy ps6? Chu.j wie, ale nie widac odwrocenia trendu, ceny konsol tylko rosna a rynek jest delikatnie mowiac poje.bany (patrz pkt 1).3. To co wyszlo na ps4 chce ograc na ps4 bo lubie grac natywnie. Nie mam drgawek, ze graficzka na ps5 jest lepsza czy cos. Gdybym mial to bym nigdy nie przesiadl sie z kompa na konsole. Tutaj liczyly sie dla mnie exclusivy, ktore mialy to konsolowe dna. Take spokojnie, romans z ps5 nie bedzie dlugi 3 godziny temu, Square napisał(a):Czemu nie brałeś od razu PS5?W 2020 mialem w co grac na ps3, nie mialem nic ograne z ps4 wiec w ogole nie palilo mi sie do ps5 (plus tam jakies ku.rwa wojny o kartony sie rozgrywaly bo pandemia, ceny i braki). Wyglad tez swoje robil. Wiem ze wyzej napisalem, ze mnie estetyka nie bardzo jara, ale estetyka tej konsoli to jest za duzo nawet jak na mnie. Czekalem wiec co pokaza w drugej iteracji i Ps5 slim jest chociaz mniejsze ale nadal paskudne. XSX czy nawet XSS wygraly tutaj po calosci (minus krzyzak klikacz).
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ja nie lubię pada od PS5. Nie lubię jego ergonomii, kształtu, rozłożenia analogów w połączeniu z tym kształtem. Wielu zmiana się podoba, ale wielu też się nie podoba. Wydaje mi się, że część graczy po prostu docenia progres w odczuciu jakości wykonania (jest ciężki, więc na pewno drogi - parafrazując dialog z pierwszego Jurassic Park) Od biedy w gry z PS4 można grać na padzie od PS4 (który też jakiś świetny nie jest), ale w przypadku gier natywnych jesteś zmuszony do DualSense. Do tego te dryfujące analogi, słaba bateria... I brak zamienników, dzięki czemu i tak dobrze się sprzedają, kosztując niemało.Krzyżak w padzie od Xboksa to przy tym mała niedogodność, a i tak nie trzeba z niego korzystać, bo sprzedajesz nówkę sztukę i za to kupujesz coś "lepszego" (cudzysłów, bo jak wiadomo kwestia upodobania).
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 hour ago, Mejm said:1. Zawirowania za gpu/ram. 2. Cena PS4 po premierze PS5 rosla zamiast spadac. Czy tak by bylo z ps5 przy ps6? Chu.j wie, ale nie widac odwrocenia trendu, ceny konsol tylko rosna a rynek jest delikatnie mowiac poje.bany (patrz pkt 1).3. To co wyszlo na ps4 chce ograc na ps4 bo lubie grac natywnie. Nie mam drgawek, ze graficzka na ps5 jest lepsza czy cos. Gdybym mial to bym nigdy nie przesiadl sie z kompa na konsole. Tutaj liczyly sie dla mnie exclusivy, ktore mialy to konsolowe dna. Take spokojnie, romans z ps5 nie bedzie dlugi W 2020 mialem w co grac na ps3, nie mialem nic ograne z ps4 wiec w ogole nie palilo mi sie do ps5 (plus tam jakies ku.rwa wojny o kartony sie rozgrywaly bo pandemia, ceny i braki). Wyglad tez swoje robil. Wiem ze wyzej napisalem, ze mnie estetyka nie bardzo jara, ale estetyka tej konsoli to jest za duzo nawet jak na mnie. Czekalem wiec co pokaza w drugej iteracji i Ps5 slim jest chociaz mniejsze ale nadal paskudne. XSX czy nawet XSS wygraly tutaj po calosci (minus krzyzak klikacz).No jak dla mnie to jest idiotyzm męczyć się na bazowym PS4 odrzutowcu kiedy masz w szafie PS5 z lepszą kulturą pracy i odpalaniem gier w jakości PS4 Pro no ale co kto woli. Dual Sense to najlepszy pad jakiego używałem a grałem na kilkunastu konsolach.
Opublikowano 47 minut temu47 min Mam ps4 pro.Nie wiem co moze meczyc w konsoli do gier. Wkladasz plyte i grasz jak to mowia. Meczenie to jest na pc jak trzeba jakas opcje wyszukac w windowsie 10.