Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Wiecie, że inspiracje do tej postaci są mocno powiązane z Polską?

Spoiler

Wypas, co?

• Odpowiedzi 33,2 tys.
  • Wyświetleń 633,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
Godzinę temu, Daddy napisał(a):

:banderas:

Niezła czacha. Indiana Jones ( goty niedostępne na plejkurwie 5 jakby kto pytał) w filmie indiana jones i królestwo kryształowej czaszki taką znalazł hehe 

Opublikowano
3 godziny temu, drozdu7 napisał(a):

Ta nowa gra ND to pewnie pojawi się gdy nowa generacja będzie na horyzoncie 

no a jak, i zaraz intergalactic heretic bald babe remastered za 399zł 

Opublikowano

Najlepsza konferencja od jakiegoś czasu, wysyp niesamowitych zapowiedzi, jakbym się cofnął w czasie o parę lat..tylko Sonka nie daje zapomnieć, że mamy 2024 rok zapowiedzią jakiegoś gówna z babochlopem :kekw:

Opublikowano

Generalnie co by nie zrobili to i tak znajdzie się grupa akolitów która łyknie wszystko bez popity bo Naughty Dog i PlayStation przede wszystkim 

Opublikowano

Serio będziecie w to grać na ps5? Przecież ten sprzęt ledwo zipie a z pro kurewką wcale nie lepiej :)

Opublikowano

Fajnie, że w najbliższych latach wyjdzie kilka ciekawych gier spoza Azji, bo już rzygam wszędzie tymi gołymi azjatyckymi dupami na wierzchu. Seksiastowski design. 

Opublikowano
4 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Serio będziecie w to grać na ps5? Przecież ten sprzęt ledwo zipie a z pro kurewką wcale nie lepiej :)

Chłop kupił PS5, ale jakoś Sony gier zapomniało na nie wydać. No ale będzie mój NIE grać na czterech różnych konsolach, jebany niewolnik marki. :)

Opublikowano

Niniejszym pragnę poinformować Szacowne Grono, że w dniu dzisiejszym, Roku Pańskiego 2024, odnotowujemy pierwszą oficjalną promocję na PS5 PRO w MM (3299 zł). Uprasza się jednakowoż o nie nabywanie tego niepełnosprawnego, wykastrowanego z napędu, konsolopodobnego tworu nieudolnie imitującego poważne urządzenie.

A tak całkiem serio: niesamowicie mnie cieszy tak szybka promocja. Wciąż zachodzę w głowę, jak można było zrobić premierę sprzętu nie wypuszczając równocześnie chociażby jednej eskluzywnej bomby, pokazującej kosmiczną moc™. A sprawa napędów to też nieustanny dla mnie mindfuck - żeby ludzie, jak zwierzęta, musieli nagle wymontowywać układy z PS amator. Co za czasy! Choć w tym drugim przypadku, to sądzę, że japońscy koledzy nie doszacowali, jak dużo PS5 z napędem pozostaje wciąż na rynku. Wszak należy zmarginalizować wydania płytowe, żeby móc później za 3 stówy wrzucić pospólstwu digitalową świeżynkę typu Until Dawn Remake. Króciutko z graczykami.

Edytowane przez l33t

Opublikowano

Cegła z logiem Sony? Akurat właśnie chciałem sobie rozbudować chatę o jedną cegłę, więc day one i wjedzie akurat :banderas:

Taki obraz przeciętnego klapiszcza.

Opublikowano

Showcase od Sony I kolejne reskiny Spiderdolmana? Przecież tam nie ma już nawet pół studia na którego gry warto czekać. 

edit: dzisiaj będzie święto lasu w temacie PRO - Alan Wake 2 dostał najważniejszy patch, możliwości wyłączenia rewolucyjnej technologii PSSR którą klapy kłamliwie określają jako lepszą niż FSR. Szkoda tylko, że zapominają dodać, że chodzi o FSR2, bo software'owy FSR3 wciąga dupą sprzętowe rozwiązanie od Sony.

Happy 30th anniversary, frajerzy. 

Opublikowano

Media Markt spuszczą gacie po raz pierwszy i można kupić PROgowno za 3299, szybko poszło. 2900 z początkiem przyszłego roku? :kekw:

Edytowane przez izon

Opublikowano
Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Uczciwa cena jakby był napęd w zestawie :lapka:

I gdyby konsola nie psuła części gier :p

Opublikowano

Następna generacja to u mnie PC + Switch. Kurwa gram w tego Indianę na XSX i to jest taka chujnia graficzna, że szkoda gadać ( przynajmniej pierwsza lokacja). Człowiek czekał 4 lata na piękne gry, a oprócz tego, że mamy większe tereny, to mam poczucie downgradu na konsolach.

Opublikowano

Na pewno nie grasz na XSS? Ja wczoraj odpaliłem Indiego i pomyślałem sobie, że idTech to kawał porządnego silnika - świetne oświetlenie, jakość tekstur, geometria i boskie cutscenki. Czasem jest pop up, ale ostrość obrazu przy takim FF16 w performance to jak porównywać gen 9 do gen 7.

Opublikowano
25 minutes ago, izon said:

Następna generacja to u mnie PC + Switch. Kurwa gram w tego Indianę na XSX i to jest taka chujnia graficzna, że szkoda gadać ( przynajmniej pierwsza lokacja). Człowiek czekał 4 lata na piękne gry, a oprócz tego, że mamy większe tereny, to mam poczucie downgradu na konsolach.

Wygląda fajnie, na pocieszenie powiem ci że na kompach za 15k nie wygląda to jakoś zdecydowanie inaczej / lepiej.

Opublikowano
17 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Na pewno nie grasz na XSS? Ja wczoraj odpaliłem Indiego i pomyślałem sobie, że idTech to kawał porządnego silnika - świetne oświetlenie, jakość tekstur, geometria i boskie cutscenki. Czasem jest pop up, ale ostrość obrazu przy takim FF16 w performance to jak porównywać gen 9 do gen 7.

Na pewno :) No to ja tego zachwytu grafiką nie widzę, w sensie doceniam kunszt w wielu aspektach ale mam poczucie grania w jakąś biedawersje chyba, że serio coś muszę popatrzeć na ustawienia 😀

Opublikowano

Przede wszystkim należy spojrzeć na to, że to jest gra z betonowymi 60 fps, więc kompromisy w zamkniętym sprzęcie będą tu i ówdzie.

Opublikowano

Na brak gier nie narzekam ale no niesamowita ta generacja, jak duża część świadomych i liczących pieniądze graczy spogląda w stronę blachy a reszta rzuca się w wir retro które też przeżywa złoty okres ;)

Opublikowano
18 minut temu, SnoD napisał(a):

Przede wszystkim należy spojrzeć na to, że to jest gra z betonowymi 60 fps, więc kompromisy w zamkniętym sprzęcie będą tu i ówdzie.

60 klatek, schludna grafika i dobre technikalia. Wolę to niż osrane UE5 w zwierzęcych rozdzielczościach.

Pierwszą faktycznie ładną i dobrze działającą gra na UE5 będą nowe Gearsy, mark my words.

Opublikowano
23 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

60 klatek, schludna grafika i dobre technikalia. Wolę to niż osrane UE5 w zwierzęcych rozdzielczościach.

Pierwszą faktycznie ładną i dobrze działającą gra na UE5 będą nowe Gearsy, mark my words.

Hellblade 2 już wyszło, szyny, ale działało to wszystko dobrze.