Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, jimmyyy8 napisał:

Najgorzej lata temu zadeklarować się jak fan marki xchujnia i być teraz zmuszonym przeprowadzać ataki kamikaze za przegraną sprawę

Xbox One pierdolony to był test ostateczny, kto się odważył to gówno kupić i został z marką Xbox na sztandarach wytrzyma wszystko: największe sondy analne jakie widziała galaktyka
W następstwie tych prawdopodobnie bardzo bolesnych doświadczeń użytkownicy Xboxa dorobili się kieszeni do przemytu niewielkich rzeczy i pakunków.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 619,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Nie zdziwcie się, jak  kiedyś z ust botów usłyszymy: "Ha, niektórzy myślą, że MS-owi zależy na sprzedaży gier i konsol! Xbox żyje siłą marki w sercach graczy!'.

Taki paradoks. Im mniej gier na Xboxa, tym wartość Xboxa rośnie ;)

Opublikowano
17 minut temu, Mendrek napisał:

Nie zdziwcie się, jak  kiedyś z ust botów usłyszymy: "Ha, niektórzy myślą, że MS-owi zależy na sprzedaży gier i konsol!

Przeciez juz jeden baran tak tu pisze od dawna:niki:

Opublikowano

Zdjęcie

na 10 najczęściej ogrywanych gier na PlayStation w 2023 nie ma ani jednej gry Sony, same pozycje third party. Ale pewnie zaraz ktoś napiszę że Sony nie zależy żeby ludzie grali w ich gry, tylko żeby konsole się sprzedawały. 

Btw. to jest właśnie powód dlaczego Sony  idzie ze swoimi studiami tak mocno w gry usługi i multiplatformowość, po prostu potrzebują gier w które będą ogrywane przez jak największa liczba ludzi i jak najdłużej, bo ten model w którym funkcjonowali do tej pory staje dla nich coraz mniej opłacalny

Ten raport też pokazuje jak źle dzieje się w branży, większość czasu gracze spędzają przy zaledwie kilkudziesięciu grach od lat dostępnych na rynku jak GTAV, Minecraft czy Fortnite. Bardzo ciężko jest wybić się nowym pozycjom i robienie ich staje się coraz bardziej ryzykowne. Gdzieś czytałem inny raport który wskazywał że spory odsetek posiadaczy PS5 nigdy nie kupiło na nią gry, bo gra wyłącznie w gry F2P. Nie jest to zdrowa sytuacja. 

Opublikowano
24 minuty temu, ASX napisał:

Gdzieś czytałem inny raport który wskazywał że spory odsetek posiadaczy PS5 nigdy nie kupiło na nią gry, bo gra wyłącznie w gry F2P. Nie jest to zdrowa sytuacja. 

Ja gdzieś czytałem inny raport, który wskazywał że spory odsetek posiadaczy Xboxa nigdy nie kupiło ani gry, ani nawet usługi w regularnej cenie, bo od lat w ogóle nie czują potrzeby włączać śmiecia, a jak już sobie przypomną, że go mają to lecą jednorazowe doładowania z paczki po czipsach.

Nie jest to zdrowa sytuacja.

Opublikowano

Izi, przestań wąchać klej.

Opublikowano

ale to Rainbow Six sie mocno trzyma, nie spodziewałem sie :obama:

Opublikowano

Ten jak się już uruchomił. 

Oczywiście że podobnie jest na Xboxie gdzie też jest sporo ludzi ktorzy też grają wyłącznie w gry F2P i nie czują potrzeby kupowania gier czy płacenia za Game Passa czy wymiany Xboxa One na XSX lub XSS

Ta z naszej perspektywy patologia dotyczy całego rynku, a nie pojedynczej platformy czy konsoli. 

Opublikowano

Mnie akurat to nie dziwi Rainbow - już bardziej jestem zaskoczony brakiem HALO Infinity - przecież tam był plan na 10 letnie wsparcie! :niki:

Opublikowano

Jak zacznie powoli wymierać pokolenie wychowane w czasach rozkwitu gamingu, to cała branża wywali się na pysk.

Opublikowano

tak wszystko umrze!

Alternatywna rzeczywistość zielonych ameb - tymczasem na Playstation kolejny rok singlowych gry generacji, do rekordów Nintendo nikt się nawet zbliżyć nie moze, jedynie MS od lat leży w trumnie i ciągle przygotowuje raporty na temat gier usług, które akurat u nich zdychają poł roku po premierze. :niki:

Opublikowano
4 minuty temu, SnoD napisał:

branża wywali się na pysk.

Zawsze wyjebie jakiś fenomen jak Gta, Fortnite, Apex czy masa innych. To że bańka konsolowa jebnie, że młodsze pokolenia w dupie będą miały na czym grają i czy gra jest exem nie znaczy że branża padnie. Dalej będą tysiące gier i miliony graczy.

Takie raporty jak wkleił Asax pokazują że my tu dyskutujemy na swoim poletku, a rynek wygląda już trochę inaczej tylko rzadko wychodzimy "poza strefę komfortu", że tak polecę klasykiem 

Opublikowano
11 minut temu, easye napisał:

jestem zaskoczony brakiem HALO Infinity - przecież tam był plan na 10 letnie wsparcie! :niki:

Przeciez te wszystkie marki microsoftu dawno zdechly, halo było martwe w dniu premiery, zamiast w forze grac to boty kupuja Sonke5 i cisną w gran turismo

Opublikowano
9 minut temu, easye napisał:

tak wszystko umrze!

Alternatywna rzeczywistość zielonych ameb - tymczasem na Playstation kolejny rok singlowych gry generacji, do rekordów Nintendo nikt się nawet zbliżyć nie moze, jedynie MS od lat leży w trumnie i ciągle przygotowuje raporty na temat gier usług, które akurat u nich zdychają poł roku po premierze. :niki:

O czym ty pitolisz XD

Opublikowano

O tych waszych smutach...

No ale wiadomka,na innych platformach kolejny rok świeta graczy, Wezyr znowu będzie miał ciężki orzech do zgryzienia która singlową grę wydana WYŁĄCZNIE na PlayStation nominować do gry roku, Insiak plujący w CW, w temacie Finala pisze o grze generacji, Nintendo wydaje standardowo hit za hitem, tylko chłopy z konsola trupem od premiery przewidują koniec branzy, gdy Tak naprawdę jedyne co się skończyło to marka Xbox.

Opublikowano

Albo już albo za chwilę nadejdzie taki moment, że gówniaki wychowane na gierkach ze sklepu Play/Appstore wejdą w dorosłość wychowane na darmowych gierkach gdzie normą jest płacenie prawdziwym hajsem za przyspieszenie budowy osady :Cell:

Opublikowano

A tym czasem patrząc na raporty Nintendo odnośnie sprzedaży hardware i software statyczny switchowiec kupił 8 gier na ten sprzęt. Nowych gier, a nie używek oczywiście. Grają w swojej lidze.

Opublikowano
5 minut temu, easye napisał:

O tych waszych smutach...

No ale wiadomka,na innych platformach kolejny rok świeta graczy, Wezyr znowu będzie miał ciężki orzech do zgryzienia która singlową grę wydana WYŁĄCZNIE na PlayStation nominować do gry roku, Insiak plujący w CW, w temacie Finala pisze o grze generacji, Nintendo wydaje standardowo hit za hitem, tylko chłopy z konsola trupem od premiery przewidują koniec branzy, gdy Tak naprawdę jedyne co się skończyło to marka Xbox.

Pusty deklu mam XsX, Switcha I dobry piec, więc mogę ogrywać 99% gier które wychodzą każdego roku :p

Opublikowano
6 minut temu, Daffy napisał:

Nowych gier, a nie używek oczywiście.

Bo kupowanie uzywek na switcha nie ma zadnego sensu.

Opublikowano

04.04.2024. Krzysiu jak zwykle się OŚMIESZA z wiedzy o grach wideo. Wracaj do robogliny chłopaku bo tutaj patrzymy z POLITOWANIEM na takie memy!