Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
21 minutes ago, 20inchDT said:

Na xboxie gra sie w jedyną liczaca sie bijatyke, czyli mortal kombat. Npd podaje, że jest na 16 miejscu w 2020 roku, a to gra z poczatku 2019.

Jak czytałem fora i chaty Fighting Game Community, to było sporo teorii, że turnieje będą niedługo odbywać się na XSS że względu na cenę sprzętu.

Zobaczymy.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 930,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Co was obchodzi jakies community turniejowe jak wy i tak lamusy jestescie xdd. "I will not be able to control myself" pamietamy.

Opublikowano

Whisker jak się zagotował delikatnym, koleżeńskim prztyczkiem w nos :dog:

To już czas by psychiatrzy zbadali zjawisko zwane syndromem klapa, objawiające się huśtawkami nastrojów, skłonnościami do alkoholizmu, gwałtownymi napadami agresji, całkowitym oderwaniem od rzeczywistości i przypadkami konfabulacji. 

W USA można za takie coś pozwać Sony i wywalczyć ładne odszkodowania. W Polsce klapy klękną przed włodarzami Sony przepraszając za to, że nie są doskonali :xboss:

Opublikowano
33 minutes ago, 20inchDT said:

Co was obchodzi jakies community turniejowe jak wy i tak lamusy jestescie xdd. "I will not be able to control myself" pamietamy.

Turnieje mają ważny wpływ na czym grają zwykli ludzie.

Opublikowano

na wstępie, niewiem co się z czcionką stało :/

Prawie 2 miesiące z najnowszą konsolą Sony i z grami, które wstępnie pokazały czym jest nowa generacja. Świetny MARVEL dostarczył świetna przygodę z Moralesem a Bluepoint dowalił nowa wersją Demons Souls, na dodatek Astro który chyba wszystkich rozłożył na łopatki z fenomenalnie wykorzystanych funkcji nowego pada i sentymentalno emocjonalnej podróży po pewnych światach (bez spoilerów). Późnej kilka multiplatform a dodatkowo Ps plus Collection który przypomniał mi kilka gier z notami 10/10 z PS4 żeby później znowu dowalić solidną porcją gier.

Konsola prezentuje się na żywo nowocześniej, wiadomo że nie wszystkim przypasuje ale jedno trzeba przyznać, odważna propozycja dla zdecydowanych klientów którzy przypomnę wybrali 3 razy więcej konsol niż konkurencja i w czym jest i był problem? Sam desing , promocja konsoli i pada to coś co wywołuje efekt WoW! Na żywo prezentuje się fenomenalnie, podświetlona po bokach nieregularna bryła przypomina że nowa generacja jest już teraz!

Dual Sens to rewolucja, przeskok na tyle duży że poprawnie zrezygnowali z nazewnictwa Dual Shock bo tutaj mamy nie tylko technologie znane z poprzedniego pada ale nowości które gracze opisują jako przełomowe. Mowa oczywiście o adaptacyjnych triggerach które w czasie rzeczywistym zmieniają swoje położenie oraz nacisk. Pad Elite 2 do xboxa próbował customizacji bumperów ale skoki dało się ustawiać tylko odgórnie a nie w czasie rzeczywistym, w danym momencie kiedy gra tego potrzebuje a dzieje się to w sekundach, tak samo jak haptyczne wibracji i choć znałem je dobrze z mojego Nintendo Switch tak tutaj na większej powierzchni robią zwyczajnie lepsze wrażenie. Nawet taki multi COD Cold War pokazuje przewagę na konsoli Sony z czym zapytacie? Z padem właśnie, nigdy już nie wrócę do starszych technologii, ten pad wygrał wszystko!

Widać to na forum PPE, więcej posiadaczy konsol Sony nie może się mylić. Sprzedaż światowa i regionalna to już fakty.

Cóż nie zagrało wiec w obozie MS oprócz fanatyków piratów i kombinatorów? Właśnie MS widział to przy 360 więc wygrywać AAA nie miał szans bo sprzedaż cały czas była na słabym poziomie przy koksie a dobił to XSX. 

Brak sporej ilości eksów, chęć wykupowania firm, to ruchy konkurenta który sam przyznał że dał dupy w poprzedniej generacji, oczywiście FANATYCY z CW twierdzą inaczej No ale jak się żyje innych życiem, żółcią i tanim harnasiem na spółkę niczym gejpass to mamy taki obraz zakłamanych faktów.

Wracając do tematu nowej generacji, tak MIAŁEM okazje sprawdzić XSX pomimo panującego tu zamglenia więc wypowiem się od razu i podsumuję co tu się znowu na forum odjebało nie tylko PPE ale i światowym.

Karygodnym błędem było wypuszczanie konsoli bez nowości (teraz chcą to naprawić i wyjdą w przyszłości adaptacyjne triggery), umowa z duracellem to kolejny potwarz. Wyglad to kwestia gustu (choć dasha to mogli usprawnić) ale już nie wydanie ani JEDNEJ next genowej gry na start to chujnia po całości i PIERWSZY raz w historii konsol (niech ktoś mnie poprawi jeżeli wie lepiej) ale odkąd pamietam a sięgam daleko pamięcią jeżeli chodzi o tą rozrywkę to takiej sytuacji nie było.

Kolejne oszustwo to HALO Infinite i konferencja która miała pozamiatać branża a stała się pośmiewiskiem całego świata i milionów memów.

Gejpass to spoko opcja ale zmuszanie wręcz graczy do smyczy i korzystania TYLKO z tej funkcji to kolejny potwarz. Kiedyś barany się śmiały z cyfry a teraz by za to zabili i za abonament. Sprawa indywidualna ale bicie piany o pudełka mija się z celem ale nie z cwelem który w rurkach uważa się konsolowcem od 2015 i teraz mama opłaca abonament razem z netflixem albo spółka na w kilku chłopów tak jak na to tanie wino.

Podczas premiery zero nowych gier w porównaniu do PS5 i mamy efekty sprzedażowe, proste i z tym nie ma co dyskutować. Wielu też się zawiodło na Halo dostając co w zamian? Patcha do Forzy i DLC do G5, śmieją się z 8 godzin Moralesa a sami dostali podrasowane stare wyścigi i DLC na chwile do również starej gry. 

Halo to w ogóle dobry temat, reklamowany na samym pudełku konsoli (tutaj duży plus bo jak widziałem pudełko to świetnie się prezentuje wewnątrz i lepiej zapakowane niż PS5), wydany na monsterach a taka chujnia że wycofali przesuwając premierę chuj wie na kiedy. Pamietam jak dziś kiedy oczekiwałem pierwszego pokazu Infinite, który miał zamieść branżę.....

Brak nowości, brak technologii, gamepass (plus i minus jednocześnie), obrońcy krzyża i taki oto obraz obecnego Xboxa, smutne...

Poprzednia generacja to zdecydowanie zwycięstwo w grach Sony, same 10/10, GOTY, VR, masa tego plus ciagle nowości technologiczne, do samej premiery PS5 byliśmy rozpieszczani, co dostał X w okresie od czerwca do premiery XsX? Nic! To kolejny potwarz w stronę graczy.

Gry które miały być lepsze na XSX okazało się że były ale z problemami i czekające na patcha. Nie tak to powinno wyglądać.

Reasumując cudowny start zaliczyło PlayStation 5 wraz ze swoim Dual Sense, owszem mogłoby być jeszcze lepiej ale konkurent nie wysłał na premierę żadnego działa więc....

Dzisiaj mija już praktycznie dwa miesiące odkąd celebruje premierę PS5, gram non stop, nie narzekam, odkrywam i czekam na kolejne hity :) jestem dumnym posiadaczem i polecam :) zdrówko! 

„W tle słychać nalewamy trunek Jack Daniels do zmrożonej lodem szklanki a obok PS5 mieniące się niebieskim światłem, które będzie po raz kolejny testowane do godzin rannych”

64140C29-B0F8-4E97-A6A3-AF9D14D7F961.jpeg

994B6EF5-CEA9-46FD-873B-881C55AF695F.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

jeśli ktoś to przeczytał, to jest w tym jakiś heroizm

Opublikowano

Prędzej przeczytam post mendrka niż te pijackie wywody xD no i brak screena ze spidermena na minus

Opublikowano
32 minuty temu, Whisker napisał:

na wstępie, niewiem co się z czcionką stało :/

Prawie 2 miesiące z najnowszą konsolą Sony i z grami, które wstępnie pokazały czym jest nowa generacja. Świetny MARVEL dostarczył świetna przygodę z Moralesem a Bluepoint dowalił nowa wersją Demons Souls, na dodatek Astro który chyba wszystkich rozłożył na łopatki za spadają fenomenalnie wykorzystanych funkcji nowego pada i sentymentalno emocjonalnej podróży po pewnych światach (bez spoilerów). Późnej kilka multiplatform a dodatkowo Ps plus Collection który przypomniał mi kilka gier z notami 10/10 z PS4 żeby później znowu dowalić solidną porcją gier.

Konsola prezentuje się na żywo nowocześniej, wiadomo że nie wszystkim przypasuje ale jedno trzeba przyznać, odważna propozycja dla zdecydowanych klientów którzy przypomnę wybrali 3 razy więcej konsol niż konkurencja i w czym jest i był problem? Sam dizajn, promocja konsoli i pada to coś co wywołuje efekt WoW! Na żywo prezentuje się fenomenalnie, podświetlona po bokach nieregularna bryła przypomina że nowa generacja jest już teraz!

Dual Sens to rewolucja, przeskok na tyle duży że poprawnie zrezygnowali z nazewnictwa Dual Shock bo tutaj mamy nie tylko technologie znane z poprzedniego pada ale nowości które gracze opisują jako przełomowe. Mowa oczywiście o adaptacyjnych triggerach które w czasie rzeczywistym zmieniają swoje położenie oraz nacisk. Pad Elite 2 do xboxa próbował customizacji bumperów ale skoki dało się ustawiać tylko odgórnie a nie w czasie rzeczywistym, w danym momencie kiedy gra tego potrzebuje a dzieje się to w sekundach, tak samo jak haptyczne wibracji i choć znałem je dobrze z mojego Nintendo Switch tak tutaj na większej powiększy robią zwyczajnie lepsze wrażenie. Nawet taki multi COD Cold War pokazuje przewagę na konsoli Sony z czym zapytacie? Z padem właśnie, nigdy już nie wrócę do starszych technologii, ten pad wygrał wszystko!

Widać to na forum PPE, więcej posiadaczy konsol Sony nie może się mylić. Sprzedaż światowa i regionalna to już fakty.

Cóż nie zagrało wiec w obozie MS oprócz fanatyków piratów i kombinatorów? Właśnie MS widział to przy 360 więc wygrywać AAA nie miał szans bo sprzedaż cały czas była na słabym poziomie przy koksie a dobił to XSX. 

Brak sporej ilości eksów, chęć wykupowania firm, to ruchy konkurenta który sam przyznał że dał dupy w poprzedniej generacji, oczywiście FANATYCY z CW twierdzą inaczej No ale jak się żyje innych życiem, żółcią i tanim harnasiem na spółkę niczym gejpass to mamy taki obraz zakłamanych faktów.

Wracając do tematu nowej generacji, tak MIAŁEM okazje sprawdzić XSX pomimo panującego tu zamglenia więc wypowiem się od razu i podsumuję co tu się znowu na forum odjebało nie tylko PPE ale i światowym.

Karygodnym błędem było wypuszczanie konsoli bez nowości (teraz chcą to naprawić i wyjdą w przyszłości adaptacyjne triggery), umowa z duracellem to kolejny potwarz. Wyglad to kwestia gustu (choć dasha to mogli usprawnić) ale już nie wydanie ani JEDNEJ next genowej gry na start to chujnia po całości i PIERWSZY raz w historii konsol (niech ktoś mnie poprawi jeżeli wie lepiej) ale odkąd pamietam a sięgam daleko pamięcią jeżeli chodzi o tą rozrywkę to takiej sytuacji nie było.

Kolejne oszustwo to HALO Infinite i konferencja która miała pozamiatać branża a stała się pośmiewiskiem całego świata i milionów memów.

Gejpass to spoko opcja ale zmuszanie wręcz graczy do smyczy i korzystania TYLKO z tej funkcji to kolejny potwarz. Kiedyś barany się śmiały z cyfry a teraz by za to zabili i za abonament. Sprawa indywidualna ale bicie piany o pudełka mija się z celem ale nie z cwelem który w rurkach uważa się konsolowcem od 2015 i teraz mama opłaca abonament razem z netflixem albo spółka na w kilku chłopów tak jak na to tanie wino.

Podczas premiery zero nowych gier w porównaniu do PS5 i mamy efekty sprzedażowe, proste i z tym nie ma co dyskutować. Wielu też się zawiodło na Halo dostając co w zamian? Patcha do Forzy i DLC do G5, śmieją się z 8 godzin Moralesa a sami dostali podrasowane stare wyścigi i DLC na chwile do również starej gry. 

Halo to w ogóle dobry temat, reklamowany na samym pudełku konsoli (tutaj duży plus bo jak widziałem pudełko to świetnie się prezentuje wewnątrz i lepiej zapakowane niż PS5), wydany na monsterach a taka chujnia że wycofali przesuwając premierę chuj wie na kiedy. Pamietam jak dziś kiedy oczekiwałem pierwszego pokazu Infinite, który miał zamieść branżę.....

Brak nowości, brak technologii, gamepass (plus i minus jednocześnie), obrońcy krzyża i taki oto obraz obecnego Xboxa, smutne...

Poprzednia generacja to zdecydowanie zwycięstwo w grach Sony, same 10/10, GOTY, VR, masa tego plus ciagle nowości technologiczne, do samej premiery PS5 byliśmy rozpieszczani, co dostał X w okresie od czerwca do premiery XsX? Nic! To kolejny potwarz w stronę graczy.

Gry które miały być lepsze na XSX okazało się że były ale z problemami i czekające na patcha. Nie tak to powinno wyglądać.

Reasumując cudowny start zaliczyło PlayStation 5 wraz ze swoim Dual Sense, owszem mogłoby być jeszcze lepiej ale konkurent nie wysłał na premierę żadnego działa więc....

Dzisiaj mija już praktycznie dwa miesiące odkąd celebruje premierę PS5, gram non stop, nie narzekam, odkrywam i czekam na kolejne hity :) jestem dumnym posiadaczem i polecam :) zdrówko! 

„W tle słychać nalewamy trunek Jack Daniels do zmrożonej lodem szklanki a obok PS5 mieniące się niebieskim światłem, które będzie po raz kolejny testowane do godzin rannych”

64140C29-B0F8-4E97-A6A3-AF9D14D7F961.jpeg

994B6EF5-CEA9-46FD-873B-881C55AF695F.jpeg

tenor.gif

Opublikowano
18 minut temu, Michał102 napisał:

Jprde... jaki pijacki bełkot :lol:

Nie zacząłem pisać po pijaku, ten post jest na trzeźwo :D 

Opublikowano

dzięki Whiskas, już wiem co polecać ludziom jak będą chcieli kupić podstawkę pod szklanki

Opublikowano

Cieszę się, że niektórzy pojęli w czym rzecz, sporo tekstu bo jest to podsumowanie 2mc

Opublikowano

Czytając ten wpis czułem się jakbym oglądał Wiadomości na Tvp. 

Podobny poziom propagandy i odklejenia

Opublikowano

Dobrze, że nie czytałem. Szkoda czasu na te haluny. 

Opublikowano

Ja tylko obrazki obejrzałem.

Opublikowano
Teraz, MYSZa7 napisał:

Ja tylko obrazki obejrzałem.

Ja nawet tego nie zrobiłem tylko na nick spojrzałem i scroll. xD

Opublikowano

Ej, należy się Weskerowi żebyście to przeczytali. W końcu też tu wojuje i też się często do niego odnosicie. CW jest jakie jest ale min szacunku by wypadało mieć. Dziękuje

Opublikowano

Mogłem to rozbić na mniejsze części ale chciałem to zostawić w takiej formie, formie podsumowania. Nie wkręcajcie sobie że jestem pijany, jeszcze nie teraz, post był pisany jak najbardziej serio i na trzeźwo :) 

To nie tylko moje przemyślenia jako użytkownika PS5 i osobę która sprawdzała XSX, to są tylko fakty oparte na doświadczeniach ;) 

ps. Nie bądźcie pizdy, zapraszam na drinka a nie walcie smutów, napijmy się z klasą ;) 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

> CW 

> Szacunek

wybierz jedno

Opublikowano

CW to nie życie zielone robaczki ale można wyrazić swoje opinie czasem dosadnie ale poprzeć to argumentami o faktami, testujemy dziś Control przed next genowym patchem

ps. Tyle gier,

tyle dobra :)

ECB9D0BC-154E-409E-AC2D-6AB733640435.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
6 minut temu, Whisker napisał:

ale można wyrazić swoje opinie czasem dosadnie ale poprzeć to argumentami o faktami

Fakty i kolor niebieski niezbyt się ze sobą kleją. Zwłaszcza jak naczelni rycerze zachowują się jakby każdy postęp jaki dokonał się w giereczkowie wyszedł od Sony (nie wspominając już o przypisywaniu im wynalezienia konsoli do gier xddd). 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.