Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

To zależy też od dostępności sprzętu. Jeśli za parę miesięcy PS5 i Xbox będą już dostępne w normalnych cenach a części do PC nadal będą nieosiągalne albo w mocno zawyżonych cenach to część PCtowców może się skusić na konsolę po zagraniu w port z PS4 i stwierdzeniu że 'nawet fajne gierki są na te konsole'.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 925 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Jestem ciekaw czy są jakieś badania, czy taka dostępność gier na PC kiedyś tylko do ogrania na Xboxie czy PS wpłynęła na to, że ktoś później kupił dla sequela czy innej gry konsolę danej firmy.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Patrząc na to jak wyglądają najpopularnejsze configi PC-towe to na konsolach masz 4K/60, a na PC jakieś midy w 1080p/30. :) Jakość konsol poprzedniej generacji.

Zgadza się, dla tego zamiast kupować nowego PCta za 5000 (żeby w miarę dorównać konsolom) pececiarze mogą się skusić na konsolę. Moim zdaniem wydawanie paru letnich gier na PC to całkiem mądry pomysł. Takie Days Gone czy Horizon odpali się na starszych PCtach ale jak chcesz zagrać w kolejną część to już będziesz musiał kupić konsolę albo czekać 3 lata na konwersję.

Opublikowano
6 minut temu, MYSZa7 napisał:

Jestem ciekaw czy są jakieś badania, czy taka dostępność gier na PC kiedyś tylko do ogrania na Xboxie czy PS wpłynęła na to, że ktoś później kupił dla sequela czy innej gry konsolę danej firmy.

Badania dwóch klapow na forum PE, którzy tak sobie tłumacza zdradę Ryana :kaz:

Opublikowano
6 minut temu, MYSZa7 napisał:

To ja ci odpowiem - gry z playstation są tak zajebiste że nie ma innej opcji. 

Inna sprawa z xboxem i dostępnością ich gier na PC - te trafiaja day one i tu i tu. 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Tak zajebiste, że aż Sony musi zamykać studia. 

Jak studio okaże się słabe albo nierentowe to je zamykają. To jest biznes - sorry. 

Inna sprawa w MS - trzymają takie 343 na których wszyscy psy wieszają i macie takie kupsztale i blamaże jak Halo Infinity. Także ten...

Opublikowano

Jak sie sprzedawały 4 i 5? Bo chyba do czasów świetności to tym tytulom daleko.

Opublikowano
5 minut temu, Jakim napisał:

Jak sie sprzedawały 4 i 5? Bo chyba do czasów świetności to tym tytulom daleko.

Nie ma oficjalnych liczb, ale dane wskazują na ok. 9-10 milionów każdej z nich co sugerowałoby, że Halo 5 posiada ok. 20% posiadaczy Xboxa.

Opublikowano

To że jakieś gry sony mają trafiać na pc i reakcja klapów na to dobrze pokazuje co to są za popierdoleńce, kto chce zagra na czym chce i tyle a tutaj niektórzy to się chyba wieszać będą. 

Opublikowano
15 minut temu, LiŚciu napisał:

Jak studio okaże się słabe albo nierentowe to je zamykają. To jest biznes - sorry. 

Inna sprawa w MS - trzymają takie 343 na których wszyscy psy wieszają i macie takie kupsztale i blamaże jak Halo Infinity. Także ten...

Biznes nie biznes ale zamknięcie dwóch studiów (Psygnosis/Liverpool i Evolution) które nie tylko były filarami jeśli chodzi o wyścigi na PS ale też wyznaczały standardy graficzne na kolejnych konsolach (ciekawe jak Sony przekonało by do mocy PS3 bez Motorstorma) to strasznie głupie posunięcie.

Edytowane przez łom

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie ma oficjalnych liczb, ale dane wskazują na ok. 9-10 milionów każdej z nich co sugerowałoby, że Halo 5 posiada ok. 20% posiadaczy Xboxa.

No to nieźle, myślalem że w porywach połowa z tego.

Opublikowano
4 minuty temu, messer88 napisał:

To że jakieś gry sony mają trafiać na pc i reakcja klapów na to dobrze pokazuje co to są za popierdoleńce, kto chce zagra na czym chce i tyle a tutaj niektórzy to się chyba wieszać będą. 

No nieźle. Tu raczej nie ma "klapów" którzy źle reagują. Są za to boty które szczają pod siebie ze szczęścia. Także ten...

Opublikowano
1 minutę temu, Jakim napisał:

No to nieźle, myślalem że w porywach połowa z tego.

w pierwszych 3 miesiącach sprzedało się ponad 5 milionów Halo 5 (a wszyscy wiemy jak długo żyje ta gra), A Halo 4 to jedna z najlepiej sprzedających się części serii

Opublikowano

Gdyby mi się jedynka nie zbugowała to może by mi sie chciało wrócić. Podobno od dwójki coraz lepiej. 

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał:

w pierwszych 3 miesiącach sprzedało się ponad 5 milionów Halo 5 (a wszyscy wiemy jak długo żyje ta gra), A Halo 4 to jedna z najlepiej sprzedających się części serii

Coś jeszcze dobija do tej liczby z marek od MS?

Opublikowano
3 minuty temu, LiŚciu napisał:

Gdyby mi się jedynka nie zbugowała to może by mi sie chciało wrócić. Podobno od dwójki coraz lepiej. 

ale to ty do nas dzwonisz

Opublikowano
12 minut temu, łom napisał:

Biznes nie biznes ale zamknięcie dwóch studiów (Psygnosis/Liverpool i Evolution) które nie tylko były filarami jeśli chodzi o wyścigi na PS ale też wyznaczały standardy graficzne na kolejnych konsolach (ciekawe jak Sony przekonało by do mocy PS3 bez Motorstorma) to strasznie głupie posunięcie.

Nawet nie próbuj dyskutować z tym teoretykiem.

Opublikowano

Wezyr ty grasz w wowa i mówisz że tomb raidery są lepsze od uncharted :nosacz3:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.