Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Bo wezyr w czasie gdy my graliśmy w te perły to bił skażone wilki żeby nabić expa wojem w wowie  :pawel:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 925,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

No Paolo popłynął z tym ostro.

Opublikowano

Ja osobiście uważam mijającą generację za bardzo udana, wg statystyk spędziłem przy konsoli grubo ponad 1000h, ogralem kilka perełek na grubo ponad setke godzin, pojawiło się kilka ciekawych IP, kilka innych marek wróciło zza grobu, pojawiło się trochę ciekawych pomysłów zarówno jeśli chodzi o same gry jak i ich sprzedaż i dystrybucję (Gamepass). Każdy z producentów jakoś sobie radzi i nie ma ryzyka że zaraz zawinie biznes. Sony zaliczyło ogromny sukces z PS4, Nintendo po wtopie z WiiU, wypuściło Switcha który bije rekordy, a nawet Microsoft po katastrofalnym starcie Xboxa One, jakoś tam wstał z  kolan i  zawalczył o klienta. Generalnie jest dobrze, trwa fajna koniunktura, giganci inwestuja i nie żałują pieniędzy na gierki a następna generacja zapowiada się jeszcze lepiej.

Opublikowano

No jeśli wam ten zastój wydawniczy i ujednolicenie gatunkowe się podoba to macie do tego prawo. Dla mnie to co wydało Sony tej generacji to mocna średniwa, a średnią z MC możecie sobie wsadzić w dupę, bo chuja te oceny są warte. :) 

Opublikowano
13 minut temu, ASX napisał:

Ja osobiście uważam mijającą generację za bardzo udana, wg statystyk spędziłem przy konsoli grubo ponad 1000h, ogralem kilka perełek na grubo ponad setke godzin

coś słabo jak na całą generację :reggie: przecież ty w same SoT masz setki godzin pewnie, to ile tytułów ograłeś?

Opublikowano

Być może mam mylne wyobrażenie bo patrzę na generację pod kątem jakie gry ja ogrywałem, ale zdecydowanie nie nazwałbym jej zastojem czy ujednoliceniem wydawniczym. 

Chociaż z drugiej strony jeśli spojrzeć na dużych wydawców, jak np taki Rockstar który przez całą generację dał radę zrobić tylko jedna grę (RDR2), a wcześniej potrafił masowo produkować hity, to powiem zastój na pewno jest widoczny. Pewne ujednolicenie o którym piszesz Pawle też jest zauważalne, widać np. że niektórzy wydawcy jak np. Ubisoft czy Sony wypuszczają podobne do siebie produkty idąc pewnym wzorcem. Ale na szczęście branża nie kończy się na tych kilku firmach. A jednocześnie są też ludzie którym odpowiada schemat serwowany przez np. Sony (np. Listunio) i ja to szanuje. Sam też lubię od czasu do czasu pograć schematyczne gry Ubisoftu (ostatnio skończyłem Valhalla, a kilka miesięcy wcześniej Far Ceny 5).

Podsumowując, gierki to dzisiaj duża branża i wiadomo że ma pewne ryski, ale generalnie moim zdaniem rynek jeszcze nigdy nie był tak bogaty i roznorodny pod wzgledem gier  i na pewno każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.

Opublikowano
5 minut temu, krzysiekp392 napisał:

coś słabo jak na całą generację :reggie: przecież ty w same SoT masz setki godzin pewnie, to ile tytułów ograłeś?

Exophase pokazuje ponad 2000 godzin, a ile gier ogralem to ciężko mi powiedzieć, jeśli masz czas to możesz przeanalizować mój profil i samemu policzyć

https://www.exophase.com/user/asax/

SoT wiadomo "gra życia" i setki godzin spędzonych na morzu, ale grałem również w wiele innych gier.

Opublikowano

1000h podczas generacji? amatorka :ragus:

Opublikowano

Jeśli np. taki Death Stranding jest gra schematyczna i ujednolicona gatunkowo to ja już nie wiem co to musi być za gra żeby była nietuzinkowa.

Opublikowano

Death Stranding to po prostu chujowa gra. :)

Opublikowano
3 minuty temu, suteq napisał:

Death Stranding to po prostu chujowa gra. :)

Cho na solo :[

Opublikowano

Najlepsza generacja, chciałbym aby obecna chociaż była porównywalna. A death strending jest zajebisty mimo pewnych wad i mam nadzieję, że przy następnej grze Kojimbo dalej zrobi tą magię rozwijając gameplay.

Opublikowano
4 godziny temu, Pupcio napisał:

Cho na solo :[

Za garaże czy za bloki? :s159:

Opublikowano

Poprzednia generacja dostarczyła masę gier, zdecydowanie przebiła ps3. Oprócz tych gier co wymieniliscie jeszcze sporo innych pereł wyszło zarówno w segmencie AAA jak i indie

Ps. A czytaliście że x gorzej się sprzedaje nawet od pstryczka? Nie mówiąc już o ps5

Opublikowano

Ale żeby pisać o tej genereacji, że jest słaba to chyba trzeba mieć bałagan na strychu. Kozak qurva gierki, jedna za drugą szły.

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

juz mi wystarczy po autoszmacie i rdr2, żadna generacja nie dała mi takiego syndromu paryskiego jak obecna

jak dla mnie generacja bardzo średnia 

E tam, jedyne do czego się można doczepic to olanie kontrolerów ruchowych, choć i tak VR nieco ratuje sytuację. Wsystko było, od niespodzianek po znakomite remaki.

Opublikowano
21 godzin temu, areka napisał:

To w cw trzeba grać w gry? W ogóle na forum trzeba grać w gry żeby móc je oceniać (vide TLoU2)? 

wystarczy ze obejrzysz filmiki i przeczytasz streszczenie fabuly i śmiało możesz byc ekspertem jak np Mazzeo w temacie Tlou2

Opublikowano

01048D85-07DC-42E2-8AAD-F01B43F97DD4.jpeg

EqKyTc-W8AU0CXN?format=jpg&name=small

EkcQjEFX0AAR7uj?format=jpg&name=4096x409

EkcQ2D9XEAA65QD?format=jpg&name=large

mokry sen niebieskich frajerów  :kaz:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Pamiętam jak wrzucałem screenchoty z ulepszonych Gearsow na XSX przed premierą to Liściu mnie atakował że to fake i to niemożliwe że gra tak wygląda xd

Opublikowano
14 minut temu, ASX napisał:

Pamiętam jak wrzucałem screenchoty z ulepszonych Gearsow na XSX przed premierą to Liściu mnie atakował że to fake i to niemożliwe że gra tak wygląda xd

Nie przypominam sobie żebym mówił że to fake. Zwłaszcza że wiem jak Gearsy wyglądają. 

11 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

meh

juz mi wystarczy po autoszmacie i rdr2, żadna generacja nie dała mi takiego syndromu paryskiego jak obecna

no i brak Sony na rynku przenośnym, jak dla mnie generacja bardzo średnia 

Automata może nie podejśc (chociaż ciężko o to imo) ale co jest nie tak z RDR2 wg Ciebie? Czaje się na ta gre bo ponoć sztosiwo ale żadnej recki nie odpalałem żeby sobie nie psuć. Czaje się bo jednak jedynka mnie odrzuciła po 3-4 godzinach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.