Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
16 minut temu, C1REX napisał:

Można sobie tylko wyobrazić jakie gry sony wyczaruje wykorzystując wszelkie triki i 30fps.

60fps jest super, ale przy wielu grach nie ma to aż tak dużego znaczenia i człowiek szybko się przyzwyczaja. 

Filmy kinowe są w 24fps i da się oglądać. 

Weź koło i pierdo...się w czoło. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 932 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Wiadomo, że 30fps jest gorsze od 60fps. 

Podkreślam tylko możliwości graficzne, które są możliwe przy 30fps i teoretycznie 2x mocy, niż przy 60fps.

Opublikowano
23 minuty temu, C1REX napisał:

Można sobie tylko wyobrazić jakie gry sony wyczaruje wykorzystując wszelkie triki i 30fps.

60fps jest super, ale przy wielu grach nie ma to aż tak dużego znaczenia i człowiek szybko się przyzwyczaja. 

Filmy kinowe są w 24fps i da się oglądać. 

Ostatnio we wszystko w co się da, to gram w 60 klatkach. Nie ma opcji bym powrócił do 30.

Czasem na próbę przełączę coś w 30, to się idzie porzygać. Nawet jeśli gra w 30 klatkach ma wyższą rozdzielczość i lepsze efekty graficzne, to wszystko to idzie w pisdu przy nawet drobnym ruchu kamery. 

Mam nadzieję, że nowe gry zawsze będą miały wybór i tryb performance, który wywali "rejtrejsinga" i wrzuci dynamiczną rozdziałke, ale za to da betonowe 60 klatek zawsze i wszędzie. 

Jesli tak się nie stanie, to serio będę myślał o przesiadce na smoka. 

Opublikowano

30 fps jak zwierzę. Jak pokazałem bratu fallen order w 60 fps i przełączyłem na 30, to się zapytał czemu to tak szarpie.

Opublikowano

30 klatek xD Jak gra nie daje innego wyboru no to trudno, ale jak jest jakiś pstryczek uwalniający klatki to po prostu trzeba go nacisnąć. Są ludzie wolący rozdziałkę i graficzkę, oczywiście szanuję takich wariatów na swój sposób, ale bądźmy poważni

Opublikowano

Mimo wszystko jestem niemal pewny gier w 30fps.

Ps4 właśnie dzięki 30fps miało takiego spidermana, last of us, ghost of tsushima, horizon. 

Sony na bank nie zrezygnuje z extra mocy i potencjału graficznego. 

Janusze i tak nie poznają różnicy. 

Opublikowano

Wydawanie gier w 30fps to nie jest nextgen. Koniec. Nie na tej generacji. Gears 5 na XSX wygląda obłędnie i ma 60fps. Jak każda nowa gra będzie miała podobny poziom graficzny i 60fps, to nie mam zamiaru wojować.

Opublikowano
2 minutes ago, Paolo de Vesir said:

W sensie, że to dzięki 30 klaktom powstały te kartoniaki bez wyrazu? :)

Samograje bez wyrazu, ale sprzedawały konsole. 

Opublikowano

Po co klapom 60fps? Przecież te typki pewnie gra Ja w 30 żeby mieć odbicie człowieka pajonka w kałuży i dodatkowe 2 iskierki w remasterze soulsów  :) na playstation już nie ma prawdziwych graczy

Opublikowano

Gry typowo od sony nie będą miały trybów. Podobnie jak teraz. 

Będzie niższa rozdziałka, ray tracing w postaci cieni, a nie odbić, 30fps, ale grafika jak animacja na bluray, który przecież i w 1080p wygląda świetnie. 

Ch.uj, że to będzie prawie jak Detroit become human, a nie gra, ale będzie na Januszach robić wrażenie. 

Opublikowano
36 minut temu, C1REX napisał:

Gry typowo od sony nie będą miały trybów. Podobnie jak teraz. 

Przecież qrwa są tryby do wyboru i w Miles Morales i w Demon's Souls. 

Opublikowano

Po co wy wchodzicie z nim w jakąkolwiek dyskusję? To bot, będzie klepać to, na co go zaprogramowali. Coś jak yeti i mendrek, tylko ten ma podkręcone bycie denerwującym poza skalę

Opublikowano

Przecież temat jest do wzajemnego wkur.wiania się, a nie lizania sobie pałek.

Demon's Soul nie jest typowo od Sony. Ani blu point, ani from software nie są sony. Sony jest tylko wydawcą. 

Miałem bardziej na myśli aktualne gry sony z ps4. Większość chyba nie ma trybów do wyboru. 

RDR2 na one X - jedna z najładniejszych gier mijającej generacji jest w 30fps.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Z tym że jesteś wkurwiający nie tylko tutaj

Opublikowano
12 minut temu, C1REX napisał:

Przecież temat jest do wzajemnego wkur.wiania się, a nie lizania sobie pałek.

Demon's Soul nie jest typowo od Sony. Ani blu point, ani from software nie są sony. Sony jest tylko wydawcą. 

Demon's Souls było tworzone przez From Software w kooperacji z Japan Studio, wewnętrznym studiem Sony. To studio pracowało też przy odświeżeniu Demon's Souls. 

Opublikowano
5 minutes ago, Bzduras said:

Z tym że jesteś wkurwiający nie tylko tutaj

W innych działach jeszcze bardziej się staram :)

Opublikowano

AC V gorszy na PS5 i myk Yeti już pubie siedzi :nosacz3:

Opublikowano

No powtarza się ta sama historia z Odyssey, też przez patchem dobrze chodził na Pro, a po patchu coś popsuli z klatkami, no ale to ubi.

Opublikowano

Spencer wje.chał na wku.rwie do siedziby ubi. 

-Co jest kur. wa? Jak to kur.wa 15% lepiej na ps5? 

- sorry boss, już zmieniamy. 

I myk teraz na ps5 zaczęło zwalniać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.