Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 8 minut temu, Dragon13 napisał(a):To fan nintendo. I jest konsolowcem dlatego nie jest przyzwyczajony do grzebania w Windowsie.Ale nie musiał grzebac w ustawieniach. Forza Horizon 6 uruchamia się automatycznie z ustawieniami przygotowanymi przez developerów do grania przenośnie na Xbox Rog Ally tzw Game Profile czyli doświadczenie zbliżone do konsoli gdzie też gra się na predefiniowanych przez twórców ustawieniachI z własnego doświadczenia mogę napisać że gra w tym trybie trzyma betonowe 30 fps (to minus ale Switchowiec taki jak Pisarski powinien być do tego przyzwyczajony, zwłaszcza że ostatnio wychwalał Indianie w 30 klatkach na Switchu), na wysokich ustawieniach bez żadnych przyciec i zwolnień.Sam stwierdził że w 30 fpsach to on nie będzie grał i zaczął coś kombinować i grzebać. Nikt w tym on sam pewnie co on tam poustawiał, że teraz mu się ta Forza zacina.Ja mogę napisać tyle, że odkąd mam Xbox Rog Ally X, to miałem różne przeboje, ze Steamem, ze sklepem Ubisoftu, ale jeśli gra taka jak np. Forza jest Xbox Play Anywhere to było to najblizsze konsulowie doświadczenie jakie miałem na PC, praktycznie nierozróżnialne od grania na konsoli. Może to kwestia szczęścia, albo jeszcze pojawia się jakieś problemu, ale jak na razie od kilku lat nie miałem żadnych kłopotów.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ale fh6 bez problemu działa na rogu w 60 klatkach nawet bez upscalerow.No prawdę mówiąc od 50 do 60 ale vrr załatwia resztę.Polecam nie oglądać takich kanałów.Jak dla mnie steam deck oferuje bardziej konsolowe doświadczenie niż Rog Ally ale już bym mimo wszystko nie wrócił do decka chociaż zostawiłem sobie typowo pod emulatory.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 46 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):No oczywiście, że tak i to wcale nie jest fizyka kwantowa, największym dla nich problemem jest fakt, że PC Handheld nie nadaje się do grania po 3 minutach od wyjęcia z pudełka no bardzo przykre, stos części do PC, które przyniósł kurier też nie nadaje się do grania po 3 minutach. Życie. Niektórzy ludzie są realnie urodzonymi konsolowcami bo jakoś to tak magicznie działa, że takie osobistości ZAWSZE ale to ZAWSZE mają miliard problemów ze wszystkim i przyciągają te problemy jak neodymowy magnes im zawsze wszystko za długo, za trudno. Ja tego nie ogarniam, kupiłem GP po długich miesiącach cudownej nieobecności w strukturach MS, zainstalowałem Forze, mam już 12h nabite i jest luksja. Działa wspaniale i gra się wybornie i nie było ani jednego momentu żebym zauważył, że gra zamraża się na 0.5-1 sekundy. Nigdy nie miałem takiej sytuacji z tym tytułem.Mój faworyt z kategorii nieporadności to kanał o technologii. Grubasek ze spider's web + dwóch gości, jeden pasjonujący się muzyką, drugi miłośnik kolarstwa, no ale recenzują sprzęt, o którym mają mgliste pojęcie i ciągle z czymś problem, nie działa itp. To nie kanał o technologii tylko "okiem Januszy", kasa na pewno się zgadza, więc można po linii najmniejszego oporu wysrywać takie filmiki, a na poważnie to już skupić na swojej pasji.