Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 928,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Przecież to wysryw jakiegoś czytelnika. Równie dobrze OFi albo Mędrek mógł to napisać. 

PPE jest jak pudelek liczą się kliki i shitstorm w komentarzach. 

Opublikowano

Nie trzeba być prowadzącym Faktów albo dziennikarzem Pulsu Biznesu żeby stwierdzić, ze DLC Horizon 5 jest generyczną chujnią :(

Opublikowano
41 minut temu, oFi napisał:

ale meltdown zielonych pokrak w komentarzach, że ktoś w końcu napisał prawdę o forzie 4.2 :nosacz3:

https://www.ppe.pl/publicystyka/12170/forza-horizon-5-nie-ma-charakteru-i-nie-zacheca-do-blizszej-znajomosci.html

Heh te wrażenia pokrywają się z moimi wrażeniami z Forzy Horizon 3, dlatego wierzę temu userowi z całego serca. Dobrze zrobiłem wstrzymując się jednak z zakupem Series X dla tej gry. A już byłem blisko, bo na święta w UK pojawiły się konsole w sklepach. 

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
16 minut temu, izon napisał:

Nie trzeba być prowadzącym Faktów albo dziennikarzem Pulsu Biznesu żeby stwierdzić, ze DLC Horizon 5 jest generyczną chujnią :(

Wystarczy zagrać, by wiedzieć jak jest

Czyli warunek nie do spełnienia dla klaperskich teoretyków gamingu bez Xboksa :shieeet:

Edytowane przez dee

Opublikowano
5 minut temu, dee napisał:

Wystarczy zagrać, by wiedzieć jak jest

Czyli warunek nie do spełnienia dla teoretyków gamingu bez Xboksa :shieeet:

Aha. Tylko niewiele nas interesują Twoje problemy ;)

7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Wow, klapom nie podoba się gra microsoftu. Co za *zaskoczenie*. :shieeet:

Wow boty nie akceptują jakiejkolwiek krytyki gry od microsoftu, zaskoczenie ;)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Smutne jest to forum klap extreme. Wielbią sonkę, mało grają i tylko wspominają jak to kiedyś było na ps1. Jeszcze żeby mieli swoje zdania, ale nie - lubią to co w gazetce psikstrim uznawali za topkę. Nawet kurwa trochę od tego nie odbiegają jebane drony :nosacz3: Kiedyś to byli czasy, a teraz zagrajmerzy cały rok na komóreczce w nier, kolejny rok z ps3 albo crapy jak u mendrka czy ofiego.

Opublikowano

Nie dziwię się, że pękają klapom dupska i popełniają takie paszkwile. Przyzwyczaili się, że przekupione recenzje smyrają po jajkach chujowych developerów jak Naughty Dogs czy Guerilla, ale koniec tego dobrego. X360 pokazało niebieskim kundlom gdzie ich miejsce, XSX będzie ostatecznym rozwiązaniem kwestii klaperskiej. :) 

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Nie dziwię się, że pękają klapom dupska, że popełniają takie paszkwile. Przyzwyczaili się, że przekupione recenzje smyrają po jajkach chujowych developerów jak Naughty Dogs czy Guerilla, ale koniec tego dobrego. X360 pokazało niebieskim kundlom gdzie ich miejsce, XSX będzie ostatecznym rozwiązaniem kwestii klaperskiej. :) 

Boty widzę poczuły nostalgiczną nutę z początkiem roku. Za czasów X360 to było..:sapek:

Opublikowano

Klaperskie w skrytości serca marzą o xboksie. Ale konczy sie zawsze tak samo

klap.gif

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Jako posiadacz retrokonsoli od Nintendo powinieneś wiedzieć, że to bardzo przyjemne uczucie. ;) 

Niestety na Switchu ostatnio Dreadzik i nowy Shin Megami. W nostalgiczne i w zasadzie jedyne na tej platformie podróże wyruszam za to chętnie na XSX :)

Edytowane przez izon

Opublikowano
Teraz, izon napisał:

Niestety na Switchu ostatnio Dreadzik i nowy Shin Megami. W nostalgiczne i w zasadzie jedne na tej platformie podróże wyruszam za to chętnie na XSX :)

Ten Deardzik przeniesiony na ostatnią chwilę z 3DSa i działający w 15 klatkach Megami Tensei? Naprawdę można poczuć vibe PS2. :obama:

Mimo wszystko szanuję Nintendo - sprzedać gadżet bez własnej biblioteki i tożsamości niby doświadczonym już graczom to trzeba mieć profesurę z golenia baranów.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Ten Deardzik przeniesiony na ostatnią chwilę z 3DSa i działający w 15 klatkach Megami Tensei? Naprawdę można poczuć vibe PS2. :obama:

Mimo wszystko szanuję Nintendo - sprzedać gadżet bez własnej biblioteki i tożsamości niby doświadczonym już graczom to trzeba mieć profesurę z golenia baranów.

Zacytowałbym Ci tutaj dee o nieposiadaniu  konsoli i pierdoleniu głupot ale w sumie nie będę się zniżać do tego poziomu ;) 

Opublikowano

Nie musisz, wystarczy popatrzyć na bibliotekę tej "konsoli" składającej się w głównej mierze z konwersji z DSa, Wii i WiiU. :) Switch to modny gadżet, ale żeby dać się na niego nabrać w 2022 to chyba trzeba o Nintendo po raz pierwszy usłyszeć w 2018.

Opublikowano
18 minut temu, 20inchDT napisał:

Smutne jest to forum klap extreme. Wielbią sonkę, mało grają i tylko wspominają jak to kiedyś było na ps1. Jeszcze żeby mieli swoje zdania, ale nie - lubią to co w gazetce psikstrim uznawali za topkę. Nawet kurwa trochę od tego nie odbiegają jebane drony :nosacz3: Kiedyś to byli czasy, a teraz zagrajmerzy cały rok na komóreczce w nier, kolejny rok z ps3 albo crapy jak u mendrka czy ofiego.

Przeżywam druga młodość z divinity 2.

cRPG to moje hasło na 2022.

Ale boty i tak powiedzą ze arkejdowe brum brumy to jest system seller. 

Podludzie 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie musisz, wystarczy popatrzyć na bibliotekę tej "konsoli" składającej się w głównej mierze z konwersji z DSa, Wii i WiiU. :) Switch to modny gadżet, ale żeby dać się na niego nabrać w 2022 to chyba trzeba o Nintendo po raz pierwszy usłyszeć w 2018.

Nie chce mi się toczyć ponownie tej jałowej dyskusji. Switch każdego roku dostaje kilka mocarnych exow. O takiej sytuacji uzytkownicy XSX mogą co najwyżej pomarzyć :)

Opublikowano
2 minuty temu, izon napisał:

Nie chce mi się toczyć ponownie tej jałowej dyskusji. Switch każdego roku dostaje kilka mocarnych exow. O takiej sytuacji uzytkownicy XSX mogą co najwyżej pomarzyć :)

Proszę Cię, większość tych "mocarnych exów" to przehypowane średniaki z podbitymi ocenami. Sprzedałem tą śmieszną konsole w zeszłym roku po spróbowaniu tych mocarnych tytułów. Nie żałuję sprzedaży ani trochę. Najbardziej chyba zawiodłem się na Mario Odyssey które jest synonimem często używanego przez Ciebie słowa "generic". 

Poza exami które w większości (są wyjątki) swoim prostackim gameplayem ekscytują głównie ludzi grających raz w tygodniu oraz dzieci w wieku szkolnym mamy bibliotekę multiplatform i indyków, wychodzących zazwyczaj długo po swojej premierze na PC i inne konsolę, oczywiście za cenę czasami trzykrotnie wyższą. Do tego jak to w handheldach ergonomia z cyklu "dobrze nie jest ale mogło być gorzej" i prehistoryczna infrastruktura online na tyle, że właściwie można mówić o jej braku to też niesamowite atuty tej konsoli dla pasjonatów przepłacania za swoje hobby.

Opublikowano

Pomimo jednego terafranka mocy, to switch NISZCZY Xboksa sprzedażą i grami. 

Xbox nie oferuje praktycznie nic, poza GamePassem, który szybko okazuje się tylko do czasowych triali do indyków. 

Opublikowano
4 minuty temu, UberAdi napisał:

Proszę Cię, większość tych "mocarnych exów" to przehypowane średniaki z podbitymi ocenami. Sprzedałem tą śmieszną konsole w zeszłym roku po spróbowaniu tych mocarnych tytułów. Nie żałuję sprzedaży ani trochę. Najbardziej chyba zawiodłem się na Mario Odyssey które jest synonimem często używanego przez Ciebie słowa "generic". 

Poza exami które w większości (są wyjątki) swoim prostackim gameplayem ekscytują głównie ludzi grających raz w tygodniu oraz dzieci w wieku szkolnym mamy bibliotekę multiplatform i indyków, wychodzących zazwyczaj długo po swojej premierze na PC i inne konsolę, oczywiście za cenę czasami trzykrotnie wyższą. Do tego jak to w handheldach ergonomia z cyklu "dobrze nie jest ale mogło być gorzej" i prehistoryczna infrastruktura online na tyle, że właściwie można mówić o jej braku to też niesamowite atuty tej konsoli dla pasjonatów przepłacania za swoje hobby.

Ok Tobie nie podszedł jeden Mario Odyssey i na tej bazie wysnułeś opinię na temat konsoli i wszystkich gier na nią. Mi akurat Odyssey się bardzo podobał i tak serio to nie wiem jak trzeba nie lubić gier i nie doceniać kunsztu twórców żeby akurat ten na maksa przyjemny i pomysłowy tytuł nazywać generycznym. Zresztą i tak dużo wyżej stawiam Luigis Mansion ale to pewnie też dla Ciebie "generic"...Przepłacanie za zakupy? No nie wiem, skoro premierowo tytuł kosztuje 200 zł, a po dwóch latach mogę go sprzedać za 180 zł to nie widzę tutaj żadnego problemu ;)

P.S. Jestem bardzo ciekaw jaki gameplay nie jest prostacki według Ciebie.

Opublikowano

Nie lubię handheldów i nie lubię większości gier Nintendo, ale widzę ich wpływ na branżę i jak ludzie lubią ich gry. Metroid Dread jest w moim top 10 ostatniego roku.

Gry, które ludzie kupują w rekordowych ilościach, a nie jak w Xboksie gdzie nikt po tygodniu nie chce grać nawet za darmo. 

Opublikowano
3 minuty temu, C1REX napisał:

Nie lubię handheldów i nie lubię większości gier Nintendo, ale widzę ich wpływ na branżę i jak ludzie lubią ich gry. Metroid Dread jest w moim top 10 ostatniego roku.

Gry, które ludzie kupują w rekordowych ilościach, a nie jak w Xboksie gdzie nikt po tygodniu nie chce grać nawet za darmo. 

Ja mam podobne podejście. Nintendo to nie jest moja pierwsza platforma z wyboru ale jako gracz nie wyobrażam sobie jej nie mieć. Pomijając tych kilka świetnych tytułów ekskluzywnych, Switch to  dla mnie istotny punkt praktycznie każdej domówki albo rodzinnych spotkań + najlepsze miejsce do ogrywania mniejszych tytułów oraz większości RPG.

Edytowane przez izon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.