Opublikowano 27 maja 20251 r Sorry że ciągle pytam o pierdoly ale poleci ktoś jakieś nakładki na analogi do decka. Tak przeglądam na necie i znalazłem w sumie jeden zestaw normalnie wyglądających dedykowanych nakładek za ponad 100zeta a reszta to jakieś misie,czaszki i inne bzdety.
Opublikowano 27 maja 20251 r 42 minuty temu, kudlaty88 napisał(a):Sorry że ciągle pytam o pierdoly ale poleci ktoś jakieś nakładki na analogi do decka. Tak przeglądam na necie i znalazłem w sumie jeden zestaw normalnie wyglądających dedykowanych nakładek za ponad 100zeta a reszta to jakieś misie,czaszki i inne bzdety.Może dbrand? Skull & Co też coś ma. Ale dbrand ma świetne teksty na stronie 😆
Opublikowano 27 maja 20251 r Używam kocich łapek. 100x lepsze od oryginalnych analogów zbierających za mocno naskórek
Opublikowano 28 maja 20251 r Sorry że ciągle pytam o (pipi)y ale poleci ktoś jakieś nakładki na analogi do decka. Tak przeglądam na necie i znalazłem w sumie jeden zestaw normalnie wyglądających dedykowanych nakładek za ponad 100zeta a reszta to jakieś misie,czaszki i inne bzdety. Podobnie jak DarkStar polecam skulla. W zestawie masz trzy różne pary, mi najbardziej siadły te niskie grubsze, chociaż wysokich też sporo osób używa.https://amzn.eu/d/jbhv9qKJak się nie spieszy, to na ali to samo można wyrwać połowę taniej, z jakimiś monetami itp.
Opublikowano 28 maja 20251 r dbrand twierdzi, że w ich gumkach nadal działa gyro w Steam Decku, u Skull & Co. nie ma o tym żadnych informacji.Touch CompatibilityYes, it still works.If you're one of the six people who actually use gyroscopic controls on their Steam Deck, rest assured: Stick Grips will not interfere. If you're furiously typing an email defending gyro controls: stop. We don't care.FYI jestem jedną z tych sześciu osób ;)
Opublikowano 28 maja 20251 r Podłączam się pod Skulla, mam od nich gripy do Switcha i są naprawdę porządne - jest dobry chwyt pod palcem, przyjemna tekstura nakładki i nie obraca się wokół gałki jak niektóre innych producentów.
Opublikowano 28 maja 20251 r Mi są gripy do Steam Decka niepotrzebne. Dla mnie analogi w tym sprzęcie są dość spore i bardzo wygodne, ale wiadomo - kwestia anatomii (przyzwyczajeń też). :) W joyconach miałem kolorowe dziecinne nakładki od Skulla.
Opublikowano 29 maja 20251 r Natywna apka GeForce Now na SD już dostępna https://www.nvidia.com/en-us/geforce-now/download/
Opublikowano 29 maja 20251 r W dniu 28.05.2025 o 07:21, DarkStar napisał(a):dbrand twierdzi, że w ich gumkach nadal działa gyro w Steam Decku, u Skull & Co. nie ma o tym żadnych informacji.FYI jestem jedną z tych sześciu osób ;)Kto nie korzysta z gyro ten gapa. Nie wiem, skąd oni mają info, że mało ludzi tego używa, ale celowanie gyro pod L2 jest obowiązkowe.
Opublikowano 29 maja 20251 r Jest też właśnie Promka na geforce now na średni tuer za 160 zł. Skusiłem się, działa wszystko rewelacyjnie
Opublikowano 29 maja 20251 r W sumie nigdy nie rozumiałem koncepcji gripów do czegokolwiek. Zawsze grało mi się w nich niewygodnie, ale cóż jestem w mniejszości skoro innym do pomaga.
Opublikowano 29 maja 20251 r 2 godziny temu, Moldar napisał(a):Jest też właśnie Promka na geforce now na średni tuer za 160 złTo jest na miesiąc czy na rok?;))Edit. Dobra widzę że 6mcy czyli niezła cenka. Do takiego małego urządzenia chyba i tak nie ma sensu tego najlepszego abo brać Edytowane 29 maja 20251 r przez drozdu7
Opublikowano 29 maja 20251 r Dla przenosniaka to nawet jakby była opcja dopłaty by w tym darmowym koncie nie mieć takich kolejek i dłuższą możliwość sesji to miałoby to sensTen najdroższy wariant to ma sens tylko dla ludzi co chcą grać w GeForce now stacjonarnie
Opublikowano 30 maja 20251 r Świetnie to działa, nie wiem jak oni to robią, pod względem obrazu i opóźnienia nikt do nich nie ma nawet startu. Jeszcze wczoraj chciałem brać Legion GO S, a teraz w sumie jest mi już zbędny, bo to co chciałem, ogram na GFN. Jedyny minus, że apka nie jest bezpośrednio w sklepie Steam.
Opublikowano 30 maja 20251 r Ja pograłem wczoraj w tym darmowym tierze godzinkę w expedycje, no za chuya bym nie powiedział że to nie chodzi prosto z konsoli, parry wchodziło itd. No mega spoko opcja do gierek gdzie deck natywnie nie ogarnia zadowalająco. Chyba sobie kupię ten środkowy abonament co teraz w promo 160pln za pół roku.
Opublikowano 30 maja 20251 r GFN to jest czarna magia, nie mam absolutnie pojęcia jak oni to zrobili, ale to jest jedyna chmura która w 99% nie różni się niczym od grania natywnie (ten 1% to zostawiam, bo raz na 30 sesji coś na sekundę czy dwie się przywiesi). Jeśli tak miałby wyglądać cloud gaming to nawet by mi nie było żal.
Opublikowano 30 maja 20251 r Chciałbym, żeby jeszcze miało to coś pokroju Quick Resume. Żeby dało się zahibernować sesję i płacić za przestrzeń dyskową, na której ta sesja jest trzymana. Bo GFN ma tylko dwa minusy. Jeden to always online, siłą rzeczy, a drugi to niemożność zawieszenia rozgrywki w dowolnym momencie, przez co dla mnie nie bardzo nadaje się do niektórych gier, w których nie można w każdym momencie zapisać stanu gry.@Daffy jak Ekspedycja chodziła na tym tierze? Jakie ustawienia, ile klatek? Free tier i Performance to chyba ten sam hardware, prawda? Sam się zastanawiam czy skorzystać z tej promocji, ale Performance dla mnie to tylko na handhelda. Na 4K TV już nie bardzo. Miałem Ultimate przez ponad pół roku, to jest sztos. Szkoda, że nie przecenili :(
Opublikowano 30 maja 20251 r @DarkStar podeślę ci później ustawienia. Z dlss na średnich detalach chodziło fajnie. Free tier i performance to inny hardware. Na 100% bo Indiane w grudniu zacząłem na free, a kończyłem na płatnej i zauważalnie chodził lepiej
Opublikowano 30 maja 20251 r A faktycznie, na Free nie ma oznaczenia RTX, więc to musi być coś innego. Wydawało mi się, że Free to to samo, tylko z kolejką i ograniczeniem czasowym. Pomyliłem się.
Opublikowano 30 maja 20251 r I w jakich ustawieniach gry chodzą na tym GF Now w Performance? Jest jakaś drastyczna różnica względem natywnego grania?
Opublikowano 30 maja 20251 r drastycznaW serwerowaniach Nvidii siedzą GeForce 5080 z tego co się orientuje. Wydajnościowo względem GPU Decka to przepaść.
Opublikowano 30 maja 20251 r Na ultra nie wszystko bedzie działać w 60 fps, tak na wysokie trzeba zjechać, czasem niżej. Ofc dla decka to niewielka różnica. Świetnie, że Microsoft dodał swoje gry i są kompatybilne z gamepass. Wiecej mocy już pewnie tylko dla najwyższej usługi.
Opublikowano 30 maja 20251 r Dla mnie to nowy temat więc dopytam dla pewności. Mogę sobie połączyć bibliotekę Xboxa i Steama z gfn i teoretycznie za rok sobie grać w takie gta6 na deku pod drzewkiem na świeżym powietrzu byle żeby net był w miarę szybki?