Opublikowano wczoraj o 13:01 1 dzień 3 godziny temu, DarkStar napisał(a):@Wredny czemu Ty grasz silną babą? Po Tobie bym się nie spodziewał! :D Ustawiłeś sobie chociaż jakiś sexy głos z AI?W grach TPP lubię grać kobiecymi postaciami, bo przyjemniej się na takie szerokie bioderka patrzyInna sprawa, że tu faktycznie mamy szkołę Ubisoftu/EA jeśli chodzi o wybór płci i wybieramy tylko typ ciała, a twarz to może właśnie tylko ta jedna jest w miarę kobieca.Modyfikację głosu wyłączyłem - mój jest bardziej sexyJakby ktoś miał problem z oliwkami to ich należy szukać pod takim drzewem:
Opublikowano wczoraj o 13:18 1 dzień No właśnie, ktoś się śmieje z grania babami ale lepiej oglądać wirtualne kobiece dupsko niż męski zad. Od kiedy mogę to gram babami w grach, chyba że gra mi narzuca postać to wtedy co innego.Granie babą często też przynosi wymierne korzyści - w grach online oczywiście. Kiedyś wspominałem o tym jak w Eso spermiarze dawali mi golda i matsy do craftingu bo biegałem cycatą elfką w krótkim topie i pończoszkami w siatkę z których to śmieszkowaliście ostatnio w figurkowym temacie Dla Was to śmieszne ale tureckie simpy strzelały w gacie wysyłając golda w elder scrollsach.Co do gier kompetytywnych i friendowania z graczami - nie ma takiej opcji, tam gdzie jest realne zagrożenie robić sobie kuku tam nie wchodzi się w żadne układy typu "nie strzelaj, let's be friends". Z ciekawostek okołogrowych to znalazł się jakiś streamer z Kanady, który zakochał się fanatycznie w Ark Raiders i na streamie namawia graczy żeby głosowali tak aby to Ark został GOTY zamiast Expedycji33. Chyba zapomniał że nie tylko głosy grajków się liczą
Opublikowano wczoraj o 13:45 1 dzień Z takich QoL, to powinni umożliwić dowolne dzielenie stosów rzeczy i możliwość wkładania materiałów do danych ulepszeń, żeby nie leżały w ekwipunku i nie zajmowały miejsca. W sumie tak jak to działa w przypadku Ekspedycji.Ulepszyłem skrytkę na maksa Ale za chwilę i tak pewnie braknie miejsca xd
Opublikowano wczoraj o 14:31 1 dzień Godzinę temu, SebaSan1981 napisał(a):Z ciekawostek okołogrowych to znalazł się jakiś streamer z Kanady, który zakochał się fanatycznie w Ark Raiders i na streamie namawia graczy żeby głosowali tak aby to Ark został GOTY zamiast Expedycji33. Chyba zapomniał że nie tylko głosy grajków się liczą "Jakiś streamer z Kanady"Tylko jeden z najsłynniejszych na świecie, zresztą polskiego pochodzenia - Michael Grzesiek, aka Shroud - legenda shooterów online, więc wiadomo, że będzie stawiał wyżej gierkę w której można strzelać do ludzi niż singlową opowieść dla samotnego gracza.A z tym "don't shoot" to solo naprawdę działa, po prostu trzeba mieć ograniczone zaufanie, ale jak stoisz do takiego przodem i się tylko mijacie to raczej nigdy do strzelaniny nie dojdzie, po prostu nie ma co się odwracać plecami i lootować w obecności innego gracza.Chyba, że jest ich wielu, jak we wczorajszym wypadzie na szczyt wieży - wtedy luzik i pełna kooperacja (oczywiście wciąż piszę o solo, bo ekipy z natury dążą do eliminacji tych drugich).
Opublikowano wczoraj o 14:39 1 dzień Są sytuacje gdzie dont shoot działa w 100% i to jeszcze drużynowo.
Opublikowano wczoraj o 15:45 1 dzień Ściągawka z materiałami do recyklingu:Google DocsARC Raiders - recycable items.pdf Edytowane wczoraj o 15:45 1 dzień przez Rozi
Opublikowano wczoraj o 18:05 1 dzień Ale ta gra ma piękny klimat... Te widoki, te budynki to wszystko wygląda jak żywe. Jestem świeżo po dwóch sezonach Silosu i ta gra mogłaby być dopełnieniem historii z tego serialu. Coś pieknego jaką ta gra ma immersję.Ale niestety, gatunek jest mi kompletnie obcy i dlatego mam kilka pytań. Jakby ktoś zechciał pomóc byłabym ogromnie wdzięczna. Póki co wyruszam na wyprawy błądząc bez celu i mam wrażenie, że zbieram ciągle to samo. No więc właśnie.Co robić z zebranymi przedmiotami? Sprzedajecie je? Trzymacie w skrytce? Wytwarzacie z nich coś? Jeśli tak to co? Które przedmioty lepiej zostawiać? Na jakich się skupiać lub jakich szukać?Co robić z broniami? Mam parę sztuk tych samych. Mogę się pozbyć zdublowanych sztuk czy trzymać je w skrytce? Pozdrawiam czat po dłuższej przerwie. :)
Opublikowano wczoraj o 18:32 1 dzień Wszystko jest tu do czegoś przydatne, więc musisz sobie priorytetyzować zadania i zbierać na tu i teraz - postaw wszystkie stacje do craftingu i ulepsz je przynajmniej do drugiego poziomu (trzeci często wymaga bardzo rzadkich materiałów, albo takich, które wypadną z jakiejś ciężkiej maszyny, której samodzielne ubicie graniczy z cudem).Na pewno wytrenuj Scrappy'ego, więc skup się na tym, co do jego treningu jest potrzebne.Miejsca w schowku zawsze będzie brakować (mam max 280 slotów i wszystko zajęte), więc tak - sprzedawaj i zbieraj kasę na ciągłe jego piwiększanie.Bronie? Na pewno fajnie mieć pod ręką jakieś duble na wypadek, gdy zginiesz i wrócisz z niczym. No i ulepszaj je, bo na podstawowym poziomie to złom, który nie przyda się ani przeciwko ludziom, ani maszynom.Co do zbierania "tego samego" to pamiętaj, że otwarcie nawet pustej skrytki to zawsze XP, więc nawet jak nie znajdziesz nic, lecisz do przodu z rozwojem postaci.A jeśli chodzi o widoczki to łap taką pocztówkę strzeloną w drodze do szpitala - jeszcze wtedy nie wiedziałem, że po kilku miłych interakcjach międzyludzkich, obładowany zajebistymi zdobyczami, zginę jak frajer na schodach do metro, bo dwa razy nie trafię w wybuchową kulkę
Opublikowano wczoraj o 18:34 1 dzień Po paru dniach jak się to gra ?Ludzie walą to siebie jak w deathmatchu czy bycie łajzą się nie opłaca? Są jakieś solo looby?
Opublikowano wczoraj o 18:37 1 dzień Gra się super. Za tą cenę to brać i się nie zastanawiać. To nie Bfik za 3 bomby hehe.Masz solo lobby i wtedy grasz z innymi co grają solo.
Opublikowano wczoraj o 18:41 1 dzień 5 minut temu, KarolJanuszGejmingu napisał(a):Po paru dniach jak się to gra ?Ludzie walą to siebie jak w deathmatchu czy bycie łajzą się nie opłaca? Są jakieś solo looby?Solo twarzą w twarz raczej nikt do nikogo nie wali, ale z dystansu jakiś snajper może się pokusić, bo wtedy jest łatwiej - nie rozmawiasz z człowiekiem, więc znikają hamulce. W każdym razie nie lootuj z kimś za plecami, odpal mikrofon, zagadaj, życz miłego dnia i każdy w swoją stronę - tak jest bezpiecznie i tylko maszyny zagrażają życiu.
Opublikowano wczoraj o 21:25 1 dzień No ale czasami jest takTyp ich zamknął w pomieszczeniu, dał propozycje nie do odrzucenia, a po jakimś czasie znów się spotkali xD@justyna akceptuj wszystkie zadania, bo biegając po mapie, czasami przy okazji, zupełnie przypadkowo mozna je wykonać. Poza tym śledź rzeczy, które potrzebne są do rozwijania różnych broni, stołów, ogólnego wyposażenia. Wowczas przedmioty, które potrzebujesz, są oznaczone ikoną oka (jeżeli dobrze pamiętam). Pomaga to niepotrzebna rzeczy wyrzucić z plecak.
Opublikowano wczoraj o 21:54 1 dzień 26 minut temu, YETI napisał(a):Typ ich zamknął w pomieszczeniu, dał propozycje nie do odrzucenia, a po jakimś czasie znów się spotkali xDWczoraj to widziałem, a dziś tam byłem osobiście i wszedłem tam z jednym typkiem - nie powiem, było nerwowo, spoglądałem na niego ukradkiem, jak lootowaliśmy, a na koniec wyszedłem, poczekałem i ostrzegłem go o takiej możliwości, bo najwyraźniej o niej nie wiedział.
Opublikowano wczoraj o 22:35 1 dzień Godzinę temu, justyna napisał(a):Co robić z zebranymi przedmiotami? Sprzedajecie je? Trzymacie w skrytce? Wytwarzacie z nich coś? Jeśli tak to co? Które przedmioty lepiej zostawiać? Na jakich się skupiać lub jakich szukać?Co robić z broniami? Mam parę sztuk tych samych. Mogę się pozbyć zdublowanych sztuk czy trzymać je w skrytce?Wszystko co zbierzesz, to zostawiaj w ekwipunku i ulepszaj Koguta, oraz wytwórz stoły do kryjówki. Tam będzie można można tworzyć bronie, ulepszać je, tworzyć przedmioty leczące, granaty, itp. Wszystko możesz śledzić, dzięki czemu wiesz co zbierać w kolejnych rajdach, pojawi się na danym materiale ikonka oka. Na PS5 śledzisz pod trójkątem, nie wiem jak na PC. Kogut zbiera Ci podstawowe materiały co rajd, z każdym ulepszeniem więcej. Każdy materiał w grze jest przypisany do kategorii i do lokacji zarazem - widać to po jego zebraniu i w takich miejscówkach należy go potem szukać. Przedmioty z ikonami diamencików można sprzedawać (nie wszytkie, ale na początku nie zastanawiaj się na tym, a jeśli chcesz, to zerknij na post wyżej, wrzuciłem rozpiskę), a za zarobioną kasę zwiększać miejsca w skrytce. Bronie trzymaj i zabieraj na rajdy; jak masz parę sztuk, to okej, bo jak padniesz w trakcie rajdu, to nie będzie bolała ich strata. Ogólnie rozmawiaj do innych graczy przez mikrofon, albo emotki, to nie będą wrodzy.I TUTAJ TIP DO WSZYSTKICH RAJDERÓWNiestety (albo stety) z czasem gra będzie bardziej brutalna, a gracze zrobią wszystkie zadania, zdobędą dojebany loot, i będą mieli w dupie kooperację, tylko będą zabijać i tańczyć na Waszych trupach (grając na flecie #pdk). Trzeba to zrozumieć, zacisnąć zęby und jaja i walczyć! Edytowane wczoraj o 22:41 1 dzień przez Rozi
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Ja tylko się jednego obawiam, a mianowicie jak już wszyscy gracze obczają gdzie co jest na mapach to jeśli pójdziesz na rajd celem zdobycia konkretnego lootu to na miejscu znajdziesz co najwyżej ekskrementy tych co już byli tu wcześniej, wszak położenie znajdziek jest stałe, no chyba że którymś patchem to zrandomizują.Z tego właśnie powodu znielubiłem swego czasu multi Gyrosów, ponieważ na jedyną ciekawą pukawkę tj snajperkę wszyscy polowali, a strzelanie wciąż i wciąż zwykłym gnasherem to było wielkie meh W Bugttlefieldzie też wszyscy wpierw zasuwają do czołgu i samolotu.I na koniec pytania:Gdzie znajdę bardzo wygodne poduszki do apgrejdu kuraka? Są gdzieś indziej jeszcze grzyby poza stacją hydroponiczną na Zaporze? Zrobiłem tam pięć rajdów pod rząd i wszystko wylizane (patrz wyżej)Kumpel blacharz zadzwonił i zaproponował abyśmy se kiedyś razem pobiegali. Co mam mu podać, gamertag PS5 czy ID Embarku? Czy komunikacja głosowa PS5 via blacha jest możliwa? Pewnie tak, ale wolę się upewnić.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Tak jest, nazwałbym to cyklem życia extraction shootera. Z czasem robi się trudniej, ludzie się uczą spawnow, camp spotów i tego, że zostawiamie kogoś przy życiu gdy masz nad nim przewagę się nie opłaca. Przychodzisz w miejsce z dobrym lootem i widzisz, że już ktoś tu był? Upoluj go i zabierz co potrzebujesz. Tak to działa
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 36 minut temu, Czezare napisał(a):Kumpel blacharz zadzwonił i zaproponował abyśmy se kiedyś razem pobiegali. Co mam mu podać, gamertag PS5 czy ID Embarku? Czy komunikacja głosowa PS5 via blacha jest możliwa? Pewnie tak, ale wolę się upewnić.Podaj mu swój Embark ID. Chat głosowy w grze działa międzyplatformowo. Wczoraj grałem z dwoma kolegami, ja na PS5, a oni obaj na PC. Edytowane 16 godzin temu16 godz. przez DarkStar
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. @Czezare co do kurczaka, tu masz wszystkie przedmioty z lokalizacją.https://www.rockpapershotgun.com/arc-raiders-scrappy-max-level?fbclid=IwdGRjcAN767RjbGNrA3vrn2V4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHpnm0GRixhrKka3nCFWKzOlqEpK1oWZfg59OaWB0of_4FMdV32UujITbA_Me_aem_h4HNCBITgu4T76yncSOsdQ
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 2 godziny temu, DarkStar napisał(a):Podaj mu swój Embark ID. Chat głosowy w grze działa międzyplatformowo. Wczoraj grałem z dwoma kolegami, ja na PS5, a oni obaj na PC.easyePL#0242Za[rosilibyście? Jak ktoś jeszcze chce polatać, to dodajcie do znajomych, bo u mnie na liscie nikt prawie w tą gre nie gra!(musze zmienić znajomych!)
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Chyba nawet w CoD rankedy nie miałem takiej ochoty komuś przyjebać za to ze mnie zabił. No, ale gra cudowna.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Ja jestem noobem, właśnie sobie zrobiłem solo run w tym zakopanym mieście (pierwszy raz tam byłem). Znalazłem sporo wartościowych przedmiotów (tych, które można sprzedać). Miałem dosłownie pełne kieszenie. A ja free loadout z gównianym karabinem i brak kieszeni. Dwa razy się natknąłem na innego gracza w budynku, oczywiście od razu "don't shoot!". Potem do metra, a tam ktoś krzyczy "don't shoot", a koleś ładuje pełne serie w ten wagon metra. Ja jestem z tyłu i nikt mnie nie widzi. Zastanawiałem się czy zacząć do niego strzelać, bo ewidentnie kogoś zabijał w wagonie, a stał plecami do mnie. Ale bałem się, że sobie mogę nie poradzić z taką bronią i brakiem obycia w grze. W dodatku grałem na Portalu, więc miałem input lag przy celowaniu. Poczekałem aż odjedzie i sobie wezwałem kolejny pociąg. Potem wsiadając rzuciłem granat dymny przy wejściu, żeby w razie czego mnie nie było widać chociaż przez chwilę. Udało mi się z tym całym lootem wyjechać, dzięki temu miałem kasę na upgrade stasha. Ale mi się trochę ręce trzęsą teraz w realu 😄 Good stuff.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. I widzisz właśnie, to jest ogromny atut tej gierki - można rozgrywać ją po swojemu i odnosić przy tym sukcesy. Jedni będą siać pestkami po wszystkim co się rusza, inni przemykać się niepostrzeżenie, a jeszcze inni grać na gitarce w metrze licząc na datki innych Raidersów. Cudo absolutne - ta swoboda i dowolność właśnie.Również serdecznie zapraszam do wspólnego łupania: Edytowane 12 godzin temu12 godz. przez Amer
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):Chyba nawet w CoD rankedy nie miałem takiej ochoty komuś przyjebać za to ze mnie zabił. No, ale gra cudowna.A jeszcze niedawno pisałeś, że gra nie dla Ciebie, ty jesteś jak Rozi tylko w drugą stronę xDWysłałem zaproszenie @easye i @AmerJak coś to mnie też można dodać WooYeeK#7756 Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez Wooyek
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 2 minuty temu, Wooyek napisał(a):A jeszcze niedawno pisałeś, że gra nie dla Ciebie, ty jesteś jak Rozi tylko w drugą stronę xDDałem grze dwie szanse i załapało.