Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stellar Blade

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 187,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ukończone. Ostatnie godziny i sama końcówka  Cudo gra, ja wiem, że się jarałem jak oszołom, długo przed premierą, ale to jest nic, ta gra przebiła te wszystkie oczekiwania, nie sądziłem, że to będzi

• Całe szczęście że gaming ratują chinczyki. GOTY 

• Najlepsza gra single player 2024    Forumkowa skala spokojnie 96/100

Opublikowano

Jak teraz pięknie wszystko siada w Macierzy. Aż się chce odpoczywać i powtarzać te walki, bo kombosy wchodzą jak nóż w masło. No i znalazłem kolejne wdzianko do zmiany, tylko muszę do kolejnego pulpitu naprawczego dotrzeć. 

P.S. Popatrzyliście w dół w pewnym miejscu? :D

18f3a8d6fe912-screenshotUrl.jpg

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano
13 minut temu, PiotrekP napisał:

Najak, to jest właśnie to serducho włożone :D

Opublikowano

Nie sądziłem, że powiem to po premierze, ale prócz zajebistego gameplay loopa, to te stroje są głównym atutem gry i nie pamiętam, kiedy miałem taki fun z przebierania się w grze, rzeczywiście się napracowali :czezky:

Opublikowano
48 minut temu, PiotrekP napisał:

34 minuty temu, Szermac napisał:

Najak, to jest właśnie to serducho włożone :D

A o co chodzi? :philosoraptor:

Opublikowano

Pograłem dziś trochę więcej na Wasteland i wrażenia znacznie lepsze niż na początku. Alergicznie reaguję otwarte mapy, stąd moja pierwotna emocjonalna reakcja. Mapka nie jest znowu taka otwarta i fajnie prowadzi gracza. Najwięcej stresu w grze powoduje u mnie strach związany ze strojami, które mogę przegapić XD.

Opublikowano

@Wojtq są niemal bezspoilerowe poradniki na yt, wszystko możesz sobie obczaić jak chcesz. Dziś ponad 3h w Matrycy/Macierzy a jestem w obozie

Spoiler

przed tymczasową zbrojownią

Pomimo zebrania ulepszeń to jak jest kilku wrogów to trzeba się pilnować, bo jest ciasno, kamera czasem źle się ustawia a oni nie czekają grzecznie w kolejce.

Walka 

Spoiler

z bossem który w demie robił ze mnie miazgę, tutaj padł za 1 razem i tyle samo razy się leczyłem.

No i ten strój o którym pisałem wcześniej. Szkoda że ten na który poluję jest na drugiej otwartej mapie.

18f3b190f0664-screenshotUrl.thumb.jpg.01056c05a728b8b9f02b0a514490d430.jpg

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano
4 godziny temu, Szermac napisał:

później jeszcze jest szansa na latanie po mapach

Warto dodać, że po przejściu gry nie ma takiej możliwości.

Opublikowano

Ciuchy w NG+ faktycznie mają pozmieniane kolory, ale i tak super bo niektóre lepiej wyglądają nawet. Ciekaw jestem swoich ulubionych :cool:

Opublikowano
7 godzin temu, PiotrekP napisał:

@Szermac zrobiłeś z Lilly relacje na 100% żeby mieć dodatkowy obszar?

Si señor

W ogóle to ostatni boss jest inny dla każdego zakończenia ponoć, które są zależne od znajomości z Lily właśnie i od wyboru pod koniec :obama:

Edytowane przez Szermac

Opublikowano

Ukończone. Niesamowita gra, których ta generacja potrzebuje.

Obok Returnal moja gra generacji.

Z minusów tylko mnie sekcje platformowe czasem irytowały i mobki się powtarzały. Cała reszta 10/10. Dla takich gier kupuje się konsole.

Opublikowano
19 godzin temu, PiotrekP napisał:

strój o którym pisałem wcześniej. Szkoda że ten na który poluję jest na drugiej otwartej mapie.

Czyżby ten za questa z tablicy "Precious Treasure"?:philosoraptor:

Spoiler

18f3f4aa84b58-screenshotUrl-min.thumb.png.2b37b516d53406ce9d9d8be9db369116.png

18f3f4aff0932-screenshotUrl-min.thumb.png.52cecb38673a3d4e46c5ed152dce14a0.png

Po co komu nagroda za puszki, skoro takie coś można wyrwać za śmiesznego fetch-questa :D

Opublikowano

Ps jak to jest, że wielkie studia nie potrafią zrobić porządnie hdr, a tu jest najlepsza implementacja jaką widziale. Wgniata w fotel. Dla takich gier kupuje się Oledy.

Opublikowano

Ja w ogóle nie wiem, jak to jest, że wielkie studia wypuszczają techniczne pasztety, które albo nie działają poprawnie na premierę i trzeba ciąć (Star Wars Jedi Survivor), albo spieprzone designersko gierki, które dopiero po roku dostaną podstawowe funkcjonalności (60fps, mapa czy pojazdy w Starfield), a taki no-name z Korei przy swojej pierwszej gierce AAA robi od razu wszystko jak należy.
Przypomina mi się sytuacja z KENA Bridge of Spirits - debiut studia i od razu moja gra roku :fsg:

Opublikowano

No taki jedi to powinien zamiatać optymalizacyjnie i graficznie, a tu beka była. 

Niech idą w bardziej skondensowane gry, poświęca czas, chęci i wszystko będzie cacy. 

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał:

No taki jedi to powinien zamiatać optymalizacyjnie i graficznie, a tu beka była. 

Niech idą w bardziej skondensowane gry, poświęca czas, chęci i wszystko będzie cacy. 

Dopracowanie to zawsze była i jest domena tytułów ekskluzywnych. Jakby gra wyszła jednocześnie choćby na PC, taką implementację trybów, HDRów i innych bajerów zobaczylibyśmy pewnie jak świnia niebo, albo za pół roku. Czy tak dalej będzie to już zobaczymy w przyszłości. 

Opublikowano

Masa strojów pobudza spermiarstwo, ale mój ulubiony to Odkrywczyni Pustkowia. Czekam na wersje NG+.

Opublikowano

Czarna róża, Czarna Fala, Złomiarka Mechanik, moje ulubiene :cool:

Opublikowano

Czarna suknia dużo lepsza od Czarnej róży bym powiedział. A z mechaniczką to o śmieciową chodzi?

Opublikowano

Czarna suknia też spoko, ale Czarna róża lepsza xd

A ta o tą śmieciową. 

Stellar-Blade-outfit-location-Junk-Mechanic.jpg

Edytowane przez Szermac

Opublikowano

Jest opcja na dwa przejścia, ale trzeba zrobić kopię sejwa pod koniec z tego co mi się wydaje. Ja będę robił trzy przejścia, bo już zacząłem NG+, a nie mam aktualnie Plusa.

Nie macie wrażenia, że tryb pod L3+R3 jest słabszy niż normalnie? Mogliby go trochę wzmocnić.