Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

To prawda, należałoby coś takiego przeprowadzić, ale obecnie wygląda to tak:

IMG_20220119_093751.jpg

Plejka i Castlevania? Szanuje :)

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 999,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

No jedna z lepszych gier w historii na konsoli najlepszej marki gejmingu w historii. 

Paweł ma za dobrze i włącza mu się mechanizm autodestrukcyjny rozważając kupno pudła X bez takich gier. 

EDIT: Profanacja dobrej gry w szambie m$ :frog:

Opublikowano
30 minut temu, C1REX napisał:

Mój wybór wygląda więc tak, że mogę kupić albo PS5+Xbox+Switch za w sumie sporą kwotę, albo za sporo mniejszą kasę kupić 3x mocniejszego 4080 lub 7800xt (kiedy wyjdą)

51d7774707ccf22f0486466438c53b5e.jpg

Opublikowano

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Z tymi przejęciami przez MS to jest tak jak z 90% ludźmi, którzy by wygrali miliona. Nie wiedzieliby co z tym zrobić. 

Na chwilę obecną to chyba wiedzą co mają robić: NIC nie robić.

Opublikowano
2 minuty temu, C1REX napisał:

Na chwilę obecną to chyba wiedzą co mają robić: NIC nie robić.

Im więcej studiów tym mniej gier. Przecież nawet one miał lepsza generację a w szczególności premierę. 

Opublikowano
46 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Dzisiaj zakup PS5, XSX i Switcha OLED to wciąż bardziej opłacalny zakup niż PC w cenie 8K który odpala giereczki w jakości reszty next genów. :dunno:

Jak zawsze wszystko zależy. Ja kupiłem rok temu gamingowego lapka za 4K no i jakosc niektórych gier ( np wiedźmin 3 albo cyberpunka) jest nieporównywalnie lepsza niż na next genach. Ale z drugiej strony masz

racje, to wciąż dwa razy więcej niż za konsole, w dodatku jest to komputer co najwyżej przeciętny w segmencie PC.

Dla mnie dużym zawodem obecnej generacji jest to, ze nawet w starszych, optymalizowanych gierkach trzeba wybierać Np. między płynnością, a grafika, kiedy z zasady 60 fps to powinien być standard.

Edytowane przez izon

Opublikowano
4 minutes ago, izon said:

Jak zawsze wszystko zależy. Ja kupiłem rok temu gamingowego lapka za 4K no i jakosc niektórych gier ( np wiedźmin 3 albo cyberpunka) jest nieporównywalnie lepsza niż na next genach. Ale z drugiej strony masz

racje, to wciąż dwa razy więcej niż za konsole, w dodatku jest to komputer co najwyżej przeciętny w segmencie PC.

Dla mnie dużym zawodem obecnej generacji jest to, ze nawet w starszych, optymalizowanych gierkach trzeba wybierać Np. między płynnością, a grafika, kiedy z zasady 60 fps to powinien być standard.

Laptok za 4K radzi sobie lepiej z CP2077 niż XSX albo PS5? No wątpię.

Opublikowano

Z tym acti to microsoft wcelował. Cod z roku na rok coraz gorzej z każdej możliwej strony, blizzard to w ogóle burdel i oprócz gangbangów nic więcej tam się nie dzieje. Chyba tylko tony hawk tam został ale tylko remastery bo już wydali autorską grę i było to :dynia:

Opublikowano
44 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Dzisiaj zakup PS5, XSX i Switcha OLED to wciąż bardziej opłacalny zakup niż PC w cenie 8K który odpala giereczki w jakości reszty next genów. :dunno:

Zależy dla kogo. 

Jeśli ktoś chce koniecznie dziś kupić jakiś sprzęt, to żaden się nie opłaca. Chyba, że nie miał nic i teraz koniecznie chce mieć GamePassa, to może iść w Xboksa.

Jeśli jednak ktoś ma już PC i nie jest debilem, by kupować dziś kartę, to za jakiś czas może tylko dokupić 4080 (66 teraflopów) i sprzedać starą. 

No chyba, że ktoś ma pomysł, by kupować laptopy do grania. W tedy to..... no...... kto bogatemu zabroni? :ragus:

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał:

Laptok za 4K radzi sobie lepiej z CP2077 niż XSX albo PS5? No wątpię.

No możesz wątpic ale gra chodzi płynnie na wysokich ustawieniach. Wyglada dużo ostrzej i ładniej niż na next genach.

Opublikowano
3 minuty temu, izon napisał:

No możesz wątpic ale gra chodzi płynnie na wysokich ustawieniach. Wyglada dużo ostrzej i ładniej niż na next genach.

Nextgeny maja wersję z ps4 tylko z odblokowanym klatkarzem

Opublikowano

O Jezu temat bym walkowany już milion razy, na rynku PC trzeba się wstrzelić po prostu. W wakacje kupowałem zestawy komputerowe z RTX 3070 za 5k, gdy PS5 kosztowały 3500. 

Drożej? Tak, ale w grach często różnica 2 generacji. Jak ktoś chce mieć komputer, to kupi, tak jak PS5, którego przez rok nie było w sklepach, a zestawy często chodziły za niecałe 4K, co było jeszcze śmieszniejsze niż dzisiejsze ceny kart graficznych.

Opublikowano

Jeszcze jak kupowali Bethesdę, to to miało jakiś logiczny sens. Sporo gier i pracowite studio, które coś wydaje. Sporo syfu, ale jakieś dobre gry też mają.

Doom i Quake to kultowe marki. Taki Quake 5: Arena typowo pod esport mógłby sporo namieszać. No jest potencjał, który niestety zjebią. 

Ale ActiBlizzard za 10 razy kurwa tyle? 

Spencer chce chyba zdominować rynek gier na sralnik tym Candy Crash. No ja pierdolę. Przecież za te pieniądze mogli kupić 20x studiów, które robią dobre gry. W sensie, że w ogóle robią gry. 

Opublikowano

Nie wiem C1rex, wydadzą Diablo 4 i zmiota konkurencję.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.