Opublikowano 11 kwietnia11 kwi 9 minut temu, Kangus napisał(a):A te cuda widzieliście? Skoro pytasz to nie widziałem i nie zamierzam oglądać, ani nawet grać w tego kasztana.
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi Starfield genialna gra, Graczyki nie dorośli jeszcze do Todda Howarda.
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi Dopóki Sony nie zmieni certyfikacji to każdy będzie robił co chce i będą kwiatki jak ten powyżej albo gry latające w 720p z jakością obrazu gorszą niż w czasach PS3. Na początku PS4 było elegancko bo było duże ciśnienie aby gry nie działały w rozdziałce niższej niż 900p. A tryby powinny być maksymalnie dwa, quality i performance, oba z identycznymi ustawieniami, dynamiczną rozdzielczością i framerate cap odpowiednio 30/40 i 60 FPS ewentualnie 60 i 120.
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi 1 minutę temu, łom napisał(a):Dopóki Sony nie zmieni certyfikacji to każdy będzie robił co chce i będą kwiatki jak ten powyżej albo gry latające w 720p z jakością obrazu gorszą niż w czasach PS3. Na początku PS4 było elegancko bo było duże ciśnienie aby gry nie działały w rozdziałce niższej niż 900p. A tryby powinny być maksymalnie dwa, quality i performance, oba z identycznymi ustawieniami, dynamiczną rozdzielczością i framerate cap odpowiednio 30/40 i 60 FPS ewentualnie 60 i 120.Co oni tam wrzucili przecież to samo co w innych grach, będzie śmigać na PS6 jak ta lala we wstecznej. 20 minut temu, Kangus napisał(a):A te cuda widzieliście? :D(Timestamp)Cuda się dzieją z roślinnością z włączonym PSSR 2.0.Ktoś powinien wyznaczyć jakieś standardy nazywania tych trybów, żeby wiadomo było z czym się co wiążę, bo jak to tak ma wyglądać to już lepsze suwaki z PC ;). Ponoć miksując wszystkie opcje są 24 tryby na prosiaku do wyboru :D.Naciągane mocno, bo doliczyli PSSR 2.0 toggle z systemu. 12.
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):Naciągane mocno, bo doliczyli PSSR 2.0 toggle z systemu. 12.Gdyby ten toggle nie miał żadnych minusów to bym Ci przyznał rację, a tak no to dla użytkownika jednak nawet gorzej bo trzeba grzebać po dodatkowym menu, a znów ma plusy i minusy. Edytowane 11 kwietnia11 kwi przez Kangus
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi 1 minutę temu, Kangus napisał(a):Gdyby ten toggle nie miał żadnych minusów to bym Ci przyznał rację, a tak no to dla użytkownika jednak nawet gorzej bo trzeba grzebać po dodatkowym menu, a znów ma plusy i minusy.To chyba jedyna gra z problemem z tym toggle, prawdopodobnie zasługa bezsensownego VRS, kiedyś użyli to w Dead Space i po tygodniu wyłączyli.Ale Bethesda to nie EA, czy Pearl Abyss, patch będzie za 2 lata xD.
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi 4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ale Bethesda to nie EA, czy Pearl Abyss, patch będzie za 2 lata xD.Switcha coś tam połatali w niedługim czasie ;) dalej jest do bani, bo wiadomo jakość beth się musi z czymś wiązać. Jak nie cierpisz przy graniu w ich grę to znaczy że coś jest nie tak ;).5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):To chyba jedyna gra z problemem z tym toggleJasne, dlatego w innym przypadku bym Ci przyznał rację. Jeśli to jest ustawienie włączasz i zapominasz to się nie dolicza.
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi 36 minut temu, Kangus napisał(a):a znów ma plusy i minusy.Jakie minusy?
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi Jak panowie wrażenia z CP2077? Gra ktoś? Ja mam wrażenie, że albo ta łatka nie jest na tyle spektakularna, na ile mi się wydawało lub gra jest zbugowana. Niby jednym z efektów obecnych w tej łatce powinien być RT AO, ale generalnie przełączając się między poszczególnymi trybami dostępnymi na ps5 Pro, różnice są marginalne - AO i oświetlenie w szczególności. Kojarzę jedną grę nawet ze zwykłej ps5 z RT cieniami i AO – Metro Exodus, tam RT robi ogromne wrażenie, niestety w CP nie ma takiego efektu. Więc albo bug albo nie wiem co.
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi 52 minuty temu, Square napisał(a):Jakie minusy?Masz z timestampem w tym poście rozlatujące sie rosliny.
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi Ok, na tych screenach jest uwieczniona różnica w RT powodująca spadek FPS z 60 do 40. Warto waszym zdaniem ?
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi Dla mnie to zwykle w ruchu potrafi robić więcej, ale tez nie zawsze jest tak ze to faktycznie robi aż taką różnicę że klękajcie narody :). Czasem jakaś konkretna scena wręcz wygląda lepiej bez.
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi Nie grałem jeszcze w CP2077 na konsoli nigdy, ale ta gra ma najlepszy RT w dziejach i na pewno warto tutaj minimum w tym trybie 60 fps grać, gdzie jest RT reflections i Shadows, bez swiatła i AO, wiele lat tak pykałem na swoim Radku 7900 XTX, czy wcześniej 3080, dopiero z FSR4, frame genem i 9070 XT mogę nieco bardziej poszaleć, zresztą ta gra wygląda dobrze teraz w zasadzie w każdym ustawieniu, po prostu inaczej, dla każdego coś miłego, jedni wybiorą 40, inni 60, a jeszcze inni płynność w 90 fps beż żadnego RT.@Masamune zależy od sceny
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi 22 minutes ago, Kangus said:Dla mnie to zwykle w ruchu potrafi robić więcej, ale tez nie zawsze jest tak ze to faktycznie robi aż taką różnicę że klękajcie narody :). Czasem jakaś konkretna scena wręcz wygląda lepiej bez.Cały początek gry to ledwo widać to dodatkowe oświetlenie RT od neonów i banerów. Za dnia jeszcze nie byłem w stanie uraczyć tego wypasionego oświetlenia ale generalnie jestem lekko zawiedziony. Na pewno na plus wyższy fps niż na bazowej PS5. Szkoda, że nie poszli w ekstremalnie niskie rozdziałki rzędu 720p i full wypas RT, tylko takie półśrodki.
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi 2 hours ago, KrYcHu_89 said:Nie grałem jeszcze w CP2077 na konsoli nigdy, ale ta gra ma najlepszy RT w dziejach i na pewno warto tutaj minimum w tym trybie 60 fps grać, gdzie jest RT reflections i Shadows, bez swiatła i AO, wiele lat tak pykałem na swoim Radku 7900 XTX, czy wcześniej 3080, dopiero z FSR4, frame genem i 9070 XT mogę nieco bardziej poszaleć, zresztą ta gra wygląda dobrze teraz w zasadzie w każdym ustawieniu, po prostu inaczej, dla każdego coś miłego, jedni wybiorą 40, inni 60, a jeszcze inni płynność w 90 fps beż żadnego RT.@Masamune zależy od scenyTen zrzut jest lekko mylący - można pomyśleć, że to GI, tymczasem jest to dodatkowe oświetlenie od banera. Tu wygląda fajnie ale 95% gry to jest praktycznie niezauważalne, bo twórcy wstawili multum sztucznych źródeł światła imitujących znakomicie ten efekt. RT AO praktycznie nie istnieje albo jest to bardzo uboga wersja efektu z jednym bumpem, w efekcie widoczność jest znikoma. Takie Metro Exodus rozkłada na łopatki RT cienie i RT AO w CP2077., przynajmniej na tyle, na ile pamiętam Metro Exodus. :D