Opublikowano 12 lipca12 lip No jest dalej problem z dźwiękiem. Żenująca sytuacja i wstyd dla wydawcy .Msc po premierze a gra wyglada i chodzi jak beta.Gdybym dał za to 2 bomby w cyfrze to by mnie krew zalała .Wspaniała wizja sony.Płyta się zamortyzuje, ale nadal to nie usprawiedliwia wydawania gier w takim stanie.Pewnie przejdę, ale mocno to rzutuje na wrażenia z gry.
Opublikowano 12 lipca12 lip Czyli wychodzi na to, że wersja 1.2.0 była najbardziej stabilna i grywalna.
Opublikowano 12 lipca12 lip Nie wiem jaka wersja gry byla, ale po 3 patchu gra działała świetnie- ja w tym czasie nie mialek żadnego glitcha, buga, problemów z dźwiękiem czy innych bzdet.
Opublikowano 12 lipca12 lip Autor Yup, też uważam, że wtedy było super, ale najwyraźniej coś komuś nie działało, więc grzebali dalej i zepsuli.
Opublikowano 13 lipca13 lip U mnie prawie 40 godzin, jak to w Gothicu zdarzyło mi się kilka bugów, 2 razy gra mi scrashowala, najbardziej bolesne było jak po wczytaniu stanu gry Bezi znalazł się w ścianie i musiałem cofnąć się z savem. Ale nie mam pojęcia o jakich problemach z dźwiękiem piszecie. Pod względem klatkarzu gram jak zwierzę w trybie 30 fpsow, ale przynajmniej wydaje się on stabilny. Nie zauważyłem żadnych spadków. Co do samej gry, GOTHIC ma taką konstrukcję że przez jakąś pierwszą połowę gry czujemy się za słabi, a drugą połowę gry za mocni. Ale taki już urok sztywnego poziomu przeciwników.
Opublikowano 13 lipca13 lip 4 godziny temu, ASX napisał(a):U mnie prawie 40 godzin, jak to w Gothicu zdarzyło mi się kilka bugów, 2 razy gra mi scrashowala, najbardziej bolesne było jak po wczytaniu stanu gry Bezi znalazł się w ścianie i musiałem cofnąć się z savem. Ale nie mam pojęcia o jakich problemach z dźwiękiem piszecie.Pod względem klatkarzu gram jak zwierzę w trybie 30 fpsow, ale przynajmniej wydaje się on stabilny. Nie zauważyłem żadnych spadków.Co do samej gry, GOTHIC ma taką konstrukcję że przez jakąś pierwszą połowę gry czujemy się za słabi, a drugą połowę gry za mocni. Ale taki już urok sztywnego poziomu przeciwników.W 2giej połowie dalej trudności sprawiały mi Baby Wodne i Cieniostwory Grube, czy jak im tam było. Mogłem pomylić nazwy z Wiedźminem :D.Chodziło mi o te Matki Błotne, mocne sucze... trzeba było taktykę obrać.
Opublikowano 13 lipca13 lip Zobaczymy, na razie na 26 lvlu, z mieczem blizny, 91 punktami siły i wymaksowaną bronią jednoreczną mam wrażenie że mogę rozpierdolić każdego.Więc chętnie przyjmę jakieś wyzwanie. Dajcie mi przeciwnika
Opublikowano 14 lipca14 lip Jakoś nie mogę sobie miejsca znaleźć po skończeniu i chyba zrobię drugie przejście innym obozem i jako mag xd brakuje takich gier dzisiaj. Oby mieli kasę na remake dwójki.
Opublikowano 14 lipca14 lip 38 minut temu, Ukukuki napisał(a):Jakoś nie mogę sobie miejsca znaleźć po skończeniu i chyba zrobię drugie przejście innym obozem i jako mag xd brakuje takich gier dzisiaj. Oby mieli kasę na remake dwójki.Mam to samo. Nic mi tak dobrze już nie wchodzi. W oczekiwaniu na AC:BF próbowałem w coś grać ale nie zapełniło luki po Gothicu. Nawet ten BF tak dobrze mi nie wchodzi jak Gothic. Ostatni raz miałem coś takiego po skończeniu TLoU 2. Jest jakiś fanowski mod do Gothica 2 przenoszący grę na silnik unreal jednak wolę poczekać na prawilne odświeżenie. We wrześniu ma wyjść Dawnwalker więc liczę na to, że wypełni mi pustke po Gothicu ;)
Opublikowano 14 lipca14 lip Godzinę temu, Elitesse napisał(a):Mam to samo. Nic mi tak dobrze już nie wchodzi. W oczekiwaniu na AC:BF próbowałem w coś grać ale nie zapełniło luki po Gothicu. Nawet ten BF tak dobrze mi nie wchodzi jak Gothic. Ostatni raz miałem coś takiego po skończeniu TLoU 2. Jest jakiś fanowski mod do Gothica 2 przenoszący grę na silnik unreal jednak wolę poczekać na prawilne odświeżenie. We wrześniu ma wyjść Dawnwalker więc liczę na to, że wypełni mi pustke po Gothicu ;)2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):Jakoś nie mogę sobie miejsca znaleźć po skończeniu i chyba zrobię drugie przejście innym obozem i jako mag xd brakuje takich gier dzisiaj. Oby mieli kasę na remake dwójki.Oj tak, Gothic Remake to gra typu "wczuwam się w świat i zapominam o życiu codziennym" Niestety (albo i stety :)) mało która daje taką immersję, Asasyn to taki hamburger - gra dobra, ale nie poziom Gothiczka, to gry klasy KCD2, czy BG3, początek Crimson Desert trochę (ale nie podtrzymał fabularnie), to gry, gdzie trzeba trochę duszy swojej oddać, by ograć, gry złożone z większej ilości klocków :).
Opublikowano 14 lipca14 lip 4 godziny temu, Elitesse napisał(a):Mam to samo. Nic mi tak dobrze już nie wchodzi. W oczekiwaniu na AC:BF próbowałem w coś grać ale nie zapełniło luki po Gothicu. Nawet ten BF tak dobrze mi nie wchodzi jak Gothic. Ostatni raz miałem coś takiego po skończeniu TLoU 2. Jest jakiś fanowski mod do Gothica 2 przenoszący grę na silnik unreal jednak wolę poczekać na prawilne odświeżenie. We wrześniu ma wyjść Dawnwalker więc liczę na to, że wypełni mi pustke po Gothicu ;)Polecam mod Kroniki myrtany do G2. Jak nie patrzysz na grafikę to jest złoto. Zresztą zobacz recenzje i opinie od graczy. Nie ma nic lepszego w uniwersum Gothic.
Opublikowano 14 lipca14 lip Autor 6 godzin temu, Ukukuki napisał(a):brakuje takich gier dzisiaj. Oby mieli kasę na remake dwójki.Fakt, też gram w tego Black Flag, ale czuję pustkę po-Gothicową (a nawet gry nie skończyłem).Tyle że niech ogarną dupę z tymi błędami, bo jak sam ich broniłem, że wszystko git i działa (grałem ciut później niż na premierę) tak teraz sam ich wyzywam od patałachów.
Opublikowano 14 lipca14 lip 6 minut temu, Wredny napisał(a):Fakt, też gram w tego Black Flag, ale czuję pustkę po-Gothicową (a nawet gry nie skończyłem).Tyle że niech ogarną dupę z tymi błędami, bo jak sam ich broniłem, że wszystko git i działa (grałem ciut później niż na premierę) tak teraz sam ich wyzywam od patałachów.Ja mam swoje teorie i podejrzenia, droższe suby na AI od zeszłego miesiąca i nie ma się co śmiać, ten kto refaktoruje jakikolwiek kod z użyciem AI po zmianach w subskrypcjach ten Wie xD. A to raczej są średnio ogarnięci Devsi Unreala, bo nie jest to mocny doświadczony Team, a raczej świeżaki, co lecieli z generatorów. Takie rzeczy ciężej jest "naprawić", mimo wielkich chęci.Innej opcji nie widzę, bo bardzo dziwna sprawa, że 3 błędy poprawione tworzą im 5 nowych błędów. Może do czasu G2 się oswoją z tematem.
Opublikowano 14 lipca14 lip 54 minuty temu, GSPdibbler napisał(a):Polecam mod Kroniki myrtany do G2. Jak nie patrzysz na grafikę to jest złoto. Zresztą zobacz recenzje i opinie od graczy. Nie ma nic lepszego w uniwersum Gothic.Podbijam. Kroniki to taki Gothic 0, bo wydarzenia dzieją się przed historią z pierwszej części. Super zadania, historia, duża mapa, na której jest co zwiedzać, dubbing na wysokim poziomie. Ponad 100 godzin spędziłem na wyspie Archolos i bawiłem się świetnie do samego końca. Nie dziwie się, że Alkimia zatrudniła ludzi pracujących przy tym modzie.
Opublikowano 14 lipca14 lip Kurcze może fsktycznie ogram tego moda, coś nowego. To jest na silniku Gothic 2? Ma wsparcie do pada? Wtedy można by to ograć na pocket PC.
Opublikowano 14 lipca14 lip 1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):Kurcze może fsktycznie ogram tego moda, coś nowego. To jest na silniku Gothic 2? Ma wsparcie do pada? Wtedy można by to ograć na pocket PC.Kurde nawet acziki są, jak w Enderalu bożymKroniki Myrtany: Archolos na SteamKrólestwo Myrtany znajduje się w dramatycznej sytuacji. Po porażce królewskiej floty na wodach wschodniego Archipelagu, niegdyś znakomicie prosperujące miasto Archolos stanęło nad przepaścią kryzysu.
Opublikowano 14 lipca14 lip 8 minut temu, Ukukuki napisał(a):Kurcze może fsktycznie ogram tego moda, coś nowego. To jest na silniku Gothic 2? Ma wsparcie do pada? Wtedy można by to ograć na pocket PC.Silnik z Gothica 2, obsługi pada niestety nie ma. Ogólnie dodali wiele nowych animacji, przeciwników, rozbudowali systemy związane z alchemią, kowalstwem, gotowaniem, tworzeniem zwojów magicznych. Tu nawet jest duże miasto z prawdziwego zdarzenia, w którym się gubiłem po wielu godzinach gry, a nie taka bida jak w Gothicu 3 : ( Każda możliwa rzecz dostała upgrade w Kronikach Myrtany. Nawet questy można było zakończyć na różne sposoby i sam główna linia fabularna miała trzy możliwe zakończenia. W oryginalnym Gothicu zawsze mi tego trochę brakowało, że idzie się jak po sznurku do samego końca i wybory gracza mają nikły wpływ na świat gry.
Opublikowano 14 lipca14 lip No własnie niby na początku jest różnoroda ścieżka ale tak od połowy gry to jest już gonitwa głównego wątku po sznurku do samego końca. Remake coś tam dodał niby ale to nie zmienia ogólnego odbioru.
Opublikowano 14 lipca14 lip Autor Właśnie pobrało mi 787MB jakiegoś nowego patcha (1.000.011) na PS5 - ciekawe, co tym razem zepsuliOficjalnie niby rozwiązuje problemy z dźwiękiem:
Opublikowano 14 lipca14 lip Godzinę temu, Czokosz napisał(a):dubbing na wysokim poziomieJak to w ogóle możliwe, że ogarnęli do tego m.in Krawczyka, Norka, czy Zbrojewicza? Jak to jest za darmo.
Opublikowano 14 lipca14 lip 9 minut temu, SlimShady napisał(a):Jak to w ogóle możliwe, że ogarnęli do tego m.in Krawczyka, Norka, czy Zbrojewicza? Jak to jest za darmo.Wrzucę odpowiedź z wywiadu z devami, który czytałem jakiś czas po premierze moda. Dam w spoiler, żeby nie robić elaboratu na pół strony. fragment wywiaduDo produkcji zaangażowaliście profesjonalnych aktorów głosowych – to się w ogóle staje coraz częstszą praktyką przy fanowskich projektach. Jak udało wam się pozyskać takie postacie jak Artur Barciś, Cezary Żak czy Mirosław Zbrojewicz? I czy czas przez nich poświęcony był odpłatny?W obsadzie mamy równo sześćdziesięciu aktorów. Są wśród nich młodzi, aspirujący aktorzy głosowi, jak i stare wygi filmu czy teatru. Jeśli mówimy o tak dużych nazwiskach, jak pan Barciś, Żak, Pruban czy Zbrojewicz, to raczej nie masz argumentu, że Twoja gra w jakiś sposób ich wypromuje – jest zgoła odwrotnie. Oni mają już wyrobioną pozycję na rynku, a Twój projekt jest jednym z wielu, jakie przyjdzie im realizować w ciągu roku.Wydaje mi się, że w rekrutacji tak znakomitych aktorów o ogromnym doświadczeniu, istotne są dwie rzeczy.Po pierwsze musisz odrzucić mit, że są to osoby absolutnie niedostępne i jakakolwiek próba kontaktu z nimi spełznie na niczym. Przeciwnie, są to niesamowicie sympatyczni, otwarci i pozytywnie nastawieni ludzie, którzy z czystej dobroci serca chcieli nam zwyczajnie pomóc.Druga istotna kwestia dotyczy sposobu przedstawienia aktorowi projektu, nad którym pracujesz. Jeśli czuć w Tobie pasję i chęć stworzenia czegoś dla innych, to nie wahają się poświęcić na to swojego czasu. Niemal wszyscy aktorzy zgodzili się użyczyć swojego głosu zupełnie za darmo, a jeśli w grę wchodziły jakieś pieniądze, to były to kwoty symboliczne, pokrywające np. koszty dojazdu.Nie da się ukryć, że pomógł nam też fakt, że seria Gothic w Polsce ma status świętego Graala. Większość osób, z którymi przyszło nam pracować, przynajmniej o tej grze słyszała. Część z nich to również wieloletni fani serii, jak np. Olga Borys czy Wojciech Majchrzak, dla których użyczenie głosu do gry było niemałą frajdą.NowyMarketing - Where's the beef?Kroniki Myrtany: Nie ma nic piękniejszego dla twórcy niż...Kroniki Myrtany to modyfikacja do kultowego w Polsce Gothica. Za jej przygotowanie odpowiada grupa fanów. Można śmiało stwierdzić, że to najbardziej profesjonalny amatorski projekt w historii polskiegTu jest całość jak ktoś jest chętny na dłuższą lekturę.
Opublikowano 14 lipca14 lip Wielka szkoda, że tak ambitny projekt jak Gothic 3 przerósł jego twórców i zaorał studio PB tak naprawdę. Wielu ludzi się wykruszyło, później to już taka woda po kisielu. Jeszcze nie siódma, bo Elex był niezły, choć bardzo nierówny. Niemniej czekałem na kontynuację mocno. Chciałem tylko więcej nowych misji, drobne usprawnienia, kontynuację wydarzeń, ale generalnie więcej tego samego. Coś jak dodatek do G2. I co? I popełnili TEN SAM błąd, co z G3. Znowu zmiana silnika, jakby fani gier PB czekali na grafikę. Za dużo chcieli, nie ukończyli, wydali autentycznego bubla. A to wszystko przez debila Pankratza, będącego w studio od początku. Pod względem ukończenia/dopracowania to ich najgorsza gra, zdecydowanie (tylko Risen 3 nie przeszedłem). Duży, pusty, brzydki świat, zwyczajnie nudna, na koniec zapychacze zamiast misji, fabularnie idiotyczna, dialogowo też cienizna, technicznie dno. Tak, były pojedyncze ciekawe pomysły rozwijające to, co w pierwszej części, można sobie wyobrazić, co chcieli finalnie osiągnąć, ale ostatecznie to kasztan sklejany na trytytki. ELEX sprzedał się dobrze, więc chcieli podnieść poprzeczkę, żeby trafić z grą do mainstreamu. Mieli swoich fanów i ich powinni byli się trzymać. Nastroje w samym studio nie były najlepsze, bo to Pankratz chciał kolejnego Eleksa, a deweloperzy od samego początku w ogóle tego nie czuli i chcieli powrotu do produkcji dark fantasy na kształt Gothika, zamiast kolejnej części już teraz.Co do G3, to trochę jak z CJ-em i pociągiem, bo wystarczyło zrobić grę z delikatnie poprawioną grafiką na tym samym silniku, tylko rozbudować świat, questy, dodać postaci, przygotować dobrą fabułę... Szkoda, bo to nam zaorało tę serię i jednak G3, pomimo tego, że osobiście go lubię, nie był już TYM Gothikiem i wszystkiego dali dużo, tylko takie miałkie to było, rozwodnione.