Opublikowano 8 lipca8 lip Skończyłem. Prawie cała gierka łukiem, jak coś na kusze to szkoda punktów, strasznie wolna i bohater nie jest mobilny w trakcie strzelania. Dlaczego prawie cała? Nie dałem rady zabić ostatniego bossa łukiem i musiałem na nim uczyć się systemu walki mieczem :) No ale nie było źle, niecałe 30 minut prób i poszło. Bardzo miło spędzone niecałe 60h w grze, mocno sentymentalna podróż.
Opublikowano 9 lipca9 lip U mnie dopiero 30 godzin i trzeci akt. Podoba mi się jak rozbudowali niektóre wątki, mam też wrażenie że jest trochę nowych lokacji, bo są ścieżki i jaskinie których całkowicie nie pamiętam. Więc to taki remake++. Co mnie wkurza to to że gra gryzie się z Quick Resume na Xboxie, więc za każdym razem musze ją zamykać i włączać od nowa, czuje się jak w poprzedniej generacji
Opublikowano 10 lipca10 lip W dniu 9.07.2026 o 19:01, Bielik napisał(a):Dźwięk już naprawili na konsolach?Nie, ale w ramach wyrównania zjebali dzisiaj totalnie dźwięk w wersji PC;)
Opublikowano 10 lipca10 lip Kompletnie mi nie leżą te walki z szalonymi wersjami typków. Jeszcze jakieś bugi tu miałem po drodze. Po zgonie zdarzało się, że nie mogłem zaatakować typa i musiałem wczytywać autosave z poprzedniej walki, przechodzić ją jeszcze razem, by spróbować przejść po raz kolejny tą zbugowaną. Teraz mam walkę z szalonym demonem i za każdym razem muszę przestawiać sobie po zgonie itemy w wyposażeniu. bo nie mogę zapisać gry, jest tylko autosave, a ustawienia robiłem pod poprzednich typków i nie pasuje mi pod strategię na niego.
Opublikowano 10 lipca10 lip Autor Przed chwilą pobrało mi jakiś patch ~1,7GB, więc pełen nadziei wklepałem w neta, co tam poprawia, a tu takie kwiatki:
Opublikowano 10 lipca10 lip to dajcie tam znać chłopy jak to chujostwo będzie grywalne przynajmniej na PC
Opublikowano 10 lipca10 lip Autor Nie widzę nigdzie oficjalnej listy poprawek na konsolach, a na stronie steam takie info:Dobra, idę się nak#rwiać z jakąś większą grupką stworków i dam znać, czy audio naprawione na PS5.
Opublikowano 10 lipca10 lip Autor Napisałem do ziomeczka, który akurat gra, czy już git:Co prawda sam musiałem sprawdzić, więc odpaliłem i podczas walki z kilkoma przeciwnikami tym razem dźwięk nie zniknął...Problem w tym, że już od samego odpalenia gierki Bezi stał się yebanym ninją i stąpa bezszelestnie, obojętnie czy spaceruje, czy biega - inne odgłosy są.Napisałem moje spostrzeżenie ziomeczkowi, ale mnie "uspokoił", że jemu już trzy razy całkowicie dźwięk wyjebało, więc wracam do Black Flag Kurde, szkoda że nie da rady cofnąć patcha i odpalić gierkę sprzed tych dwóch łatek, bo dla mnie było zajebiście.Jak tak dalej pójdzie to faktycznie zdążę najpierw przejść Classica, którego jeszcze przecież nie mam
Opublikowano 11 lipca11 lip 7 godzin temu, Butt napisał(a):No ja już chce to dzisiaj skończyć i wyjebać z dysku.A ja wrzucić do paczkomatu Póki pan sony pozwala.A tak serio to trochę mi sie odechciało ostatnio.Ten bug z dźwiękiem to gwóźdź do trumny.Przed paczem może nie chodziło to idealnie ale szło normalnie pograć.
Opublikowano 11 lipca11 lip Mnie jeszcze wkurzyli usuwaniem przedmiotów w patchach. Ten fajny łuk ze statku zdobyłem dosłownie dzień przed patchem, w którym go podmienili na jakieś badziewie. Nawet go nie zdążyłem użyć. xd Zamiast skupić się na bugach to zajmują się takimi pierdołami, a i z bugami im nie do końca wychodzi.
Opublikowano 11 lipca11 lip Co postępy w grze najlepsze łuki są u Wilka. Ta gra działa tak beznadziejnie tylko na PS5 czy na xboxie to samo?
Opublikowano 11 lipca11 lip W dniu 9.07.2026 o 22:44, Popi napisał(a):Melvin zbugowany u mnie, nie da się z nim dalej ruszyć dialogu.Dzisiaj po pobraniu parafia ruszył mi w końcu dialog z Melvinem :)
Opublikowano 11 lipca11 lip 3 godziny temu, Butt napisał(a):Mnie jeszcze wkurzyli usuwaniem przedmiotów w patchach. Ten fajny łuk ze statku zdobyłem dosłownie dzień przed patchem, w którym go podmienili na jakieś badziewie. Nawet go nie zdążyłem użyć. xd Zamiast skupić się na bugach to zajmują się takimi pierdołami, a i z bugami im nie do końca wychodzi.No to jest zjebane, tak samo kasowanie exploitow - to jest core takich gier, usuwanie przedmiotów lub podmiana na chujowe wersję to samo - właśnie w tym cała piękność gry, ze nagradza eksploracje i/lub znajomość gry, żeby kolejne przejście sobie ułatwić.Ogólnie strasznie mnie podkurwili ostatnimi 2 patchami i przestałem grać- ocenie samej grze nie zmienię i nadal uważam, za genialny remake i cudowna gre, ale na kolejne przejście pokuszę się dopiero jak zamkną etap "łatania", a przy tym psucia gry
Opublikowano 11 lipca11 lip dźwięk nadal jest zjebany, gra mi co jakiś czas crashuje na PC i potem muszę robić naprwę instalacji. Jak jakiś npc przypadkowo ginie to potem już go nie ma a np był nauczycielem. Ogólnie fajnie się gra ale przez te wszystkie drobne rzeczy trochę to zniechęca. Czy naprawdę w 2026 roku tak ciężko zrobić grę, która będzie działać ?!
Opublikowano 11 lipca11 lip Kurde to może ja grałem w coś innego, już dawno skończyłem i miałem przez całą grę 1 crash i 1 bug xD.Może mają spaghetti w kodzie, wszystko w 1 klasie i im suby na AI spadły, że te patche tak psują, szkoda, bo to wspaniała gra.
Opublikowano 11 lipca11 lip Autor No jak dawno skończyłeś to pewnie nie załapałeś się na dwa ostatnie patche, które przywracają grę do stanu pierwotnego i psują to, co w międzyczasie udało się naprawić - ciesz się w takim razie, też tak bym chciał.
Opublikowano 11 lipca11 lip Ja miałem to samo, prawie 60h, raz mnie tylko wywaliło do pulpitu a jedyny bug jaki miałem to ścierwojad nie zawsze mi się przełączał na pływanie. No i standardowo pp wczytywaniu gry wszystkie tekstury się ładowały. Ta ostatnia łatka naprawiła te zwolnienia które co jakiś czas się pojawiały. A grałem na 4090.
Opublikowano 11 lipca11 lip no ja mam 3080 12 gb i było nawet tak że poprawnie nie ładowało niektórych questów lub mechanik gry i musiałem ładować save na nowo
Opublikowano 12 lipca12 lip 8 minut temu, Schranz1985 napisał(a):Zobaczymy jak po tym najnowszym paczu.Mam zamiar dzis troche pograć.Ale jest jeszcze jakiś nowszy niż ten sprzed 2 dni? Bo ten to więcej zepsuł niż naprawił:)
Opublikowano 12 lipca12 lip Nie.Ale ja nie gralem z tydzień. Dopóki gra byla trudna bylem biedakiem itd to miałem motywację i fajnie czułem progresje i nagrodę.Teraz mam kasę zrobione eq i zostało robić fabułę to już mi sie nie bardzo chcę grać. Tym bardziej ze dla mnie te story to tak nie specjalnie ciekawe.Podobnie mialem z oboma KC zwłaszcza jedynką której finalnie nie ukończyłem a nabiłem z 60h.