Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 12 minut temu, ASX napisał(a):zrobił ale to wciąż za mało58 minut temu, ASX napisał(a):dużo recencji narzeka jednak na niedopracowany soft i na to że uwolnienie 2gb ramu z windowsa nie przekłada się na znaczące wzrosty wydajności. Słabsza wersja o podobnej specyfikacji do Steam Decka wydajnościowo wypada przez to słabiej od sprzętu Valve.Czyli ch**a zrobił. Firma która wali system operacyjny od 85 roku, konsole mają od prawie 25 lat nie ogarnia nakładki w sprzęcie który branduje.To coś jak Garmin którego soft przy każdej premierze nowego zegarka woła o pomstę do nieba i trzeba czekać aż poprawią. Firmy z takim stażem i doświadczeniem nie powinny walić takich baboli.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ale garmin to ty szanuj. Z 7 różnych zegarków ich miałem, ostatnio venu x1 kupiony w miechy temu i żadnych problemów 🤷
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 5 minut temu, Bishonen88 napisał(a):Ale garmin to ty szanuj. Z 7 różnych zegarków ich miałem, ostatnio venu x1 kupiony w miechy temu i żadnych problemów 🤷Każdy kupiłeś na premierę? Ja dwa razy i dwa razy był to softowy dramat. Kumpel Fan Garmina mi zdradził sekret żeby poczekać pół roku i dopiero wtedy kupić.Fenix 8 w dniu premiery to inny zegarek niz ten dzisiaj.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):Ciekawe ile osób się nabierze, że to Xbox.Też Nie kumam używania na YT zwrotu „pierwsza konsola Xbox”
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 1 minute ago, iluck85 said:Też Nie kumam używania na YT zwrotu „pierwsza konsola Xbox”Nawet na największym polskim portalu o grach wideo xdd
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Z tego co widziałem na filmie to lepiej żeby nie zrobił nic.[mention=1235]easye[/mention] koleś przetestował hibernację. Zostawił Decka naładowanego i tego ROGa na noc, po czym powtórzył jeszcze raz. Efekt ten sam: Deck rozładował się o 3% i wrócił do gry. ROG rozładował się o ponad 40 i ni cholery nie chciał się obudzić, twardy reset i utrata postępów. Także ten...To było uśpienie, hibernacja nie zjada baterii, przecież niedawno to tłumaczyłem.Na moim legionie go od momentu wciśnięcia zasilania, do ekranu gry, wybudza z hibernacji w 15 sekund. Na win11 strach usypiać, bo może się w każdej chwili wybudzić, najgorzej jak to zrobi w etui i sprzęt się udusi.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Windows update, ja problemu nie miałem jak na YT. Steam się instaluje, Ninja Gaiden 2 się instaluje na Gamepass. Konsola się odpala z nakładką Xbox. Nakładka jak nakładka, trudno napisać coś po 5 minutach. Działa i tyle co można napisać teraz. Poruszanie się też jest ok, zobaczymy jak się gre odpali.Windows jest jako drugi i można palcem od dołu pociągnąć i się wybiera Xbox czy Windows. Żeby odpalić Steam to trzeba na Windows się przerzucić.Odpalę grę jak się ściągnie i zobaczymy jak wypadnie te przerzucanie się. W BF6 na tym grać nie będę, sprawia wrażenie mega wygodnej konsoli przez gripy jak pad. Wykonanie i materiały ok, różnić względem rog x brak. Głównie wymieniłem ze względu na gripy i ten chwyt jest petarda.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 23 minutes ago, iluck85 said:A na PPE chwalą, na YT irytuje. Jak rzyć.PPE: chat gpt - wygeneruj mi pozytywną recenzję rog ally xbox. I bum, oto i recenzja. Tak się żyje!
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Piskorski albo ziemniak. Jedyne osoby które bym posłuchał w kwestii konsoli.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Godzinę temu, iluck85 napisał(a):Czyli ch**a zrobił. Firma która wali system operacyjny od 85 roku, konsole mają od prawie 25 lat nie ogarnia nakładki w sprzęcie który branduje.To coś jak Garmin którego soft przy każdej premierze nowego zegarka woła o pomstę do nieba i trzeba czekać aż poprawią. Firmy z takim stażem i doświadczeniem nie powinny walić takich baboli.przypomniałeś mi o nokii na symbianie xddd tak samo było. Nowy tel i za pół roku dało się używać
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 25 minut temu, Homelander napisał(a):PPE: chat gpt - wygeneruj mi pozytywną recenzję rog ally xbox. I bum, oto i recenzja. Tak się żyje!Ok pomijam opinie z discorda.Gowniany sprzęt, nakładka z błędami zawiesza się, uśpienie daje życie na 4h i kaput. Szkoda kasy, Steam deack the Best. Masz, bo ewidentnie chcesz to przeczytać Możesz 15 raz przejść TLOU i starcrafta na SD.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 15 minutes ago, iluck85 said:Ok pomijam opinie z discorda.Gowniany sprzęt, nakładka z błędami zawiesza się, uśpienie daje życie na 4h i kaput.Szkoda kasy, Steam deack the Best.Masz, bo ewidentnie chcesz to przeczytać Możesz 15 raz przejść TLOU i starcrafta na SD.Nie. Chciałem przeczytać, że Microsoft zrobił świetny system do grania łączący zalety Windowsa i SteamOS. Chciałem przeczytać, że Valve będzie musiało się mocno przyłożyć żeby gonić MS. Ale nie.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 6 minut temu, Homelander napisał(a):Nie. Chciałem przeczytać, że Microsoft zrobił świetny system do grania łączący zalety Windowsa i SteamOS. Chciałem przeczytać, że Valve będzie musiało się mocno przyłożyć żeby gonić MS. Ale nie.Nie zrobił, ale wykonał 1 krok.Apka Xbox nie grzeszy idealnym działaniem. Jest poprawna i tyle. Steam to lepiej ogarnia. Żeby to było zbliżone do SD to ROG musiałby się odpalic od razu na dashu jak konsola. Windows nie jest prosty ani idealny do tego. Steam os ma łatwiej pod tym względem. Steam Deck był zrobiony konkretnie pod swój sklep. Tutaj tego nie ma i nie będzie idealnie.Już o tym pisałem nie raz. To normalny windows, a powinno to być skrojone pod konsole i mały dotykowy ekran. Jak to skroją, dopracują nakładkę to będzie inna rozmowa. Mimo minusów Windowsa dla mnie wygrywa tym że zainstaluje tu wszystko jak na normalnym kompie.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 2 godziny temu, iluck85 napisał(a):Nic nie zrobił i nie zrobi. Ms nawet Windowsa nie skroil pod te handheldy. Moze skroi moze nie. Na teraz ten Windows ma swoje wady, ale dla mnie plus ze wrzucam co chce i tyle mnie interesuje z tego wszystkiego. Nie gram w pociągu ani w drodze do pracy więc hibernacja też mnie wali.Czyli za każdym razem półprosta włączasz i wyłączasz urządzenie? Długo to trwa?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Lucek, inaczej to miało być. Nie po to była ta kooperacja, nie po to nazywa się to Xbox
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 9 minut temu, Homelander napisał(a):Lucek, inaczej to miało być. Nie po to była ta kooperacja, nie po to nazywa się to XboxNie śledziłem tego, ta nakładka mi powiewa, ale protestuje na dniach, bo trudno coś sensownego napisać po jednym dniu. Na teraz instalacje, update, ustawienia pod siebie. Gierki trzeba mieć i testy.Ja miałem ROG X i jedyna rzecz dla której wymieniłem na tego Xbox Roga to gripy. 12 minut temu, easye napisał(a):Czyli za każdym razem półprosta włączasz i wyłączasz urządzenie? Długo to trwa?Nie sprawdzałem tego nigdy.Normalnie bym olał te handheldy, jest godzina W i ja opuszczam pokój żeby mała poszła spać. A nie że duży tv jej wali po oczach. Ja 21/22 nie chodzę spać. Idę sobie do kuchni siadam na kanapie i gram. Dlatego mi zwisają te hibernacje, usypianie itp .Odpalam i gram, a jak skończę wyłączam i chowam. Dlatego mi leży ten sprzęt, jak ktoś chce grać i odpalać na 10 min może mieć problem. Też o tym pisałem- brak QR na PC. Za dużo rzeczy się może wykrzaczyc. Tu potrzebny system jak na konsoli.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Właściwie gierki ze steam są w apce- można odpalić albo odpalić przez steam. Teoretycznie na windowsa nie trzeba się przełączyć żeby Steam odpalić.Muszę battle net odpalić czy Diablo mi się pokaże w tej apce.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Pokażę się to, tak samo to wygląda już od jakiegoś czasu na PC. Wszystkie zainstalowane gierki z różnych sklepów są widoczne na apce Xboxa
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Nie sprawdzałem tego nigdy.Normalnie bym olał te handheldy, jest godzina W i ja opuszczam pokój żeby mała poszła spać. A nie że duży tv jej wali po oczach. Ja 21/22 nie chodzę spać. Idę sobie do kuchni siadam na kanapie i gram. Dlatego mi zwisają te hibernacje, usypianie itp .Odpalam i gram, a jak skończę wyłączam i chowam. Dlatego mi leży ten sprzęt, jak ktoś chce grać i odpalać na 10 min może mieć problem. Też o tym pisałem- brak QR na PC. Za dużo rzeczy się może wykrzaczyc. Tu potrzebny system jak na konsoli.Hibernacja działa właśnie jak QR jednej apki, po co zaczynać od nowa, czekać na checktointa żeby zapisać grę, po prostu hibernujesz i jutro zaczynasz od tego samego miejsca.