Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano

Aktualizacja 1.2GB

• Odpowiedzi 10,3 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

Opublikowano

Toggle w opcjach jest z defaultu wyłączony jak coś.

Opublikowano

Dawać opinie forumek.Człowiek od rana w robo a łaknie opinie rodzimych forumowych ziombli.Reddici póki co pieją z zachwytu.

Opublikowano

Przed pracką miałem chwile tylko, żeby odpalić SHf, no i co, DF nie kłamali no. Czysto bez tego shimmeringu na roślinach.

Opublikowano

Eeee ale patchy do gierek to jeszcze nie ma? W sensie patrzę na SHf i FF7Rebirth i coż gierki nie maja patchy

Opublikowano

Ja na szybko sprawdziłem Alana 2 i FF Rebirth - w AW2 faktycznie jest czyściej, detale geometryczne, tekstury alfa, czyli jakieś siatki, roślinność, przewody są bardzo spójne teraz, ogólnie wrażenie wyższej rozdzielczości. Warunek niestety taki, że jednak jak się ruszy postać z miejsca to zaczyna to trochę tańczyć i migotać znowu. No i w Przypadku Alana, tam gdzie był szum, czyli głównie na odbiciach specular - dalej szum jest ale to kwestia ich systemu GI.

Rebirth - myślałem że nie da się tam nic poprawić, tymczasem na ekranie jest niewiarygodna jakość, obraz jest mega krystalicznie czysty, nic nie mignie, nic nie skończy. Szok i niedowierzanie, kiedyś na takie coś mówiło się - bullshoty.

19cfb022d0c94-screenshotUrl.jpg

19cfb022d0c34-screenshotUrl.jpg

19cfb00b60210-screenshotUrl.jpg

19cfb00b60288-screenshotUrl.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Masamune napisał(a):

Warunek niestety taki, że jednak jak się ruszy postać z miejsca to zaczyna to trochę tańczyć i migotać znowu.

Spoko na screenach nie widać więc spoko zmiana

Opublikowano
51 minut temu, Pupcio napisał(a):

Spoko na screenach nie widać więc spoko zmiana

Do Photo Mode jak znalazł

Opublikowano
15 godzin temu, AdiCarrion napisał(a):

Czyli to będzie wyglądało tak, że system konsoli po aktualizacji dostanie w opcjach możliwość włączenia PSSR 2 , ale i tak będzie to dotyczyło niektórych gier min tych wymienionych wyżej? Wydawało mi się,że wcześniej było to zapowiadane jako boost do wszystkich tytułów obsługujących PSSR 1 niezależnie od łatki wydawanej przez dewelopera.

Wszystkie z PSSR1 będą działać za pomocą toogle'a.

Dodatkowe patche czasami będą potrzebne, bardziej dla gier, które nie mają PSSR w trybie perf jak CP2077, czy Silent Hill 2 Remake, albo jak chcą np. lekko podnieść/obniżyć rozdziałkę, zmienić motion vectors, jakieś optymalizacje itp.

Opublikowano

Ale to będzie działać w gta vi obama

Opublikowano
15 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Silent Hill 2 Remake

Ciekawe czy w Quality nie mryga już xD

Opublikowano

Odpaliłem też Wukong'a, tam o dziwo jakoś zmiany najmniej zauważalne, czyżby nie używali PSSR w trybie Balanced? Na celowniku oczywiście jeszcze MGS Delta.

Edytowane przez Masamune

Opublikowano
3 minuty temu, Szermac napisał(a):

Ciekawe czy w Quality nie mryga już xD

Nie mam gry, ale ponóć tak, czekam na ponowne ogranie na konsoli tym razem ale po patchu na 60 fps mode.

image.png

Opublikowano

Dogma 2 mocno na plus, shimmer wyeliminowany, trawka wyglada jak trawka

Silent hill 2, jest nieco lepiej, migotanie na kaluzach zostalo niestety -> tu moze byc lekkie rozczarowanie

Rebirth juz byl swietny wczesniej teraz jest jeszcze lepiej, glownie wlosy i roslinnosc

Alanek bozy to chyba najwieksza roznica, krystaliczny prawie obraz bez migotania i artefaktow

Opublikowano

Ciekawe kiedy ten update do cyberpunka, wypada w koncu ograc

Opublikowano
2 minuty temu, Alpha Trion napisał(a):

Silent hill 2, jest nieco lepiej, migotanie na kaluzach zostalo niestety -> tu moze byc lekkie rozczarowanie

Jak grałeś na Performance to tam nie ma żadnej różnicy bo ten tryb nie ma PSSR ;) Na Quality jest lepiej.

Opublikowano

Sprawdziłem parę gierek i tak

Astro Bot-praktycznie bez różnicy,

Dragons Dogma 2 Rebirth , Yakuza 8 Forbidden West, Star Wars Outlaws, RE Village -róznica mocno na plus widoczna od razu po odpaleniu.

Baldurs Gate 3-przy tak dużej ilości drobnych detali w zasadzie zero ząbków, migotania itd

Mam wrazęnie jakby ten patch zrobił wizualnie większą różnicę niż między przesiadką z PS5 na PS5 Pro .-być może wynika to z faktu,że praktycznie każda gra wygląda od razu lepiej

Opublikowano

Ponoć takie Demons Soulsy, Horizony, Ghosty, Spajdermeny, Last of Usy jeszcze ostrzejsze

Opublikowano
50 minutes ago, Szermac said:

Jak grałeś na Performance to tam nie ma żadnej różnicy bo ten tryb nie ma PSSR ;) Na Quality jest lepiej.

Na quality jest lepiej, prawda, ale 30 fps niegrywalne dla mnie :)

Opublikowano

Horizon nie korzystał z PSSR tylko z jakiegoś rozwiązania GG, więc trochę dziwne, ale może jednak miało jakiś wpływ. Tam i tak w sumie chyba nie było się do czego doczepić.

Opublikowano
8 minut temu, Square napisał(a):

Horizon nie korzystał z PSSR tylko z jakiegoś rozwiązania GG, więc trochę dziwne, ale może jednak miało jakiś wpływ. Tam i tak w sumie chyba nie było się do czego doczepić.

Sprawdzałem Zero Dawn Remaster, bo akurat gram i wygląda identycznie, czytaj wzorowo.

Opublikowano

Smocza Dogma 2 ogrywana na premierę na amatorze, trochę kusi sprawdzić jak wygląda teraz po X paczach i na pro z upscalerem nowym.

Outlaws włączyłem kiedyś to rozmazane mocno było na amatorze, chociaż tam wygląd gry to był najmniej istotny.

Opublikowano

Trochę lipa, że toggle nie jest w locie, tylko trzeba grę wyłączyć. Największe różnice są w grach third party SH f i Alanie 2.

W takim Yotei to może gdzieś w budynku czasami coś było nieostre, albo był Flicker, ale znikome.

To już jest wreszcie jakość obrazu w third party jak na PS4, warto było poczekać 6 lat, wychodzimy Z downgrade'u..

Dalej jak sie puści Horizony po dowolnej grze to widać, że jednak inni nie prezentują tego poziomu jakości, jak Decima ze swoimi rozwiązaniami na PS5.