Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 931,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Rozi pięknie się wpasowuje w jakość Sonowskiego community.

Opublikowano

Rozi to jest taki gość, którego jak widzisz na ulicy od razu lejesz w mordę, on nie pyta za co Ty nie mówisz za co, PROFILAKTYCZNIE. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Cyfrowo i tak wypożyczasz, chociaż niektórzy mówią że gry z plusa są ich własnością. :pawel: 

Właśnie $ony pokazuje jaka to własność :yao:

Opublikowano

Przecież zakupione gierki będzie można pobierać dalej. Nawet te chińczyki nie są tak głupie, żeby zabierać je ludziom, prawda?

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał:

Przecież zakupione gierki będzie można pobierać dalej. Nawet te chińczyki nie są tak głupie, żeby zabierać je ludziom, prawda?

też tak myśle, że pozostanie możliwość pobrania wcześniej kupionych gier. Po prostu wyłączą możliwość kupowania 

ciekaw jestem z czego wynika ta decyzja, to już nie pierwszy raz kiedy Sony ucina dostęp, zamyka serwery itp. Coś tam musi być u podstaw skaszanione w infrastrukturze sieciowej, bo nie uwierzę że Sony nie stać na utrzymanie takich sklepików. 

Opublikowano

Może nie są rentowne już i nie ma sensu tego trzymać? Tak samo kiedyś MS zrobił z XBL na pierwszym Xboxie. A sama vita była porażką finansową Sony. 

Opublikowano
Teraz, Ukukuki napisał:

Może nie są rentowne już i nie ma sensu tego trzymać? Tak samo kiedyś MS zrobił z XBL na pierwszym Xboxie.

Microsoft zamknął xbox live z pierwszego xboxa, przy okazji przebudowy całej infrastruktury sieciowej Xbox Live, nie miało to nic wspólnego z rentownością. 

Poza tym serio uważasz że utrzymanie działania jakiś kilku sklepików to coś na co nie stać takie wielomiliardowe korpo jak sony? No chyba że to straszni dusigrosze i skąpcy. 

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Microsoft zamknął xbox live z pierwszego xboxa, przy okazji przebudowy całej infrastruktury sieciowej Xbox Live, nie miało to nic wspólnego z rentownością. 

Poza tym serio uważasz że utrzymanie działania jakiś kilku sklepików to coś na co nie stać takie wielomiliardowe korpo jak sony? No chyba że to straszni dusigrosze i skąpcy. 

Nie uważam tylko gdybam, skąd mam wiedzieć jakie powody ma sony xd

Opublikowano

Zwykłe kurwy :) zamykanie serwerów gier też już opanowali do perfekcji

Opublikowano

ExGAuQ4WEAEa9kq?format=png&name=900x900

13 minut temu, ASX napisał:

ciekaw jestem z czego wynika ta decyzja, to już nie pierwszy raz kiedy Sony ucina dostęp, zamyka serwery itp. Coś tam musi być u podstaw skaszanione w infrastrukturze sieciowej, bo nie uwierzę że Sony nie stać na utrzymanie takich sklepików. 

na 90% o to chodzi plus garstka ludzi korzystająca z tej infrastruktury, na PSS PS3 od dawna żadnych promek nie było ani urzeczywistnienia wartości gier znajdujących się w sklepiku.

Trzeba czekać na oficjalne info, przydałby się też statystyki.

X360 pewnie czekałoby to samo w niedługim czasie, ale wraz ze wsteczna na Xboxie przedłużyli żywot sieci na tej konsoli.

Opublikowano

Sony nie poddawaj sie, kiedyś się uda! U nintendo i tak jest "lepiej" - jak kupisz cyfrówkę gierki ze snes czy jakiegoś innego starocia, to na następnej konsoli musisz ponownie kupić xddd Najgorszy sort gracza godzi się na takie praktyki.

Opublikowano

Oprócz kosztów utrzymania rozchodzi się też pewnie o kwestie bezpieczeństwa, sklepiki na starych konsolach mogą być dziurawe a nie chce i nie opłaca im się tego aktualizować. No ale nie znam się, może dochodzi tam współczynnik pieprzu.

Opublikowano

Kto wogole korzysta jeszcze ze stora na ps3.przeciez te konsole maja kilkanascie lat. To juz muzeum

Opublikowano
4 minuty temu, zdrowywariat napisał:

https://allegro.pl/oferta/szmatka-do-wycierania-kurzu-na-sucho-mokro-5-szt-8807848195

Pomyślałem, że może Wam się przydać niebiescy i zieloni, bo nic na horyzoncie nie widać, a że warto być miłym to wrzucam linka ;)

Trzeba przyznać uczciwie że trzeba być niezłym bezguściem gierkowym żeby twierdzić że nie ma w co grać na konsolach.

Opublikowano
9 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Trzeba przyznać uczciwie że trzeba być niezłym bezguściem gierkowym żeby twierdzić że nie ma w co grać na konsolach.

Miałem DC, PS2, GC i Xboxa, Ty pewnie wtedy grałeś tylko na PS2. PS3 to moja ulubiona konsola tamtej generacji. Ale w tej rządzi Switch. PS4 kupiłem dla kilku gier, w tym dla RE2. Natomiast nie widzę sensu, żeby brać teraz Xa i PS5, może za rok, może za dwa. Nie wiem o jakim bezguściu mówisz? Szczególnie, że zażartowałem z tą szmatką, a Ty się rzuciłeś na mnie jakbym podknął się o kabel zasilania i zrzucił Ci konsolę.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Vita była porażką Sony ogólnie.

Zjebali marketing. Switch się wypromował jako konsola do multiplatform, indyków i staroci, Vita miała ogromny potencjał i mogła iść podobna droga. Szkoda bo to bdb handheld.

Edytowane przez izon

Opublikowano

eee nie, CW to nie temat na nerwy, po prostu mając w pamięci jaki mam backlog trudno mi zrozumieć kogoś kto pisze że nie ma w co grać, no może gdybym miał PS5 to szkoda by mi było wykładać 50-150zł na starsze gierki z mojego backloga, ale mając GamePassa za którego zapłaciłem 4 zł to gier mam od zajebania.

ps.Vita była super, zmarnowany potencjał.

Edytowane przez eX4cT_PL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.