Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 34,2 tys.
  • Wyświetleń 739,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Wkładasz i grasz skończyło się odkąd pojawiło się granie online, czyli od czasu 360ki i PS3, ale u Nintendo, zwłaszcza w ich grach, dalej jest ten vibe, bez instalacji i z minimalną ilością patchy, które nie zajmują niewiadomo ile, a takie coś jak patch day1 zajmujący tyle ile gra nie istnieje. Śmiejecie się, że Nintendo jest zacofane, ale ta prostota cieszy. Kiedyś było start, FX volume i music volume i obrazek z rozłożeniem przycisków na kontrolerze - to wszystko, a teraz jest tych opcji czasem nawalone tyle, że odechciewa się grać.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

To prawda, dzisiaj wkładasz i grach oferuje już jedynie Nintendo - o ile te sc00rwysyny nie wydadzą 1/5 gry na karcie a resztę trzeba dociągać z sieci. :) No i szkoda, że bez instrukcji w pudełkach, tacy to orędownicy wydań fizycznych. :/ 

Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dlatego jedynie pusty śmiech mnie ogarnia jak ping pisze jakieś pierdoły o tym, że konsola to wkładasz i grasz. Chłopak nie tylko mentalnie zatrzymał się w 2001.

widać że chuja grasz, a wolny czas wypełniasz teoretyzowaniem xD 

Wkładasz płytę, zaciąga się patch (lub nie) i grasz. Jak ktoś chce grzebać w opcjach to fajnie, ze są (jeśli są). Nie musisz bawić się w ustawienia i robić magisterkę z settingsow jak na PC żeby grać w grę wideo. No i dlatego dobrze jest mieć pro, odpalasz najlepszy tryb o wyjebane jaja.

Tu współczuję dekarzom. Chłopy kminia protony, jakieś zmiany configow, odpalanie skryptów w desktop mode. Dla majsterkowicza fajne ale ja jestem na to za stary.

Opublikowano
1 minutę temu, ping napisał(a):

Wkładasz płytę, zaciąga się patch (lub nie) i grasz. Jak ktoś chce grzebać w opcjach to fajnie, ze są (jeśli są). Nie musisz bawić się w ustawienia i robić magisterkę z settingsow jak na PC.

Wkładasz płytę, wybierasz którą wersję ZAINSTALOWAĆ, a później patch. Skończ już pierdolić.

Na Xboxie przynajmniej dobiera ci wersję skrojoną pod posiadany sprzęt.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Wkładasz płytę, wybierasz którą wersję ZAINSTALOWAĆ, a później patch. Skończ już pierdolić.

Na Xboxie przynajmniej dobiera ci wersję skrojoną pod posiadany sprzęt.

co? XD ty w ogóle grałeś w cokolwiek na ps5? 2/10 bo odpisałem.

jakie wybieranie wersji XD 

Opublikowano

Po części obaj macie rację, z jednej strony może gry na Xa i PS5 to już nie to co kiedyś, bo są wydawane niedorobione - tu rządzi Ninny, jeśli chodzi o jakość gier day1, a z drugiej strony dalej nie trzeba się jebać z ustawieniami, sterownikami i suwakami jak na PC.

Coś czuję, że Switch2 może być ostatnią konsolą jakie znamy :frog:

Opublikowano
4 minuty temu, ping napisał(a):

co? XD ty w ogóle grałeś w cokolwiek na ps5? 2/10 bo odpisałem.

Pamiętam jak ściągałem Cymbergaja albo chciałem skorzystać z kolekcji Drake'a z płytowej wersji na PS4 na PS5 i trzeba było upewnić się, że ściągasz dobrą wersję. Albo Cymbergaj który instalował się w wersji na PS4 i PS5. Niesamowite kurwa plug and play. Pierdolisz jakieś głupoty o prostocie PS5, o plug and play a gry trzeba zawsze zainstalować z nośnika i później zakutalizować - po prostu kłamiesz.

a PRO to w ogóle temat na nieskończoną bekę z zepsutymi wersjami, wyborem trybów graficznych

TAK W OGÓLE NIE JAK NA PC MORDO DYLGO GOMZOLE!!!111

Opublikowano

Wezyr jaka kompromitacja brak słów na chłopa.

Jak próbowałem odpalić grę z x360 na one to musiałem całe ISO z marketplace ściągać, faktycznie samo się robi na tym xboksie.

A tak wogole to na ps5 proponuje grać w gry z ps5, wtedy nie będzie trzeba „wybierać wersji”, co jest casem w przypadku gier, które mają upgrade do binarnek ps5, „zwyklaki” z 4 śmigają od kopa po instalacji no ale skąd możesz to wiedzieć jak nie grasz w gry tylko trollujesz w Internecie. 

Skończ już te kompromitacje bo ludzie to czytają.

Opublikowano
3 minuty temu, ping napisał(a):

Wezyr jaka kompromitacja brak słów na chłopa.

Jak próbowałem odpalić grę z x360 na one to musiałem całe ISO z marketplace ściągać, faktycznie samo się robi na tym xboksie.

A tak wogole to na ps5 proponuje grać w gry z ps5, wtedy nie będzie trzeba „wybierać wersji”, co jest casem w przypadku gier, które mają upgrade do binarnek ps5, „zwyklaki” z 4 śmigają od kopa po instalacji no ale skąd możesz to wiedzieć jak nie grasz w gry tylko trollujesz w Internecie. 

Skończ już te kompromitacje bo ludzie to czytają.

Chłopie, nie ma Plug and Play na PS5 - wkładasz płytę, instalujesz (bezproblemowo oczywiście tylko jak kupiłeś odpowiednią wersję :kekw: ) i czekasz na patch. Nawet bez patcha i day1 wciąż czekasz na instalację kilkanaście minut.

Nie jest to plug and play.

Nie jest to natychmiastowe.

Możesz coś pierdolić o trollingu, ale to ty okłamujesz ludzi.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Jak zrobić upgrade pająka morelasa?

jak masz płyte z niewłaściwego regionu to musisz konto na inny region założyć, żeby mieć free upgrade :kaz:

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Jak zrobić upgrade pająka morelasa?

Musisz poprosić o pomoc sucia on chyba to robił przed premierą. Mogę się mylić :nosacz2:

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

No i jak masz takiego Horizona z wersji na PS4 to na PS5 grasz w wersję z PS4 i fajrant! Ja pierdolę, durne te klapy są jak but. 

zupełnie jak na xboxie, kupiłem tiny tina wonderlands na one i nie ma dostępu do wersji series.

kupilem thps 1+2 w pudełku i to samo - moge sobie cyfrę full price kupić dla series x 

No zajebiście xd 

Opublikowano

Ależ cudowny cherry picking dwóch gierek, które nie wspierają Smart Delivery :banderas: Pinguś, Hiroki Pitoki na pewno jest dumny z żołnierza i dzisiaj w Tokjo wystrzelą korki od szampana.

Opublikowano
1 minutę temu, ping napisał(a):

zupełnie jak na xboxie, kupiłem tiny tina wonderlands na one i nie ma dostępu do wersji series.

kupilem thps 1+2 w pudełku i to samo - moge sobie cyfrę full price kupić dla series x 

No zajebiście xd 

Jeśli masz grę która na opakowaniu ma, że jest kompatybilna z XO i XS to po włożeniu jej do konkretniej konsoli ściągnięta z automatu zostaje wersja pod tę konsolę.

Mimo wszystko nie odwracaj kota ogonem, bo ja nie twierdzę o kilku stron jak to na Xboxie jest chujowo, a na PS5 super bo wkładasz i grasz. Nie, nie wkładasz i nie grasz tylko wkładasz, czekasz na instalację, potem patch i módl się aby to była wersja skrojona pod odpowiedni sprzęt. xddd

Także pinger przestań trollować, PS5 jest jak Xbox, a obie to tylko PCty w małej obudowie.

Opublikowano

::beka::

chłop coś tam szczeka o tym, że na pleju musi wybierać odpowiednią wersje do instalacji (xd), podaje mu przykład z pola xboksowego gdzie nawet nie ma możliwości wyboru tylko z góry dostaję wersje na starego rupiecia, to zaczyna coś tam majaczyć ze trzeba sprawdzić na opakowaniu czy ma taką a śmaką wersję - no super xD 

do tego wtóruje mu chłop, którego nick mówi wszystko - Bzduras jak bzdury.

pieknie sie samozaoraliscie panowie, miłego grania w hity z pasa kiedy ja dziś wieczorem zanurzę się w świat THE LAST OF US w wersji PRO enhanced 

Opublikowano
3 minuty temu, ping napisał(a):

do tego wtóruje mu chłop, którego nick mówi wszystko - Bzduras jak bzdury.

giphy.gif?cid=6c09b952dcuy6c6logc9n5dxaq

Stary, zniszczyłeś mnie, takiego pocisku nie dostałem NIGDY W ŻYCIU, już przepraszam i wychodzę. Kurde, no nie bierze jeńców ten chiński lalkarz-kolekcjoner, jak uderzy to NIE MA CO ZBIERAĆ - pilnujcie się chłopaki, bo to polski Bruce Lee panczlajnu!

Opublikowano

Ahahah „lalkarz” - chyba ze swoimi kolegami mnie mylisz :beka: zbastuj z projekcjami bo do końca się odkleisz 

Opublikowano

pinger vel dupa z gęby, upadła gwiazda forumka próbuje oszukać, że na PlayStatuon wkładasz i grasz.

Tworzy pozory gracza sprzedając jakieś chińskie gówna i klepiąc platyny i GS w gównogierkach lanusujac się przy okazji na konesera, a to zwykły śmieszny rycerzyk niebieskiego zakonu, a czemu rycerzyk to już wiadomo. 

Opublikowano

Już panie pingerze, już idę nadać list z przeprosinami do chin, tylko muszę się najpierw podnieść z podłogi po tym NOKAUCIE a to może chwilę potrwać bo wgniotło mnie w ziemię

Opublikowano

Mnie wkurwia, gdy muszę być online, żeby zagrać w grę, albo utworzyć dodatkowe konto dla jednej gry jak choćby w Fortnite, dlatego olewam takie gry ciepłym moczem. Teraz okazuje się, że Spencer wjeżdża na PS5 na koniu trojańskim i będzie trzeba dla ich gier utworzyć osobne konto. Jebać FH5 day1 w takim razie, poczekam na więcej gier, że dodatkowe konto faktycznie będzie się opłacać utworzyć. Sam, oprócz konta na FB nie posiadam żadnego innego, na instagramie, na platformie x itd.. Jestem tradycjonalistą i minimalistą - wkładam i gram to dla mnie złoto. Jebać PCty.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Pięknie Pinger gniecie zielone karaluchy, podoba się to dla mnie