Opublikowano czwartek o 15:342 dni Ja też nie grałem w BG3. Niestety nie lubię gier Lariana, dwa razy podchodziłem do każdej. Jak tylko ogłosili prace nad BG3, to uznałem, że to Divinity 3 w skórce Forgotten Realms i do dzisiaj nie spróbowałem. Poza tym mam nieraz tak, że mi się średnio podobają gry, które są ogłaszane mesjaszami gejmingu i jednogłośnie wielbione przez ogół graczy, a potem ja gram i w najlepszym razie widzę grę dobrą czy niezłą. Tak że skoro BG3 jest najlepszym cRPG ever, to ja podchodzę jak pies do jeża. :/
Opublikowano czwartek o 15:432 dni 7 minutes ago, DarkStar said:Ja też nie grałem w BG3. Niestety nie lubię gier Lariana, dwa razy podchodziłem do każdej. Jak tylko ogłosili prace nad BG3, to uznałem, że to Divinity 3 w skórce Forgotten Realms i do dzisiaj nie spróbowałem. Poza tym mam nieraz tak, że mi się średnio podobają gry, które są ogłaszane mesjaszami gejmingu i jednogłośnie wielbione przez ogół graczy, a potem ja gram i w najlepszym razie widzę grę dobrą czy niezłą. Tak że skoro BG3 jest najlepszym cRPG ever, to ja podchodzę jak pies do jeża. :/Ja też podchodziłem w ten sposób ze względu na turową walkę. Ale, cholera, warto! Towarzysze, questy, dialogi, miejscówki - to jest absolutnie niesamowite jak dobra jest ta gra. A jak jeszcze system walki Ci podejdzie to możliwości są nieskończone. Polecam bardzo, ale to bardzo.
Opublikowano czwartek o 15:462 dni Ja lubię turową walkę. Nie lubię systemu walki w Divinity, wkurzały mnie te beczki i jak wszystko płonęło. Akurat w Divinity nie leży mi również setting, a Forgotten Realms w wydaniu growym lubię. Mam plan, żeby w końcu to BG3 kupić w tym roku, ostatnio była promka na PSN i się mocno zastanawiałem, tylko stwierdziłem, że nie mam czasu na takiego molocha. Edytowane czwartek o 15:542 dni przez DarkStar
Opublikowano czwartek o 15:552 dni Szczerze to ja rozumiem, że może jakiś mega dobrze oceniany i polecany przez graczy hicior może nie podejść. Mi nie podeszła Ekspedycja. Ale nie spróbować nawet? Tego to to już nie rozumiem za bardzo. No ale to Twój czas, Twoje pieniądze i Twoja zabawa :) Baldura polecam niezmiennie
Opublikowano wczoraj o 12:47 1 dzień 20 godzin temu, Homelander napisał(a):Ale nie spróbować nawet? Tego to to już nie rozumiem za bardzo.A to już problem braku wydania pudełkowego oraz braku refundów na PSN. Na handheldzie mi szkoda grać w taki ładny tytuł, PC gejmingowego nie posiadam, a jedyne fizyczne wydania, które da się kupić na konsole, to kolekcjonerki ze sklepu Lariana lub ocenzurowana (czyli bez sensu) wersja japońska. Cyfrowa u nas kosztuje ~255 zł jak jest przeceniona, a ta od Lariana 80 EUR. Zastanawiam się nad oboma wariantami, ale to dużo kasy jak na potencjalne odbicie się od gry :/ Kolekcjonerkę bym pewnie sprzedał, więc może lepiej iść w tę stronę. :) Edytowane wczoraj o 12:48 1 dzień przez DarkStar
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 8 godzin temu, DarkStar napisał(a):A to już problem braku wydania pudełkowego oraz braku refundów na PSN. Na handheldzie mi szkoda grać w taki ładny tytuł, PC gejmingowego nie posiadam, a jedyne fizyczne wydania, które da się kupić na konsole, to kolekcjonerki ze sklepu Lariana lub ocenzurowana (czyli bez sensu) wersja japońska. Cyfrowa u nas kosztuje ~255 zł jak jest przeceniona, a ta od Lariana 80 EUR. Zastanawiam się nad oboma wariantami, ale to dużo kasy jak na potencjalne odbicie się od gry :/ Kolekcjonerkę bym pewnie sprzedał, więc może lepiej iść w tę stronę. :)Nie kupuję cyfrowych wersji, no chyba ze w srogiej promce po 30 ziko. Za Baldursa dałem pełną cenę i nie żałuje ani złotówki. To jest majstersztyk gejmingu.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. W dniu 14.08.2025 o 17:46, DarkStar napisał(a):Ja lubię turową walkę. Nie lubię systemu walki w Divinity, wkurzały mnie te beczki i jak wszystko płonęło.w Baldurze trochę inaczej wygląda walka. Tzn beczek też możesz używać :)