Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Pad xboksowy jest lepszy do strzelanek i wyścigów ze względu na precyzyjniejsze gałki i spusty z dłuższym rzutem. 

Do tego Xbox ma wersję pro/elite pada z przyciskami od spodu, więc nie trzeba zdejmować palca z prawej gałki by sięgnąć przyciski.

Asymetryczne gałki ani nie pomagają, ani nie przeszkadzają. 

Niestety pad xboksowy ma zdecydowanie gorszy dpad i mało kto go używa.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 926 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
3 minutes ago, 20inchDT said:

Dane odnosnie dpada z dupy?

Tak. 

Dane z mojej dupy, która zawsze ma rację :Coolface:

Dpad w padach xboksowych to klęska. 

Opublikowano

Akurat dpad w padzie od Series X/S jest świetny. Jedynie trochę zbyt głośny jak dla mnie, ale patrząc na zagraniczne fora wielu ludziom również podoba się to "klikanie".

Opublikowano

Dla mnie klikanie jest fajne, trochę oldschoolowe, mi się podoba ma swój urok.

Opublikowano

Jak z wytrzymałością pada od xboxika? Też będę musiał po roku rozkręcać jak ds4 bo ujebał się trigger? 

Opublikowano

Takie rzeczy to ekskluziw na sonkę. 

Opublikowano

Podsumowując: pad od Xboxa jest wykonany z porządnych materiałów, wytrzymały, a w dodatku tańszy i bardziej wszechstronny.

Myślałem, że lepiej się już nie da, ale geniusze z Microsoftu znów to zrobili - znów podnieśli poprzeczkę doskonałości i wyznaczyli standard na kolejne lata. :) 

Opublikowano
10 minut temu, Bzduras napisał:

Takie rzeczy to ekskluziw na sonkę. 

Mój ds2 ma 16 lat a działa jak nówka  :( ds4 ma 7 i rozyebany jak dupsko donatello  :/

Opublikowano

Prosze Cię moldar... Chwyć pad w dłoń i powiedz mi gdzie znajdują się przyciski akcji z których się najczęściej korzysta i grze gałka od ruchu? Widzisz teraz skąd ułożenie analogów? [emoji4] 

Osobiście uważam, że to bez znaczenia, a dla każdego szanującego i ogarniętego gracza bez różnicy jakie jest ułożenie gałek :)
Opublikowano

Mam nadzieję, że DualSense będzie lepiej wykonany, niż DS4. 

Już kilka razy rozkręcałem to żałosne gówno, bo coś przestało działać. Baterii niestety nie da się naprawić bo chińskie zamienniki (nawet te udające oryginały) nie trzymają mocy, puchną i mogą się rozlać. Driftujące gałki na szczęście da się ogarnąć.

Luźny slot na kabel można wymienić lub założyć taki absurd i mieć kabel na stałe.

Magia i pieprz Sony

clip-anticaida-cable-usb-dualshock-4-1.j

Jak ktoś chce poczuć tandetę, to polecam sprawdzić jak działa dual shock bez bluetooth i z połączeniem kablowym. Da się w opcjach konsoli zmienić.  (Spoiler: nie da się grać, bo ciągle rozłącza)

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Pad od Xa lepszy do: strzelanek, wyścigów, rpgów

Pad od śmieciary lepszy do nawalanek

MS wie jaki robić układ gałek, Nintendo wie, Sega też wiedziała, czołowi producenci padów też wiedzą, tylko te pokraki z sony tego nie zrobią bo będzie że idą w xbox'a mimo że wszystko i tak kopiują od najlepszych  :yao:

Opublikowano

Nie narzekałem na ds4 v2 ale po padzie od seksika to jednak jest chujowy ten soniacz. Mam nadzieję że ten haptyczny nextgen będzie lepszy (i w czarnej wersji w przyszłości) 

Opublikowano

Kiedyś Sony było spoko.

Pierwsi dawali pad z wibracjami z konsolą.

Pierwsi dali dwie gałki analogowe.

Auto nagrywanie godziny grania też petarda.

Opublikowano

No a teraz dlc do pajonka dla alkusów i banda wyznawców którzy bronią ich gry z ubi foremki. 

Oby Ubisoft nie opatentował swoich ubigierek bo sony będzie miało przeyebane  :(

Opublikowano

Gierki ubisoftu to jak większe mody do jednej gry.

Symulator dojeżdżania do pracy i bycia kurierem. Tylko tłumaczenie fabularne się różni.

Opublikowano
5 godzin temu, LiŚciu napisał:

@Michał102 ma asymetryczne kciuki bo jedna ręka wali konia do xboxa. Ci xboxowcy to jacyś neandertalczycy. Normalny człowiek ma symetryczne dłonie. No chyba ze stulejarz jak michalek.  

I nie ja pisałem o splinter cel bo jak mówiłem grałem tylko w jedna cześć serii wiec spierdalaj z tym debilem!

Twoja opinia jest jak ty sam - można nią co najwyżej dupe wytrzeć jak w lesie przyciśnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.