Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Wkładasz i grasz skończyło się odkąd pojawiło się granie online, czyli od czasu 360ki i PS3, ale u Nintendo, zwłaszcza w ich grach, dalej jest ten vibe, bez instalacji i z minimalną ilością patchy, które nie zajmują niewiadomo ile, a takie coś jak patch day1 zajmujący tyle ile gra nie istnieje. Śmiejecie się, że Nintendo jest zacofane, ale ta prostota cieszy. Kiedyś było start, FX volume i music volume i obrazek z rozłożeniem przycisków na kontrolerze - to wszystko, a teraz jest tych opcji czasem nawalone tyle, że odechciewa się grać.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

To prawda, dzisiaj wkładasz i grach oferuje już jedynie Nintendo - o ile te sc00rwysyny nie wydadzą 1/5 gry na karcie a resztę trzeba dociągać z sieci. :) No i szkoda, że bez instrukcji w pudełkach, tacy to orędownicy wydań fizycznych. :/ 

Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dlatego jedynie pusty śmiech mnie ogarnia jak ping pisze jakieś pierdoły o tym, że konsola to wkładasz i grasz. Chłopak nie tylko mentalnie zatrzymał się w 2001.

widać że chuja grasz, a wolny czas wypełniasz teoretyzowaniem xD 

Wkładasz płytę, zaciąga się patch (lub nie) i grasz. Jak ktoś chce grzebać w opcjach to fajnie, ze są (jeśli są). Nie musisz bawić się w ustawienia i robić magisterkę z settingsow jak na PC żeby grać w grę wideo. No i dlatego dobrze jest mieć pro, odpalasz najlepszy tryb o wyjebane jaja.

Tu współczuję dekarzom. Chłopy kminia protony, jakieś zmiany configow, odpalanie skryptów w desktop mode. Dla majsterkowicza fajne ale ja jestem na to za stary.

Opublikowano
1 minutę temu, ping napisał(a):

Wkładasz płytę, zaciąga się patch (lub nie) i grasz. Jak ktoś chce grzebać w opcjach to fajnie, ze są (jeśli są). Nie musisz bawić się w ustawienia i robić magisterkę z settingsow jak na PC.

Wkładasz płytę, wybierasz którą wersję ZAINSTALOWAĆ, a później patch. Skończ już pierdolić.

Na Xboxie przynajmniej dobiera ci wersję skrojoną pod posiadany sprzęt.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Wkładasz płytę, wybierasz którą wersję ZAINSTALOWAĆ, a później patch. Skończ już pierdolić.

Na Xboxie przynajmniej dobiera ci wersję skrojoną pod posiadany sprzęt.

co? XD ty w ogóle grałeś w cokolwiek na ps5? 2/10 bo odpisałem.

jakie wybieranie wersji XD 

Opublikowano

Po części obaj macie rację, z jednej strony może gry na Xa i PS5 to już nie to co kiedyś, bo są wydawane niedorobione - tu rządzi Ninny, jeśli chodzi o jakość gier day1, a z drugiej strony dalej nie trzeba się jebać z ustawieniami, sterownikami i suwakami jak na PC.

Coś czuję, że Switch2 może być ostatnią konsolą jakie znamy :frog:

Opublikowano
4 minuty temu, ping napisał(a):

co? XD ty w ogóle grałeś w cokolwiek na ps5? 2/10 bo odpisałem.

Pamiętam jak ściągałem Cymbergaja albo chciałem skorzystać z kolekcji Drake'a z płytowej wersji na PS4 na PS5 i trzeba było upewnić się, że ściągasz dobrą wersję. Albo Cymbergaj który instalował się w wersji na PS4 i PS5. Niesamowite kurwa plug and play. Pierdolisz jakieś głupoty o prostocie PS5, o plug and play a gry trzeba zawsze zainstalować z nośnika i później zakutalizować - po prostu kłamiesz.

a PRO to w ogóle temat na nieskończoną bekę z zepsutymi wersjami, wyborem trybów graficznych

TAK W OGÓLE NIE JAK NA PC MORDO DYLGO GOMZOLE!!!111

Opublikowano

Wezyr jaka kompromitacja brak słów na chłopa.

Jak próbowałem odpalić grę z x360 na one to musiałem całe ISO z marketplace ściągać, faktycznie samo się robi na tym xboksie.

A tak wogole to na ps5 proponuje grać w gry z ps5, wtedy nie będzie trzeba „wybierać wersji”, co jest casem w przypadku gier, które mają upgrade do binarnek ps5, „zwyklaki” z 4 śmigają od kopa po instalacji no ale skąd możesz to wiedzieć jak nie grasz w gry tylko trollujesz w Internecie. 

Skończ już te kompromitacje bo ludzie to czytają.

Opublikowano
3 minuty temu, ping napisał(a):

Wezyr jaka kompromitacja brak słów na chłopa.

Jak próbowałem odpalić grę z x360 na one to musiałem całe ISO z marketplace ściągać, faktycznie samo się robi na tym xboksie.

A tak wogole to na ps5 proponuje grać w gry z ps5, wtedy nie będzie trzeba „wybierać wersji”, co jest casem w przypadku gier, które mają upgrade do binarnek ps5, „zwyklaki” z 4 śmigają od kopa po instalacji no ale skąd możesz to wiedzieć jak nie grasz w gry tylko trollujesz w Internecie. 

Skończ już te kompromitacje bo ludzie to czytają.

Chłopie, nie ma Plug and Play na PS5 - wkładasz płytę, instalujesz (bezproblemowo oczywiście tylko jak kupiłeś odpowiednią wersję :kekw: ) i czekasz na patch. Nawet bez patcha i day1 wciąż czekasz na instalację kilkanaście minut.

Nie jest to plug and play.

Nie jest to natychmiastowe.

Możesz coś pierdolić o trollingu, ale to ty okłamujesz ludzi.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Jak zrobić upgrade pająka morelasa?

jak masz płyte z niewłaściwego regionu to musisz konto na inny region założyć, żeby mieć free upgrade :kaz:

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Jak zrobić upgrade pająka morelasa?

Musisz poprosić o pomoc sucia on chyba to robił przed premierą. Mogę się mylić :nosacz2:

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

No i jak masz takiego Horizona z wersji na PS4 to na PS5 grasz w wersję z PS4 i fajrant! Ja pierdolę, durne te klapy są jak but. 

zupełnie jak na xboxie, kupiłem tiny tina wonderlands na one i nie ma dostępu do wersji series.

kupilem thps 1+2 w pudełku i to samo - moge sobie cyfrę full price kupić dla series x 

No zajebiście xd 

Opublikowano

Ależ cudowny cherry picking dwóch gierek, które nie wspierają Smart Delivery :banderas: Pinguś, Hiroki Pitoki na pewno jest dumny z żołnierza i dzisiaj w Tokjo wystrzelą korki od szampana.

Opublikowano
1 minutę temu, ping napisał(a):

zupełnie jak na xboxie, kupiłem tiny tina wonderlands na one i nie ma dostępu do wersji series.

kupilem thps 1+2 w pudełku i to samo - moge sobie cyfrę full price kupić dla series x 

No zajebiście xd 

Jeśli masz grę która na opakowaniu ma, że jest kompatybilna z XO i XS to po włożeniu jej do konkretniej konsoli ściągnięta z automatu zostaje wersja pod tę konsolę.

Mimo wszystko nie odwracaj kota ogonem, bo ja nie twierdzę o kilku stron jak to na Xboxie jest chujowo, a na PS5 super bo wkładasz i grasz. Nie, nie wkładasz i nie grasz tylko wkładasz, czekasz na instalację, potem patch i módl się aby to była wersja skrojona pod odpowiedni sprzęt. xddd

Także pinger przestań trollować, PS5 jest jak Xbox, a obie to tylko PCty w małej obudowie.

Opublikowano

::beka::

chłop coś tam szczeka o tym, że na pleju musi wybierać odpowiednią wersje do instalacji (xd), podaje mu przykład z pola xboksowego gdzie nawet nie ma możliwości wyboru tylko z góry dostaję wersje na starego rupiecia, to zaczyna coś tam majaczyć ze trzeba sprawdzić na opakowaniu czy ma taką a śmaką wersję - no super xD 

do tego wtóruje mu chłop, którego nick mówi wszystko - Bzduras jak bzdury.

pieknie sie samozaoraliscie panowie, miłego grania w hity z pasa kiedy ja dziś wieczorem zanurzę się w świat THE LAST OF US w wersji PRO enhanced 

Opublikowano
3 minuty temu, ping napisał(a):

do tego wtóruje mu chłop, którego nick mówi wszystko - Bzduras jak bzdury.

giphy.gif?cid=6c09b952dcuy6c6logc9n5dxaq

Stary, zniszczyłeś mnie, takiego pocisku nie dostałem NIGDY W ŻYCIU, już przepraszam i wychodzę. Kurde, no nie bierze jeńców ten chiński lalkarz-kolekcjoner, jak uderzy to NIE MA CO ZBIERAĆ - pilnujcie się chłopaki, bo to polski Bruce Lee panczlajnu!

Opublikowano

Ahahah „lalkarz” - chyba ze swoimi kolegami mnie mylisz :beka: zbastuj z projekcjami bo do końca się odkleisz 

Opublikowano

pinger vel dupa z gęby, upadła gwiazda forumka próbuje oszukać, że na PlayStatuon wkładasz i grasz.

Tworzy pozory gracza sprzedając jakieś chińskie gówna i klepiąc platyny i GS w gównogierkach lanusujac się przy okazji na konesera, a to zwykły śmieszny rycerzyk niebieskiego zakonu, a czemu rycerzyk to już wiadomo. 

Opublikowano

Już panie pingerze, już idę nadać list z przeprosinami do chin, tylko muszę się najpierw podnieść z podłogi po tym NOKAUCIE a to może chwilę potrwać bo wgniotło mnie w ziemię

Opublikowano

Mnie wkurwia, gdy muszę być online, żeby zagrać w grę, albo utworzyć dodatkowe konto dla jednej gry jak choćby w Fortnite, dlatego olewam takie gry ciepłym moczem. Teraz okazuje się, że Spencer wjeżdża na PS5 na koniu trojańskim i będzie trzeba dla ich gier utworzyć osobne konto. Jebać FH5 day1 w takim razie, poczekam na więcej gier, że dodatkowe konto faktycznie będzie się opłacać utworzyć. Sam, oprócz konta na FB nie posiadam żadnego innego, na instagramie, na platformie x itd.. Jestem tradycjonalistą i minimalistą - wkładam i gram to dla mnie złoto. Jebać PCty.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Pięknie Pinger gniecie zielone karaluchy, podoba się to dla mnie