Opublikowano 58 minut temu58 min Właściwie jakby dali ten tryb 120hz w 40fpsach to już by było git. 60 klatek pewnie jest realne ale pytanie jakim kosztem. Z drugiej strony Rockstar to magicy, różne rzeczy mogą się zadziać.
Opublikowano 28 minut temu28 min 47 minut temu, Chewie napisał(a):Hmm czyżby zwykłe ps5 jakość - 30 fps, wydajność 45 a ps5 pro 60?nie xdoba bedą miały 30/60 tylko ps5 pro w wyższej rozdziałce i może raytracingiem czy innymi bajerami
Opublikowano 20 minut temu20 min 34 minuty temu, Qbon napisał(a):Właściwie jakby dali ten tryb 120hz w 40fpsach to już by było git. 60 klatek pewnie jest realne ale pytanie jakim kosztem. Z drugiej strony Rockstar to magicy, różne rzeczy mogą się zadziać.O co chodzi z tym 120hz i 40 fps? Żeby wykorzystać 120hz to by trzeba mieć 120 klatek przecież. Chyba raz mi ktoś to tłumaczył ale zapomniałem xd
Opublikowano 13 minut temu13 min 13 minut temu, wojtas011 napisał(a):nie xdoba bedą miały 30/60 tylko ps5 pro w wyższej rozdziałce i może raytracingiem czy innymi bajeramiCzyli na XSX będę miał też jednak te 60fps do wyboru?Aż tak nie śledzę, ale bez takiej opcji olewam grę, nie będę kaleczył oczu w 30fps.
Opublikowano 1 minutę temu1 min 12 minut temu, Chewie napisał(a):O co chodzi z tym 120hz i 40 fps? Żeby wykorzystać 120hz to by trzeba mieć 120 klatek przecież. Chyba raz mi ktoś to tłumaczył ale zapomniałem xdNie wiem też dokładnie ale to jest po prostu jakaś kwestia synchronizacji klatek z odświeżaniem, 3x40 daje 120 i dlatego 40 klatek się dobrze synchronizuje z ekranem 120hz, na 60hz to nie zadziała bo nie pasuje mnożnik. Ogólne wrażenie płynności jest dużo lepsze niż przy 30 fpsach, opóźnienie również niższe. Generalnie fajna opcja na konsolach i byłby to wg mnie taki złoty środek w przypadku gta 6 do czasu pojawienia się gry na PC i next genowych konsolach.