LiSoQuan 23 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Hej a otrzymaliście numery dodatkowe 1,2 i 3 w pdf? Bo ja wysyłam emaila i cisza. Drugi raz wysłałem z zapytaniem ale nic. Halo administracja? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Główny gość od tego jest podobno w szpitalu, więc musisz poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Morfejus 0 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Podobno żona tego gościa jest w biurze razem z panią Marlenką, więc powinny chociaż odpisać Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 9 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 35 minut temu, LiSoQuan napisał: Halo administracja? Administracja nie ma na to wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiSoQuan 23 Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 19 godzin temu, grzybiarz napisał: Główny gość od tego jest podobno w szpitalu, więc musisz poczekać. Aha ok dzieki za info. 18 godzin temu, Square napisał: Administracja nie ma na to wpływu. Miałem na myśli administracje tego miesięcznika, którzy tu zaglądają pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Od strony wydawcy chyba tylko Łapusz ma konto, ale niestety nie pojawia się za często. No chyba, że ktoś siedzi po kryjomu, ale wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza
slippin82 3 Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Hey, nie dostalem 2 numerow zerowych za wsparcie w patronite, I tez xtreme boxa. Mieszkam w USA wiec moze paczka zaginela czy cus? Moze mogl by ktos z redakcji to sprawdzic? Pisalem do pani Marlenki /Marzenki/Moniki? Ale chyba tez cos nie doszloSent from my SM-S908U using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 oj to chyba wysyłka do stanów przewyższyła cenę tego crapboxa... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Magazynu nie kupuje od lat ale numer #0 zamówiony przed chwilą. Ostatnio mam melancholijny klimat przez tą zasraną pogodę więc z chęcią wrócę do przeszłości. Numer #1 widziałem na giełdzie elektronicznej we Wrocławiu daaawno temu. Jak kupiło się u jednego sprzedawcy 10 dyskietek na Amige to gazetka gratis. Taka była promocja kiedyś Panie. Niebawem ojciec ziomeczka kupił mu Playstation i z Francji przesłał i Tomb Raider po Francusku i trójkątne cycory Lary C. No i zaczęło się czytanie PSX-EXTREME. Cytuj Odnośnik do komentarza
rzapka 34 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Super retro klimat ze screenami z emulatora xd Najlepsze combo jest w recenzji RE1: nie dość że screen jest z emulatora (albo wersji PC), to jeszcze jest nie z tej części (bo z RE2). Cytuj Odnośnik do komentarza
_Astaroth_ 0 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Też mi się to od razu rzuciło w oczy, że to nie są screeny z Szaraka. Nie musieli podłączać oryginalnego sprzętu do CRT i łapać obrazków za pomocą grabbera czy czegoś tam czego używali w tamtych czasach. Kiedyś o tym pisali w Szmatławcu, że to nie była taka prosta sprawa i po przechwyceniu trzeba było jeszcze takiego screena obrabiać w programach graficznych, żeby nadawał się do druku. Wystarczyło ustawić kilka rzeczy w emulatorze i obraz wyglądałby 1:1 tak jak wyciągnięty w latach 90tych. To jest kwestia 15 minut w ustawieniach emulatora czy to epsxe czy retroarch. Co do pomyłki z RE to niezła wiocha. Ps. Zobacz sobie jak wyglądają screeny w reedycji numeru pierwszego. Tam dopiero jest dramat :D Cytuj Odnośnik do komentarza
rzapka 34 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 W sumie jest sporo emulatorów, w których nie trzeba nic ustawiać, bo domyślnie prezentują najbardziej zbliżoną grafikę do oryginału. Zresztą screeny można zrobić też przez PS3 albo mając kartę przechwytującą. Rozumiem pójście na łatwiznę, gdy się robi gazetkę szkolną, ale chyba tutaj standardy są trochę wyższe xd Ale to chyba standard w IdeaAhead, bo w Pikselu - magazynie prowadzonym przez RETROMANIAKÓW - screeny z emulatorów są na porządku dziennym. Btw, w recenzji Suikodena 1 jest screen z dwójki Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Wydaje mi się że kto inny pisał teksty, a Romek (?) szukał screenów z neta (nawet nie z emu, bo by wiedział co odpala). Liczę jednak na kolejne retro wydania. Np. ten "numer zero" był o PSXie, to może teraz Saturn Extreme, czy N64 Extreme? Tylko zgredzi by musieli mieć paczkę z emu do ustawień zbliżonych do oryginału i sami robić screeny. Jak będzie trzeba to ówczesne reklamy mogę odpowiednio poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza
rzapka 34 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zrobiłem szybki risercz i faktycznie, screeny są z neta. Ten błędy w recenzji Suikodena, to prawdopodobnie miniaturka z gameplaya dwójki https://www.youtube.com/watch?v=5I7zeD3lUxM która wyświetla się jako jedna z pierwszych po wpisaniu 'suikoden' w google grafice. Za(pipi)ista robota Romek xd Mam nadzieję, że przynajmniej robiłeś to za darmo. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Jesteśmy poważnym magazynem Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 52 minuty temu, grzybiarz napisał: to może teraz Saturn Extreme, czy N64 Extreme? Jak gadałem na Extreme Party to kolejne specjalne numery Extreme'a były przynajmniej obgadywane, a patrząc na zainteresowanie Pegasus Extreme następne specjalne edycje (być może też 'rocznikowe') to kwestia czasu. Screeny z emu to żaden problem bo wystarczy odpalić w software mode bez ulepszaczy i mamy obraz praktycznie taki jak na oryginalnym sprzęcie. @Konsolite chyba gdzieś kiedyś wspominał że powysyłał prawilne screeny i nie wie czemu zostały użyte screeny z netu zamiast tych dostarczonych (może trafiły do spamu u Romana xd Jeszcze w kwestii Saturn/N64/DC Extreme dobrze by było jak by miały troche więcej stron (148 było by idealnie). Cytuj Odnośnik do komentarza
Hłe Hłe Hłe 0 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 51 minut temu, rzapka napisał: Zrobiłem szybki risercz i faktycznie, screeny są z neta. Ten błędy w recenzji Suikodena, to prawdopodobnie miniaturka z gameplaya dwójki https://www.youtube.com/watch?v=5I7zeD3lUxM która wyświetla się jako jedna z pierwszych po wpisaniu 'suikoden' w google grafice. Za(pipi)ista robota Romek xd Mam nadzieję, że przynajmniej robiłeś to za darmo. ... Jak tak czytam to przykro się robi, mam nadzieję, że Ściera tego nie widzi bo on by nie pozwolił na taką fuszerkę, o tym jestem przekonany na 100%. To był perfekcjonista w każdym calu, który łapał depresję jak czytelnik skrytykował jakiś tekst. A tak serio, to ciekawi mnie czy w tej redakcji są jeszcze jacyś gracze, którzy w te opisywane gry grali za czasów Szaraka czy tylko oglądali obrazki w necie tudzież filmik z gameplayu na youtube. Ale w sumie jak Majk pisał recki o grach, których nawet nie przeszedł (vide jego psn, który ukrył jak szambo się wylało) to i można wrzucać screeny z netu, co za różnica, z której części gry. Tytuł się zgadza? Zgadza. Jedynka czy dwójka, mniejsza rzecz. Gimbaza i tak tego nie wychwyci, a dinozaurów jest garstka. Cytuj Odnośnik do komentarza
rzapka 34 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Ze screenowych ciekawostek dodam jeszcze, że ten z Persony Revelations jest zaje bany z reddita: https://www.reddit.com/r/PERSoNA/comments/dn9evi/im_playing_revelations_persona_for_the_first_time/ To jest w ogóle fascynujący przypadek. Ktoś kto wrzucał tego screena do pisma myślał pewnie, że wrzuca śmieszny dialog ("oh, Tiddies!"), ale nie zorientował się że "Tiddies" to imię głównego bohatera nadane przez tego redditowego gracza dla beki. Ale co lepsze, ten screen to nawet nie screen, tylko zdjęcie ekranu - więc w magazynie dla retromaniaków za 29.90 polskich złotych możemy zobaczyć zaje baną fotkę ekranu z gierką wykonaną jakiegoś losowego typa z reddita. Ciekawe ile jeszcze takich easter eggów kryje pisemko. Mam L4, więc z nudów jeszcze poszukam xd 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mehhh 0 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 HAHAHA, ZŁOTO! Kop głębiej, chętnie się pośmieję z fuszerki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukiii 0 Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 A czy numer dostaną także osoby, które mają prenumeratę? Dostałem wersję PDF, ale jednak papier to papier :) Cytuj Odnośnik do komentarza
truemike 1 Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Proszę, poinformujecie autora KOSO, że Crash bandicoot, to nie jest rudy kurokrad - lis, tylko torbacz żyjący w Australii, który z lisem nie ma nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Crash to jamraj, nie żaden torbacz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Internet mówi, że jamraj to torbacz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Zagrali na mnie, jak na skrzypcach. Zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza
Damian14 226 Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 14 godzin temu, truemike napisał: Proszę, poinformujecie autora KOSO, że Crash bandicoot, to nie jest rudy kurokrad - lis, tylko torbacz żyjący w Australii, który z lisem nie ma nic wspólnego. Sam mu to powiedz, chłop jest na forum przecież Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi