Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gothic Remake

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, smoo napisał(a):

W OG jak najbardziej mógł paść przewodnik. Tylko kilka postaci w grze było nieśmiertelnych, takich niezbędnych do ukończenia fabuły. Cała reszta pobocznych NPC mogła normalnie zginąć.

O proszę, a tego to nie wiedziałem. Pamiętam, że zawsze przy tych pierwszych podróżach przewodnik miał sporo mikstur, którymi się raczył po starciach i nie pamiętam aby mi kiedykolwiek padł w drodze z obozu do obozu. Tutaj też sobie popijał ale w pewnym momencie musiały się skończyć więc musiałem ratować jego 4 litery.

2 godziny temu, XM. napisał(a):

No i obowiązkowo jak najszybciej zróbcie pierwszy trening na akrobatykę w nowym obozie - daje nam rola i jest on w kurwe pomocny

No i obowiazko zamiast iść jak najszybciej do 100 na siłę to zróbcie też szybko trening broni jednoręcznej - pary jest op przy opanowaniu.

Akrobatyka pomaga w przemieszczaniu się tak jak było w oryginale? Póki co zwlekam z tym i wolałem dowalić trening bronią jednoręczną na 2 poziom i staram się robić kombo. Pamiętam też, że w oryginale od pewnego poziomu aby podnieść statystyki potrzeba było wydać 2 albo i 3 punkty nauki więc trzymam mikstury podnoszące statsy.

2 godziny temu, XM. napisał(a):

No i misja z drugiego aktu z jajem pełzaczy jest najbardziej zbugowana misja w grze - trzeba się na kombinować żeby ruszyć do przodu. Na FB gothica to jest od zajebania wpisów od piątku o tym.

Chyba wiem o czym piszesz, bo miałem właśnie problem z tym. Musiałem kilkanaście razy wczytywać zapis, robić restart gry i chyba w odpowiedni sposób stanąć przy NPCach aby gra ruszyła dalej. Już się bałem, że będę musiał cofnąć się jeszcze dalej z postępem albo zacząć od nowa. I jeżlei to był najwięszy bug z gry, to dobrze wiedzieć, że już mam to za sobą.

• Odpowiedzi 352
  • Wyświetleń 32,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Widzieliście te recenzje na steam?

• Nie grałem nigdy w oryginał, bo w tych czasach zero kompa, tylko plejak, ale jaka ta gra jest zajebista. Po ograniu w ostatnich latach gier typu DA Veliguard czy Avowed to jest takie odkupienie. Srogo

• GSPdibbler
    GSPdibbler

A ja bawię się świetnie, nie ma tu infantylności finala, jest brutalna rzeczywistość kolonii karnej. Nie ma choojowych losowych walk, i wymaga ona cierpliwości i szkolenia, a nie wciskania jednego prz

Opublikowano

Po zdobyciu miecza 21 ataku, dwóch ringów i zbroi górnika i 6 poziomu doświadczenia czuję, że już nic mnie nie powstrzyma.

23 minuty temu, GSPdibbler napisał(a):

Trzeba jeszcze dodać że polatali konkretnie, bo na premierę to miałem 3 crashe w 2 godziny, jakis znikający dźwięk. A teraz bajka, a gram na ps5 fat.

Dopiero z może 10-15 questów mam zrobionych, ale jestem zdziwiony, bo zero błędów.

Opublikowano
  • Autor

Kuźwa! Nie wytrzymałem i odpaliłem "na chwilę".
Kupione na premierę, ale leżało z mocnym postanowieniem, że najpierw remaster oryginału (który pudełkowo na PS5 wychodzi pod koniec lipca) i dopiero później remake, ale widziałem parę materiałów na YT i się złamałem.
Dziś po powrocie z nocki, zamiast odsypiać to 3h spędziłem z tym uroczym drewnem i jestem zachwycony.

19ecb69ae0f4-screenshotUrl.png

Graficznie ślicznie (oprócz twarzy postaci), dźwiękowo pięknie, klimat niesamowity, poziom trudności cudownie wymagający i jedynie czasem jakieś ścinki płynności trochę psują efekt (bazowe PS5).
W każdym razie cudowny tytuł i już nie mogę się doczekać aż przysiądę na dłużejbanderas