Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Dopiero odkryłem, że w grze są rolki, teraz już jesteśmy w domu i można grać jak w normalne Soulsy ^^.Szkoda, że nie widziałem o tym przed walką z bossem starej kopalni, bo z rolką to zapewne prosta potyczka.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor Kojarzy ktoś, czemu Horatio w Nowym Obozie nie chce ze mną rozmawiać? Ciągle tylko "nie teraz", "odejdź" itp.Gadałem z Jeremiaszem w tawernie, opowiedział mi o Horatio i wiem, że po usłyszeniu właściwej odpowiedzi, ten bydlak udzieliłby mi darmowego treningu siłowego, ale niestety nie mogę nawet wszcząć z nim konwersacji.Jedynie gdy nosiłem im wodę to mogłem go zaczepić, ale tylko opcja przekazania wody była dostępna.Zaznaczam, że wcześniej zrobiłem misję z wodą, a potem postawiłem się Lewusowi, obiłem mu mordę, a później wykonałem ze dwie misje dla łysego od ryżu - to mogło mieć jakiś wpływ?
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Co poniektórzy to chyba trochę odlecieli z opiniami o tej grze.Za dużo samograjow, awoved itp.To jest dobra gra z solidnymi fundamentami ale ma sporo bolączek i technicznie wygląda jak wczesne ps4 a w ruchu to już w ogóle szkoda gadać. Ja nie gralem w oryginal nie nam żadnego sentymentu, i porównywanie tej gry do KCD to jest xd.Rozumiem ze gra może sie podobać ale rozbierając ta grę na czynniki pierwsze od systemu walki po kreacje świata to to gra w 2026r nie wybija się ponad drewnianą przeciętnosc. I nie ma w tym nic złego, takie gry też sa potrzebne i znajdą swoich fanów.Ja bym jej wystawił takie 6+/10.Jak polatają na konsolach i będzie to chodzić tak jak powinno to punkt mozna dodać.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Czytajac posty slinka mi cieknie. Myslalem ze to chwilowe ale jednak nie. Rozdziewicze stellara i zabieram sie za Gothica. Bardzo mi przypadl do gustu ale Evki tez nie moge tak zostawic. Oboje zasluguja na moja uwage, ale po kolei.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 16 minut temu, Wredny napisał(a):Kojarzy ktoś, czemu Horatio w Nowym Obozie nie chce ze mną rozmawiać? Ciągle tylko "nie teraz", "odejdź" itp.Gadałem z Jeremiaszem w tawernie, opowiedział mi o Horatio i wiem, że po usłyszeniu właściwej odpowiedzi, ten bydlak udzieliłby mi darmowego treningu siłowego, ale niestety nie mogę nawet wszcząć z nim konwersacji.Jedynie gdy nosiłem im wodę to mogłem go zaczepić, ale tylko opcja przekazania wody była dostępna.Zaznaczam, że wcześniej zrobiłem misję z wodą, a potem postawiłem się Lewusowi, obiłem mu mordę, a później wykonałem ze dwie misje dla łysego od ryżu - to mogło mieć jakiś wpływ?Mam te samą sytuację. Pewnie wybraliśmy nie te opcje dialogową i już po ptakach.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor Tylko z kim, jak ja z nim nie dałem rady ani razu porozmawiać jeszcze
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. A dobra pomyliłem z tym bokserem nad jeziorem xd On nas może nauczyć walki ale wybrałem nie te odpowiedź co trzeba.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):A dobra pomyliłem z tym bokserem nad jeziorem xd On nas może nauczyć walki ale wybrałem nie te odpowiedź co trzeba.To nie bokser znad jeziora tylko pan Jan Błachowicz xD
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 1 godzinę temu, Wredny napisał(a):Kojarzy ktoś, czemu Horatio w Nowym Obozie nie chce ze mną rozmawiać? Ciągle tylko "nie teraz", "odejdź" itp.Gadałem z Jeremiaszem w tawernie, opowiedział mi o Horatio i wiem, że po usłyszeniu właściwej odpowiedzi, ten bydlak udzieliłby mi darmowego treningu siłowego, ale niestety nie mogę nawet wszcząć z nim konwersacji.Jedynie gdy nosiłem im wodę to mogłem go zaczepić, ale tylko opcja przekazania wody była dostępna.Zaznaczam, że wcześniej zrobiłem misję z wodą, a potem postawiłem się Lewusowi, obiłem mu mordę, a później wykonałem ze dwie misje dla łysego od ryżu - to mogło mieć jakiś wpływ?Nie pamiętam dokładnie, ale trzeba zebrać wszystkie opinie o ryżowym ksieciu i wtedy jest opcja z nim gadać i jako argument pojawi się również dodatkowa opcja czemu miałby cię uczyć - żeby przeciwstawić się ryżowemu.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor No ta opcja powinna się pojawić niby po rozmowie z Jeremaiah w tawernie - trudno, olać, choć trochę szkoda pięciu darmowych punkcików.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Dopiero odkryłem, że w grze są rolki, teraz już jesteśmy w domu i można grać jak w normalne Soulsy ^^.Szkoda, że nie widziałem o tym przed walką z bossem starej kopalni, bo z rolką to zapewne prosta potyczka.Jakie rolki? 4 godziny temu, Wredny napisał(a):Kojarzy ktoś, czemu Horatio w Nowym Obozie nie chce ze mną rozmawiać? Ciągle tylko "nie teraz", "odejdź" itp.Gadałem z Jeremiaszem w tawernie, opowiedział mi o Horatio i wiem, że po usłyszeniu właściwej odpowiedzi, ten bydlak udzieliłby mi darmowego treningu siłowego, ale niestety nie mogę nawet wszcząć z nim konwersacji.Jedynie gdy nosiłem im wodę to mogłem go zaczepić, ale tylko opcja przekazania wody była dostępna.Zaznaczam, że wcześniej zrobiłem misję z wodą, a potem postawiłem się Lewusowi, obiłem mu mordę, a później wykonałem ze dwie misje dla łysego od ryżu - to mogło mieć jakiś wpływ?Miałem podobny problem i też się dziwiłem czemu to nie działa ale potem jakoś to popchnąłem do przodu i wpadł darmowy trening. Tak jak pisał XM trzeba pogadać jeszcze z kilkoma osobami ale nie wiem dokładnie z kim. Może jeszcze wpadnie jak zagadasz z kimś mniej oczywistym i nie z okolicy.3 godziny temu, Schranz1985 napisał(a):Co poniektórzy to chyba trochę odlecieli z opiniami o tej grze.Za dużo samograjow, awoved itp.To jest dobra gra z solidnymi fundamentami ale ma sporo bolączek i technicznie wygląda jak wczesne ps4 a w ruchu to już w ogóle szkoda gadać.Ja nie gralem w oryginal nie nam żadnego sentymentu, i porównywanie tej gry do KCD to jest xd.Rozumiem ze gra może sie podobać ale rozbierając ta grę na czynniki pierwsze od systemu walki po kreacje świata to to gra w 2026r nie wybija się ponad drewnianą przeciętnosc.I nie ma w tym nic złego, takie gry też sa potrzebne i znajdą swoich fanów.Ja bym jej wystawił takie 6+/10.Jak polatają na konsolach i będzie to chodzić tak jak powinno to punkt mozna dodać.W porównaniu do KCD chodzi raczej o coś innego niż grafika, mechanika i technikalia. Właśnie mi przypomniałeś, że ostatnią grą, która mnie podobnie wkręciła było właśnie KCD 2. Bardziej tutaj chodzi o klimat, poziom trudności, dialogi, świat gry, zachowania NPC itp. Taki awoved mnie kompletnie nie przekonał aż dziwię się, że oni chcą robić 2 część. Natomiast to prawda, że gdyby jakaś inna nowa gra cierpiała na takie bolączki jak Gothic to była by zjechana z góry na dół. Na walkę jak w Wiedźminie nie ma co tutaj liczyć ale jest jednak progres w stosunku do tego co było 25 lat temu :)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 8 minut temu, Elitesse napisał(a):Jakie rolki?Miałem podobny problem i też się dziwiłem czemu to nie działa ale potem jakoś to popchnąłem do przodu i wpadł darmowy trening. Tak jak pisał XM trzeba pogadać jeszcze z kilkoma osobami ale nie wiem dokładnie z kim. Może jeszcze wpadnie jak zagadasz z kimś mniej oczywistym i nie z okolicy.W porównaniu do KCD chodzi raczej o coś innego niż grafika, mechanika i technikalia. Właśnie mi przypomniałeś, że ostatnią grą, która mnie podobnie wkręciła było właśnie KCD 2. Bardziej tutaj chodzi o klimat, poziom trudności, dialogi, świat gry, zachowania NPC itp. Taki awoved mnie kompletnie nie przekonał aż dziwię się, że oni chcą robić 2 część. Natomiast to prawda, że gdyby jakaś inna nowa gra cierpiała na takie bolączki jak Gothic to była by zjechana z góry na dół. Na walkę jak w Wiedźminie nie ma co tutaj liczyć ale jest jednak progres w stosunku do tego co było 25 lat temu :)Przewroty z akrobatyki