Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stellar Blade

Featured Replies

Opublikowano

A poza NG+ to coś ten patch robił? Jak nie to leć bez i wrzuć foto.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 187,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ukończone. Ostatnie godziny i sama końcówka  Cudo gra, ja wiem, że się jarałem jak oszołom, długo przed premierą, ale to jest nic, ta gra przebiła te wszystkie oczekiwania, nie sądziłem, że to będzi

• Całe szczęście że gaming ratują chinczyki. GOTY 

• Najlepsza gra single player 2024    Forumkowa skala spokojnie 96/100

Opublikowano
16 minut temu, Square napisał:

A poza NG+ to coś ten patch robił?

No właśnie przeleciałem pobieżnie wątek i widzę że jakieś "hard-r'y" i inne mecyje, nie wiem, nie znam się. 

I się zastanawiam, póki mam możliwość, czy ten patch ogólnie nie psuje rozgrywki w jakiś sposób a widzę że część z Was już po przejściu, przynajmniej jeden raz.

Opublikowano

Jak dla mnie dla kilku centymetrów odsłoniętego wirtualnego ciała więcej to nie warto grać bez patcha - dzięki niemu można wyjebać to filmowe ziarno, a pewnie i jakieś błędy eliminuje, więc zdecydowanie grać z patchem.

Opublikowano

Sprawdziłem i najważniejsza zmiana to poprawione sterowanie, więc lepiej grać z patchem. Potem w razie ciekawości można zainstalować grę na nowo i sprawdzić pierwotne stroje.

Opublikowano

No i o to mnie chodziło, dzięki Panowie! 

Edit: patch wjedzie ofc

Edit2: ogólnie trochę się boję że się odbije od tego bo jestem raczej lewarem w tym gatunku. Ale ustawie se jakiś łatwy poziom to może pójdzie :)

Edytowane przez kaj.dam

Opublikowano
8 minut temu, kaj.dam napisał:

No i o to mnie chodziło, dzięki Panowie! 

Edit: patch wjedzie ofc

Edit2: ogólnie trochę się boję że się odbije od tego bo jestem raczej lewarem w tym gatunku. Ale ustawie se jakiś łatwy poziom to może pójdzie :)

Pójdzie. Ta gra jest prosta.

Opublikowano

@kaj.dam gra ma sporo ułatwień, ale ważne jest żeby nauczyć się kiedy blok i unik. Granie na rambo i przysłowiową pałę z początku nie przejdzie. No i zbieranie rzeczy do hp, bety i bukłaków też pomaga. To wręcz podstawa.

Opublikowano
9 minut temu, creatinfreak napisał:

Chyba ostatni Boss sądząc po trofeach 

Pokaż ukrytą zawartość

Raven suka jebie mnie niemilosiernie

Też tak mieliście?

Spoiler

Moja ulubiona potyczka. Ma vibe walki z Ishinem z Sekiro trochę, tak też parrowanko to Twój przyjaciel :cool:

Opublikowano

Puszki póki co pozbierane, nowy strój zrobiony jak i trochę zadań pobocznych,  pora pchnąć dalej fabułę. Cudna gierka.

18f4507c47576-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Ja przez majóweczkę dopiero co skończylem sidequest w Wastelands i misję główną a'la RE :). Swoją drogą zajebiste to było, zupełnie nie spodziewałem się całej misji w takim stylu <3. Feeling strzelania jest naprawdę dopracowany, jak na grę, gdzie jednak głównie się macha mieczami. 

Opublikowano

Tak trudno pod koniec? Bossa w Matrycy za trzecim razem na normalu pokonałem- jak zwykle przez "jeszcze się wstrzymam z leczeniem" 

Opublikowano

Hmm skok trudności jest odczuwalny, można tak powiedzieć, ale nie jest to żaden hardcore.

Opublikowano

Dwie ostatnie walki trudniejsze są, trwają też dłużej.

Ja zbieram stroje w NG+ i ulepszam dalej Eve. Mam wrażenie, że beta :PS_x: działa gorzej po ulepszeniu więc radzę się wstrzymać jak korzystacie z niej często. Za to ta pod :PS_circle: dostaje niezłego kopa.

Opublikowano
21 godzin temu, PiotrekP napisał:

nowy strój zrobiony

Wersja NG+

Spoiler

IMG_20240505_210006.jpg

Opublikowano

Dotarłem na drugą pustynię, żeby mieć questa na strój bikini muszę odchaczyć resztę dostępnych na tablicy? Bo póki co go nie mam. 

Opublikowano

Po 40+ godzinach gierka skończona. Tak się wciągnąłem, że zrobiłem wszystkie możliwe questy, skille, znajdźki, bazowe stroje itd. Zostało teraz przejście na NG+ i przy okazji ostatnie zakończenie do platynki. Świetna gra. Można się przyczepić do niektórych rzeczy, jak choćby voice acting, dialogi, za dużo pustyni czy fragmentów platformowych (sterowanie/blokowanie animacji/detekcja kolizji dają o sobie mocno znać), ale i tak nie psuje to bardzo pozytywnego ogólnego odbioru. Moje ostatnie gierki w finale już zaczynały mocno przymulać, a tutaj było tylko coraz lepiej. Jeśli to jest pierwsze podejście tego studia do AAA, to trzeba będzie śledzić jego dalsze poczynania.

Opublikowano

I bardzo dobrze, gra zasługuje na wysoką sprzedaż.

Opublikowano

@wrog w jednym fragmencie takiego skakania udało mi się całe hp stracić na podwójnym soku i zrywie. Ale w końcu cała sekwencja siadła. 

29 puszek zebranych. 

Opublikowano

W końcu większe wyzwanie na tej pustyni. Pierwszy boss padł za trzecim razem. Potrafił przywalić a jego wytrzymałość też spora. Szkoda tylko że znowu ten piach i ruiny, po których trzeba będzie biegać szukając tych znajdziek.