Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontroler do PC

Featured Replies

Opublikowano

no spoko, jak kto woli. Miałem podobnego i zostawiłem pod śmietnikiem, bo co druga gra wykrywała przyciski jako 1,2,3,4 itp. 

nie mówiąc już o jakichś dodatkowych łatkach, paczach, sterownikach i programikach do przypisywania przycisków xD

• Odpowiedzi 69
  • Wyświetleń 28,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dual Shock 4 albo Dual Shock 3, można bez problemu podłączyć przez BT do PC.    Dualshocka 3 już ciężko kupić w sklepie, mam na myśli oryginał ale nieoryginalny też działa bez problemów. Cen

• Pad xboxowy nie ładuje akumulatorków po kablu. Ja bym kupił dongla od MS, łączy w ciągu sekundy, brak opóźnień, działa dźwięk po słuchawkach wpiętych do pada plus obsługa bezproblemowa większej ilości

• Tak można grać na kablu. Jeden dongiel obsługuje chyba do 4 padów bez żadnych problemów.    Tutaj masz trochę taniej https://eurokais.pl/microsoft-xbox-one-wireless-controller-adapter-pc-p-2

Opublikowano
6 minutes ago, gekon said:

no spoko, jak kto woli. Miałem podobnego i zostawiłem pod śmietnikiem, bo co druga gra wykrywała przyciski jako 1,2,3,4 itp. 

nie mówiąc już o jakichś dodatkowych łatkach, paczach, sterownikach i programikach do przypisywania przycisków xD

No dobra, mówisz o jakimś noname sprzęcie :dunno:

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 25.01.2021 o 19:39, darkos napisał:

Dual Shock 4 albo Dual Shock 3, można bez problemu podłączyć przez BT do PC. 

Dualshocka 3 już ciężko kupić w sklepie, mam na myśli oryginał ale nieoryginalny też działa bez problemów. Cena to jakieś 60 zł

Dualshock 4 jest lepszą opcją niż DC3, cena oczywiście wyższa bo 180 zł ale ergonomia zdecydowanie lepsza. I polecałbym właśnie to rozwiązanie bo używam na swoim laptopie grając w Wiedźmina 3 i jestem zadowolony.

Jak z działaniem głośnika w padzie, touchpada i kolorowymi światłami? Grając na PC gry obsługują możliwości pada? Np. grając w GTA V słychać rozmowy telefoniczne i policyjne z głośnika w padzie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Elitesse napisał:

p. grając w GTA V słychać rozmowy telefoniczne i policyjne z głośnika w padzie?

używam programiku DS4Windows i tutaj jest dużo informacji o padzie, można testować światła itp, ale w samych grach - to jużzależy od developerów, nie spotkałem się by tak działało w GTA V jak piszesz. Ale są aktualizację - np. używam tego programiku, a od jakiegoś czasu Steam mnie informuje, że nie muszę tego robić, bo gra wspiera i tak pada. Póki co, nie marzę o takich ficzerach, a o tym, by w każdej grze - gra informowała mnie o wciśnięciu przycisków z pleja, a nie A,X.B.Y

Opublikowano

Mi DS4Windows działał zaledwie poprawnie. Wkurzało mnie, że muszę za każdym razem odpalać program i nawet nie zawsze działało to dobrze. Np. przy Dark Souls 2 kamera wariowała. 

Kupiłem normalny pad do Xboksa+PC tylko, że na kablu. 

Opublikowano
W dniu 8.06.2022 o 13:08, grzybiarz napisał:

używam programiku DS4Windows i tutaj jest dużo informacji o padzie, można testować światła itp, ale w samych grach - to jużzależy od developerów, nie spotkałem się by tak działało w GTA V jak piszesz. Ale są aktualizację - np. używam tego programiku, a od jakiegoś czasu Steam mnie informuje, że nie muszę tego robić, bo gra wspiera i tak pada. Póki co, nie marzę o takich ficzerach, a o tym, by w każdej grze - gra informowała mnie o wciśnięciu przycisków z pleja, a nie A,X.B.Y

Mam dwa pady do grania na PC (jakiś genesis i do xboxa) jednak chciałem zagrać w GTA V z użyciem tych bajerów z DS ;) Już nie opłaca się kupować po raz kolejny GTA, tym razem wersję na next geny kiedy mogę mieć taką jakość grając w wersję z Epica ;) Ewentualnie będę grał na PS4 albo w wersję z xboxa one, bo też mam w kolekcji.

Opublikowano

No nie wiem, seria GTA to gra do której można często wracać i się dobrze bawić. Grałem w nią najpierw na x360, potem lepiej wyglądała / działała wersja na PC, potem znów wersja na PS4, która wyglądała lepiej niż na moim PC a później wersja na X One grana na XSX gdzie jest szybki dysk. Teraz znów powrót do PCta ;) Fakt faktem, że najwięcej to grałem w wersję z x360 i na początku PC późniejsze zakupy to już kwestia sentymentu, lepszej optymalizacji czy wygody. Nie napycham im jednak kieszeni mikro płatnościami.

Jak znajdę czas to spróbuję podłączyć tego pada i dam znać jak działa. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zaczyna mi się strzępić guma na analogu od 8bitdo Pro 2, nie długo pewnie oderwie się kawałek. Są jakieś dobre zamienniki/nakładki do tego modelu?

Opublikowano

patrzyłeś na aliexpress? Tam chyba najszybciej

Opublikowano
17 godzin temu, Czoperrr napisał:

Nie ma jakiejś gwarancji na tego pada? Ja swojego mam od ponad roku i wygląda cały czas jak nowy.

W sumie jeszcze jest na gwarancji, ale czy ona to obejmuje? Skontaktuję się PerfectBlue, bo tam kupowałem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Butt napisał:

W sumie w sklepie 8bitdo mają całe analogi w razie czego.

https://shop.8bitdo.com/products/8bitdo-sn30-pro-sn30-pro-pro2-joystick-rubber-replacement

Ja pierwszą rzeczą jaką robię z padami to zakładam im te gumki na analogi. Kupiłem kiedyś zapas na Aliexpress za 10 groszy i służą mi z 10 lat;]

Opublikowano
Godzinę temu, gekon napisał:

Ja pierwszą rzeczą jaką robię z padami to zakładam im te gumki na analogi. Kupiłem kiedyś zapas na Aliexpress za 10 groszy i służą mi z 10 lat;]

A kupiłeś jakieś specjalne do 8bitdo czy jakieś uniwersalne?

Opublikowano
5 godzin temu, Butt napisał:

A kupiłeś jakieś specjalne do 8bitdo czy jakieś uniwersalne?

Nie no, uniwersalne, przecież wszystkie analogi to ten sam rozmiar 

każda gumka pasuje, jak w życiu 

to się gripy nazywa profesjonalnie i to coś takiego. Na aliexpress to stoi za 10 groszy. Mam ze 100 takich gumek w szufladzie, zmieniam w zależności od pogody 

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś czy na Dualsense bezprzewodowo będzie się dało grac bez problemu w gierki na kompie ? Wiem, że nie obsługuje tych dualsensowych ficzerow gdy nie jest po kablu ale chodzi mi o to czy będzie po prostu normalnie działać w grach tak jak na konsoli. Przymierzam się po mału do składania kompa, chce mieć podłączony też pod TV i muszę się upewnić czy dam radę tak giercowac jak obecnie na konsoli.

Opublikowano
9 godzin temu, Qbon napisał:

Orientuje się ktoś czy na Dualsense bezprzewodowo będzie się dało grac bez problemu w gierki na kompie ? Wiem, że nie obsługuje tych dualsensowych ficzerow gdy nie jest po kablu ale chodzi mi o to czy będzie po prostu normalnie działać w grach tak jak na konsoli. Przymierzam się po mału do składania kompa, chce mieć podłączony też pod TV i muszę się upewnić czy dam radę tak giercowac jak obecnie na konsoli.

Tak, działa normalnie.

Opublikowano
4 godziny temu, tjery napisał:

Tak, działa normalnie.

To elegancko. Dzięki.

4 godziny temu, tjery napisał:

Tak, działa normalnie.

A powiedz mi jeszcze czy mobo w związku z tym lepiej brać z wbudowanym bluetoothem czy lepiej go kupić osobno, bo musi być w wersji 5.0 bodaj i nie wiadomo chyba w jakiej jest na płycie głównej.

Opublikowano
W dniu 11.06.2023 o 15:12, Qbon napisał:

To elegancko. Dzięki.

A powiedz mi jeszcze czy mobo w związku z tym lepiej brać z wbudowanym bluetoothem czy lepiej go kupić osobno, bo musi być w wersji 5.0 bodaj i nie wiadomo chyba w jakiej jest na płycie głównej.

Szczerze to nigdy się nad tym nie zastanawiałem jak brałem płytę ;) także nie pomogę ;)

Opublikowano
2 godziny temu, tjery napisał:

Szczerze to nigdy się nad tym nie zastanawiałem jak brałem płytę ;) także nie pomogę ;)

Spoko. Ostatecznie jakby coś nie grało to kupie po prostu pada od x-a z modułem, to chyba najmniej problematyczne rozwiązanie w razie co.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Kurczę, mój X-owy czarnuszek zaczął driftować i to ostro góra/dół, w Dave the Diver grać nie mogę :(

Widzę jest promo za 186 zł z amazona. Tylko pytanie brzmi: czy jest jakaś dobra alternatywa z czymś z analogami Halla? Do PC mam dedykowany adapter do padów od X'a, nie mam BT, czy 3rd party się z tym połączy? 

Opublikowano

Tak z ciekawości masz elite czy zwykły? Ja Elite to rozkręcam ostatnio co 3 miesiące bo mi się przyciski zacinają.... Na padzie od One przegrałem lata tak sapo pad od 360 i nic się nie działo tak teraz tragedia. 

Ja przerzuciłem się na pada od PS5 jednak wsparcie nie jest rewelacyjne ale jest coraz lepiej. Większość nowych gier obsługuje już znaki z tego pada.