Opublikowano 15 marca 20232 l 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Nie ma dzisiaj żadnych przesłanek aby brać gry day1. Są u Nintendo
Opublikowano 15 marca 20232 l 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał: To zależy od gier. Ja i tak wychodzę z założenia, że lepiej kupić grę jakiś czas po premierze - już spatchowaną, często z wszystkimi DLC na nośniku, sporo taniej. Hype opadł, nikt ci niczego nie obrzydza. Nie ma dzisiaj żadnych przesłanek aby brać gry day1. Z tym się zgodzę, szczególnie jak się ma duży backlog i jest w co grać to po co przepłacać, no i oczywiście gdy gra day1 nie domaga to tym bardziej. Wyjątkiem są gry typowo od Nintendo, tu można śmiało brać większość ich gier day1, pominę milczeniem niektóre wykastrowane sportówki od nich. Nie wyobrażam sobie, żebym nie miał wziąć day1 Zeldy: Tears of the Kingdom, czyli sequela najlepszej gry wideo wszech czasów Zeldy: Breath of the Wild zapowiadającego się jeszcze lepiej
Opublikowano 15 marca 20232 l a ja sobie wyobrażam i nawet mi powieka nie drgnie nie poświęcając sekundy na wybór między Zeldą a czymkolwiek innym swoja droga z tym Nintendo to tez różnie bywa - Pokemony na premierę działają najczęściej jak gówno
Opublikowano 15 marca 20232 l 7 minut temu, drozdu7 napisał: Ja uważam że w perspektywie wieloletniej Xbox stanie się przede wszystkim aplikacją, hardware zejdzie na dalszy plan bo nie będzie się opłacał. Dokładnie, deal z acti teraz pierdolnie przez cma i czas zamykać ten cyrk który imitował konsole i czas przejść na third party. Historia zatoczy koło i ms wróci tam gdzie jego miejsce po prawie ćwierć wieku. Mam nadzieje, że knurzysko będzie persona non grata w branży gier bo nie ma drugiego tak sliskiego typa. Edytowane 15 marca 20232 l przez PanKamil
Opublikowano 15 marca 20232 l 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: a ja sobie wyobrażam i nawet mi powieka nie drgnie nie poświęcając sekundy na wybór między Zeldą a czymkolwiek innym Przykro mi, że nie będziesz mógł się cieszyć tą ogromną epicką majestatyczną przygodą z fizyką jakiej żadna inna gra nie widziała. Przyjmij moje kondolencje, odnośnie BOTW również, ale rozumiem przez lata wykształcił się u Ciebie inny gust, a przecież o to chodzi, żeby się bawić grami, więc może na pocieszenie wyjdzie Metroid Zero Mission w okolicy 12 maja, bo na jakiegoś sztosa na XSX, czy PS5 w maju bym nie liczył. Edytowane 15 marca 20232 l przez zdrowywariat
Opublikowano 15 marca 20232 l 5 minut temu, PanKamil napisał: Dokładnie, deal z acti teraz pierdolnie przez cma i czas zamykać ten cyrk który imitował konsole i czas przejść na third party. Historia zatoczy koło i ms wróci tam gdzie jego miejsce po prawie ćwierć wieku. Mam nadzieje, że knurzysko będzie persona non grata w branży gier bo nie ma drugiego tak sliskiego typa. No ale wg mnie dlatego oni za wszelką cenę ten deal klepna. To pomoże im rozbudować biblioteke znacznie. Na polu sprzedaży sprzętu nie nawiążą walki z Sony i Nintendo, wiedzą to od dawna więc idą zupełnie w inną stronę. Myślę że pracują nad tym XCloudem i apkami w tv. Moment gdy będzie można grać w 4k w multi będzie gamechangerem. Kurwesko duża baza użytkowników będzie mogła mieć obok apki z Netflixem i Spotify apke z setkami gier. To nie stanie się teraz, ale za ileś lat.. kto wie
Opublikowano 15 marca 20232 l 4 minuty temu, drozdu7 napisał: No ale wg mnie dlatego oni za wszelką cenę ten deal klepna. To pomoże im rozbudować biblioteke znacznie. Na polu sprzedaży sprzętu nie nawiążą walki z Sony i Nintendo, wiedzą to od dawna więc idą zupełnie w inną stronę. Myślę że pracują nad tym XCloudem i apkami w tv. Moment gdy będzie można grać w 4k w multi będzie gamechangerem. Kurwesko duża baza użytkowników będzie mogła mieć obok apki z Netflixem i Spotify apke z setkami gier. To nie stanie się teraz, ale za ileś lat.. kto wie Szczerze mówiąc z tymi apkami na telewizorach/telefonach(tutaj w ogóle będzie klęska) itd to na dwoje babka wróżyła. Niby masz dużą baze użytkowników ale twoi użytkownicy mogą mieć wywalone kompletnie na gry i nie jest to grupa docelowa. Netflix ma ma bazę pewni z 3 mld potencjalnych klientów a mają 200 mln subskrypcji mimo, że seriale to rozrywka dla szerszego grona niż gry. Może się skończyć na zasadzie gdzie sprzedawcy rowerów który idzie opchnać rowery do dużego domu kombatantów bez nóg. Edytowane 15 marca 20232 l przez PanKamil
Opublikowano 15 marca 20232 l Jest netflix, jest tidal, myślę że z grami z x lat też tak będzie, wszyscy dążą do tego, żeby kasę zdzierać co miesiąc, bo to ciągły przypływ gotówki. Żebyś nie miał nic, a był szczęśliwy xD
Opublikowano 15 marca 20232 l 36 minut temu, zdrowywariat napisał: Przykro mi, że nie będziesz mógł się cieszyć tą ogromną epicką majestatyczną przygodą z fizyką jakiej żadna inna gra nie widziała. Fizyka fizyką, ale gameplay nędzny, wiec lekką ręką olewam. Naprawdę na rynku jest tak dobrobyt, że nic nie stracę olewając przehypowaną Zeldę. zas sam Xbox? będzie jak obecnie Apple - produkt premium, a dla mniej wymagających - namiastkę tego dostaną w streamingu
Opublikowano 15 marca 20232 l 46 minut temu, Paolo de Vesir napisał: swoja droga z tym Nintendo to tez różnie bywa - Pokemony na premierę działają najczęściej jak gówno Pokemony nie są reprezentatywnym przykładem w czymkolwiek. Robi je goovno dev i Nintendo nie ma nad nimi kontroli bo ten dev jednocześnie jest współwłaścicielem marki i zagwarantował sobie dożywotnią pieczę nad grami. Gry wyglądają jak goovno gry z pierwszej ery gier na PS2, chodzą jak goovno, do tego machanika niezmieniona od ery gameboya. Nie ma większego raczyska w rodzinie Nintendo. Ani tej serii nie obejmuje mityczna jakość exow day one Nintendo, ani nic więcej. Goovno obsrane technicznie, które niestety sprzedaje się kosmicznie. Wstyd, że niektórzy kojarzą tą firmę głównie z pokemonami i myślą, że wszystko u Nintendo jest tego poziomu.
Opublikowano 15 marca 20232 l 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: Nie nadal nie na, tylko jeszcze nie ma No i ja pisałem o liście Schabka czyli TLoU, GoW, Uncharted. No super, ze gry z 2013 w koncu pojawily sie na PC. REWELA. I żeby nie było, też jestem zdania, że pozostałem prędzej czy później wyjdą, ale nadal czekanie 2 - 3 lata na tytuł, to wciąż w ch j długo, dla mnie przynajmniej na tyle długo, że lepiej już kupić konsolę.
Opublikowano 15 marca 20232 l Spokojnie, czyszczą się z backlogu, a mają z czego, do tego też nie mają tylu devow do prac nad nimi. Na szybsze premiery na pc lub równolegle też przyjdzie czas.
Opublikowano 15 marca 20232 l 8 minut temu, easye napisał: nadal czekanie 2 - 3 lata na tytuł, to wciąż w ch j długo blacharz wyjdzie z klapa ale klap z blacharza - nigdy
Opublikowano 15 marca 20232 l 11 minut temu, easye napisał: No super, ze gry z 2013 w koncu pojawily sie na PC. REWELA. I żeby nie było, też jestem zdania, że pozostałem prędzej czy później wyjdą, ale nadal czekanie 2 - 3 lata na tytuł, to wciąż w ch j długo, dla mnie przynajmniej na tyle długo, że lepiej już kupić konsolę. A czego Ty się spodziewałeś? Że w 2 lata wydadzą koło 20 tytułów czy jak? Poza tym jak decyzję o wydawaniu gier na PC podjęli koło 2020 roku to raczej nie ma w tym nic dziwnego, że gry z 2013 roku w końcu pojawiły się na PC, ciężko, żeby pojawiły się wcześniej, skoro Sony nie wydawało wcześniej nic na PC. Edytowane 15 marca 20232 l przez tjery
Opublikowano 15 marca 20232 l Spokojnie, panowie. Sraczet to NA PEWNO ostatni ex (już nie) na sonkę który wychodzi na PC.
Opublikowano 15 marca 20232 l no ja to sie niczego nie spodziewalem, bo wiekszosc z tych gier to sa moje gry zycia, wiec ogrywane lata temu na premierę, ba - nawet na takiego Returnala nie czekałbym 2 lata, ale nie czaje po chuj pierdolić, ze teraz Sony=PC, bo wydali Remake gry z 2013 na PC.... A dwójkę kiedy wydadzą? a Ragnaroka? za kolejne 4 lata, jak jedynkę? A nowe dinozaury?
Opublikowano 15 marca 20232 l iziklap na etapie 2017: >Sony nigdy nie wyda na PC. >Sony wyda na PC, ale tylko jedną grę aby ludzie kupili konsolę. >Sony wyda na PC, ale trzeba będzie czekać 5 lat. >Sony wyda, ale trzeba czekać rok albo dwa. >Sony wyda szybko, ale tylko gry multiplayer. a za rok będzie to już 6 miesięcy czekania, akurat tyle ile Sony potrzebuje żeby doprowadzić do porządku swoje śmieci
Opublikowano 15 marca 20232 l Coś widzę ciężko Ci pojąć, że zaczęli portować gry 2 lata temu, bo wciąż się dziwisz, że albo porty po latach albo że nie wszystkie są już na PC. A ten remake wyszedł na PS5 kilka miesięcy temu.
Opublikowano 15 marca 20232 l tak za rok to będzie, tak samo śmieszne, jak z tymi grami Xboxa co roku! 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał: blacharz wyjdzie z klapa ale klap z blacharza - nigdy PC najlepsza platforma do grania, ale najlepsze gry w życiu ogrywałem na konsoli Sony. Rozumiem, że botowi trudno to zrozumieć. Szczególnie jeszcze takiemu bez pasji - który wiecznie czeka aż coś będzie w Game Pass.
Opublikowano 15 marca 20232 l Śmieszne to jest to jak kundle niebieskie szybko zmieniły narrację nt exow. Jak na Xboxa i PC to nie jest ex, ale jak wychodzi na PS4, PS5 i PC to już ex. Jebane czuby.
Opublikowano 15 marca 20232 l Izi po prostu myślał że obudzi się rano, zobaczy na Steamie zakładkę Sony, kliknie, a tam 20 gier gotowych do kupienia od ręki.
Opublikowano 15 marca 20232 l 32 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Fizyka fizyką, ale gameplay nędzny, wiec lekką ręką olewam. Naprawdę na rynku jest tak dobrobyt, że nic nie stracę olewając przehypowaną Zeldę. zas sam Xbox? będzie jak obecnie Apple - produkt premium, a dla mniej wymagających - namiastkę tego dostaną w streamingu Grałeś już? A coś więcej, jakieś plusy?
Opublikowano 15 marca 20232 l Wolę Viva Pinate z 2006 niż nową Zeldę. No, ale to nic złego - będzie więcej kopii dla potrzebujących, ja na brak zajebistych gier nie narzekam.
Opublikowano 15 marca 20232 l 13 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Wolę Viva Pinate z 2006 niż nową Zeldę. No, ale to nic złego - będzie więcej kopii dla potrzebujących, ja na brak zajebistych gier nie narzekam. Ostatnia zajebista gra Rare
Opublikowano 15 marca 20232 l Teraz, zdrowywariat napisał: Ostatnia zajebista gra Rare SoT im świetnie wyszedł, mocny vibe RARE z N64, ale w przyszłości liczę na bardziej singlowe doświadczenia.