Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

Grałem z path tracingiem i DLSS - nie wygląda to dla mnie lepiej niż Horizon...na mojej 3080

Ciężko, żeby wyglądało lepiej na karcie, która nie ma szans tego odpalić w jako takiej jakości. Co Ty człowieku pierdolisz.

Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

dlss perfomance ucinającym jakość grafiki, więc to raczej ciekawostka, bo RT psycho też wygląda świetnie, a demand 3x mniejszy i nawet na 4090 nikt tego nie będzie odpalał, bo lepiej grać w wyższym klatkarzu.

Ponownie, przestań pierdolić, bo dosłownie jak tylko zabierasz "głos" w temacie technikaliów to oczy krwawią, nie masz o tym pojęcia, a pozujesz na znawcę. Na 4090 z DLSS Quality + FG jest z RT Overdrive 80-100 fps na max ustawieniach.

Zapodaj sobie "demand 3x mniejszy" na pierdolenie głupot.

Edytowane przez tjery

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 627,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
Godzinę temu, tjery napisał:

Ciężko, żeby wyglądało lepiej na karcie, która nie ma szans tego odpalić w jako takiej jakości. Co Ty człowieku pierdolisz.

Ponownie, przestań pierdolić, bo dosłownie jak tylko zabierasz "głos" w temacie technikaliów to oczy krwawią, nie masz o tym pojęcia, a pozujesz na znawcę. Na 4090 z DLSS Quality + FG jest z RT Overdrive 80-100 fps na max ustawieniach.

Zapodaj sobie "demand 3x mniejszy" na pierdolenie głupot.

czyli RT overdrive wyglada inaczej w zaleznosci od ilosci klatek na sekundę RTX 3080 vs 4090? Aha, bo myslalem, ze klatki na sekundkę to odpowiadają za ilość KLATEK, a nie grafikę, ja jebię, ale jesteś geniusz xDD. 

btw to temat konsol wars, PCtów nie zaproszono :). 

Odpaliłem to, tak jak mówiłem - wygląda średnio. 

A żre jak dobra świnia, zresztą zawsze gram na PC z RT off. 

Szkoda klatkarzu.

Opublikowano
5 godzin temu, PanKamil napisał:

Mnie najbardziej śmieszy opinia o lenistwie developerów. Nikt nie będzie siedział dodatkowych 5 lat nad optymalizacja kazda możliwa konfigurację.  Nie ma czegoś takiego jak lenistwo tylko budżet. Później lepiej to polatać. Zresztą konsole i tak zawsze ciągnąć komputerki w dół. Dopóki nie przyszła nowa generacja konsol to gierki nie wymagały w ogóle ssd, a teraz co widzę nowe wymagania w tych pc to ssd must have już chyba jest powszechny. Blacharze muszą zrozumieć, że to konsole dyktują warunki parytetu produkcji gier. To nie czasy gdzie pc miały własny lineup a konsole własny. Oczywiście nvidia może wprawdzie jakie innowacje graficzne w stylu RT ale na takich bajerach się kończy.

Oczywiście, że konsole dyktują i będą dyktowały. NVidia fajnie sobie wywindowała podzespoły, ale to też był pandemiczny hype, a jak widać, wykorzystanie tych bebechów to już śmieszek. 

Opublikowano

Nie wiem przyjebaliscie się do tego jednego crapa, który na konsoli 10/10 działa w 900p i ma zjazdy do 30 fpsow jakby był wyznacznikiem czegokolwiek. 

Dzisiaj odpalam 99% innych multiplatform z grafiką i płynnością, której dlugo na konsolkach nie zobaczymy, ale żeby nie było, exy na PS5 mają przepiekna grafikę, a developerzy to magicy, Horizon jest bardzo dobrym przykladem, ale nie zapominaj że do tego stanu jaki jest obecnie też czekaliśmy parę miesięcy i bardzo dużo patchy wyszło, zanim uporali się z trybem performance.

Opublikowano
5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał:

Odpaliłem to, tak jak mówiłem - wygląda średnio.

Widzę, że nie wziąłeś sobie rady sprzed 7 godzin do serca.

Opublikowano

Przecież jedyna myltiplatforma, która wygląda świetnie na konsolach to obecnie Dead Island 2. Reszta w 60fps ni nie oszukujmy się wygląda średnio. No może CP jeszcze. 

Oczywiście w porównaniu do PC.

Jedynie exy Sonki super.

Opublikowano
1 minutę temu, Donatello1991 napisał:

Przecież jedyna myltiplatforma, która wygląda świetnie na konsolach to obecnie Dead Island 2. Reszta w 60fps ni nie oszukujmy się wygląda średnio. No może CP jeszcze. 

Oczywiście w porównaniu do PC.

Jedynie exy Sonki super.

Exy to inna liga. Multiplatforma zawsze będzie cierpieć na premierę brakiem optymalizacji takiej jakości jak gra ekskluzywna i tak jest od lat. Ex ostatni naprawdę spierdolony to był Days Gone, kilka lat minęło, teraz to jest nowy level optymalizacji, bo dochodzą tryby. W sumie to tęsknię za czasami, gdzie konsole nie wymagały niczego do zapoznania sie z produkcja. Teraz np. W Hogwarts naście trybów jak na PC... to już dla konsol przesada moim zdaniem.

Na Switcha to w zasadzie nikt nie patrzy jak działa, ale kilka multiplatform tam to nie powinno nawet ujrzeć światła dziennego, nawet na standardy tej konsoli, w kilka takich grałem. Tylko to jest jednak inna grupa klienterii, którzy mają na to wyjebane i cieszą sie grami, trybów grafiki nie mają :).

Dead Island zrobil to dobrze, akupili sie  na 1 trybie 60 klatek na PS5 I XSX i nie ma porównań :). 

Opublikowano

No XSX odchodzi od współczesnej mody i spowrotem daje tylko jeden tryb graficzny nie musząc iść na kompromisy ze swoimi 12 teraflankami....30fps. 

Może oldshool to droga, która powinni pójść.

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał:

No XSX odchodzi od współczesnej mody i spowrotem daje tylko jeden tryb graficzny nie musząc iść na kompromisy ze swoimi 12 teraflankami....30fps. 

Może oldshool to droga, która powinni pójść.

Tru true :kratoswoke:

Opublikowano
6 godzin temu, easye napisał:

Dzisiaj odpalam 99% innych multiplatform z grafiką i płynnością, której dlugo na konsolkach nie zobaczymy, 

Zależy, ostatni jedi ma lepszy framerate w performance mode na konsolach niż mocniejszy PC, nie zapominając o eksluzywnym dla tej platformy wianuszku problemów.

4 godziny temu, Donatello1991 napisał:

No XSX odchodzi od współczesnej mody i spowrotem daje tylko jeden tryb graficzny

Framerate i rozdziałka może być, jest to użyteczne czasami, ale na pewno takiej maniany jak w ghostwire lepiej żeby nie powtarzać.

Opublikowano
W dniu 28.04.2023 o 20:48, YETI napisał:

:Aloy_cool1:

No chyba jednak rigged, bo rzeczywistość jest trochę inna ;)

Zrzutekranu(1479).thumb.png.33daf83bcc0bf31add4b58ca98dbe2d8.png

Opublikowano
33 minuty temu, ASX napisał:

Te spadki do 17 klatek w trybie 30 FPSow :balon:

Natywna rodzialka na PS5:

972p-1242p w trybie 30fps

648p-864p w trybie 60fps

Oczywiście potem jest upscalowana przez FSR2

Tak na podsumowanie dyskusji o tych świetnych portach konsolowych.

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

jakości

:beka:

Edytowane przez tjery

Opublikowano
8 godzin temu, aph napisał:

Zależy, ostatni jedi ma lepszy framerate w performance mode na konsolach niż mocniejszy PC, nie zapominając o eksluzywnym dla tej platformy wianuszku problemów.

Framerate i rozdziałka może być, jest to użyteczne czasami, ale na pewno takiej maniany jak w ghostwire lepiej żeby nie powtarzać.

xD

Może dlatego,że nikt na PC nie testuje gier w 720p w 2023r.

1 godzinę temu, mozi napisał:

Szkoda ze miałem racje. Okolice 720p w trybie perormance i to widać 

IMG_3811.jpeg

True Nextgen Experience w 31 fpsach w trybie PERFORMANCE.

image.png.f692370565af5c8772eeee5ceb95dd12.png

Dajcie już spokój z tym crapem.

Opublikowano
W dniu 26.04.2023 o 09:59, Shen napisał:

Biora przyklad z nintendo, jak zarobic, ale sie nie narobic

A Xbox idzie swoją drogą...lepiej w ogóle nie robić żeby się nie narobic 

IMG_20230430_223635.jpg

Opublikowano

Niezła hipokryzja u klapersów podczas gdy w ryj dostają czymś takim w rwących fpsach i potężnym doczytywaniem

Fu_iE6NWAAAtVdn?format=jpg&name=large

1152x648p  to jest kurwa mniej niż gry z 2005 na X360   :kekw:

Opublikowano
4 godziny temu, Daddy napisał:

Niezła hipokryzja u klapersów podczas gdy w ryj dostają czymś takim w rwących fpsach i potężnym doczytywaniem

Fu_iE6NWAAAtVdn?format=jpg&name=large

1152x648p  to jest kurwa mniej niż gry z 2005 na X360   :kekw:

Ile "p" jest na xsrace?

Opublikowano
8 godzin temu, Daddy napisał:

Przecież te niebieskie głąby i tak nie graja w gry. Kończy się jak zawsze u klaperskich, zestawem: metacritic, recka na ppe.pl i gameplay na YT:shieeet:

Opublikowano

Zielone szmaty wyszły z jaskinii @Donatello1991

PS5 bije nawet 10x silniejsze sprzęty swoją mocą wielomywiarowego Dualsense'a.:kratoswoke:

O czym świadczy jednoznacznie ilość sprzedanych konsol w 2023.