Opublikowano 22 listopada 20231 r A ja słuchając was odnośnie wyświetlaczy w OLED-ach, że nie warto iść w matowy nie odebrałem mojego Steam Decka 1tb, i jak tylko zostaną zwrócone pieniążki zamawiam 512gb.
Opublikowano 22 listopada 20231 r 7 minut temu, rafanus2 napisał: Ja wcale nie mówię, że nie (sam mam zamiar pograć w Days Gone czy Eldena). Nawiązywałem do porównania na górze, że ekran gdzieś jest ciemniejszy/jaśniejszy, coś jest rozmazane itd., to jest za tani sprzęt, żeby wymagać od niego jakiejś niesamowitej "dokładności". Pomyśl o tym w ten sposób, że dokładnie nie sprawdzając nowego sprzętu nie będziesz wiedział (a przynajmniej nie od razu) czy ma jakąś ukrytą wadę i nie trzeba go odsyłać. Dokładne analizy zawsze na propsie, niczemu nie szkodzą. Z pozytywnych not, ktoś odnotował, że u niego na SD nie występuje efekt zieleni przy ściemnianiu się ekranu (mój Switch tego nie ma ale wiem, że ten problem występuje).
Opublikowano 22 listopada 20231 r Każdy switch to ma, mniej lub bardziej ale każdy xddd puść sobie np inside i baw się suwakiem jasności gdzieś w połowie skali. To że tego nie zauważasz lub wypierasz to nie znaczy że tego nie masz 18 minut temu, rafanus2 napisał: Ja wcale nie mówię, że nie (sam mam zamiar pograć w Days Gone czy Eldena). Nawiązywałem do porównania na górze, że ekran gdzieś jest ciemniejszy/jaśniejszy, coś jest rozmazane itd., to jest za tani sprzęt, żeby wymagać od niego jakiejś niesamowitej "dokładności". Days gone czy elden cudownie chodzą na tym sprzęcie. Oba prezentują się i chodzą lepiej niż na vanilla PS4.
Opublikowano 22 listopada 20231 r Podobno są dwa różne ekrany, Samsung albo jakaś inna firma https://m.youtube.com/watch?v=GYtRGQdhytc&t=367s Jak tam u was? U mnie nadal bez zmian, paczka nie odebrana przez kuriera. Zamówienie z czwartku 19:30.
Opublikowano 22 listopada 20231 r 55 minut temu, Czoperrr napisał: Podobno są dwa różne ekrany, Samsung albo jakaś inna firma 6:34 edit: nie zauważyłem, że wrzuciłeś ten sam filmik Edytowane 22 listopada 20231 r przez GearsUp
Opublikowano 22 listopada 20231 r https://www.indiegogo.com/projects/ayaneo-kun-8-4-screen-7840u-handheld-with-54w-tdp?fbclid=IwAR3TyrFIsNCQ_CClAIPFfdJ8ci0BHtaT7LmoCcKJj8RW65U-ekqkxW_Bb2I#/
Opublikowano 22 listopada 20231 r Po 2h testowania stwierdzam że sprzęt jest na tyle kozacki, że idealnie wypełni mi okres pomiędzy switchem, a switchem 2. Do tego stopnia, że mój switch OLED leci na sprzedaż, a ja sobie przez rok czy tam ile będę pykał na Decku. Niby to jest tylko inny ekran względem pierwowzoru, ale odczucia mam takie że z budżetowego sprzętu przechodzi się na coś premium. Zaczynamy GRAŃSKO Edytowane 22 listopada 20231 r przez tlas
Opublikowano 22 listopada 20231 r Chciałbym żeby konkurencja tak traktowała termin "budżetowy" u siebie.
Opublikowano 22 listopada 20231 r Chłopaki file manager w trybie desktop coś nawala i przy próbie skopiowania jakiegokolwiek pliku z dysku się wiesza i po chwili zamyka. Jest jakiś sposób żeby np. z gaming mode skopiować .iso z dysku do folderu z romami?
Opublikowano 22 listopada 20231 r O, w RE3 Remake od razu przy odpaleniu gry zapytało czy chcę włączyć HDR. Oczywiście, że tak B) 4 godziny temu, MatekDM napisał: Dawaj znać jak ten BG3 i Tetris i ogólnie, jak wrażenia z użytkowania + czy 90 Hz ekran sporo zmienia (bo, ze OLED sam w sobie dużo zmienia, to akurat nie ma wątpliwości). odpalilem RE3 z HDR w 90fpsach i zdecydowanie zarówno HDR jak i 90hz robią wrażenie w chuj
Opublikowano 22 listopada 20231 r Ty masz pierwszy kontakt z deckiem czy przesiadasz się że starego? Btw mój już w drodze ale planowany termin dostarczenia poniedziałek, oby jakimś cudem był w piątek
Opublikowano 22 listopada 20231 r 55 minut temu, maciucha napisał: Chłopaki file manager w trybie desktop coś nawala i przy próbie skopiowania jakiegokolwiek pliku z dysku się wiesza i po chwili zamyka. Jest jakiś sposób żeby np. z gaming mode skopiować .iso z dysku do folderu z romami? To jest właśnie ten świat i ten język, którego konsolowcy unikają jak ognia
Opublikowano 22 listopada 20231 r No tak, ale „konsolowiec” w ogóle nie będzie nic takiego próbował zrobić. To tak jakby mówić że PS3 było chujowe bo komuś przy instalacji linucha się coś zjebało. PS3 było chujowe, ale zupełnie z innych powodów. Edytowane 23 listopada 20231 r przez dominalien
Opublikowano 23 listopada 20231 r Jak czytam ten i inne tematy to zaczynam myśleć że konsolowiec = debili i cyfrowy troglodyta
Opublikowano 23 listopada 20231 r Panowie spokojnie, czasem paczki są brane bez skanu i dlatego wisi w kosmosie status. Dziś wam wskoczy, jutro w doręczeniu.
Opublikowano 23 listopada 20231 r Ja mam godzinę temu dodaną do systemu, nie przekazaną kurierowi. Czyli przyszły tydzień jak nic. No cóż, będę grał cały weekend i płakał.
Opublikowano 23 listopada 20231 r U mnie paczka zarejestrowana o 7:15 w filii GLS oddalonej o jakieś 30 km. Może jest szansa. Edit: Już wydana do doręczenia
Opublikowano 23 listopada 20231 r U mnie też wisi już w sortowni 20km ode mnie, miałem termin na poniedziałek ale jest szansa, że będzie jutro przed weekendem
Opublikowano 23 listopada 20231 r 10 godzin temu, Daffy napisał: Ty masz pierwszy kontakt z deckiem czy przesiadasz się że starego? Btw mój już w drodze ale planowany termin dostarczenia poniedziałek, oby jakimś cudem był w piątek cos tam poklikałem na LCD, ale mało kurde no lipa ze opcja HDR nie wyświetla się w Tetrisie, w takim RE3 przy odpaleniu od razu wyświetla się komunikat czy chcemy odpalić HDR. może spatchuja. Edytowane 23 listopada 20231 r przez tlas
Opublikowano 23 listopada 20231 r Ogólnie i tak możemy być zadowoleni, bo baliśmy się że czas oczekiwania będzie jak przy LCD na początku, kilka tygodni.