Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 godziny temu, smoo napisał(a):W OG jak najbardziej mógł paść przewodnik. Tylko kilka postaci w grze było nieśmiertelnych, takich niezbędnych do ukończenia fabuły. Cała reszta pobocznych NPC mogła normalnie zginąć.O proszę, a tego to nie wiedziałem. Pamiętam, że zawsze przy tych pierwszych podróżach przewodnik miał sporo mikstur, którymi się raczył po starciach i nie pamiętam aby mi kiedykolwiek padł w drodze z obozu do obozu. Tutaj też sobie popijał ale w pewnym momencie musiały się skończyć więc musiałem ratować jego 4 litery. 2 godziny temu, XM. napisał(a):No i obowiązkowo jak najszybciej zróbcie pierwszy trening na akrobatykę w nowym obozie - daje nam rola i jest on w kurwe pomocnyNo i obowiazko zamiast iść jak najszybciej do 100 na siłę to zróbcie też szybko trening broni jednoręcznej - pary jest op przy opanowaniu.Akrobatyka pomaga w przemieszczaniu się tak jak było w oryginale? Póki co zwlekam z tym i wolałem dowalić trening bronią jednoręczną na 2 poziom i staram się robić kombo. Pamiętam też, że w oryginale od pewnego poziomu aby podnieść statystyki potrzeba było wydać 2 albo i 3 punkty nauki więc trzymam mikstury podnoszące statsy. 2 godziny temu, XM. napisał(a):No i misja z drugiego aktu z jajem pełzaczy jest najbardziej zbugowana misja w grze - trzeba się na kombinować żeby ruszyć do przodu. Na FB gothica to jest od zajebania wpisów od piątku o tym.Chyba wiem o czym piszesz, bo miałem właśnie problem z tym. Musiałem kilkanaście razy wczytywać zapis, robić restart gry i chyba w odpowiedni sposób stanąć przy NPCach aby gra ruszyła dalej. Już się bałem, że będę musiał cofnąć się jeszcze dalej z postępem albo zacząć od nowa. I jeżlei to był najwięszy bug z gry, to dobrze wiedzieć, że już mam to za sobą.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Po zdobyciu miecza 21 ataku, dwóch ringów i zbroi górnika i 6 poziomu doświadczenia czuję, że już nic mnie nie powstrzyma.23 minuty temu, GSPdibbler napisał(a):Trzeba jeszcze dodać że polatali konkretnie, bo na premierę to miałem 3 crashe w 2 godziny, jakis znikający dźwięk. A teraz bajka, a gram na ps5 fat.Dopiero z może 10-15 questów mam zrobionych, ale jestem zdziwiony, bo zero błędów.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor Kuźwa! Nie wytrzymałem i odpaliłem "na chwilę".Kupione na premierę, ale leżało z mocnym postanowieniem, że najpierw remaster oryginału (który pudełkowo na PS5 wychodzi pod koniec lipca) i dopiero później remake, ale widziałem parę materiałów na YT i się złamałem.Dziś po powrocie z nocki, zamiast odsypiać to 3h spędziłem z tym uroczym drewnem i jestem zachwycony.Graficznie ślicznie (oprócz twarzy postaci), dźwiękowo pięknie, klimat niesamowity, poziom trudności cudownie wymagający i jedynie czasem jakieś ścinki płynności trochę psują efekt (bazowe PS5).W każdym razie cudowny tytuł i już nie mogę się doczekać aż przysiądę na dłużej