Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, Kangus napisał(a):

A te cuda widzieliście?

Skoro pytasz to nie widziałem i nie zamierzam oglądać, ani nawet grać w tego kasztana.

• Odpowiedzi 10,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

Opublikowano

Starfield genialna gra, Graczyki nie dorośli jeszcze do Todda Howarda.

17759208712194538212583509917318.jpg

Opublikowano

Dopóki Sony nie zmieni certyfikacji to każdy będzie robił co chce i będą kwiatki jak ten powyżej albo gry latające w 720p z jakością obrazu gorszą niż w czasach PS3. Na początku PS4 było elegancko bo było duże ciśnienie aby gry nie działały w rozdziałce niższej niż 900p. A tryby powinny być maksymalnie dwa, quality i performance, oba z identycznymi ustawieniami, dynamiczną rozdzielczością i framerate cap odpowiednio 30/40 i 60 FPS ewentualnie 60 i 120.

Opublikowano
1 minutę temu, łom napisał(a):

Dopóki Sony nie zmieni certyfikacji to każdy będzie robił co chce i będą kwiatki jak ten powyżej albo gry latające w 720p z jakością obrazu gorszą niż w czasach PS3. Na początku PS4 było elegancko bo było duże ciśnienie aby gry nie działały w rozdziałce niższej niż 900p. A tryby powinny być maksymalnie dwa, quality i performance, oba z identycznymi ustawieniami, dynamiczną rozdzielczością i framerate cap odpowiednio 30/40 i 60 FPS ewentualnie 60 i 120.

Co oni tam wrzucili przecież to samo co w innych grach, będzie śmigać na PS6 jak ta lala we wstecznej.

20 minut temu, Kangus napisał(a):

A te cuda widzieliście? :D

(Timestamp)

image.png

Cuda się dzieją z roślinnością z włączonym PSSR 2.0.

image.png

Ktoś powinien wyznaczyć jakieś standardy nazywania tych trybów, żeby wiadomo było z czym się co wiążę, bo jak to tak ma wyglądać to już lepsze suwaki z PC ;). Ponoć miksując wszystkie opcje są 24 tryby na prosiaku do wyboru :D.

Naciągane mocno, bo doliczyli PSSR 2.0 toggle z systemu. 12.

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Naciągane mocno, bo doliczyli PSSR 2.0 toggle z systemu. 12.

Gdyby ten toggle nie miał żadnych minusów to bym Ci przyznał rację, a tak no to dla użytkownika jednak nawet gorzej bo trzeba grzebać po dodatkowym menu, a znów ma plusy i minusy.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
1 minutę temu, Kangus napisał(a):

Gdyby ten toggle nie miał żadnych minusów to bym Ci przyznał rację, a tak no to dla użytkownika jednak nawet gorzej bo trzeba grzebać po dodatkowym menu, a znów ma plusy i minusy.

To chyba jedyna gra z problemem z tym toggle, prawdopodobnie zasługa bezsensownego VRS, kiedyś użyli to w Dead Space i po tygodniu wyłączyli.

Ale Bethesda to nie EA, czy Pearl Abyss, patch będzie za 2 lata xD.

Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ale Bethesda to nie EA, czy Pearl Abyss, patch będzie za 2 lata xD.

Switcha coś tam połatali w niedługim czasie ;) dalej jest do bani, bo wiadomo jakość beth się musi z czymś wiązać. Jak nie cierpisz przy graniu w ich grę to znaczy że coś jest nie tak ;).

5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

To chyba jedyna gra z problemem z tym toggle

Jasne, dlatego w innym przypadku bym Ci przyznał rację. Jeśli to jest ustawienie włączasz i zapominasz to się nie dolicza.

Opublikowano
36 minut temu, Kangus napisał(a):

a znów ma plusy i minusy.

Jakie minusy?

Opublikowano

Jak panowie wrażenia z CP2077? Gra ktoś? Ja mam wrażenie, że albo ta łatka nie jest na tyle spektakularna, na ile mi się wydawało lub gra jest zbugowana. Niby jednym z efektów obecnych w tej łatce powinien być RT AO, ale generalnie przełączając się między poszczególnymi trybami dostępnymi na ps5 Pro, różnice są marginalne - AO i oświetlenie w szczególności. Kojarzę jedną grę nawet ze zwykłej ps5 z RT cieniami i AO – Metro Exodus, tam RT robi ogromne wrażenie, niestety w CP nie ma takiego efektu. Więc albo bug albo nie wiem co.

Opublikowano
52 minuty temu, Square napisał(a):

Jakie minusy?

Masz z timestampem w tym poście rozlatujące sie rosliny.