Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Nie no zależy jakie AAA, sporo gier odpalisz w dobrej jakości na tym sprzęcie.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 2 minuty temu, Bishonen88 napisał(a):W jakie gry na takim czymś ludzie grają.jeśli w roku ogarniasz i przechodzisz wszystko co warte uwagi to będzie raczej lipa ale jeśli masz zaległości z lat poprzednich to znajdą się takie tytuły AAA, które odpalisz sobie w bardzo ładnej grafice i płynności, jeśli lubisz się wrócić do ulubionych gier z przeszłości, które na mniejszym ekranie tylko zyskują, chciałbyś mieć mobilne PS2, GC i ogólnie wlatywać w emulatory na kozaka no to można mieć sporo zabawy z takim sprzętem. Jest sporo dużych gier z dobrą optymalizacją i można pograć w piękne, całkiem dzisiejsze gry na pełnej piździe przykładowo Forza Horizon 5 wygląda i śmiga jak marzenie + legendarna kołderka i luksja pięćset.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Ja tylko przypomnę, że SteamOS na starcie to była tez niezła beta i mało co tam dobrze działało. Potem dużo wody w wiśle upłynęło zanim monitory zewnętrzne działały. Jedyna różnica - Valve zależało i co 2-3 dni robili update'y - śmiem twierdzić, że MS tak zależeć nie będzie. Miałem SD prawie od premiery (miesiąc czy dwa po pierwszych wysyłkach)
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 15 minut temu, NemoKOF napisał(a):Ja tylko przypomnę, że SteamOS na starcie to była tez niezła beta i mało co tam dobrze działało. Potem dużo wody w wiśle upłynęło zanim monitory zewnętrzne działały. Jedyna różnica - Valve zależało i co 2-3 dni robili update'y - śmiem twierdzić, że MS tak zależeć nie będzie. Miałem SD prawie od premiery (miesiąc czy dwa po pierwszych wysyłkach)Ja bym nie przesadzał, od premiery działało to podobnie jak dzisiaj tyle ,że sam system miał mniej funkcji. Też praktycznie od premiery miałem. Pomijam dock bo tej funkcji nigdy nie używałem. Wiadomo od tej pory połatali masę gier które miały jakieś niestandardowe problemy ale dla mnie doświadczenie było takie samo jak dzisiaj. Tak mi ten system leży ,że czekam na wersję pod stacjonarki.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 55 minut temu, Bishonen88 napisał(a):Czyli polecasz czy nie polecasz? W jakie gry na takim czymś ludzie grają. Aaa nie odpala w dobrej jakości 60fps a indyki itd. ogrywać na konsoli za 4 kafle to trochę lipa, gdy switch zrobi to samo (z lekko gorsza grafika).Mam zamówiony i czekam na odbiór ale teraz jak już termin tuż tuż, to się waham czy to nie wyląduje w szufladzie po tygodniu ekscytacjiJa w BF6 na tym męczyć nie będę.Już o tym pisałem- ja wole dopłacić za czarny kolor, dysk, lekko większy zapas mocy. To co na X chodziło, to przy Z1extreme pytali czy coś kupować bo nie wiedzą jak działa.Jak ktoś nie liczy na nowe duże tytuły, może spokojnie brać biedniejszą wersję. Ogarnie ze spokojem.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Tak naprawdę ten Xbox Full Screen Experience jak oni to nazywają, przypomina bardziej Big Picture Mode Steama, który wyszedł w 2012, na długo przed Steam Deckiem i SteamOSem, więc Steam ma tu lata przewagi, od kiedy zaczal nad tym pracować.To co teraz dostali użytkownicy ROG Ally to pierwszy krok. W recenzjach przewija się często że to XFSE to praktycznie beta. Zobaczymy czy Windows i Xbox w kolejnych aktualizacjach będą w stanie ich dogonić albo chociaż się zbliżyć do tego co robi Valve
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Nie wiem jak Asus przy laptopach i telefonach działa na polu poprawek. Jak ogarniają, to nadzieja ze tu będą cisnąć MS żeby spinał poślady.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Asus ma mulącą apkę od zawsze na laptopach. Jednak chyba wszyscy producenci sprzętu tego nie ogarniają. Tutaj wybija się MSI które jako tako umie w soft. Nie wiem jak ich nakładka na pocket pc bo nigdy nie miałem MSI Claw.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 20 minutes ago, ASX said:Tak naprawdę ten Xbox Full Screen Experience jak oni to nazywają, przypomina bardziej Big Picture Mode Steama, który wyszedł w 2012, na długo przed Steam Deckiem i SteamOSem, więc Steam ma tu lata przewagi, od kiedy zaczal nad tym pracować.To co teraz dostali użytkownicy ROG Ally to pierwszy krok. W recenzjach przewija się często że to XFSE to praktycznie beta. Zobaczymy czy Windows i Xbox w kolejnych aktualizacjach będą w stanie ich dogonić albo chociaż się zbliżyć do tego co robi ValveCo Ty chłopie opowiadasz? MS miał czas od Windowsa 95 ogarnąć jakiś sposób na granie. Po prostu mieli to w dupie i dopiero teraz się obudzili, bo się okazało, że konkurencję mają. Coś czego nie doświadczyli przez ostatnie 30 ponad latJuż nawet nie wspomnę jak to było promowane i pokazywane. Xbox. A teraz: eee to tylko beta, dajcie im czas, blablabla. Jasne
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Mi się wydaje, że tam wszyscy w Microsofcie chodzą w butach na rzepy albo tylko takie wkładane bo nie wierzę, że oni ogarniają sznurowadła.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 1 minutę temu, Krzysztof93 napisał(a):Mi się wydaje, że tam wszyscy w Microsofcie chodzą w butach na rzepy albo tylko takie wkładane bo nie wierzę, że oni ogarniają sznurowadła.faktycznie nie ma sznurowadeł
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. No MS miał to w dupie i przez lata nic nie robił by przystosować Windowsa do grania. Dopiero Valve zmusiło ich do działania i dobrze, to jest ich pierwszy krok, Są teraz na podobnym etapie na jakim Valve było lata temu i mają lata zaległości, zobaczymy kiedy i czy w ogóle będą w stanie dogonić.Ja osobiście jako posiadacz Steam Decka kibicuje tej konkurencji. Powinieneś trochę ochłonąć.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 6 minut temu, Chewie napisał(a):faktycznie nie ma sznurowadełno kurde za każdym razem się sprawdza to jest banda debili, zajebistą ekipę zmontowali, taki tryb systemu to korporacja z takim hajsem i ilością pracowników powinna pierdyknąć w tydzień po premierze białego ROG Ally 2 lata temu
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Ja też, oczywiście, kibicuję. Tylko mi się nie chce na każdym kroku ich bronić, tłumaczyć i wyjaśniać.No nic, wracając do ROGa to tak jakby powiedział Marszałek: sprzęt wspaniały tylko system kurwy
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. to że napisałem że MS ma lata zaległości za Valve i FSXE przypomina betę to raczej krytyka, a nie obrona, ale jak sobie chcesz....
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 3 godziny temu, Ukukuki napisał(a):Ja bym nie przesadzał, od premiery działało to podobnie jak dzisiaj tyle ,że sam system miał mniej funkcji. Też praktycznie od premiery miałem. Pomijam dock bo tej funkcji nigdy nie używałem.Wiadomo od tej pory połatali masę gier które miały jakieś niestandardowe problemy ale dla mnie doświadczenie było takie samo jak dzisiaj.Tak mi ten system leży ,że czekam na wersję pod stacjonarki.ja miałem pierwsze pół roku masę problemów. Dodatkowo było takie dziwne wrażenie "szarpania" które poprawili jakoś po roku może. Nie pamiętam dokładnie co to było, ale różnicę było czuć wyraźną. Na początku gry nie chodziły tak "płynnie" jak na windzie. Czułem to bardzo w Mario Galaxy 2 jak grałem i nagle któraś poprawka i magia, zapierdziela na równi z windą
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. @iluck85 weź mi nawet nie mów, że przyciski w tym nowym nadal są takie głośne no jak można takie małe guziki uczynić tak cholernie nieprzyjaznymi dla środowiska i osób w najbliższym otoczeniu to jest chore. Baby to baby ale trzeba szanować drugiego człowieka i teraz weźcie się postawcie na miejscu kogoś kto chce zasnąć a w łóżku obok obesrany gejmer napindala w Tonego Hawka na tych zbrodniczych przyciskach dlaczego tylko Sony ma eleganckiego wyciszonego pada a wszystko inne to takie plastikowe badziewo.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 8 minutes ago, Krzysztof93 said:@iluck85 weź mi nawet nie mów, że przyciski w tym nowym nadal są takie głośne no jak można takie małe guziki uczynić tak cholernie nieprzyjaznymi dla środowiska i osób w najbliższym otoczeniu to jest chore. Baby to baby ale trzeba szanować drugiego człowieka i teraz weźcie się postawcie na miejscu kogoś kto chce zasnąć a w łóżku obok obesrany gejmer napindala w Tonego Hawka na tych zbrodniczych przyciskach dlaczego tylko Sony ma eleganckiego wyciszonego pada a wszystko inne to takie plastikowe badziewo.w końcu to XBOX więc przyciski muszą być GŁOŚNE
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Może ktoś pamięta ale swego czasu kupiłem komplet małych pędzli i smar techniczny do klawiatur PC i wyciszyłem przyciski w swoim Ally. No i później gadka szmatka, że temperatura, że ten smar będzie grawitacyjnie popindalał mi po całym kumputerku i stwierdziłem ,,ojoj to ja się pozbędę tego smaru'' Nie pozbyłem się jak sobie pomyślałem, że znowu te przyciski zaczną swoją plastikową symfonię chujozy na pełny regulator to stwierdziłem, że mam to gdzieś. Niech mi ten smar zaleje ekran czy głośniki mam na to wyrąbane, zobaczymy kiedy coś się zepsuje ale uwierzcie mi, że mało co mnie tak wkurwia jak ten dźwięk, no może dźwięk styropianu. Czego bym nie sprawdzał to jest głośne i badziewne, jak ten retro anbernic z dwoma ekranami też będzie głośny to otwieram drzwi balkonowe i odlatuje.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 2 minutes ago, Krzysztof93 said:Może ktoś pamięta ale swego czasu kupiłem komplet małych pędzli i smar techniczny do klawiatur PC i wyciszyłem przyciski w swoim Ally. No i później gadka szmatka, że temperatura, że ten smar będzie grawitacyjnie popindalał mi po całym kumputerku i stwierdziłem ,,ojoj to ja się pozbędę tego smaru'' Nie pozbyłem się jak sobie pomyślałem, że znowu te przyciski zaczną swoją plastikową symfonię chujozy na pełny regulator to stwierdziłem, że mam to gdzieś. Niech mi ten smar zaleje ekran czy głośniki mam na to wyrąbane, zobaczymy kiedy coś się zepsuje ale uwierzcie mi, że mało co mnie tak wkurwia jak ten dźwięk, no może dźwięk styropianu. Czego bym nie sprawdzał to jest głośne i badziewne, jak ten retro anbernic z dwoma ekranami też będzie głośny to otwieram drzwi balkonowe i odlatuje.Mój Steam Deck jest cichutki, jedynie L1 i R1 słychać.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Teraz, Czoperrr napisał(a):Mój Steam Deck jest cichutki, jedynie L1 i R1 słychać.kusisz ależ bym sobie pograł na czymś eleganckim
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. @Krzysztof93 nadal to samo. @easye i co, odebrałeś, odesłałeś? Taki sztos że nie ma czasu na forum zajrzeć?
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 2 godziny temu, Krzysztof93 napisał(a):kusisz ależ bym sobie pograł na czymś eleganckimOled Też klika głośno :-/
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 49 minutes ago, NemoKOF said:Oled Też klika głośno :-/Co ci klika? Mam OLED i jest cichy prawie jak Dual Sense, tylko L1 i R1 na głośne. Bez porównania z padem od Xboxa.