Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Czyli trzeba poczekać i może w 2027 wydadzą dla reszty z oledem. Nintendo style.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 160,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nawet jakby ta nakładka działała, to byś i tak nie kupił tego Asusa :) Dziadowałeś przy dopłacie do OLEDA, a gdzie tu tysiak dolarów + nie masz tutaj tych dotykowych paneli które chwalisz. No nie m

• Dobra, po tygodniu użytkowania chyba czas na małe podsumowanie. Jeśli chodzi o sam hardware to mało co tu można zarzucić. Rzeczywiście dzięki tym uchwytom prosto z pada od xboxa gra się na tym bardzo

• A ja myślałem że w gierkach chodzi o troszczenie się o swoją ulubioną korporacje i analizowanie wszystkich jej decyzji o każdej porze dnia i nocy

Opublikowano
15 godzin temu, iluck85 napisał(a):

Czyli trzeba poczekać i może w 2027 wydadzą dla reszty z oledem. Nintendo style.

Przecież właśnie wczoraj zapowiedziano wersję z OLED chyba na październik.

IMG_20260531_003107.jpgIMG_20260531_004231.jpg

Przy okazji postanowiłem sobie wypożyczyć model Xbox Ally X do testów z ciekawości. Ciężko to dziadostwo się obsługuje w porównaniu do legion steam OS. Musiałem przebić się przez tonę poradników by zaczęło to działać sprawnie a i tak są problemy.

Opublikowano
50 minut temu, Enepsignos napisał(a):

Przecież właśnie wczoraj zapowiedziano wersję z OLED chyba na październik.

Oprócz tej limitowanej co pokazali? Tak już nie śledziłem, widziałem że pokazali z oledem, potem że limitka i drogo będzie.

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy rog z oledem będzie jednak sprzedawany osobno:

Opublikowano

I 4499 będzie jak nic. Jak utrzymają aktualną cenę będzie dobrze.

Opublikowano

Tak to był naturalny upgrade po steam decku. No i już bym nie wrócił do steam os ale nie dlatego że jest zły ale dlatego że na rogu działa gamepass i część mojej biblioteki Xbox.

Nie muszę się też martwić czy gra będzie działała godnie bo będzie.

Za 3,5tys jakie dałem za to w lutym nic lepszego nie kupię.

Opublikowano

Wiem że nikt nie pytał ale ja też jestem zadowolony. Dobry sprzęt, stosunkową duża moc i dużo gier.

Jestem teraz na wakacjach, gram sobie w Forze Horizon 6 z GP, wbijam osiągnięcia i jest w pyte.

Opublikowano

A ten Xbox mode i upscaller jakiś ichny to już dla każdego urządzenia na Windows jest czy tylko dla tych dwóch modeli

Opublikowano

Xbox Mode jest już bodajże dla wszystkich Windowsow.

A AutoSR działa tylko na mocniejszym Xbox Ally X (bo słabszy nie ma jednoatek NPU) i w dodatku tylko w docku.

Opublikowano
40 minut temu, ASX napisał(a):

Xbox Mode jest już bodajże dla wszystkich Windowsow.

Ja nie mam.

Opublikowano

Używałem tego Xbox Mode przez chwilę na starym pierwszym Ally i wolałem wrócić do klasycznego pulpitu ale ja to raczej Steam+Emulatory więc ten Xbox mode odpalał inny launcher i było to tak sensowne, że wcale.

Opublikowano

Jak wygląda sprawa wbijania osiągnięć offline i ogólnie grania offline (offline poza domem). Są jakieś problemy? Ally synchronizuje się sam po złapaniu WiFi w domu czy trzeba go wybudzić?

Opublikowano

Postęp osiągnięć w trybie offline odbywa się normalnie, powiadomienia o zdobyciu osiągnięć wyskakuje przy następnym połaczeniu apki Xboxa z siecią. Wiec samemu trzeba włączyć na nowo urządzenie.

Grać offline można normalnie. Jest to chyba nawet bardziej konsolowe doświadczenie niż normalne uzytkowanie, bo nie ma tych wszystkich aktualizacji Windowsa, aplikacji Xboxa, nakładki Asusa i sterowników. Po prostu klikasz ikonkę i grasz, nie zaskoczy cię 25 gb aktualizacja gdy masz akurat 15 min na grę.

Opublikowano

Wciągnąłem się w granie przenośne i kusi ten Ally. Tylko się zastanawiam czy celować w białą wersję czy w czarną.

Z jednej strony na białej będzie się tak samo grać w starsze i prostsze tytuły, wiele nowszych pójdzie na niższych ustawieniach, dostajemy taki sam ekran i takie same wykończenie, a przede wszystkim kosztuje plus minus połowę tego co czarny.

Z drugiej czarna ma bez porównania mocniejsze parametry i mogłaby nawet zastąpić XSX do ogrywania nowości. Ale mam pewne opory co do wydawania takiej kasy na sprzęt przenośny, w którym zużyciu niczym w padzie mogą ulec przyciski czy gałki.

@ASX A osiągnięcia zdobyte offline wpadają po połączeniu z siecią z datami i we właściwej kolejności?

Opublikowano
44 minuty temu, Mustang napisał(a):

Ale mam pewne opory co do wydawania takiej kasy na sprzęt przenośny, w którym zużyciu niczym w padzie mogą ulec przyciski czy gałki.

Zanim ulegną to będzie po gwarancji a w necie pełno części zamiennych.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mustang napisał(a):

@ASX A osiągnięcia zdobyte offline wpadają po połączeniu z siecią z datami i we właściwej kolejności?

Próbowałem to sprawdzić, ale nie pamiętam już które osiągnięcia zdobyłem offline, a które online. Wydaje mi się że mogą wpadać z datą połączenia z netem.

Odnośnie wersji, to zależy w co chcesz grać do mniejszych gier i indyków spokojnie wystarczy tańsza wersja. Ale jak marzy ci się ogrywanie no. Horizona w pociągu to lepiej celować w droższą wersję.

Opublikowano

Nie brał bym słabszej wersji, ta mocniejsza ma spoko moc i wystarczy na długo, czuć, że to nowsza generacja i naturalny upgrade po steam decku.

Jest sporo indyków które na czarnym Xbox rog Ally x chodzą lepiej niż na konsoli series x, z ogrywanych przeze mnie np mio memories in orbit czy nowy shinobi działają bez kompromisów w 120 klatkach gdy na konsolach w 60.

Opublikowano

Fajnie, że przynajmniej tego nie porzucili i coś tam próbują usprawnić, chociaż najlepsze usprawnienie dla tego sprzętu to wyjebanie windowsa i wgranie Bazzite potter

Opublikowano

jak ktoś ma gry tylko na steam i nie potrafi korzystać z komputera to może, ale ten sprzęt jest raczej dla ludzi, którzy chcą mieć dostęp do całej biblioteki gier PC, w tym Game Passa.

Kupowanie Roga po to by sobie zainstalować jakiegoś Bazzite to dla mnie nieporozumienie.

Płacimy za pełnoprawny komputer PC, a dobrowolnie zamieniamy go w wykastrowany półprodukt...