Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trek to Yomi

Featured Replies

Opublikowano
Cytat

Play as a young samurai who is set on a journey after tragedy strikes in Trek to Yomi. This cinematic game by Leonard Menchiari and Flying Wild Hog is coming to PC, Xbox, and PlayStation in 2022.

ss_92e881ce6a9187428221a72b6336b541ef295

ss_27d94d2c809f18510348a30627e58ff077a79

ss_1d5a360df41a82d27e83ca93c920e4c02264b

ss_ecdf20591b65377cc7fab2fde5691d5a25d44

ss_35c8af51eaf29aa49ffadb3c7b4c35e813763

Edytowane przez Bigby

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 64
  • Wyświetleń 5,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gra o samurajach w czerni i bieli istnieje.  Wszyscy: Ahhh, Kurosawa. 

• Dla ciebie tak, ale każdy średnio ogarnięty kinoman od razu widzi, że to raczej inspiracja późnym Ako Nagohashim i elementy zabawy perspektywą i światłocieniem na żywca zerżnięte z Kwitnących Kwiatów

Opublikowano

Wygląda fajnie, oby tylko system walki był dobry. No i czarno-białe tak średnio mi pasuje, mogliby dać dwa trybu.

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na tym długim gameplayu wyglądało to miejscami mocno drewniane. Może kiedyś się tam ogra, ale nie na premierę.

Opublikowano

Wygląda fajnie ale jako gra sama w sobie to tak średnio bym powiedział po tym gameplayu

Opublikowano

piękny styl artystyczny inspirowany filmami Kurosawy, choćby z tego powodu chętnie sprawdze 

Opublikowano

W kolorze prawdopodobnie uciekło by sporo klimatu (tak, wiem że w GoT jakoś nie uciekł) i jeszcze bardziej widoczne byłyby drewniane animacje ciachania przeciwników.

Opublikowano

Wygląda jak turbo gówno 

Opublikowano

Dużo lepiej jakby ten czarnobiały filtr był opcjonalny, albo na odwrót, żeby można było pokolorować w opcjach, bo takie rzeczy zawsze się kojarzą z kamuflowaniem niedoskonałości. Po prostu mniej wtedy widać.

Opublikowano
W dniu 3.05.2022 o 18:21, ASX napisał:

piękny styl artystyczny inspirowany filmami Kurosawy, choćby z tego powodu chętnie sprawdze 

Gra o samurajach w czerni i bieli istnieje. 

Wszyscy: Ahhh, Kurosawa. 

Opublikowano

Gdyby gra była w kolorze to straciłaby swój unikatowy charakter. Być może kolor pojawi się jako opcja bonusowa po skończeniu gry? Okaże się wkróce :)

Opublikowano
18 godzin temu, kiseki napisał:

Gra o samurajach w czerni i bieli istnieje. 

Wszyscy: Ahhh, Kurosawa. 

xD tak to wygląda

Opublikowano

Dla ciebie tak, ale każdy średnio ogarnięty kinoman od razu widzi, że to raczej inspiracja późnym Ako Nagohashim i elementy zabawy perspektywą i światłocieniem na żywca zerżnięte z Kwitnących Kwiatów Wiśni w Zagajniku za Świątynią Hondy Matsumody. A do tego Kanał Wajdy.

Opublikowano

Ta gra wygląda jakby ktoś zagrał w GoT, pomyślał sobie właśnie "ah Kurosawa" i przerobił gierkę Deadlight i dodał z 5 animacji. W międzyczasie do GoT dodali filtr Kurosawy i teraz koncepcja trochę wieje sandałem.

Opublikowano

im więcej gier inspirowantch filmami Kurosowy tym lepiej. Samurajski setting i tak jest bardzo słabo eksploatowany w grach wideo, więc każdą grę w tych klimatach przywitam z otwartymi ramionami.

Oby tylko to Trek to Yomi okazało się dobrym tytułem, dzisiaj premiera a recenzji brak co mnie trochę niepokoi, ale trzymam kciuki że będzie dobrze.

Opublikowano
30 minut temu, Szymek napisał:

O 19 będzie premiera w GP? 

już można grać :lapka:

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał:

już można grać :lapka:

No to trzeba szybko wracać z pracy. Dzięki :lapka: 

Teraz co najwyżej mogę czekać na wstępne opinie zagrajmerow :)

Opublikowano

zaczęły pojawiać się też recki i z tego co zerknąłem to chwali się piękną oprawę, ale niestety wygląda na to że pod graficzką jest dosyć powtarzalna i nudna rozgrywka. Szkoda.