Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Cena wciąż jest dla mnie zaporowa, do tego wciąż nie odpala konsolowej biblioteki, ale zaskakująco pozytywne są te reakcje. Dobrze to wróży kolejnym tego typu Xboxom. Jak w 2027 r. wjedzie ten chip od AMD z natywną obsługą gier z konsoli to już w ogóle będzie można bez żalu się pożegnać ze Steam Deckiem
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. W dniu 22.08.2025 o 08:41, Ukukuki napisał(a):Zajebiście ważna przecież sami to spierdolili w DX12 i jeszcze mamy ich za to głaskać po głowie. Do tego samo rozwiązanie jest do dupy i skopiowane od Valve które ominęło to dokładnie w ten sam sposób. Problem należy rozwiązać u podstaw a nie protezą przygotowaną przez stażyste. Ciekawe kiedy opublikują sdk dla dx oraz czy zostawią rozwiązanie kompilacji lokalnej bo pewnie i tak nie są w stanie przygotować bazy wszystkich możliwych kombinacji.chyba będzie też praca u pudstaw"As we expand support across more games and devices, we will collaborate with game developers to integrate the capability directly into game engines"DirectX Developer BlogIntroducing Advanced Shader Delivery - DirectX Developer...This year at gamescom, Microsoft is highlighting new gaming features coming for Windows, particularly for handheld devices. We want to highlight one of the DirectX team’s most exciting new contributio
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Miałem brać białego day one ale teraz widzę że można dostać switcha oled za niecałe 900 zł :/
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 50 minutes ago, ASX said:Jak w 2027 r. wjedzie ten chip od AMD z natywną obsługą gier z konsoli to już w ogóle będzie można bez żalu się pożegnać ze Steam DeckiemO, to ciekawe. W sensie Ty się będziesz mógł pożegnać, czy ogólnie z rynku zostanie wyparty?
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Steamdeck w dniu dzisiejszym już potrzebuje następcy, lepszym wyborem jest na dzień dzisiejszy w cenie 2,5 k legion go s że steamos.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 12 minut temu, Homelander napisał(a):O, to ciekawe. W sensie Ty się będziesz mógł pożegnać, czy ogólnie z rynku zostanie wyparty?Ja się pożegnam, bo dla mnie będzie oferować więcej. Z rynku wiadomo że nie zostanie wyparty.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Godzinę temu, ASX napisał(a):Cena wciąż jest dla mnie zaporowa, do tego wciąż nie odpala konsolowej biblioteki, ale zaskakująco pozytywne są te reakcje. Dobrze to wróży kolejnym tego typu Xboxom.Jak w 2027 r. wjedzie ten chip od AMD z natywną obsługą gier z konsoli to już w ogóle będzie można bez żalu się pożegnać ze Steam DeckiemNo ja poczekam już na te z chipami od AMD. Wtedy to już będzie przepaść względem mojego Z1E + kompatybilność ze starą biblioteką z konsoli.Ale to będzie kombajn :)
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Godzinę temu, ASX napisał(a):chyba będzie też praca u pudstawDirectX Developer BlogIntroducing Advanced Shader Delivery - DirectX Developer...This year at gamescom, Microsoft is highlighting new gaming features coming for Windows, particularly for handheld devices. We want to highlight one of the DirectX team’s most exciting new contributio Przecież nie ma tam mowy o rozwiązaniu problemu u podstaw tylko to jest dalej dokładnie ta sama proteza którą valve stosuje. To nie jest rozwiązanie problemu tylko plaster.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Przyznam się że nie znam się na tym aż tak dobrze, wydawało mi się że współpraca z deweloperami aby zaimplementowac to ściąganie shaderów bezprośrednio do silnika było dosyć bezpośrednim rozwiązaniem.Teraz czytam jeszcze ten artykuł Epica o tym https://www.unrealengine.com/en-US/tech-blog/game-engines-and-shader-stuttering-unreal-engines-solution-to-the-problemi piszą że problem ten jest od wielu wielu lat również na DirectX11. Teraz stał się po po prostu bardziej widoczny, teraz bo gry stały się bardziej skomplikowane i tych shaderów do komplikacji znacznie więcej niż wcześniej. I chyba nie ma na razie lepszego rozwiązania niż to robi Valve.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 46 minut temu, Czoperrr napisał(a):Tylko Steam Deck.Steam deck młodszy nie będzie.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Urządzenie zapowiada się rewelacyjnie, podobnie jak i system. Podoba mi się to, że bez żadnych kombinacji mogę odpalić grę z każdego stora, a mimo wszystko nie jest to typowy Windows jak na innych tego typu urządzeniach.1 HandHeld PC który chce kupić!
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Mocy itp mi nie brakowało w X. Ale tu liczę na lepszy chwyt i wygodniejsze granie. Do tego win skrojony pod handhelda i powinno być git.Jak nie przekroczą 3999 będzie ok. Ale nie będę zdziwiony jak w PL wyskoczą z 4399 albo coś takiego.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. dla biedakow jest Switch 2 (i 10fps w Eldenie).Tutaj jest propozycja dla ludzi ktorzy sie szanuja. Juz od miesiecy myslalem nad jakims handheldem i dobrze ze czekalem. Biere to.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Szczerze konsolka wygląda świetnie, ergonomie również będzie mieć top. Jeżeli nie przesadzą z ceną to kto wie, może trochę tortu ukradną deckowi :)
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Gdyby nie fakt, że Switch 2 i Deck spełniają moje wszystkie potrzeby odnośnie przenośnego granka to bym się nad tym zastanawiał nawet. Jedyne na co liczę to to, że MS udostępni ten system na inne sprzęty i będę mógł sobie takiego Xbox-Windows w którymś tam momencie zainstalować na deczku. Nie powiem, lekko smyra po mosznie taka wizja.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 35 minut temu, Bzduras napisał(a):Gdyby nie fakt, że Switch 2 i Deck spełniają moje wszystkie potrzeby odnośnie przenośnego granka to bym się nad tym zastanawiał nawet. Jedyne na co liczę to to, że MS udostępni ten system na inne sprzęty i będę mógł sobie takiego Xbox-Windows w którymś tam momencie zainstalować na deczku. Nie powiem, lekko smyra po mosznie taka wizja.Potwierdzili już kilka razy, że to wszystko trafi też na inne sprzęty. Microsoft jak to Microsoft nie lubi ekskluzywności.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. MS to lubi potwierdzać rzeczy, a potem siedzieć cicho i tak sobie mija rok, dwa czy pięć. Jak zobaczę to uwierzę, moje zaufanie do tej firmy jest obecnie na naprawdę niskim poziomie.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. kilka odpowiedzi na ważne pytaniadruga rzecz która dyskwalifikuje dla mnie ten sprzęt, po braku kompatybilności z konsolową biblioteką jest to że wciąż nie będzie miał pełnowartościowego usypiania. Trzeba chyba liczyć że MS zaimplementuje kiedyś Quick Resume na PCtach.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Czyli ten specjalny Windows dla pecetowych handheldów w czym będzie taki specjalny konkretnie?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Będzie miał Xboxowy tryb big pitcture, gdzie będzie usprawniony interfejsie przystosowany do obsługi pada i grania, część windowsowych procesów będzie w tym trybie będzie wyłączona, co spowoduje że gry powinny działać lepiej, a bateria będzie trzymać dłużej niż na zwykłym trybie pulpitu w Windowsie. Czyli w skrócie coś w stylu Linuxa i SteamOSa.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Nie wiem na co komu biblioteka konsolowa przy takim sorzecie. Jakiś tryb uśpienia przecież ta konsola będzie miała.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Żeby móc grać w gry których nie ma na PC i żeby nie kupować dwa razy tych samych gier. Zwłaszcza że handheldy które to umożliwią są już teraz kwestią czasu. Więc ja np. nie widzę sensu kupować sprzętu za 4000 zł, który nie oferuje jakiegos ogromnej różnicy względem Steam Decka OLED którego już mam, gdy wiem że w perspektywie 2 lat pojawią się lepsze sprzęty. Ale to tylko moje zdanie. Jak ktoś ma pieniądze i ochotę, to może kupować .
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Masz XSX na którym możesz ograć te konsolowe gry. Nie zagrasz tylko na wakacjach.SD OLED już nie jest pierwszej młodości, odstaję- mimo wszystko daję radę i tak. ROG X był najmocniejszy gdy wyszedł, teraz rynek wygląda inaczej. Tryb uśpienia jest, ale nie działa tak zajebiście jak na Switchu czy SD. Kwestia OGROMNEJ różnicy, to pojęcie subiektywne. Dla mnie ogromna różnica to już sam fakt, że odpalam każdy tytuł z każdego launchera który sobie tam zainstaluję. SD już leży przy aplikacji Xbox. Dla Grega OGROMNA różnica to panele dotykowe w SD.