Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Nic się nie zmieniło od pierwszych informacji jeszcze z wycieków, takie rzeczy jak odchudzony Windows do gier bedą, tak samo dostęp do innych sklepów. A windows, oprócz problemów z nim związanych, gwarantuje również, że prawie wszystko będzie działać.

Ale wciąż to dopiero początek drogi i wiadomo było też, że na takie rzeczy wspolna biblioteka z konsolą czy Quick Resume to jeszcze poczekamy.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 93,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Odpalanie takich gier na tych małych komputerkach na siłę byle tylko nie roztopiły się w dłoniach to jest zwyrolstwo i powinno być karane. Nie chcę patrzeć na takie rzeczy, obrzydza mnie to i obrzydza

• W końcu ktoś pokazał coś więcej jak wygląda ten nowy system

• 600-700 euro za granie na 7 calach? Beka Ja wybieram rozwiązania jak logitech g cloud gdzie człowiek płaci 200-300 euro i ma tez dobrą jakość przez clouda czy remote play. SD dobry sprzęt ale nawet on

Opublikowano

pamiętajcie ze to nie tylko Windows, al tez sterowniku danego urządzenia, biosy - sam sie przekonałem ostatnio kupując Lenovo Legion Go S - specjalnie nie na Windzie - SteamOS, a konsola w ciagu 4h zwiesila mi sie 3 razy, miałem problemy z kontrolerami, jak zacząłem googlowac, to sie okazalo ze problemów jest znacznie więcej, bo lenovo albo nie nadąża, albo ma wyjebane na aktualizacje steam itp - pewnie w leciwym SteamDecku takich problemów bym nie miał - bo tam producent=urządzenie=system=aplikacja.

Dlatego szkoda, że MS po prostu nie wyda handhelda na swoim systemie, gdzie system maja super, Quick Resume, usypianie gier itp.

Kupiłbym 5 razy szybciej nawet ograniczony handheld do samego Game Passa i gier MS, olewając te inne sklepy - zdecydowanie lepiej niż Handhelda do wszystkiego, na którym nie działają najprostsze czynności.

Bogu dzięki jest NINTENDO.

Opublikowano
12 godzin temu, w_s napisał(a):

nie ogarną, tak samo jak steamOS nie da ci osiągnieć z gierek zainstalowanych poprzez Heroic z innych launcherow. Albo korzysta sie z gier kupionych w sklepie xboxa jezeli chce sie miec osiagniecia albo to sie w ogole olewa. Instalujac steama na takim rogowym xboxowym sprzecie tez osiagniecia beda na steamie. Tylko w zamknietym systemie mozna cos takiego osiagnac, nawet deck nie jest zamkniety, chyba ze ktos korzysta z niego tylko grajac w steamowe gry :)

Ale ja pisze właśnie o tym, że gry tych wydawców zakupione na storze xboxa czy odpalane przez game pass nie mają osiągnieć xboxowych tylko odpalają te zewnętrzne launchery. Chodzi mi o to, żeby się odpalały normalnie przez apkę xboxa jak reszta gier. Łączenie z innymi platformami mam gdzieś bo osiągnięcia na jakimś EA play czy epicu mam w dupie. Tylko steam i xbox

Opublikowano

No ale na steam też odpala te launchery przy tych grach, ba sejwy w chumrze gier ubisoftu obsługuje ubi connect, ale jakoś ubisoft gdzie przez jakiś czas nie dawał osiągnieć ze swoich gier na steam, ostatnio je dodaje i one po odpaleniu się synchronizują ze steam i tutaj odblokowują.

Na przykład splinter cell blacklist na uplayu ma pełną starą listę osiągnieć a na steam pół roku temu ubisoft dodał je i nawet usunął te z multiplayera bo servery wyłączyli. Więc jak się chce to wszystko się da, ale widać microsoft lubi gadać a nie działać :)

image.pngimage.png

Opublikowano

Mi trochę zapał przygasł po tych opiniach odnośnie niedopieczenia systemu. U mnie nawet na Rogalu z Windowsem takie rzeczy się nie dzieją. Mam go od 10 miesięcy, nic mi się nie wiesza, a kontrolery się nie blokują.

U mnie głównym powodem do zakupu Xbox Ally X byłby upgrade sprzętu. Tylko ostatnio czytałem gdzieś hands on i autor napisał, że właściwie nie wie jakie zastosowanie będzie miał chip NPU (ten z AI), bo deweloperzy mogą go nie używać. A ja sobie założyłem, że to z automatu będzie działać w każdej grze. Jeżeli to wymaga jakiejś pracy od dewelopera, to jest dla mnie OCZYWISTE, że NIE będzie używane. Mainstreamowy Switch 2 ma DLSS, którego nie używają, a tutaj jest customowy chip w sprzęcie, który kupi kilku entuzjastów, więc gra jest niewarta świeczki. Dlatego się zastanawiam czy nie lepiej iść w Legiona 2.