Opublikowano 14 lipca14 lip Nie no chętnie bym przeczytał, bo to przecież ja mam podobno najebane pod tym wględem.Przypuszczam, że chodzi o pokazywanie facetów w złym świetle, że pijusy, przemocowcy itp, ale akurat w przypadku tak patriarchalnego społeczeństwa jak japońskie, zwłaszcza w tamtych czasach, to raczej mega realizm, a nie jakieś "woke".
Opublikowano 14 lipca14 lip No o to mi chodzi. "Woke" było z przymrużeniem oka bo nie latam po internecie jak z cieczką walcząc ze wszystkim i wszędzie widząc woke zagrożenie.
Opublikowano 14 lipca14 lip Nie no bez przesady - Japońce i ogólnie Azjaci potrafią w subtelności - to nie hamburgery czy inne Kanadyjczyki, które robią żenujące wokeDEI we wszystkim, czego dotkną.Co innego pokazywać coś, co jest zgodne z historycznymi realiami, a co innego realia te wypaczać, żeby upchnąć tam jakąś swoją pojebaną agendę.