Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Konczę ragnaroka i zorientowałem się że oprócz spidermana 2 to już nie mam w co grać :(

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 624,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
17 minut temu, Shen napisał(a):

czy jest nudniejszy ex na sonke od drugiego Horizona? Nie moge tego zmęczyć, a nie lubie porzucać gier.

Horizon jest najgorszy

2 minuty temu, Alpha Trion napisał(a):

Konczę ragnaroka i zorientowałem się że oprócz spidermana 2 to już nie mam w co grać :(

mam podobnie zamiast Spider-Mana 2, którego się obawiam na ten moment kupiłem sobie Sleeping Dogs na ROG Ally i udaje, że SM2 nie istnieje 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jeśli ktoś lubi nijaką przygodę z gameplayem jak MMO w singlu to można faktycznie coś takiego napisać.

brzmi jak idealna gra dla Teamu Avowed :pika:

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

brzmi jak idealna gra dla Teamu Avowed :pika:

Avowed miażdży śmieszną ofertę Bend które wraz z Sucker Punch lata świetności mieli na PS3. Wciąż nie kumam czemu ludzie hype'ują tych wyrobników.

Tzn. kumam, bo robili exy na Plejaka, więc pompowano balonik, ale realnie druga liga gamedevu.

Opublikowano

Paolo, pierdolisz jak zwykle. Skoro średniak Avowed ci pasuje to co ci przeszkadza średniak Days Gone. Wczoraj byłeś świadomy zalet i wad nowej gry Obsidianu. Co się stało dzisiejszej nocy, że ci się znowu wszystko pojebało w tym łbie? Rozumiem, że od gier Sony wymaga się więcej niż od jakiś tam popłuczyn MSu ale średniaczki są wszędzie :lapka: podobno TAKICH GIER TEŻ POTRZEBA 

Edytowane przez Krzysztof93

Opublikowano

Różnica jest taka, że raczej nie przeczytasz od dorosłego człowieka zdania "Avowed to najlepsza gra generacji", ale za to przeczytasz "Days Gone to najlepsza gra generacji" :kekw: Szen, zerknij czy jakiś kabaret nie prowadzi naboru, bo aż mnie brzuszek rozbolał od śmiechu, marnujesz się na forum!

Opublikowano
11 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Grałem, po combo Ragnarok -> Spiderman2 sprzedałem Plejkę. Sony tej generacji opisałbym jako cyfrowy McDonald - ładnie wygląda na zdjęciach, a w rzeczywistości ścierwo.

Choć raz się z Tobą zgodzę. Ragnaroka odłożyłem po jakichś 2-3h, bo strasznie się męczyłem, Spider-Mana 2 uratowało trochę latanko, więc z bólem przeszedłem, ale nie dałbym tej grze więcej, niż 8.

Trzeba było jeszcze rudą wziąć xD

Moja kolekcja gier na PS5 w tej chwili to:

TLOU1 (sequel to guano)

RE4R

DSR

SH2

czyli same remaki, ale za to jakie! 4x 10/10. Plus:

Astro Bot

Returnal

Szczury 1 i 2 (od kolegi)

Z tym że nie mam na razie ochoty na nic dużego i wyszły 3 znakomite - w mojej opinii - indyczki, w które wsiąkłem na maksa. LM2, Zelda:EOF, szczury 1 i Returnal leżą rozgrzebane, a jak jeszcze pojawi się w końcu Silksong i jeszcze jakiś hidden gem to już w ogóle szybko nie wrócę do dużych gier. W sumie do obadania na PS5 został mi tylko Ratchet.

Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

Paolo, pierdolisz jak zwykle. Skoro średniak Avowed ci pasuje to co ci przeszkadza średniak Days Gone. Wczoraj byłeś świadomy zalet i wad nowej gry Obsidianu. Co się stało dzisiejszej nocy, że ci się znowu wszystko pojebało w tym łbie? Rozumiem, że od gier Sony wymaga się więcej niż od jakiś tam popłuczyn MSu ale średniaczki są wszędzie :lapka: podobno TAKICH GIER TEŻ POTRZEBA 

Odrzuciły mnie w Days Gone dialogi, sony the game template (obowiązkowy tryb detektywa xDDD) i zadania typu zniszcz 3 gniazda ś w i r u s ó w. Cały vibe tej gry to takie MMO dla pojedynczego gracza, ale bez żadnych zalet MMO. Oczywiście grałem, więc mówię czemu mi nie siada, a nie pierdolę jak to klapy 3 po 3 o wszystkich grach na Xboxa z którym kontakt mieli na stoisku w EMPIKu za czasów siódmej generacji.

Opublikowano

Mógłbym się nawet poświęcić i spędzić z tą grą więcej niż 2h, ale po co? Oceny 71 nie wzięły się znikąd, grę hypują jedynie klapy, szkoda czasu szkoda transferu.

Lepsze od Ragnaroka czy Horizona nie będzie, a obie to i tak gówno.

Opublikowano

Days Gone spoko, definicja gry 7/10 w starej skali. Gdzie siódemka była pozytywną oceną. No napewno więcej serduszka ma niż Horizon. Forbidden West to być może najpiękniejsza gra jaka powstała, ale jest tak pusta jak to tylko możliwe. Nie ma fajnych zadań, questów, fabuła i dialogi dramatyczne. A mimo to 89mc i piski na forumku. To jest niepokojące bardziej niż nazywanie Awoved dobrą grą.

Ragnarok miejscami walking sim, potwornie nudny. Ale miał momenty, coś chociaż można z niego zapamiętać. Gow2018 lepszy.

Mam nadzieję że naswietlilem

Opublikowano

Zgodzimy się, że PC są najważniejsze w magicznym świecie konsol, a więc jak wytłumaczysz, że gracze taboretowi oceniają DG tak:

https://www.metacritic.com/game/days-gone/user-reviews/?platform=pc

Z kolei avoid, którym się zachwycasz, bo można spółkować z rybą, w ten sposób:

https://www.metacritic.com/game/avowed/user-reviews/?platform=pc

8.8 vs 5.1 na ten moment. Nie wygląda to dobrze.

Opublikowano

Paolo de ,,CHUJA GRALI W AWOVED A SIĘ WYPOWIADAJĄ!!!'' coś czułem, że jest to tylko teoretyk, spaczony abonamentozą. Tyle z tego jego opinii, że można sobie wydrukować i dupsko podetrzeć. 

Opublikowano
6 minut temu, SlimShady napisał(a):

Zgodzimy się, że PC są najważniejsze w magicznym świecie konsol, a więc jak wytłumaczysz, że gracze taboretowi oceniają DG tak:

https://www.metacritic.com/game/days-gone/user-reviews/?platform=pc

Z kolei avoid, którym się zachwycasz, bo można spółkować z rybą, w ten sposób:

https://www.metacritic.com/game/avowed/user-reviews/?platform=pc

8.8 vs 5.1 na ten moment. Nie wygląda to dobrze.

Nie ma mniej miarodajnej oceny niż user score na MC gdzie nie musisz nawet kupić gry żeby coś ocenić, a profile typu 10 dla każdej gry z PS i 0 dla każdej z Xboxa to absolutny standard i działa to w obie strony. 

5 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

Paolo de ,,CHUJA GRALI W AWOVED A SIĘ WYPOWIADAJĄ!!!'' coś czułem, że jest to tylko teoretyk, spaczony abonamentozą. Tyle z tego jego opinii, że można sobie wydrukować i dupsko podetrzeć. 

Większość gier Sony ograłem, nawet tego pierdolonego DG odpaliłem na godzinę czy dniwe, a twój kontakt z grami na Xboxa ogranicza się do YT. Więc twoje zdanie, jak to zdanie klapa jednoplatformowca:

5 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

można sobie wydrukować i dupsko podetrzeć. 

Opublikowano

Przecież to gracze pecetowi, co ich obchodzą konsole. Oceniają tak jak faktycznie czują, bo mają dostęp do każdej z tych gier.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Większość gier Sony ograłem, twój kontakt z grami na Xboxa ogranicza się do YT. Więc twoje zdanie, jak to zdanie klapa jednoplatformowca:

Koło chuja mi lata to twoje pierdolenie farbowany lisie, teoretyku
Pamiętasz hity pokroju Hellblade 2 i Starfield to pierwsze wymęczyłem do końca mimo męki a tego chujostwa od Bethesdy się nie da. X360 miałem :lapka: co niby jeszcze mam ograć żeby się znowu zrzygać? 

Opublikowano

Ich wybór. Dla mnie słabiutkie dialogi w DG, zdania rodem z MMO i obrzydliwy Sony the Game template który już w 2017 był dawno przeruchany to powód do porzucenia tej gry.

Grając w okolicach premiery w Ragnarok, Spiderman2 czy Ghost of Tsushima niejednokrotnie obrywało mi się po głowie za punktowanie słabo napisanej fabuły, niepotrzebnego kompletnie patentu z dwoma pająkami czy ogólnej ubi strukturze gier Sony, z klasycznym "wypierdalaj do CW" na czele. A potem, jak opadł hype i SDF przenosiło się do pompowania balonika w nadchodzących exach, to sami niebiescy, mniej aktywni ale wciąż związani z Sony, pisali to o czym pisałem wcześniej.

Więc nie, nie ędę podchodził do Days Gone dalej, bo zwyczajnie mam alergię na takie gry. Oceny na start były jakie były, a to, że po 4 latach wyciągnęli grę na prostą? Spoko, gratuluję, ale mam to kompletnie w chuju, bo zepsutej w założeniach gry nie przypudrują poprawionymi technikaliami.

1 minutę temu, Krzysztof93 napisał(a):

Koło chuja mi lata to twoje pierdolenie farbowany lisie, teoretyku

Klej tam pizdę Krzysiek, moje oparte na faktycznym graniu opinie, czasem mniej czasem więcej ale wciąż sprawdzone empirycznie więcej są warte, niż twoje z dupy wyjęte stękanie na Xboxa, bo żonka pozwala ci grać jedynie w nocy.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Klej tam pizdę Krzysiek, moje oparte na faktycznym graniu opinie, czasem mniej czasem więcej ale zawsze w mniejszym czy większym stopniu więcej są warte, niż twoje z dupy wyjęte stękanie na Xboxa, bo żonka pozwala ci grać jedynie w nocy.

ale my już wiemy, że kłamiesz 

Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

ale my już wiemy, że kłamiesz 

bolec-chlopaki-nie-placza.gif

Opublikowano

Ja grałem, nawet jeśli krótko - kłamię.

Wy nie graliście w ogóle - zaśmiecacie normalne tematy.

W niebieskim popierdoleństwie bez zmian. Przypominam raz jeszcze, zdanie klapa na temat gier warte tyle co gówno żula.