Opublikowano 20 marca20 mar W dniu 14.03.2025 o 18:22, Fanek napisał(a): Paradise 8/10 świetny! Ja w połowie sezonu i dobrze się to ogląda pomimo małych zgrzytów.
Opublikowano 21 marca21 mar Chyba nie wyszło, skoro nawet recenzenci nie są zadowoleni, pewnie zaraz wleci na streaming
Opublikowano 28 marca28 mar Parodia Uniwersum Top Gun - dwa filmy w wyjątkowy sposób ,,opowiedziane!" i streszczone w pierwszym odcinku 23-ego sezonu Family Guy! I co tu się wydarzyło! Beeeeka totalna! Ten serial wciąż cieszy, wciąż bawi, wciąż ma ten swój sitcomowy śmieszkowy dryg i styl! Właśnie na Disney+ wleciało pierwsze 5 albo 6 odcinków s23 - wersja z lektorem i napisami pl.
Opublikowano 5 kwietnia5 kwi Czy tam gra Jared Leto? Mam nadzieje, ze nie wyjdzie padaka bo trailer zachęca. Chociaż już widać silną babe. Raczej niepowiązane z poprzednią częścią.
Opublikowano 5 kwietnia5 kwi 24 minuty temu, Plugawy napisał(a):Czy tam gra Jared Leto? Mam nadzieje, ze nie wyjdzie padaka bo trailer zachęca. Chociaż już widać silną babe. Raczej niepowiązane z poprzednią częścią.niestety gra. za to muza NIN może wszystko zrekompensować
Opublikowano 5 kwietnia5 kwi Fajny zwiastun. Tron Dziedzictwo bardzo mi się podobało. Mam nadzieje że tu będzie podobnie. Zwiastun w poważnym tonie, ale jak dla mnie to na plus.
Opublikowano 18 kwietnia18 kwi https://www.eurogamer.pl/ryan-gosling-gwiazda-nowych-gwiezdnych-wojen-zapowiedziano-film-star-wars-starfighterCiekawe czy Gosling będzie pomiatany przez silne, niezależne kobiety i co ważniejsze: czy w filmie wystąpi też Zendaya Po Akolicie oraz ostatnich trzech Gwiezdnych Srakach mam całe ZERO zaufania do Disneya.
Opublikowano 18 kwietnia18 kwi Podejrzewam, że będzie to raczej lżejsza produkcja, bo reżyserem ma być gość od Deadpool & Wolverine.
Opublikowano 19 kwietnia19 kwi ,,Avengers: Potęga i Moc" - 2010-12; jedna z perełek z Uniwersum Marvela, ,,domu pomysłu Stana Lee", o której mało kto pamięta, a która leży sobie tak i leży, na takim tam sobie Disney+ praktycznie od początku istnienia tej platformy. W ogóle to jeden z najlepszych seriali animowanych z tego Świata w historii. ,,Avengers: Assemble" się nawet do ,,Potęgi i Mocy" nie umywa - kiego wała! Huaaa! Wcześniejszy serial z dwójki, cóż, ma w sobie ciekawą, mocną ,,kreskę" z dobrymi tłami i takim nie aż za bardzo kłującym po oczach kolorze (jego temperaturze, nasyceniu barw etc.), no i o wiele bardziej ogarniętą fabułę, wraz z bardziej mięsistym dubbingiem polskim niż ,,Assemble" właśnie. Nie jeden film z MCU mógłby wyglądać tak fabularnie jak kilka odcinków z cyklu z ,,Potęgi i Mocy"... Oglądajcie!
Opublikowano 23 kwietnia23 kwi Szkoda, naprawdę chciałem zobaczyć Samuela L. Jacksona w roli Roszpunki.
Opublikowano 4 maja4 maj Disney +... Starwarsowe Święto Mocy, a ,,Korpo-Miki" nie próżnuje. ,,Underworld" - nowa wersja odcinkowa ,,Opowieści" w formie kilku odcinków po około 18 min w stylistyce animacji bliskiej ostatniemu sezonowi "The Clone Wars", właśnie wleciała do oferty. Obejrzeć w tego rodzaju fanowską uroczystość... to ja już wolę dalsze odcinki Andora czy np. ,,Imperium Kontratakuje" lub ,,Ostatni Jedi", a nawet rozpocząć od nowa, rewatch!, "Star Wars: Resistance". ,,Opowieści z Podziemia" w Gwiezdnych Wojnach, tak jakby z racji tak małej ilości i tak krótkich odcinków... raczej prędko nie obejrzę. Kusi z racji tego kogo historię przedstawią, no ale... Zobaczymy. Przynajmniej nowe odcinki Family Guy (od 7 do 10) wleciały z wersją lektora na platformę - chodzi o s23! :O
Opublikowano 14 maja14 maj Andor skończony, no coś wspaniałego.Idealnie spina się z Rogue One, który zresztą zapuściłem od razu po finale serialu.
Opublikowano 15 maja15 maj W dniu 13.05.2025 o 19:26, Colin napisał(a):Obcy Ziemia 13 sierpniaData debiutu ,,,Obcy: Ziemia" - idealna. Premier kinowych i serialowych w tym okresie (jakichś wybitnych): zero. Mało tego: na zapewne upalne sierpniowe noce... ten serial będzie idealny! Gaming godzinkę w "Alien: Isolation", np. około północy, a potem z 3 odcinki tej serialowej perełki dla Uniwersum Alien/AvP! Wszystko na to wskazuje, że ,,Obcy: Ziemia" będzie świetnym tytułem nie tylko dla swojego Świata, ale w ogóle dla gatunku sci-fi.
Opublikowano 15 maja15 maj Andor trzyma poziom pierwszego sezonu, może jest nawet ciutkę lepiej. Trochę mnie rozwaliła ta planeta z żabojadami i ich "francuski". Momentami może się wydawać trochę przedramatyzowane ale jest naprawdę dobrze. Zostały mi 2 odcinki.
Opublikowano 16 maja16 maj Początek mi się nie bardzo podobał - Spoilerci rebelianci debile w lesie xd równie dobrze mogli ewoki wrzucić. Bałem się że kolejna rzecz zepsuli ale niepotrzebnie. Dalej jest dobrze, na dziś został mi finał i tak samo zaraz po wleci rewatch Rogue One.
Opublikowano 21 maja21 maj W dniu 16.05.2025 o 18:31, Shankor napisał(a):Za ładna i biała, coś tu nie gra.Spokojnie, będzie lesbijką, Anioł trans gejem, a Xander, Willow i Giles murzynami. Wszystko na swoim miejscu.
Opublikowano 22 maja22 maj Disney+... WoW! Tego po tej platformie się nie spodziewałem. ,,Korpo-mycha" oferuje nam w swojej streamingowej usłudze ciekawy animajec, który pewnie znacie: ,,Tajemnica Wyspy". To anime w gatunku sci-fi, sensacja, z miksem thrillerka/dreszczowca w tle. Ciężko jest określić o czym tak stricte dokładnie jest ten tytuł poza tym, co mówią o jego fabule streszczenia i opisy założenia serialu. Po dwóch odcinkach, które oglądnąłem zapowiada się seria około 26 odcinków, w której sądzę Spoilermotywy pętli czasowych, wirtualnych rzeczywistości, życia w zaburzonym świecie pełnym dziwnych ,,oznak", że może być to SYMULACJA, czy ,,Struktura" tak znacząco podobna do zwykłego Wszechświata... i cała, cała reszta pierdolnika naukowo-fikcyjnego będzie mieszać się ze sobą, tworząc coś, co może dać nam masę wątków, zaskakujących historii i (być może) megaaa finisz, czyli coś zajebistego! Dla mnie ,,Tajemnica Wyspy", to megaaaaaaaa zaskoczenie wśród anime w ogóle! Na razie mogę ten genialny ,,cosik" (tak, jest tu wersja z lektorem!) na 9/10!