Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Trochę mnie niepokoi fakt, że jak ex-klapów a obecnie adeptów zielonej potęgi pokonuje menu XSX-a to co będzie jak zaczną grać w gry dla koneserów? :obama:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 933,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Niby 15 tysięcy a po zdjęciach wygląda jak 1500. Ktoś widział żeś pijany i sprzedal ci bubla sądząc, że się nie skapniesz. Jak widać, plan się powiódł. 

Ten TV ma w ogóle VRR? Jeśli tak to kiepsko bo plejka nie wie co to. 

Opublikowano
36 minut temu, Czoperrr napisał:

Niby 15 tysięcy a po zdjęciach wygląda jak 1500. Ktoś widział żeś pijany i sprzedal ci bubla sądząc, że się nie skapniesz. Jak widać, plan się powiódł. 

Ten TV ma w ogóle VRR? Jeśli tak to kiepsko bo plejka nie wie co to. 

Spokojnie, już TV skalibrowany idealnie :) jakość na żywo urywa łeb i czy to gra czy film jakość jest zajebista ;) 

Opublikowano
Godzinę temu, dee napisał:

Trochę mnie niepokoi fakt, że jak ex-klapów a obecnie adeptów zielonej potęgi pokonuje menu XSX-a to co będzie jak zaczną grać w gry dla koneserów? :obama:

"Gry dla koneserów" (brązu) to dobre określenie abononamentu na gry z kosza aka gamepass smyczpass.

Nawet Switch gniecie tego zielonego szrota bez jakościowej biblioteki gier. W piąteczek wychodzi na niego Monster Hunter Rise i jeden sam zmiecie te żółto-metacriticowe trialpassowe ex'owe crapy pokroju Srakdałna, Sea of Sea, czy Średnio (aka Medium). Wstydu nie macie, cebulki zielone wy moje ;)

Opublikowano

Testuje nadal i stwierdzam jedno G1 65 cali + PS5 to idealne połączenie jakości, to wybór doskonały! Efekt jakości i desingu. Szelongowska idzie się Jebać. Czerń, kontrast i detale to kurwa nowy poziom 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Ale bym podpiął pod ten TV jakiegoś nowego GeForce'a, żeby w końcu w 2021 poczuć co to znaczy next gen.

Opublikowano
6 godzin temu, LiŚciu napisał:

Sorry, ale to 12 terafanków miało powodowac tsunami w kiblu w chacie u każdego bota a jak na razie krztusi się przy multiplatformach.

Ja bardziej pamiętam raczej podniety magicznym dyskiem SSD w PS5, ktory miał niemalże zakrzywiać czasoprzestrzeń i powodować że ta sama gra będzie sie wczytywała na nim 2s, a na XSX będzie 20s. Przynajmniej tak twierdzili niektórzy. Ale coś nie pykło.

6 godzin temu, Whisker napisał:

Oczywiście, nie ma ładniejszej gry od Moralesa z RT

Ograłem na PS4pro jedynie Spidermana, ale skoro twierdzisz że RT w Moralesie robi z tej grafiki taki gamechanger, to spoko, wrzuć jakieś screeny z gameplayu, porównamy. Ja mam kilka z PS4pro ze Spidermana i szału tam nie było dla mnie żadnego. Ale może ten sam silnik z RT robi różnice (choć wątpie).

Demony to już inna liga i przestań pierdolić że PS3 bo ja np nie grałem w tej wersji a soulsy lubię (odsyłam do mojego gamertag)

To dajesz jakieś zdjęcia z gameplayu, bo z opowieści to tak cieżko na słowo uwierzyć. A tak przynajmniej do czasu wyjścia tej gry na PC (bo to raczej nastąpi), zobaczymy co tam graficznie PS5 potrafi w tej grze.  

6 godzin temu, LiŚciu napisał:

Demon Souls to taka ręka podana botom żeby się nie pozabijały. Lekki upgrade 11 letniej gry który i tak wyjaśnia wszystko co na xsx aktualnie jest do ogrania. 

Wrzucisz jakieś screeny od siebie z gameplayu żeby to potwierdzić?

6 godzin temu, schabek napisał:

Piotrek pierdol tych zielonych fajansiarzy. Przyszlosc rysuje sie w niebieskich barwach. 
Gier juz jest troche, w sumie caly czas cos wychodzi, zaraz oddworld i returnal, kena

Już na PS4/PS4Pro tych ciekawych exów było dla mnie niewiele. A teraz sam zobacz jakimi tytułami multiplatformowymi sie "ratujesz", Oddworld, Kena?

Sory, ale Ryan przeorał całą filozofie exów. Praktycznie nic z nich nie zostało. A wszystko inne jest dostępne na XSX i PC. 

Opublikowano

A teraz najlepsze! Xbox Series X nie dostał nawet jednej gry next gen na start! Było tak kiedyś w historii konsol i ich premier? Nie wydaje mi się a pamięcią sięgam lat 90. 

Nie no spoko, rozumiem, tylko ile można grać w jednego biednego DS? Sam pisałeś że już sie ratujesz "zapchajdziurami". 

ps. Chyba nie muszę wspominać że i multiplatformy lepiej dzialaja na PS5? Vide COD, DIRT, Valhalla, Control

Tylko ze XSX ma taki fajny ficzer, ktory sie nazywa VRR i w telewizorku LG 55" za 2700zł to włączysz i o lepszym działaniu tych gier na PS5 możesz zapomnieć. Az szkoda że w twoim OLEDzie za kilkanaście tysiecy ten ficzer leży odłogiem i sie kurzy przy PS5. 

ps.2 a już kurwa nie wspomnę jakie nowości wprowadził Xbox w kwesti menu, pada (zero i dalej PRL) ONI kurwa dali nawet na froncie przycisk parowania PADA Z KONSOLĄ!

Nie miałem jeszcze tego pada w ręku wiec musze uwierzyć na słowo że te trigery i wibracje robią robote. W multi pewnie nieprzydatne, ale w singlu w takim Codzie jak najbardziej. Tylko Sony mogłoby wydać jakąś wersje pada bez tego wbudowanego akumulatorka, bo jestem przyzwyczajony do grania padem (Xboxowym) dwa tygodnie na eneloopach bez ładowania.

Opublikowano

A ci dalej z tym dyskiem i sranie, że przecież SSD miało być za(pipi)iste, a we wstecznej nie wczytuję się szybciej. No (pipi)a głąby bo gry we wstecznej pracują w emulacji starszej architektury i nie będą wczytywać się dużo szybciej ani na jednej ani na drugiej konsoli. Emulatory PSXa też wczytują mi FF9 z oryginalną (czyli (pipi)owo długą, nie wiem jak daliśmy radę w to grać na szaraku) prędkością bo muszą emulować zegar oryginalnej konsoli...

Ale ale.... Jest jedna gra wydana tylko na ps5 (nie jakaś (pipi) międzyplatformowe), która wykorzystuje nową technologię SSD, ale za każdym razem jak ktoś wspomina, że w Mile Morales praktycznie nie ma loadingów, to boty dupa cicho nagle.

MM pokazuje, że te (pipi)ondo Cernego jednak jest zaimplementowane i gra wczytuję się błyskawicznie. Zaczną zaraz wychodzić kolejne gry, pisane tylko na PS5, to będą optymalizowane pod kątem nowego dysku i się ob(pipi)ie tam na zielono pisząc kolejne 1000 postów w CW podczas loadingów w Halo.

Opublikowano
2 minuty temu, WisnieR napisał:

A ci dalej z tym dyskiem i sranie, że przecież SSD miało być za(pipi)iste, a we wstecznej nie wczytuję się szybciej. No (pipi)a głąby bo gry we wstecznej pracują w emulacji starszej architektury i nie będą wczytywać się dużo szybciej ani na jednej ani na drugiej konsoli. Emulatory PSXa też wczytują mi FF9 z oryginalną (czyli (pipi)owo długą, nie wiem jak daliśmy radę w to grać na szaraku) prędkością bo muszą emulować zegar oryginalnej konsoli...

Cóż za wierutna bzdura.

Opublikowano

Tak, a zanim sprzeda się pudełko po weekendowym speedrunie to okaże się, że to timed ex/also available on PC.

Opublikowano
16 minut temu, Bzduras napisał:

Cóż za wierutna bzdura.

Ale jaka bzdura? Filmik co podałeś potwierdza w 90% to co WisnieR napisał (bo zegary APU działają szybciej, inaczej była by taka sama wydajność, podobnie to działa do boost mode z PS4 Pro). Jeśli gra wczytuje się na XboxieSeries X (lub PS5) 2-3 razy szybciej niż na XOneX (bliżej do 2x albo i mniej jak wpakujesz tam SSD) to jest to zasługa o wiele szybszego procka i pamięci, a nie SSD. DF opublikowało filmik w którym porównało czasy wczytywania z BC na wewnętrznym SSD i zewnętrznym, nie było praktycznie różnic. Jak gierki będą dobrze wykorzystywać systemy I/O (zarówno X jak i PS5) to powinny wczytywać się ponad 6x szybciej a nie 2 czy 3.

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

niebieskie karaczany be like:

50% mniej pikseli na ekranie? nikt nie zauważy bez Digital Foundry

loading na Plejce jest szybszy o .73s, miłego czekania frajerzy

Prosze wyklucz mnie z tego równania.

Ja uważam że 50% pikseli czy 73 sek ładowania mają gówno znaczenie w odbiorze gry. Skoro soul gra w zabugowaną gre i się świetnie z ecactem bawi to znaczy ze to nie ma wiekszego znaczenia. 

Znaczenie mają gry których nie ma na xboxie.

@PIOTR8642 szybko się zapalił chłopiec, post pod postem, nie wytrzyma tu chłopak długo z takim triggerem

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
Teraz, łom napisał:

Ale jaka bzdura?

1 minutę temu, łom napisał:

powinny wczytywać się ponad 6x szybciej a nie 2 czy 3.

2-3x szybszy loading to

22 minuty temu, WisnieR napisał:

nie wczytuję się szybciej

No nie wiem, Andrzeju. Takie FFXV czy Monster Hunter World to kwestia zaoszczędzonych minut przy loadingu, nie sekund.

Opublikowano
8 godzin temu, Whisker napisał:

Zastanowię się nad tą propozycją :D

Może zorganizujemy jakąś większą akcje?:)

Czy ja dobrze zrozumiałem, ze ktos przechodzi Cyberpunka na konsoli ???:rofl:

Edytowane przez izon

Opublikowano
32 minuty temu, WisnieR napisał:

Ale ale.... Jest jedna gra wydana tylko na ps5 (nie jakaś (pipi) międzyplatformowe), która wykorzystuje nową technologię SSD, ale za każdym razem jak ktoś wspomina, że w Mile Morales praktycznie nie ma loadingów, to boty dupa cicho nagle.

To nie jest jedna gra która wykorzystuje SSD, tylko JEDNA (oprócz Spidermana) którą niebiescy sie pocieszają bo nie można jej porównać z wersją na XSX, bo oczywiście ta konsola jej nie ma. 

Tylko powiedz mi jedno, skoro Miles Morales wczytuje sie na PS5 w 2s, a na PS4 w 20s. To ile według Ciebie wczytywałby sie na XSX? 3-4 sekundy? Łał, różnica kosmos.

32 minuty temu, WisnieR napisał:

MM pokazuje, że te (pipi)ondo Cernego jednak jest zaimplementowane i gra wczytuję się błyskawicznie.

A inne multiplatformy które wykorzystują dysk SSD w loadingach, pokazują że z opowieści Cerny'ego zostały jedynie dwie sekundy szybsze loadingi niż na tym mega wolnym przestarzałym SSD wsadzonym do XSX. 

A nie, sory, jeszcze zostało 200giga mniej miejsca na gry. Super dysk w tym PS5. Gamechanger normalnie. 

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano

@Bzduras Dla tego napisałem "potwierdza w 90% to co WisnieR napisał" ;) Co jak co w nowych gierkach powinno być więcej wymagane niż właśnie te 2-3 razy szybsze loadingi. Tylko że jak na razie mało komu się chcę korzystać z systemów dostępnych tylko na nowej generacji.

Opublikowano

Po pierwsze XSX dostałby szoku gdyby się na nim uruchomił MM i nie wiedziałby co się dzieje, bo nowa generacja przyszła, a on nie gotowy. Po drugie na XSX wczytywał by się 20 sek.

Opublikowano

Nie wiem czy Whisker pisząc po raz n-ty, że Playstation 5 jest najlepszym wyborem dla OLEDA, celowo wprowadza ludzi w błąd, czy robi nieumyślnie bo nie ogarnia (myślę że bardziej prawdopoobna jest druga wersja).

Ale obiektywnie trzeba stwierdzić że na rynku istnieją lepsze alternatywy niż małż do tv LG, takie które są obsługują na przykład VRR, Dolby Vision i które wyświetlają gry w wyżej rozdzielczości (co przy takiej przekątnej ekranu jak 65 cali na pewno zrobi różnicę)

Opublikowano
Teraz, łom napisał:

@Bzduras Dla tego napisałem "potwierdza w 90% to co WisnieR napisał" ;) Co jak co w nowych gierkach powinno być więcej wymagane niż właśnie te 2-3 razy szybsze loadingi. Tylko że jak na razie mało komu się chcę korzystać z systemów dostępnych tylko na nowej generacji.

Hola, hola, bo tu robi się potężny dyskurs - WisneR wspominał o tytułach ze wsteki. Nowe gierki i te, które są zoptymalizowane pod nowy hardware (takie ze znaczkiem X|S) wczytują się migiem, ale nie o nich była mowa.

Opublikowano

okej czyli wychodzi na to że trzeba poczekać na nextgenowe gry które wykorzystają potencjał SSD i nie ma co wyciągać przedwczesnych wniosków na podstawie prędkości wczytywania gier crossgenowych

ale jak ktoś napisze że trzeba poczekać na nextgenowe gry które wykorzystają potencjał VRS, Mesh Shaders, SFS i innych technologii związanych z RDNA2 to już beka :reggie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.