Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Takich trzeba wieszać. Kto normalny atakuje ostatnią prawdziwą konsolę.

• Odpowiedzi 36,1 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
56 minut temu, GearsUp napisał(a):

Wezyr?

Legenda forumka, nam się oczy otworzyły jak jemu zamknęły(

Prawdziwy gracz, nie to co ci dzisiejsi k o n s u m e n c i

Opublikowano

Ostatnio pisałem z Pawłem po tym jak go Kwadrat zabił. Ma się dobrze ale tęskni (

Opublikowano

Niech zakłada Altera i wykupi psxextreme premium wtedy mu chuya zrobią

Opublikowano
22 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Śmiem twierdzić, że niezbyt. Gracze grający w takie gry, raczej mają swoje sprzęty od ich premier.

Bańka do końca roku wraz z pudełkami i tyle pewnie estymowali.

Dobra zapomniałem w jakim jestem temacie, ale HM może umrzeć, to chyba jasne, miejmy nadzieję, że stać ich na niezależność, jak pre-Sony Studios, bo gry od zawsze robią wspaniałe, chociaż to Sony dało im budżety na coś więcej niż gry z pogranicza indie-AA.

Nawet na naszym forumie zresztą widać, że mnóstwo ludzi boi się rogalików, bo im progres zginie, nowy wspaniały świat, ma być lekko :/.

To ze gracz grający w jakis typ musi miec sprzet od premiery to takie bajkopisarstwo szczególnie biorac pod uwage ze wtedy bylo ciezko te konsole dostać, a zycie to nie tylko giereczki.

Z tym ze w rogaliki sie nie gra bo ma być lekko to jest kompletna bzdura. Ta mechanika nie szanuje czasu gracza i dlatego nie lubie a nie dlatego ze jest trudno. Czy jakby byl save przed bossem to ten boss byłby sam w sobie prostszy? Nie, tak samo musiałbym sie go nauczyć. Ale nie mam ochoty go pokonywac potem 20 razy i dochodzić do niego tyle samo w podobny sposób. DKCR jest trudna platformowka a ja sobie jeszcze odwaliłem wyzwanie ze od startu chce zebrac konga, bywalo ze powtarzałem sekcje kilkadziesiat razy. Metroid dread ma wg wielu trudnych bossów, ale mi sie rewelacyjnie w niego grało, save był przy wejsciu do bossa. Nawet w HK mnie już wnerwiał system z soulsow który tez marnuje mój czas bo musze od ławki dojść, nawet jak to nie jest trudne i zajmuje zwykle 1-2 minuty to jest strzałem w twarz dla sztucznego wydłużenia czasu rozgrywki i marnowania czasu gracza.

Czasy pegazusa dawno minęły a tu sie nagle twórcom otwarło jak tanio zrobic grę kilka razy dłuższa przy praktycznie tej samej robocie, wystarczy walnac badge rogalik i po problemie.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
3 minuty temu, Kangus napisał(a):

To ze gracz grający w jakis typ musi miec sprzet od premiery to takie bajkopisarstwo szczególnie biorac pod uwage ze wtedy bylo ciezko te konsole dostać, a zycie to nie tylko giereczki.

Z tym ze w rogaliki sie nie gra bo ma być lekko to jest kompletna bzdura. Ta mechanika nie szanuje czasu gracza i dlatego nie lubie a nie dlatego ze jest trudno. Czy jakby byl save przed bossem to ten boss byłby sam w sobie prostszy? Nie, tak samo musiałbym sie go nauczyć. Ale nie mam ochoty go pokonywac potem 20 razy i dochodzić do niego tyle samo w podobny sposób. DKCR jest trudna platformowka a ja sobie jeszcze odwaliłem wyzwanie ze od startu chce zebrac konga, bywalo ze powtarzałem sekcje kilkadziesiat razy. Metroid dread ma wg wielu trudnych bossów, ale mi sie rewelacyjnie w niego grało, save był przy wejsciu do bossa. Nawet w HK mnie już wnerwiał system z soulsow który tez marnuje mój czas bo musze od ławki dojść, nawet jak to nie jest trudne i zajmuje zwykle 1-2 minuty to jest strzałem w twarz dla sztucznego wydłużenia czasu rozgrywki i marnowania czasu gracza.

Czasy pegazusa dawno minęły a tu sie nagle twórcom otwarło jak tanio zrobic grę kilka razy dłuższa przy praktycznie tej samej robocie, wystarczy walnac badge rogalik i po problemie.

No nie wiem, czy nie szanuje, polecam zagrać i wtedy ocenić.

Saros względem Returnala zaliczył spory postęp w "szanowaniu" czasu Januszków.

Tylko oni o tym nie wiedzą, bo nie zagrali xD.

Więcej o tym w temacie gry, pozdrawiam :).

Generalnie po wymaksowaniu gierki muszę powiedzieć, że Housemarque zrobiło absolutnie wszystko, by przypodobać się szerszej grupie ludzi, ale i tak kupią ją tylko fani Returnala, może po latach w Plusie więcej ludzi się przekona do tematu.

Opublikowano
8 godzin temu, suteq napisał(a):

Ostatnio pisałem z Pawłem po tym jak go Kwadrat zabił. Ma się dobrze ale tęskni (

Za co dostał perma?

Opublikowano
12 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Saros względem Returnala zaliczył spory postęp w "szanowaniu" czasu Januszków.

Grałem w sporo rogali i Żaden nie szanuje wystarczająco. To jest wbudowane w mechanike, nie zrozumiesz jak lubisz.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
Teraz, Kangus napisał(a):

Grałem w sporo rogali i Żaden nie szanuje wystarczająco. To jest w udowane w mechanike, nie zrozumiesz jak lubisz.

Nie będę ewangelizował, ale herezje nawet jak na standardy tego forum xD.

Jakbym pracował w marketingu Sony, to bym powiedział HM, że powinni dać demo z 1 biomem i second chance na drzewie oraz podać informacje, że nie trzeba za każdym razem zaczynać od zera, jak w Returnalu, to nawet nie jest Roguelike, tylko Roguelite.

Różnica (koloryzowane):

Roguelike: „Zginąłeś? Gratulacje! Twój zapas śmierdzących skarpetek, pamięć mapy i 90% twojej godności właśnie wyparowało! Jedyne co dziedziczysz? Genetyczną predyspozycję do bycia słabym w gry (i łzy na klawiaturze WASD). Zwrot kasy? Hahaha, zakodowaliśmy „nie”. Trenuj! 💀

Roguelite: „Ojej, noobie! Oto cyfrowy kwiatek 🌸, +0,0001% stałego bonusu do statystyk (zupełnie nie placebo) i motywująca przemowa wygenerowana przez AI ('Porażka to pierwszy krok do łysiny!'). Prawdopodobnie wygrasz następnym razem! Może!”

Opublikowano

O zmarłych (housemarque) dobrze albo wcale. AVE PLAYSTATION

Opublikowano
12 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Za co dostał perma?

Pewnie za jakis wylew o plejstejszyn.

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Nie będę ewangelizował, ale herezje nawet jak na standardy tego forum xD.

Rozepchane open wordly tez nie szanuja, napychaja gownocontentem i zmuszaja do dochodzenia gdzies w 10 a zamiast 1-2 minut, bo jak gracz za szybko dojdzie to skala swiata nie ma sensu...

A rogalik jak ktos nie widzi ze to sposób, żeby jeszcze taniej zrobić repetytywnosc ktora rozepcha czas gry to nie ma co gadac. Mozna mnie zachecic do powtarzania jak gra jest fajna - w diablo 1 i 2 gralem latami. Rogalik to droga na skroty, moge wybaczyc kiedy ktos serio chce petle czasowa fabularnie miec, ale zwykle to jest w druga strone. Najpierw zakladamy ze tak taniej no i trzeba coś dopisac zeby jakikolwiek sens miało.

Opublikowano

W roguelike nawet nie gram, szkoda mi czasu ale w roguelite czasem mi się zdarza. Oba podgatunki nie szanują czasu gracza ale przy lite przynajmniej mam szansę skończyć xd

Opublikowano
5 minut temu, Mejm napisał(a):

Pewnie za jakis wylew o plejstejszyn.

Obraził matki forumowiczów, ale zrobił to 102 raz. Szkoda chłopaka, zawsze wprowadzał dużo emocji na forumie.

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Szkoda chłopaka, zawsze wprowadzał dużo emocji na forumie

No tak samo jak C1rex, zdrowy i reszta totalnych odklejencow.

Opublikowano
12 minut temu, Pupcio napisał(a):

O zmarłych (housemarque) dobrze albo wcale. AVE PLAYSTATION

Szkoda, zawsze będę miło wspominał ich pracę dla Sony, oby tylko nie wrócili do zwykłych 2D indyczków, aktorów za parę mln nie muszą zatrudniać, by było fajnie, jak przejdą na niezależność. Jednakże Returnala 2 niech zrobią (o ile dostaną prawa xD). No niestety taka branża, hajs musi się zgadzać czasami, kurwa.

Opublikowano
32 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Za co dostał perma?

Napisał mi że najpierw dostał normalne ostrzeżenie za kulturalne wyzywanie klapów co robili syf a potem napisał z jakiegoś starego konta do Kwadrata, podobno wymienili kilka uprzejmych wiadomości ale jak Paweł wypomniał Kwadratowi chujowa moderkę to ten mu wjebał perma na oba konta. A jak było naprawdę to nie wiadomo.

Opublikowano

A, czyli dostał za mówienie prawdy )

Opublikowano
1 minutę temu, suteq napisał(a):

klapów co robili syf

Fejk, przecież niebiescy to takie miłe chłopaki do rany przyłóż szanujące wszystkich dookoła

Opublikowano

Juz nigdy zlego slowa o moderce forum psix ekstremalnybanderas

Opublikowano
15 minut temu, Ukukuki napisał(a):

W roguelike nawet nie gram, szkoda mi czasu ale w roguelite czasem mi się zdarza. Oba podgatunki nie szanują czasu gracza ale przy lite przynajmniej mam szansę skończyć xd

Jak dla mnie tez lite lepsze ale jednoczesnie miewałem poczucie, ze to jest troche jak strzal w pysk. Rozumiem idee unlockow itp tylko jeżeli mam przejść tylko jezeli pare sobie ogarne to tak jakbym sie zgadzał na schodzenie z poziomem trudnosci w momencie kiedy nie ogarniam w jakiejs grze. Moze i mniej boli unlock/upgrade niz ekran zmiany po smierci z sugestia "a moze sobie walnij nizszy poziom trudności", ale w praktyce to podobna rzecz.

Devi i tak czesto ukrywają zakres poziomu trudnosci tak ze jak np 3-4 razy zginiesz to ci pomaga mimo ze tego nie widzisz, ale właśnie gracz jak jest oszukiwany to często tego az tak nie czuje i nadal pewnie jest trudniej niz o ząbek niżej, a tu walenie prosto w twarz. Ofc możesz wtedy pewnie nadal grać bez unlocków siłowo. Dodanie "lite" to leczenie kiepskiej mechaniki znów przez najprostszy sposób. Nawet dzieki temu balans mozna troche luzniej traktowac, jak ciagle gracz zaczyna od zera jeszcze jak ma różne sprzety itp to w koncu jakos dojdzie i ogarnie jak tylko balans nie jest kompletnie spierdzielony. Co najwyzej gracz uzna ze jedna 'strategia" jest malo efektywna, albo musi 10 runów zrobić żeby sobie żyćko i pancerz podciągnąć.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
  • Autor

Uzbierał punkty, a o to trzeba się jednak postarać.

Opublikowano

Moje jedno ostrzeżenie dalej dumnie wisi na profilu banderas( 7 dni i 6 minut bez forumka było)

Edytowane przez aph

Opublikowano

17788730476932262249542644631739.jpgJak przepowiedziano w CW lata temu.