Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
6 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Kolejny "yntelygent" co nawet nie wie co pokazał. To ci wyjaśnie. Pokazałeś drytowanie gałki którą w przypadku elite 2 można naprawić w najprostszy sposób świata, zdejmując bez problemu obudowe (bez utraty gwarancji bo elite 2 ma wymienne panele) i przesuwając jeden element. I naprawione. Teraz pokaż mi taki sposób naprawy bez utraty gwarancji i bez zabawy lutownicą w dualbezsensie? No dajesz whiskas.

A po co mi jakieś fikołki? Ja kupuje dobry sprzęt i od premiery Dual Sense chodzi bez zarzutu a ty płacisz ponad tysiąc za pada i jeszcze musisz go rozbierać i kombinować ale tresura. Niedługo będziesz sam go montował jak w Lego

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 927,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Przecież DualSense ma większy problem z dryfującymi analogami niż joy cony. 

Także przestał szkalować Xboxa Whisker i wracaj na nim grać, bo wiadomo, że to powód dla którego tak długo Cię tu nie było. Jakbyś miał tylko PS5 to siedziałbyś tu z nudów 24/7 jak ja.

Opublikowano

biorą przykład z xśmieciarki bo celują w ludzi co mają casualowe, powykrzywiane kciuki w złe strony, a takich klientów jest najwięcej. 

Elita i koneserzy grają na padach od sonki. Proste.

Nintendo kieruję się tylko i wyłącznie sprzedażą, zamiast wygodą.

Opublikowano

Napierdalanka padami? No śmiesznie, tylko że DualSense jest jak Katana a pad do Xboxa jak drewniany nóż do masła. 

Opublikowano
3 godziny temu, Whisker napisał:

Ja kupuje dobry sprzęt i od premiery Dual Sense chodzi bez zarzutu

:kaz:

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Pojebało was do szczętu. :)

Sądzę, że Sony wykonało niezłą robotę ze swoim kontrolerem, a my patrzymy na niektóre z pomysłów i [myślimy], że są rzeczy, które powinniśmy zrobić”.

Opublikowano

Kiedy klaperskie odgrzewają temat padów, w którym przecież są na pozycji z góry przegranej jako że Dual Bezsens to kupa guvna, to znak, że desperacja wśród niebieskiego robactwa wielka, a wiara w tzw sztosy na sonkę zerowa.

Te niebieskie gamonie bez szkoły dobrze wiedzą, że w 2022 roku czeka ich zagłada, więc wypierają ten fakt dyskusją o padach. Ciekawe, że już żaden robal nie wyjeżdża z Alochą, z Crap Turismo7, z Kartosem który wciąż nie działa na ps5 :shieeet:

Tak, klaperskie. Zegar cyka i odlicza sekundy do waszego końca :asax:

Opublikowano

Z tymi padami to totalna oznaka desparacji u niebieskich bambusów. Zresztą nawet na PC w byle jakiej grze padzik od Xboxa też jest z automatu wspierany gotowymi ustawieniami. Nie to co to gówno od Sony gdzie trzeba instalować jakieś programy zanim ten złom zadziała. 

Opublikowano

Największa wadą padów z Xboksa to, że faktycznie na PC jest jako domyślny i nie każda gra wspiera pady Sony :(

Ale to jest  gówno. :nvmnd:

Opublikowano
44 minuty temu, dee napisał:

Ciekawe, że już żaden robal nie wyjeżdża z Alochą, z Crap Turismo7, z Kartosem 

Kiedy rozmawiamy o padach to o padach, kiedy o line upie gier to o grach.

Nie znam nikogo kto chwaliłby Gran Tourismo, ale mimo wszystko można pograć w to w VR natomiast w Forze - nie.

Opublikowano

Grać 6 godzin na dualbezsensie a poźniej jak zwierze na metrowym kablu siedząc na taborecie przy telewizorze, bo akurat ten chiński śmieć sie rozładował. Żal niebieskich bambusów:shieeet:

Opublikowano
5 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Grać 6 godzin na dualbezsensie a poźniej jak zwierze na metrowym kablu siedząc na taborecie przy telewizorze, bo akurat ten chiński śmieć sie rozładował. Żal niebieskich bambusów:shieeet:

Do dual sense można dokupić dłuższy kabel za grosze. Charge&Play Kit kosztuje tyle, co podróbka (czyli lepszy od oryginalnego) pad do series S.

Opublikowano

Oj boli botów fakt, że to PlayStation ma lepszy pad, oj boli ten fakt… Z niektórymi rzeczami ciężko się pogodzić i potrzeba na to czasu.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
16 minut temu, C1REX napisał:

Do dual sense można dokupić dłuższy kabel za grosze. Charge&Play Kit kosztuje tyle, co podróbka (czyli lepszy od oryginalnego) pad do series S.

Najlepiej taki z 5m skoro wiekszość ludzi siedzi w salonie tak ustawowe 3m od 55-65" calowego tv. Nie ma to jak wygoda grania w 2022r na playśmieciarce 4,5

A Charge Kit no super, nie ma to jak po kilku godz grania w trakcie sesyjki multi z kumplami ładnie sie z nimi pożegnać bo trzeba naładować pada. 

To ja już wole w 5s wymienić sobie w padzie eneloopki i po temacie. Albo grać na takim co akumulatorek trzyma 40godz jak w elite 2.  

Opublikowano

3 godziny temu, PIOTR8642 napisał:

Najlepiej taki z 5m skoro wiekszość ludzi siedzi w salonie tak ustawowe 3m od 55-65" calowego tv. Nie ma to jak wygoda grania w 2022r na playśmieciarce 4,5

A Charge Kit no super, nie ma to jak po kilku godz grania w trakcie sesyjki multi z kumplami ładnie sie z nimi pożegnać bo trzeba naładować pada. 

To ja już wole w 5s wymienić sobie w padzie eneloopki i po temacie. Albo grać na takim co akumulatorek trzyma 40godz jak w elite 2.  

Jedna rzecz, którą pady m$ robią lepiej, to wymienialny akumulatorek. Nie będę pajacował i naginał rzeczywistości. W padach Sony też powinno dać się wymienić. 

Jednak w padach Sony są one w zestawie, a do m$ trzeba dokupić za £20. Łączna cena pada to £75. Jak ktoś lubi Sado Maso i być tak sponiewierany, to tyle zapłaci za pada gorszego od tego z x360. :xboxssie:

Oryginalny Charge&Play Kit, jak nazwa wskazuje, można ładować w czasie gry.

I tutaj Pro Tip - nie trzeba ładować z konsoli, jeśli ktoś siedzi 5m od monitora 55'. Można ładować z dowolnej ładowarki USB np. podpiętej do ściany obok nas.

Opublikowano

Ale o czym my tu znowu rozmawiamy? Przecież najlepszym dowodem jakości pada w PlayStation od wszystkich generacji, jest fakt że to najczęściej podrabiany pad.

Mało tego! To w dużej mierze pad sprawił, że docelową konsolą dla bijatyk jest PlayStation. Na padzie z PlayStation potrafią wygrywać najwięksi mistrzowie w bijatykach, krzyżak jest perfekcyjny. Nic dziwnego, że Capcom olał Xboxa jak dotąd nie wydając na niego swojego Street Fightera V (i to w żadnej wersji!), podobnie jak Arc System Works wydaje Guilty Geary (w tym najlepszą bijatykę 2021 - Guilty Gear Strive) tylko na PlayStation. Nikt w świecie bijatyk nie bierze Xboxa na poważnie - właśnie za sprawą pada, który przekłada się na faworyzowanie przez scenę pro-graczy konsol PlayStation, więc jeśli chcesz grać w bijatyki na poważnie - to tylko PlayStation.

Opublikowano

I znowu wracamy do tematu bateryjek, z których od zawsze na zawsze jest po prostu beka. W 2022 kupowanie bateryjek do pada? 

Giv mi a fukin brejk xdddddddd

Opublikowano

Nie musisz kupować bateryjek do pada, jeśli nie kupisz Xboxa :reggie:

Opublikowano

Boty to boty. MS wrzuca bateryjki tylko dlatego, że mają umowę w Duracellem, a boty myślą, że tu chodzi o ich jakaś wygodę. Mało tego, żeby nie było narzekania, że trzeba zmieniać baterie, to przez rok nie wydali żadnej gry. A jedyne w co można było grać, to wsteczna, czyli duża szansa, że już ograne. 

Opublikowano
17 minut temu, triboy napisał:

Boty to boty. MS wrzuca bateryjki tylko dlatego, że mają umowę w Duracellem

To nieprawda. 

https://www.ign.com/articles/no-xbox-doesnt-have-a-deal-with-duracell-meaning-it-has-to-use-aa-batteries-in-controllers

To ironicznie że najwięcej w kwestii baterii mają do powiedzenia osoby które nie mają o nich pojęcia. 

Ja sam mam w domu 3 kontrolery, w żadnym z nich nie mam bateryjek. 2 pady przy konsoli ładuje stacją dokującą, a przy PC mam akumulatorki LADDA o pojemności 2450 mAh, które aktualnie kosztują 20 zł w Ikei (dla porównania DualSense ma niewymienny akumulator o pojemności 1560 mAh). No ale legenda o jednorazowych paluszkach kupowanych ma stacji benzynowej jest już wiecznie żywa i kolega kolegi na pewno zna taką osobę która tak miała.

Opublikowano
6 godzin temu, Lukas_AT napisał:

Oj boli botów fakt, że to PlayStation ma lepszy pad, oj boli ten fakt… Z niektórymi rzeczami ciężko się pogodzić i potrzeba na to czasu.

20 lat pogodzić się nie możecie, że jednak Xbox dominuje na tym poletku i co generację słyszę jak to te zabawki od Sony niby są najlepsze.

Fact check - nie były, nie są. :)

Opublikowano
16 minut temu, ASX napisał:

To ironicznie że najwięcej w kwestii baterii mają do powiedzenia osoby które nie mają o nich pojęcia. 

To tak jak boty w temacie next gen :kaz:

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

20 lat pogodzić się nie możecie, że jednak Xbox dominuje na tym poletku i co generację słyszę jak to te zabawki od Sony niby są najlepsze.

20 lat nie możecie się pogodzić, że to PlayStation dominuje, a nie Xbox. :) Napisz to sobie na ścianie w pokoju markerem wielkimi literami.

Edytowane przez Lukas_AT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.