Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gothic Remake

Featured Replies

Co za gierka. Jakas menda sie za mna szwenda i dupe zawraca rofl Chyba ja pobije i okradne za moment bo gra ostro na nerwach dafuq

• Replies 689
  • Views 60k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lochu
    Lochu

Widzieliście te recenzje na steam?

• Nie grałem nigdy w oryginał, bo w tych czasach zero kompa, tylko plejak, ale jaka ta gra jest zajebista. Po ograniu w ostatnich latach gier typu DA Veliguard czy Avowed to jest takie odkupienie. Srogo

• KrYcHu_89
    KrYcHu_89

Koniec. No dla mnie gra gienialna, niezwykła. Nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobra, jakby gra zrobiona dla mnie. Pomyśleć, że lata temu odbiłem się od początku OG jedynki i czekałem na tej rim

19 minut temu, MEVEK napisał(a):

Co za gierka. Jakas menda sie za mna szwenda i dupe zawraca rofl Chyba ja pobije i okradne za moment bo gra ostro na nerwach dafuq

Za niego jest aczik, po przejściu gry się okazało, że typo mi zginął minutę za szybko xD, zajebał go jakiś Ścierwojad.

image.png

• Author

Przez wszystkie godziny biegania po Starym Obozie, udawało mi się go omijać szerokim łukiem i dopiero typowo pod trofeum wziąłem go ze sobąD

2 godziny temu, Wredny napisał(a):

Przez wszystkie godziny biegania po Starym Obozie, udawało mi się go omijać szerokim łukiem i dopiero typowo pod trofeum wziąłem go ze sobąD

Rozczarowałeś mnie teraz sorryLeciałeś z poradnikiem czy znałes ten smaczek z oryginału ?

• Author

Słyszałem o tym lata wcześniej i chyba kiedyś mignął mi na YouTube jakiś filmik o tym, jak spotkałem w Oblivionie podobnie upierdliwą postać i chciałem sprawdzić, czy można go ubić (w pierwszym Baldurze też taka mynda jest).

Panowie.. jak dlugo moge explorowac swiat i obozy zanim przystapie/przejde do nastepnego rozdzialu? Chcialbym otworzyc sobie droge do wyboru kazdego z nich zanim zdecyduje. Moga tak zrobic czy robiac zadania dla jednych odcinam sie od drugich ?

3 minuty temu, MEVEK napisał(a):

Panowie.. jak dlugo moge explorowac swiat i obozy zanim przystapie/przejde do nastepnego rozdzialu?

Wybór obozu będzie przejściem do następnego rozdziału. Do tego czasu możesz spokojnie robić wszystkie możliwe zadania i eksplorować do woli.

4 minuty temu, MEVEK napisał(a):

Chcialbym otworzyc sobie droge do wyboru kazdego z nich zanim zdecyduje. Moga tak zrobic czy robiac zadania dla jednych odcinam sie od drugich ?

Możesz robić zadania dla wszystkich. W Gothicu żadna frakcja się o to nie obrazi.

• Author

Oprócz napadu na konwój, bo wtedy do Starego Obozu już nie będą go chcieli i zostanie tylko Nowy i sekciarze.

Ostatnio gier po nakupowałem jak głupi, bo premiery i w ogóle a i tak gram w bożego Gothica. Tego sie po prostu nie da opisać jakie to jest wspaniałe. Żadnych uproszczeń. Jestes sam w tym okrutnym świecie i i jezeli cos przegapisz to tylko przez własna głupotę. Dlatego tak bardzo ważna jest tutaj eksploracja która wyniesiona jest na wyżyny, jak w żadnej innej grze. Specjalnie sobie wykupiłem umiejętności dłuższego wstrzymywania oddechu, gdyż nurkowanie i eksplorowanie terenów podwodnych to czysta poezja a ja je uwielbiam. Poza tym smaczki w świecie, takie jak: wilki rządne krwi sa gotowe wskoczyć za nami do wody i jeszcze chwile nas gonić. Przy brzegu jedyne co nas ratuje to nurkowanie. Albo kiedy nagonimy wilki na inna grupę drapieżników to sie wzajemnie atakują i zabijają. Cos pięknego banderas Jeśli błędów by nie było w tym świecie to bez zastanowienia wystawiłbym 10 z podskokami z radości. Poziom detali którego sie spodziewam w Wiedźminie 4 a i tak mama wątpliwości. Podziwiam ten twór z każda kolejna chwila.

Gothic po raz kolejny mnie zaskakuje mnogością wykonywania i kombinowania z zadaniami, questami głównymi. Praktycznie co ktoryś ma kilka zakończenie. Właśnie robilem ten z trawka na bagnach i przez własną glupote straciłem grubą kupe złota. Moze podejde jeszcze raz bo mam zapisy ale to jest kompletnie inny level misji do ktorych zostalem przyzyczajony w dzisiejszym gierkowie. Tutaj co chwile cos mnie zaskakuje. Normalnie klimaty z zycia wziete. Giera zacheca do kombinowania i szukania nowych rozwiązań i przede wszystkim srogo nagradza. Piękna sprawa banderas

Reedycja..

Zadanie ze skrzynia Arona zglitchowane w kopalni. Nie moge odkupic klucza od goscia i tym samym go skonczyc ( Pierwszy moj blad po nowej wktualizacji.

• Author

Tak dla rozluźnienia, żeby przerwać monolog MEVKAD

image.png

Ale i tak szacun, że napisał coś w stylu "gra pewnie fajna, no ale nie dla mnie", zamiast "jakie zjebane gówno, 0/10"notbad

Ja się odbiłem od tego Gothika. Mapę akurat szybko znalazłem, byłem też w obozie na bagnach. Mój problem polega na tym, że nie bardzo mam gdzie już iść, brakuje mi bryłek i wszyscy mnie biją. Nie sprzedałem jeszcze swojej kopii, ale nie wiem czy do niej wrócę. Czekałem na tę grę bardzo długo i coś nie pykło. Nawet demo mi się podobało, a dużo krytyki zebrało.

8 minut temu, DarkStar napisał(a):

Mój problem polega na tym, że nie bardzo mam gdzie już iść, brakuje mi bryłek i wszyscy mnie biją.

Za wcześnie się poddałeś i tyle. Gothic to nie jest jakaś fizyka kwantowa i na jakieś rozwiązania prędzej czy później byś wpadł. Z czasem nawet jest tak, że jak już postać jest mocno dopakowana to człowiek tęskni za tym byciem biedakiem, którym każdy pomiata. To jest właśnie najfajniejszy etap w gry, w którym każdy najmniejszy poczyniony progres daje ogromną satysfakcję.

W pewnym sesie giera przypomina hardcora. Jak chcesz pograc to musisz poswiecic czas na wykonanie jakiegos questa. To nie gta, gdzie masz gpsa prosto do celu. Tutaj jak nie zabajerujesz do kogos to mozesz sobie szukac wiatru w polu. Dla mnie mistrzostwo giera. Ostatnio nie oplacilem twarzowego w starym obozie i goscu na mnie poslal kilku chlopcow - szybko ich wyjasnilem szekle Takich zadan co ciesza miche jest tutaj w brud. Chce sie wszystko odkrywac samemu. Bledy tylko przytłaczaja ale na szczescie szybki zapis nam to w jakis sposob rekąpensuje lapka

Ja tymczasem będę kontynuował swoje zachwyty / monolog.

Wpadłem za świetnego questa którego sie nie spodziewałem w tym świecie. W życiu bym o tym nie pomyślał tutaj, gdzie wieje takim drewnem no i proszę.. kolejny plaski na twarz. Zacząłem robić to zadanie i zbierać potrzebne fanty. Kiedy wszystko juz uzbierałem wchodzę do ekwipunku sprawdzić to i owo. Produkty wszystkie zebrane ale zadanie nie odfajkowane. Juz wpadłem w złość ze sie nie uda. Bez chwili namysłu ruszyłem do wieśniacka sprawdzić czy będzie interakcja z npc mimo błędu w ekwipunku. Ku mojemu zdziwieniu wszystko zaskoczyło. Gość zabrał potrzebne składniki i kazał wrócić nazajutrz. Tym sposobem będę miał swoją własną

maskotke

a uściślając Płotkę na której będę mógł podróżować

dawno mnie tak nic nie zaskoczyło jak robi to Gothicbanderas

Reedycja..

odkąd ściągnąłem nowa aktualizacje giera pracuje płynnej na PS5 slim lapka