Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
2 minutes ago, wojtas011 said:

Ale im te zakupy Bethesdy i Acti uratowały dupę, bo MGS dosłownie miało dwie gry AAA w okresie od premiery series x do teraz.

Forze Horizon 5 i co?

• Odpowiedzi 34 tys.
  • Wyświetleń 693,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

a zapomniałem o tym gównie

no to 3, tyle wysrało na premiere ps5 wyśmiewane sony bez gier

Edytowane przez wojtas011

Opublikowano
1 minutę temu, wojtas011 napisał(a):

a zapomniałem o tym gównie

no to 3, tyle wysrało na premiere ps5 wyśmiewane sony bez gier

Dwa razy tyle gier kupili przez te lata, ostatnie AAA Sony stworzyło pod koniec 2023. Reszta to podkupione multiplatformy i AA.

Opublikowano

Microsoft podkupił Bethesde i Activision bo by miała 3 gry na series x przez 6 lat, ale tylko złe sony nie może sobie zapłacić komuś za czasową wyłączność, jak coś na początku tej generacji MS też płacił za takie exy, tylko zazwyczaj to były gówna jak High on Life, STALKER 2 czy Atomic Heart, ale to już nie moja wina

Opublikowano
1 minutę temu, wojtas011 napisał(a):

Microsoft podkupił Bethesde i Activision bo by miała 3 gry na series x przez 6 lat, ale tylko złe sony nie może sobie zapłacić komuś za czasową wyłączność, jak coś na początku tej generacji MS też płacił za takie exy, tylko zazwyczaj to były gówna jak High on Life, STALKER 2 czy Atomic Heart, ale to już nie moja wina

Każdy orze jak może, ale przyznam, że niesamowicie śmiesznie (nie zabawnie) czyta się Twoje stękania, że bez gier Bethesdy i ABK MS nic by nie miał (czyli de facto wewnętrzne studia MS), ale jak już na tym opiera od kilku lat całą swoją tożsamość Sony to już dobrze chłopaki robią jest wszystko w porządku.

Opublikowano

XDDDDDDD Ty czytasz czasami co napiszesz, pamiętając swoje poprzednie posty przy tym?

Opublikowano

Czyli wyścigi sprzed prawie 5 lat dostępne u konkurencji, kolejne wyścigi, których wyniki spowodowały wyjebkę studia. I strzelanka, która wybitną serię zdegradowała do 3 ligi. Wybitne osiągnięcia

Opublikowano

Z resztą w ogóle powoływanie się na argument gier AAA xD Psychonauts 2, Returnal, Clair Obscure to jedne z wielu gier które pokazały w jakiej stagnacji jest rynek AAA, więc chuj mnie w sumie obchodzi ile gier AAA stworzyło Sony skoro na Spiderolmana 2, Horizona FW czy Ragnaroka bym się nawet nie wysral, a co dopiero odpalał je po raz kolejny.

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Każdy orze jak może, ale przyznam, że niesamowicie śmiesznie (nie zabawnie) czyta się Twoje stękania, że bez gier Bethesdy i ABK MS nic by nie miał (czyli de facto wewnętrzne studia MS), ale jak już na tym opiera od kilku lat całą swoją tożsamość Sony to już dobrze chłopaki robią jest wszystko w porządku.

No zobaczymy jak już nie będzie można wydawać gier od Bety i Acti których develpoment rozpoczął się przed przejęciem przez kata, pewnie jakies cody jeszcze zostały i TES 6

Opublikowano
6 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Z resztą w ogóle powoływanie się na argument gier AAA xD Psychonauts 2, Returnal, Clair Obscure to jedne z wielu gier które pokazały w jakiej stagnacji jest rynek AAA, więc chuj mnie w sumie obchodzi ile gier AAA stworzyło Sony skoro na Spiderolmana 2, Horizona FW czy Ragnaroka bym się nawet nie wysral, a co dopiero odpalał je po raz kolejny.

No wiadomo, mając tak wybitne pozycje 1st party jak Awoved czy Redfall nie ma sensu odpalać Ragnaroka albo Astro Bota kekw

Opublikowano

Ależ bym przypierdolił kurwa ogłuszacza za tego Spider-Mana 2 i Horizona zestawianego na równi z Ragnarokiem. Ragnarok był zajebisty banderas nie genialny, nie cudowny ale po prostu zajebisty banderas

Opublikowano

A z gier Activision i Bethesdy to co było takie niesamowite? Hi Fi Rush świetny i do piachu. Indiana świetny i najszybciej na Plejke.

Reszta co najwyżej bardzo dobra, ale ogólnie jako całość grom MS bardzo często czegoś brakuje. Rozjebała mnie premiera tegorocznego Dooma, bardzo dobry shooter. Ale ani przed premierą nie dało się odczuć jakiejś niesamowitej podjarki, a po premierze? Dziś już nikt nie pamięta ;)

Gry od Sony są jakie są ale w prawie każdym przypadku są technicznie dopieszczone.

Zresztą kierwa Wezyr, chcesz studium hipokryzji? Przesluchaj sobie wywiady Spencera. Tylko 4 gry, nie zmienia to naszej strategii ekskluzywnośći, no red lines, ekskluzywność to nie nasza droga, kochamy konsolowych graczy, ale przeniesiemy ich na windowsa, grałem w Perfect Dark (xdd), Rare pracuje nad Everwild niedługo coś od nich zobaczymy, business is healthy jak nigdy, musimy zwolnić tysiące ludzi ale nasze portfolio pozostaje niesamowite a marka jest silna jak nigdy.

Do tego lubisz zbierać płyty? Kolekcjonowales kilka generacji? No to już nie będziesz zbierał bo nie wydajemy fizyków. Ot tak w środku generacji.

Lubisz Gamepassa? Pewnie że tak, dlatego na konsoli zapłacisz najwięcej.

Weź otwórz oczy, ta firma to burdel

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

Ale ani przed premierą nie dało się odczuć jakiejś niesamowitej podjarki, a po premierze? Dziś już nikt nie pamięta ;)

OK, a jak było po premierze Spidermana2? Albo Horizona? Ratcheta? Przecież to co zarzucasz Xboxowi (gry “tylko” bardzo dobre XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD) to jest dosłownie chleb powszedni konsol.

Tak się przerzucamy co to Sony robi, a jak nie robi tego MS - co WYBITNEGO tej generacji stworzyło Sony? Nie podkupiło aby nie wyszło na Xboxa, nie zleciło

2nd party. Co stworzyło WYBITNEGO samo 1st party Sony?

Opublikowano

Zabawne jest to, że z tego co kojarzę to Paolo ukończył Ragnaroka i SM2 ale nowego Dooma nie leo

Opublikowano

Xbox w tej generacji ma lepszy abonament i lepiej wykonaną konsolę ale cała reszta to chujnia z grzybnią i nie ma co się kłócić.

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Tak się przerzucamy co to Sony robi, a jak nie robi tego MS - co WYBITNEGO tej generacji stworzyło Sony?

MLB 19: The Show

2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nie odnawiałem GamePassa będąc w ciągłych rozjazdach przez ostatnie dwa miesiące. Więcej czasu mam teraz na handheldy niż siedzenie przy stacjonarce.

a to nie od tego jest XBOX PLAY ANYWHERE, żeby grać wszędzie w rozjazdach?

Opublikowano
3 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Nie odnawiałem GamePassa będąc w ciągłych rozjazdach przez ostatnie dwa miesiące. Więcej czasu mam teraz na handheldy niż siedzenie przy stacjonarce.

No to kupujesz Legiona albo ROG i jazda z Gamepassem mobilnie!

Opublikowano
7 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Panowie dzięki za rady, ale naprawdę przeczekam jeszcze ten tydzień czy dwa i ogram na XSX za kilka dyszek zamiast ogrywać na Legionie za 2.5 kafla. leo

No w tym tempie zmian w Microsofcie to raczej bym nie czekał, cholera wie co będzie za 2 godziny, a co dopiero za 2 tygodnie

Opublikowano

Sonka - prawie pełna oferta gier od MS na premierę + gry czasowe podkupione czy jakieś tam w tym roku DS2 i Baba Yotei gdzie w to drugie w ekosystemie xbox to zagrają może na hh xbox pc steam jak nie skasują za 5lat.

Xbox - gamepass + wiadomo sonka zła PODKUPUJOM GRY jak wukong czy SH2 a potem te gry wyjdą to przecież i tak w nie nie zagrają bo no gamepass no play

xbox super sprzęcik do ogrywania głównie jak się zachce kolekcji gier z poprzednich generacji kupionych w Turcji czy z innej eneby

PS5+switch2 = zestaw gracza kompletnego

Opublikowano

Ja pierdole, kto wypuścił paolo z oddziału z taką psychoząnotlikethis Schizofrenia strasznie przykra choroba.