Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, izon napisał(a):

Dla odmiany za 50% mniej, można mieć najlepiej zaprojektowaną konsolę w historii ( tak tak, mówię o XSX).

Do Pro najlepiej mieć pada Pro, który kosztuje 1,2k bo przecież sony nie dorzuci go wraz z konsolą i tak jak powiedział pewien jutuber to nie jest koszt 3,5k tylko z tym padem, podstawką i napędem mamy zestaw za 6k. 

• Odpowiedzi 33,3 tys.
  • Wyświetleń 637,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Ale że nikt nawet nie przyzna że "chłopaki co my odpierdalamy?" Jakieś liczenie fpsow, rej trejsingi, digital foundry, tryby, patche, zoomy, wykresy xd 

No i już jesteśmy na etapie że jest "przepaść" ;)

Opublikowano

playstation lab tak zwany :) to nie są gracze chłopaki tylko entuzjaście technicznych nowinek :) 

Opublikowano

Przecież tym gnomom nie chodzi ani o moc ani możliwości, chodzi tylko żeby logo się zgadzało. Krychowi się już tak odkleiło, że on ma lepszą jakość na PRO niż wypasionym PC XDDDD no jeśli to nie jest chorobą umysłową to naprawdę nie wiem co nią jest 

Opublikowano

Całkiem możliwe że na każdej konsoli będzie 30fps, problemem jest CPU na każdej platformie.

Trzeba poczekać na wersję na nowego Xa w 2026 :xboss:

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

jeśli to nie jest chorobą umysłową to naprawdę nie wiem co nią jest 

Wszyscy tu zebrani wiemy co nią jest :Coolface: :wub:

Opublikowano
9 minut temu, Pupcio napisał(a):

playstation lab tak zwany :) to nie są gracze chłopaki tylko entuzjaście technicznych nowinek :) 

Wiesz, że masz rację, sam się na to złapałem właśnie dość niedawno, bo zaledwie parę chwil temu.  Zadałem soje jedno zajebiście ważne pytanie " czy ja tego potrzebuję " nie, mam w co grać i mam na czym grać.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nom, uderz w stół :)

Gdzie w stół, co ty

Opublikowano

Ja bym się bał o przyszłość serwerów sony i dostępność poszczególnych wersji gier no bo zastanówmy sie przez chwilę

taki Spiderman, TLOU, GOWy i masa innych ... ile te gry mają swoich wersji na serwerach?

wersja PS4, PS4 Pro, PS5, PS5 Pro i niedługo kolejna wersja PS6.

A między czasie wyjdą pewnie jeszcze remastery jak ten Horizona i stara wersja będzie usunięta ze sklepu. Oby nie było tak, że do starszych wersji nie będzie można kiedyś tam pobrać patcha

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
59 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Gta 6 będzie tylko w 30 fps na każdej konsoli. 

I w 0 fps day one na PC. A tylko na jednej konsoli nie będzie wyglądał jak gówno :vegeta_smile:

Opublikowano

No chyba Rockstar wie jaką mamy obecnie generację i jakie konsole posiada 100mln ludzi. 

Ja akurat jestem dobrej myśli że na moim XsX będzie to działało dobrze. 

A jeśli nie, to mela na ryj kokstarowi, najwyżej nie zagram albo kiedyś w przyszłości. Wyleczyłem się z tego że muszę w coś zagrać już teraz natychmiast 

Opublikowano
20 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

I w 0 fps day one na PC. A tylko na jednej konsoli nie będzie wyglądał jak gówno :vegeta_smile:

Ciekawe na jakiej, bo na bank nie na PRO.

Opublikowano

Już na bazowym ta gra wyglądała jak film ale teraz z wszystkimi ficzerami to wygląda lepiej niż życie.

Spiderman 2 Pro

IMG_4109.jpeg

IMG_4110.jpeg

IMG_4107.jpeg

IMG_4106.jpeg

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Krychowi się już tak odkleiło, że on ma lepszą jakość na PRO niż wypasionym PC XDDDD no jeśli to nie jest chorobą umysłową to naprawdę nie wiem co nią jest 

Widzę ciekawe rzeczy mnie ominęły przez ostatnią nieobecność. Biedna wersja 4070 z bieda podróbką DLSS niszczy Pceety. No, no, co Sonka to Sonka jednak.

Opublikowano
3 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

No chyba Rockstar wie jaką mamy obecnie generację i jakie konsole posiada 100mln ludzi. 

Ja akurat jestem dobrej myśli że na moim XsX będzie to działało dobrze. 

A jeśli nie, to mela na ryj kokstarowi, najwyżej nie zagram albo kiedyś w przyszłości. Wyleczyłem się z tego że muszę w coś zagrać już teraz natychmiast 

Zero wątpliwości, że dowiozą i nawet na XSS będzie śmigać to tak, że ludzie z niedowierzeniem łapać się będą z głowy ile wyciśnięto z tego malucha. 

Opublikowano
1 minutę temu, tjery napisał(a):

Widzę ciekawe rzeczy mnie ominęły przez ostatnią nieobecność. Biedna wersja 4070 z bieda podróbką DLSS niszczy Pceety. No, no, co Sonka to Sonka jednak.

Pomimo, że przejście na PC jest nieuchronne i z punktu widzenia gracza najbardziej korzystne to klap musi poczekać na prebuilt od Sony, w innym przypadku PC to gówno. 

Opublikowano
3 minuty temu, Whisker napisał(a):

Już na bazowym ta gra wyglądała jak film ale teraz z wszystkimi ficzerami to wygląda lepiej niż życie.

Spiderman 2 Pro

A co się zmieniło względem wersji ze zwykłej PS5?

Opublikowano
3 minuty temu, Whisker napisał(a):

IMG_4108.jpeg

Ten Spiderman 2 lepiej wygląda na Facie, już wrzucałem info o tym

- PS5 Pro rescales the resolution with PSSR replacing IGTI. This has mixed results. We get better AA quality, but lose some sharpness over Insomniac's temporal injection