Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Problemy pierwszego świata, chłop nie chce konta zmienić.

• Odpowiedzi 35,9 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Jednak jak niebieski pan w ryj pluje to zupełnie jak przyjemna letnia mżawka.

Opublikowano

Nawet katastrofalne informacje z PPE nie są w stanie zepsuć potężnej Sonki.

image.png

Opublikowano

Bzduras nice try ale noone fckn cares o przegrywach z twitera.

Mógł się zastanowić czy życie z sony czy przeprowadzka.

Wybrał gorszą opcję, bo bez sonki nie ma życia jak zauważył.

Opublikowano
11 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Ty chyba ostatnio w grę z chmury nie grałeś, to nie 2021 rok

Po prawdzie to dzisiaj wróciłem zrobić testy i nie wiem co oni tam w tym MS odwalają ale co gra to działa inaczej i jakość obrazu potrafi mieć taki rozjazd że ja pierdziele. Sprawdziłem ok 10 gier i świetną jakość samego obrazu w streamingu miała np yakuza like a dragon. Wysoka rozdziałka(ja mam niby ustawione max czyli 1440p), minimalne artefakty kompresji. Trochę bardziej miękki obraz jest w Girsach 5, ale nadal na tyle akceptowalny, że jakbym nie miał innej możliwości grania, a chciał grę ograć to bym pykał bez zagryzania zębów. Na drugim końcu spektrum jest Doom Dark Ages, wygląda jakbym w 360p grał, mega rozmazana kupa. Do tego dochodzą problemy tego na jakiej specce to jest odpalane. A że to jest uruchamiane w jakości Xbox Series S, no to człowiekowi przyzwyczajonego do wyższego standardu/płynności czasem oczy wypala, Taki Atomfall wygląda masakrycznie źle i chodzi w 30 fps ;). Opóźnienie jest znośne do normalnych gier na padzie.

Tak czy owak to jest gorsza jakość od amazonowej Luny, już o GeForce Now nie mówiąc, do tego takie hit or miss, gdzie większość strzałów to niestety pudła i nawet nie wiesz czego się powinieneś spodziewać przed odpaleniem :).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Korzystam regularnie i w ostatnich miesiącach może że dwa razy w FFXVI na chwilę obraz złapał zwiechę. GFN to nie jest, ale pamiętam jak było na początku i xCloud obecnie na dobrym łączu pozwala normalnie pograć nawet w dynamiczne gierki jak NG4 (którego też odpalałem sobie na wyjazdach), także ten.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Korzystam regularnie i w ostatnich miesiącach może że dwa razy w FFXVI na chwilę obraz złapał zwiechę. GFN to nie jest, ale pamiętam jak było na początku i xCloud obecnie na dobrym łączu pozwala normalnie pograć nawet w dynamiczne gierki jak NG4 (którego też odpalałem sobie na wyjazdach), także ten.

Mam światłowód, do GF now miałem pingi jednocyfrowe i grałem tam w ładnych parę gier :). I tu jest powtarzalność, doom zawsze wygląda źle, odpalałem go 3 albo 4 razy, nawet specjalnie odpalałem raz yakuze raz dooma :). Ofc moze MS nie lubi mojego łacza po prostu, moze tak być. Na pewno też doom jest trudniejszy do kompresji bo to ciemna gra. No i Yakuza to jest gra najnowsza z testowanych przeze mnie, nie wykluczam że oni tam ręcznie dobierali jakieś parametry i dlatego np ten NG4 może chodzić i wyglądać dobrze, bo jest świeży(akurat mam zainstalowany lokalnie, nie chce mi się go usuwać zeby sprawdzić a apka mi nie chce zaproponować wyboru między streamingiem a graniem lokalnym jak czasem robiła) i może coś jest poklikane wg nowych wytycznych. A i dla porównania w Lunie odpaliłem Alana Wake 2 i tam początek jest mega ciemny, a wygląda git.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

No to co mogę powiedzieć, u mnie działa hehe. Jak się nie szanuje marki to są potem cyrki

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

No to co mogę powiedzieć, u mnie działa hehe. Jak się nie szanuje marki to są potem cyrki

Sprawdzałeś w Doom Dark Ages? :) Jak będziesz miał kiedyś okazję, to rzuć okiem :).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Sprawdziłem teraz jak napisałeś, jest rozmazaniec mocny notlikethis Gdyby to działało w wersji XSX to można by grać bez obawień, a tak to chyba tylko na ekranie 1080p. Ale sama rozgrywka bezproblemowa, parowanie wchodzi jak złe.

A z ciekawości odpaliłem na Steam Decku, na małym ekranie OLEDa wygląda to już naprawdę godnie, na pewno lepiej niż odpalone natywnie na tym samym sprzęcie bo Doomik jednak swoje wymagania ma i ciągle włączony RT nie pozwala na więcej niż 30fps. Na takiej maszynce mogę grać bez żalu.

Opublikowano
2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nawet katastrofalne informacje z PPE nie są w stanie zepsuć potężnej Sonki.

image.png

Dalej czekam na zamknięcie Bungie, było miło ale się skończyło panowie :)

2 godziny temu, Kangus napisał(a):

Po prawdzie to dzisiaj wróciłem zrobić testy i nie wiem co oni tam w tym MS odwalają ale co gra to działa inaczej i jakość obrazu potrafi mieć taki rozjazd że ja pierdziele. Sprawdziłem ok 10 gier i świetną jakość samego obrazu w streamingu miała np yakuza like a dragon. Wysoka rozdziałka(ja mam niby ustawione max czyli 1440p), minimalne artefakty kompresji. Trochę bardziej miękki obraz jest w Girsach 5, ale nadal na tyle akceptowalny, że jakbym nie miał innej możliwości grania, a chciał grę ograć to bym pykał bez zagryzania zębów. Na drugim końcu spektrum jest Doom Dark Ages, wygląda jakbym w 360p grał, mega rozmazana kupa. Do tego dochodzą problemy tego na jakiej specce to jest odpalane. A że to jest uruchamiane w jakości Xbox Series S, no to człowiekowi przyzwyczajonego do wyższego standardu/płynności czasem oczy wypala, Taki Atomfall wygląda masakrycznie źle i chodzi w 30 fps ;). Opóźnienie jest znośne do normalnych gier na padzie.

Tak czy owak to jest gorsza jakość od amazonowej Luny, już o GeForce Now nie mówiąc, do tego takie hit or miss, gdzie większość strzałów to niestety pudła i nawet nie wiesz czego się powinieneś spodziewać przed odpaleniem :).

Dosłownie to miałem na myśli.

Opublikowano
58 minut temu, aph napisał(a):

Dosłownie to miałem na myśli.

Tia tylko ja założenie miałem takie, że to jest rozwiązanie dla kowalskiego kiedy nie ma opcji na lepsze granie bez wywalania tony dodatkowego siana :). Ktoś kto ma konsole/uważa, że taki zakup ma sens dla danej gry/planuje później nadal z niej korzystać to nie jest rozwiązanie dla niego(poza chcicą na granie jak się akurat nie ma dostępu do konsoli). Girsy bym tak przeszedł, Yakuze też spokojnie. Powinno się liczyć z gorszą jakością w tym streamingu, szczególnie wiedząc na czym to jest odpalane. Na GfNow przecież też raczej nie gra ten co ma 5080 i 9800x3d, ale prędzej taki co sobie na laptopie z integrą chce ograć cyberpunka :).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
Teraz, Kangus napisał(a):

Tia tylko ja założenie miałem takie, że nie masz opcji na lepsze granie bez wywalania tony dodatkowego siana :).

Ja się nie boksuje z tezą GTA6 w gamepassie/streamingu, bo tu jest klarowna sytuacja- giga zysk dla MS. Natomiast kupno gry+ abonament to już dla mnie bezsens, w takim wypadku będzie dupsko piekło że na konsoli jest lepiej. Analogicznie jak była podjarka series S bo tanio a potem tylko edycja biedaka gaming.

Opublikowano
15 minut temu, aph napisał(a):

Ja się nie boksuje z tezą GTA6 w gamepassie/streamingu, bo tu jest klarowna sytuacja- giga zysk dla MS. Natomiast kupno gry+ abonament to już dla mnie bezsens, w takim wypadku będzie dupsko piekło że na konsoli jest lepiej. Analogicznie jak była podjarka series S bo tanio a potem tylko edycja biedaka gaming.

Ja nie twierdzę, że to jest rozwiązanie dla takich jak my z forumowego bąbelka, tym bardziej jak się ma konsole to po co sobie serwować gorszą jakość :). To była tylko li sugestia ze MS mógłby te swoje wszystkie technologie i wizję grania, wykorzystać szczególnie w czasie gdzie sprzęt ma chore ceny. Tylko że jakby wypaliło to się obawiam, że by ich to przytłoczyło, a nie da się postawić tego typu serwerów na 2-3 miesiące mocnego obciążenia żeby potem 2/3 z nich zamknąc.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
3 godziny temu, Kangus napisał(a):

Po prawdzie to dzisiaj wróciłem zrobić testy i nie wiem co oni tam w tym MS odwalają ale co gra to działa inaczej

Tak było zawsze

Opublikowano

Na soneczce za to każda gra tak samo pyrga, wiadomka. Chyba, że wyjedzie się poza granice powiatu, wtedy może być różnie kekw Śmiali się, że ms trzyma na smyczy to przyszedł hiroki pitoki i kajdankami do kaloryfera przykuł.

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Na soneczce za to każda gra tak samo pyrga, wiadomka. Chyba, że wyjedzie się poza granice powiatu, wtedy może być różnie kekw Śmiali się, że ms trzyma na smyczy to przyszedł hiroki pitoki i kajdankami do kaloryfera przykuł.

Wiesz tylko nie w tym rzecz. Są 2 rzeczy, 1. Jakość Streamingu. 2. Jakość tego jak gra chodzi na Series S. I ja mam wrażenie że to pierwsze też jest zależne od gry, mimo że w teorii akurat nie powinno. Może mam mylne wrażenie.

Opublikowano

Jesteśmy w CW, to nie miejsce na rozmowy tylko oktagon pośród szamba

Opublikowano
7 godzin temu, Bzduras napisał(a):
Eurogamer.pl
No image preview

Gracz chce uratować swoje 15-letnie konto, ale Sony na to...

Gracz nie chce stracić swojego 15-letniego PlayStation i prosi Sony o zmiany w systemie regionalnej blokady.

Wy tak na serio żyjecie w tym niebieskim pierdolniku?

Oddać złodziejowi czyjeś konto bo napisał jaki właściciel ma rozmiar buta? NIE MA PROBLEMU, JUŻ ZMIENIAM EMAIL

Pomóc normalnemu graczowi z jego problemem? HELLO HUMAN RESOURCES

Opublikowano
3 godziny temu, Kangus napisał(a):

-snip-

Jasne, dla kogoś bylejaka opcja może być dobra. Generalnie, to wszystko zmierza w tym kierunku - byle jak,byle gdzie, tylko kup pan nie zastanawiaj się)

Gracze się przeprosili z kropeczkami od upscalingu, wytrzymają i to jak będzie trzeba. To jest takie chore co się dzieje że ja nie mogę.