Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rywale - Rywalizacja Forumkowa

Featured Replies

Opublikowano

Wy to na kierownicach robicie czy na padach bo jak dla mnie jakieś kosmiczne czasy robicie.

• Odpowiedzi 385
  • Wyświetleń 54,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
W dniu 7.02.2022 o 18:30, Aleks napisał:
W dniu 7.02.2022 o 11:54, Aleks napisał:

0:47,981

0:47,681

0:47,498

0:47,264

4a516de2-c759-4a4d-b645-27c3ba74656f.thumb.png.a307e7791e4add1eee1c3824e9d1aad7.png

Opublikowano

Gurwa wczoraj zrobiłem 47,9xx ale zaliczyło mi na ostatnim przed prostą startową zakręcie w prawo obcierke, gdzie chyba smyrgnęło mi błotnik włosem, musiałem wyłączyć natychmiast, żeby pad przeżył :daddy: Z ciekawości jaką macie technikę przejeżdżania tej szykany prawo lewo? Wczoraj udało mi się na tyle opanować, że jestem w stanie ją przelecieć ~280 km/h przy dwóch pulsacyjnych odpuszczeniach gazu na ułamek sekundy, ale widzę, ze robiący 46.xxx jadą tam 298-300, ale nie wiem czy na padzie to możliwe....

Opublikowano
2 godziny temu, MaZZeo napisał:

W dniu 19.01.2022 o 11:02, Luqat napisał:

Hore poyeby :wujaszek:

Czyli się zgadza. Tak jak mówiłem:mevek:

Opublikowano

@Bartg szykana? Udaje mi się przejechać z gazem w podłodze (oczywiście, nie zawsze), ale i tak prędkość spada do tych 28x. Zawsze zaliczę pobocze, krawężnik, znak, lekki uślizg i mnie wyhamuje. 

Gdy idealnie nie trafię w tą sekwencje zakrętów to podobnie jak Ty muszę delikatnie odpuścić gaz. 

Opublikowano

Ja wczoraj próbowałem metody na parkinsona i nawet spoko się udało, tzn pierwszy na szykanie w prawo przejeżdżam w trybie napierdalania w trigger jak w olimpiadach na psxie, a ten w lewo już pełny gaz i na wyjściu można mieć te 270-280.

Opublikowano

Zwalniam wyraznie, a i tak 9 na 10 razy wypadam bo zawsze w tym miejscu jest jakis dziwny dzwiek klaksonu, co mnie dekocentruje :pinch:

Ta kombinacja zupełnie mi nie leży, i nie ma opcji żebym jakoś rozsądnie się zbliżył do Aleksa. Trzeba poczekać na coś wolniejszego :-P

Opublikowano
9 godzin temu, Magik napisał:

zawsze w tym miejscu jest jakis dziwny dzwiek klaksonu, co mnie dekocentruje

To chyba mój klakson, mojego ducha. Zostawiłem go tam dla dekoncentracji - widzę że się sprawdza. :D

9 godzin temu, Magik napisał:

Trzeba poczekać na coś wolniejszego :-P

Jestem za. Już przy poprzedniej części się zastanawiałem dlaczego ten rywal jest często monotematyczny. Ostatni tylko asfalt. Dwa wcześniejsze - bardzo podobna trasa. Teraz i poprzedni - szybkie samochody. 

Mają tyle możliwości i nie wykorzystują tego. Jakiś wyścig crossowy, z punktu a do b, w klasycznej rajdówce. Przełajowy, po wydmach/plaży, w buggy. 

6 godzin temu, orion50 napisał:

Gdzie ja tam mam znaleźć ponad 2 sekundy

Mi pomaga obserwacja szybszych. Z reguły ustawiam ducha z czasem o ponad sekundę lepszym niż mój cel. Widzę gdzie tracę i muszę szukać w tym miejscu poprawy.

Spoiler

Wracając do tego klaksonu. Tak poważnie, to na lewym analogu mam przypisany klakson, który przypadkowo potrafię wcisnąć. 

:reggie:

Opublikowano
  • Autor

Ja przy wyzwaniu suprą w fh4 jezdziłem na duchu kogoś kto trąbił na każdym zakręcie. Do dzisiaj nie wiem czy tak dusił tą gałke czy to była specjalna technika rozpraszająca.

Opublikowano
8 hours ago, orion50 said:

Jesteście chorzy. Gdzie ja tam mam znaleźć ponad 2 sekundy :whyyy:

Dokładnie weź ducha kogoś szybszego, obejrzyj kilka przejazdów na YT, można podpatrzeć prędkości możliwe do osiągnięcia w zakrętach i miejsca hamowania. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę słabo z rywalami w tym miesiącu? :( Szkoda, bo auto fajne, trasa krótka, niby prosta ale wszystko rozgrywa się na 3 zakrętach.