Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, izon napisał:

Imo różnica w przyjemności z gry 30fps/60fps i więcej  jest duża i pisze to jako offtop do CW. Zawsze jak mam do wyboru performance lub quality wybiorę pierwszy tryb.  Dlatego co raz częściej gram na pc :reggie:

Nie musisz mi tego pisać, sam wiem że przyjemność z gry w 60 czy 120 fpsach jest większa niż w 30 fpsach. Ale wciąż uważam że mimo różnic w rozdzielczości, efektach czy fpsach, to ta sama gra. Z tym samym gameplayem, fabułą, światem, questami, npcami, strzelaniem, podróżowaniem itd. 

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 619,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
6 minut temu, ASX napisał:

Nie musisz mi tego pisać, sam wiem że przyjemność z gry w 60 czy 120 fpsach jest większa niż w 30 fpsach. Ale wciąż uważam że mimo różnic w rozdzielczości, efektach czy fpsach, to ta sama gra. Z tym samym gameplayem, fabułą, światem, questami, npcami, strzelaniem, podróżowaniem itd. 

No nie do końca się zgodzę, fpsy mają duży i bezpośredni wpływ na sam gameplay i gameplay imo sporo się różni między 30 a 60+ fps.

Edit: może nie na sam gameplay, w sensie mechaniki itd, a bardziej jego odbiór.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
10 minut temu, tjery napisał:

To akurat prawda, ale te 30 klatek w Starfield jest dobrze zrobione, nie ma żadnych stuttterów i jemu temu podobnych rzeczy, co jak na Bethesdę jest wyczynem, a zawsze byli chujowi w technikalia. Porównałem sobie z ciekawości FH3 i właśnie tego Starfielda to przy tej pierwszej grze idzie się zrzygać, bo po prostu obraz się rwie jak chuj. Jest wiele gier, gdzie 30 klatek jest chujowo zrobione i co z tego, że stabilne jak widzisz i odczuwasz wyrywającą chujnię. Już od biedy mogli dać 40 klatek, tylko pewnie ten ich ce2 dostanie pierdolca czy chuj tam wie. 

Opublikowano
10 minut temu, tjery napisał:

No nie do końca się zgodzę, fpsy mają duży i bezpośredni wpływ na sam gameplay i gameplay imo sporo się różni między 30 a 60+ fps.

No tak jak piszesz klatkarz gameplayu nie zmieni, ale odbiór gry już tak. 

Opublikowano

No bądzmy poważni, starfield to głównie first person shooter i 30 fps psuje cały odbiór. Tak mnie to wqrwiało w destiny 2 na poprzedniej gen, że olałem temat. Kamera z pierwszej osoby i 30 fps wyklucza sie absolutnie jezeli chodzi o komfort grania to i ocena musi być niższa.

Opublikowano

Ale zdajesz sobie sprawę że możesz swobodnie grać w Starfielda z kamery z trzeciej osoby?

Dziwne że w trzecioosobowych grach 30 FPSow ci nie przeszkadza

17 minut temu, tjery napisał:

A skoro odbiór gry, to i ocenę ;)

w takim razie wersje na PC zawsze zasługują na wyższe oceny 

Opublikowano

Szkoda, że im tak 30 fps w Blodborne nie przeszkadzało, dodatkowo w bonusie ze złym framepacingiem ;)

Wiecie w jednej z tych gier, które właściwie można uznać za niegrywalne poniżej 60 fps z uwagi na timing.

Tam to dopiero 30 fps "psuło cały odbiór". Ale to gra na PS, więc Kamilowi w oczach każdą klatkę mnożyło x2.

Opublikowano
14 minut temu, ASX napisał:

Ale zdajesz sobie sprawę że możesz swobodnie grać w Starfielda z kamery z trzeciej osoby?

Dziwne że w trzecioosobowych grach 30 FPSow ci nie przeszkadza

w takim razie wersje na PC zawsze zasługują na wyższe oceny 

To nie jest dziwne bo shootery sazazwyczaj bardziej dynamiczne. Wyścigi to też gry gdzie 60 fps to minimum.

Pożartować można, ale kamera z 3 osoby w grach bethesdy? Przeciez to jakby do wózka inwalidzkiego dac koła z betonu i śmiać się z tego co na nim jeździ. To nawet śmieszne nie jest

Opublikowano
8 minut temu, SnoD napisał:

Szkoda, że im tak 30 fps w Blodborne nie przeszkadzało, dodatkowo w bonusie ze złym framepacingiem ;)

Wiecie w jednej z tych gier, które właściwie można uznać za niegrywalne poniżej 60 fps z uwagi na timing.

Tam to dopiero 30 fps "psuło cały odbiór". Ale to gra na PS, więc Kamilowi w oczach każdą klatkę mnożyło x2.

A właśnie, że przeszkadzało dlatego jest takie ciśnienie na remaster :)

Opublikowano

Nie pierdol, bo akurat tryb tpp jest solidnie zrobiony i nie ma drewna jak w poprzednich gram. Sam tak gram w tym trybie.

Opublikowano

Kirwa, bloodborne co wyszedł 8 lat temu na ps4 xd mamy nowa generacje, demon souls 60 fps I tak się gra na nadstation. Zielone ameby widać mentalnie w poprzedniej gen na smyczy 30 fps :)

Opublikowano
16 minut temu, PanKamil napisał:

To nie jest dziwne bo shootery sazazwyczaj bardziej dynamiczne. Wyścigi to też gry gdzie 60 fps to minimum.

Pożartować można, ale kamera z 3 osoby w grach bethesdy? Przeciez to jakby do wózka inwalidzkiego dac koła z betonu i śmiać się z tego co na nim jeździ. To nawet śmieszne nie jest

No tu akurat się mylisz, ta TPP z bliska jest  świetna i sam tak gram.

Opublikowano

Ile gier w 60fps nie będących remasterami/remakami ani crossgenami (bo wtedy co za sztuka grę pisana pod 30fps PS4 dać w 60fps na PS5) wydało Sony na PS5?

Opublikowano

Demon souls remake to dalej poziom nieosiągalny dla "magików" od zielonego xsmiecia :reggie:

Opublikowano
7 hours ago, jimmyyy8 said:

O mesjasz z kosmosu już spadł na 86, ciekawe na ilu się zatrzyma? 84 jak Hogwart Legacy? :jim:

Screen z dzis xD

image.png.a83fd94c141da99656c9cb165f8795b6.png

3 hours ago, Donatello1991 said:

Starfield to realnie i uczciwie 78. Jak zagram to potwierdzę. 

Typ ktory nie potrafi skonczyc pierwszego quest w BG3 bedzie mowil ludzia co jest realna i uczciwa ocena :dynia:

Edytowane przez Ryuk

Opublikowano

A taki @KrYcHu_89 przez 5 dni nabił 30 godzin, mimo że raczej bliżej mu do niebieskiej strefy komfortum. I tak to się żyje, hejterzy dupa cicho, a prawdziwi zagrajmersy grają.

xVrmlyqPNOCeWAUofsemDMa0A0XkPLSV.jpg

Opublikowano

No ten Starfield to dla mnie największa niespodzianka od lat, myślałem że będzie jakieś drewno, a jest zajebista gierka.

Opublikowano

W Starfielda w większości przypadków będą się dobrze bawić normalni, multoplatformowi gracze. Problem będzie miała tylko zielona hołota, która po 15 latach liczyła na GOTY i coś więcej niż 80 na meta:kekw:

Opublikowano
20 minut temu, zloto napisał:

A taki @KrYcHu_89 przez 5 dni nabił 30 godzin, mimo że raczej bliżej mu do niebieskiej strefy komfortum. I tak to się żyje, hejterzy dupa cicho, a prawdziwi zagrajmersy grają.

Dobry opis tej gierki, aczkolwiek 1 i 2 zadziwiająco ok, a oceniam surowo, jak na niebieskiego przystało (chociaż w tym roku PC master race coś przejmuje mi gametime za sprawą tych 2ch cudownych rpgów, ahh):gigabeta:.

Opublikowano
Godzinę temu, zloto napisał:

ładna propaganda, ale tu jest cały komiks

star.thumb.jpg.fffe5eaab8f6b9f9bf25fd761ab97d62.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, maniekboy napisał:

A klapy zamiast cisnac w swoje EXy, to siedza calymi dniami jak syka w ruji i tocza piane z pysk

Nawet mi was nie zal niebieskie neandertalczyki

Tymczasem na Discordzie

debil.png

2 godziny temu, Daffy napisał:

Ile gier w 60fps nie będących remasterami/remakami ani crossgenami (bo wtedy co za sztuka grę pisana pod 30fps PS4 dać w 60fps na PS5) wydało Sony na PS5?

Uściślijmy, że tylko od developerów z Tajlandii, tylko wtedy uzyskamy prawdziwą odpowiedź.

Edytowane przez aph

Opublikowano

Widzę że nadal niebieskie ameby mają ból odwłoka przez starfilda. Niesamowite jak to drewno od betesdy potrafi wam zaleźć za skórę. 

Jakby zabrali wam kol of diuti to byście się obsrali na miętowo. Bez kitu, dwa najgorsze przejęcia, a klapy totalne dałny.