Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
6 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Kolejny "yntelygent" co nawet nie wie co pokazał. To ci wyjaśnie. Pokazałeś drytowanie gałki którą w przypadku elite 2 można naprawić w najprostszy sposób świata, zdejmując bez problemu obudowe (bez utraty gwarancji bo elite 2 ma wymienne panele) i przesuwając jeden element. I naprawione. Teraz pokaż mi taki sposób naprawy bez utraty gwarancji i bez zabawy lutownicą w dualbezsensie? No dajesz whiskas.

A po co mi jakieś fikołki? Ja kupuje dobry sprzęt i od premiery Dual Sense chodzi bez zarzutu a ty płacisz ponad tysiąc za pada i jeszcze musisz go rozbierać i kombinować ale tresura. Niedługo będziesz sam go montował jak w Lego

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Przecież DualSense ma większy problem z dryfującymi analogami niż joy cony. 

Także przestał szkalować Xboxa Whisker i wracaj na nim grać, bo wiadomo, że to powód dla którego tak długo Cię tu nie było. Jakbyś miał tylko PS5 to siedziałbyś tu z nudów 24/7 jak ja.

Opublikowano

biorą przykład z xśmieciarki bo celują w ludzi co mają casualowe, powykrzywiane kciuki w złe strony, a takich klientów jest najwięcej. 

Elita i koneserzy grają na padach od sonki. Proste.

Nintendo kieruję się tylko i wyłącznie sprzedażą, zamiast wygodą.

Opublikowano

Napierdalanka padami? No śmiesznie, tylko że DualSense jest jak Katana a pad do Xboxa jak drewniany nóż do masła. 

Opublikowano
3 godziny temu, Whisker napisał:

Ja kupuje dobry sprzęt i od premiery Dual Sense chodzi bez zarzutu

:kaz:

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Pojebało was do szczętu. :)

Sądzę, że Sony wykonało niezłą robotę ze swoim kontrolerem, a my patrzymy na niektóre z pomysłów i [myślimy], że są rzeczy, które powinniśmy zrobić”.

Opublikowano

Kiedy klaperskie odgrzewają temat padów, w którym przecież są na pozycji z góry przegranej jako że Dual Bezsens to kupa guvna, to znak, że desperacja wśród niebieskiego robactwa wielka, a wiara w tzw sztosy na sonkę zerowa.

Te niebieskie gamonie bez szkoły dobrze wiedzą, że w 2022 roku czeka ich zagłada, więc wypierają ten fakt dyskusją o padach. Ciekawe, że już żaden robal nie wyjeżdża z Alochą, z Crap Turismo7, z Kartosem który wciąż nie działa na ps5 :shieeet:

Tak, klaperskie. Zegar cyka i odlicza sekundy do waszego końca :asax:

Opublikowano

Z tymi padami to totalna oznaka desparacji u niebieskich bambusów. Zresztą nawet na PC w byle jakiej grze padzik od Xboxa też jest z automatu wspierany gotowymi ustawieniami. Nie to co to gówno od Sony gdzie trzeba instalować jakieś programy zanim ten złom zadziała. 

Opublikowano

Największa wadą padów z Xboksa to, że faktycznie na PC jest jako domyślny i nie każda gra wspiera pady Sony :(

Ale to jest  gówno. :nvmnd:

Opublikowano
44 minuty temu, dee napisał:

Ciekawe, że już żaden robal nie wyjeżdża z Alochą, z Crap Turismo7, z Kartosem 

Kiedy rozmawiamy o padach to o padach, kiedy o line upie gier to o grach.

Nie znam nikogo kto chwaliłby Gran Tourismo, ale mimo wszystko można pograć w to w VR natomiast w Forze - nie.

Opublikowano

Grać 6 godzin na dualbezsensie a poźniej jak zwierze na metrowym kablu siedząc na taborecie przy telewizorze, bo akurat ten chiński śmieć sie rozładował. Żal niebieskich bambusów:shieeet:

Opublikowano
5 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Grać 6 godzin na dualbezsensie a poźniej jak zwierze na metrowym kablu siedząc na taborecie przy telewizorze, bo akurat ten chiński śmieć sie rozładował. Żal niebieskich bambusów:shieeet:

Do dual sense można dokupić dłuższy kabel za grosze. Charge&Play Kit kosztuje tyle, co podróbka (czyli lepszy od oryginalnego) pad do series S.

Opublikowano

Oj boli botów fakt, że to PlayStation ma lepszy pad, oj boli ten fakt… Z niektórymi rzeczami ciężko się pogodzić i potrzeba na to czasu.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
16 minut temu, C1REX napisał:

Do dual sense można dokupić dłuższy kabel za grosze. Charge&Play Kit kosztuje tyle, co podróbka (czyli lepszy od oryginalnego) pad do series S.

Najlepiej taki z 5m skoro wiekszość ludzi siedzi w salonie tak ustawowe 3m od 55-65" calowego tv. Nie ma to jak wygoda grania w 2022r na playśmieciarce 4,5

A Charge Kit no super, nie ma to jak po kilku godz grania w trakcie sesyjki multi z kumplami ładnie sie z nimi pożegnać bo trzeba naładować pada. 

To ja już wole w 5s wymienić sobie w padzie eneloopki i po temacie. Albo grać na takim co akumulatorek trzyma 40godz jak w elite 2.  

Opublikowano

3 godziny temu, PIOTR8642 napisał:

Najlepiej taki z 5m skoro wiekszość ludzi siedzi w salonie tak ustawowe 3m od 55-65" calowego tv. Nie ma to jak wygoda grania w 2022r na playśmieciarce 4,5

A Charge Kit no super, nie ma to jak po kilku godz grania w trakcie sesyjki multi z kumplami ładnie sie z nimi pożegnać bo trzeba naładować pada. 

To ja już wole w 5s wymienić sobie w padzie eneloopki i po temacie. Albo grać na takim co akumulatorek trzyma 40godz jak w elite 2.  

Jedna rzecz, którą pady m$ robią lepiej, to wymienialny akumulatorek. Nie będę pajacował i naginał rzeczywistości. W padach Sony też powinno dać się wymienić. 

Jednak w padach Sony są one w zestawie, a do m$ trzeba dokupić za £20. Łączna cena pada to £75. Jak ktoś lubi Sado Maso i być tak sponiewierany, to tyle zapłaci za pada gorszego od tego z x360. :xboxssie:

Oryginalny Charge&Play Kit, jak nazwa wskazuje, można ładować w czasie gry.

I tutaj Pro Tip - nie trzeba ładować z konsoli, jeśli ktoś siedzi 5m od monitora 55'. Można ładować z dowolnej ładowarki USB np. podpiętej do ściany obok nas.

Opublikowano

Ale o czym my tu znowu rozmawiamy? Przecież najlepszym dowodem jakości pada w PlayStation od wszystkich generacji, jest fakt że to najczęściej podrabiany pad.

Mało tego! To w dużej mierze pad sprawił, że docelową konsolą dla bijatyk jest PlayStation. Na padzie z PlayStation potrafią wygrywać najwięksi mistrzowie w bijatykach, krzyżak jest perfekcyjny. Nic dziwnego, że Capcom olał Xboxa jak dotąd nie wydając na niego swojego Street Fightera V (i to w żadnej wersji!), podobnie jak Arc System Works wydaje Guilty Geary (w tym najlepszą bijatykę 2021 - Guilty Gear Strive) tylko na PlayStation. Nikt w świecie bijatyk nie bierze Xboxa na poważnie - właśnie za sprawą pada, który przekłada się na faworyzowanie przez scenę pro-graczy konsol PlayStation, więc jeśli chcesz grać w bijatyki na poważnie - to tylko PlayStation.

Opublikowano

I znowu wracamy do tematu bateryjek, z których od zawsze na zawsze jest po prostu beka. W 2022 kupowanie bateryjek do pada? 

Giv mi a fukin brejk xdddddddd

Opublikowano

Nie musisz kupować bateryjek do pada, jeśli nie kupisz Xboxa :reggie:

Opublikowano

Boty to boty. MS wrzuca bateryjki tylko dlatego, że mają umowę w Duracellem, a boty myślą, że tu chodzi o ich jakaś wygodę. Mało tego, żeby nie było narzekania, że trzeba zmieniać baterie, to przez rok nie wydali żadnej gry. A jedyne w co można było grać, to wsteczna, czyli duża szansa, że już ograne. 

Opublikowano
17 minut temu, triboy napisał:

Boty to boty. MS wrzuca bateryjki tylko dlatego, że mają umowę w Duracellem

To nieprawda. 

https://www.ign.com/articles/no-xbox-doesnt-have-a-deal-with-duracell-meaning-it-has-to-use-aa-batteries-in-controllers

To ironicznie że najwięcej w kwestii baterii mają do powiedzenia osoby które nie mają o nich pojęcia. 

Ja sam mam w domu 3 kontrolery, w żadnym z nich nie mam bateryjek. 2 pady przy konsoli ładuje stacją dokującą, a przy PC mam akumulatorki LADDA o pojemności 2450 mAh, które aktualnie kosztują 20 zł w Ikei (dla porównania DualSense ma niewymienny akumulator o pojemności 1560 mAh). No ale legenda o jednorazowych paluszkach kupowanych ma stacji benzynowej jest już wiecznie żywa i kolega kolegi na pewno zna taką osobę która tak miała.

Opublikowano
6 godzin temu, Lukas_AT napisał:

Oj boli botów fakt, że to PlayStation ma lepszy pad, oj boli ten fakt… Z niektórymi rzeczami ciężko się pogodzić i potrzeba na to czasu.

20 lat pogodzić się nie możecie, że jednak Xbox dominuje na tym poletku i co generację słyszę jak to te zabawki od Sony niby są najlepsze.

Fact check - nie były, nie są. :)

Opublikowano
16 minut temu, ASX napisał:

To ironicznie że najwięcej w kwestii baterii mają do powiedzenia osoby które nie mają o nich pojęcia. 

To tak jak boty w temacie next gen :kaz:

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

20 lat pogodzić się nie możecie, że jednak Xbox dominuje na tym poletku i co generację słyszę jak to te zabawki od Sony niby są najlepsze.

20 lat nie możecie się pogodzić, że to PlayStation dominuje, a nie Xbox. :) Napisz to sobie na ścianie w pokoju markerem wielkimi literami.

Edytowane przez Lukas_AT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.