Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Od zapowiedzi wiadomo że tu żadnego skoku nie będzie. Więcej ramu, nowszy procesor, który nie zrobi zbyt wielkiego przeskoku między sprzętami. Może się ewentualnie chwyt poprawić.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 97,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Odpalanie takich gier na tych małych komputerkach na siłę byle tylko nie roztopiły się w dłoniach to jest zwyrolstwo i powinno być karane. Nie chcę patrzeć na takie rzeczy, obrzydza mnie to i obrzydza

• W końcu ktoś pokazał coś więcej jak wygląda ten nowy system

• 600-700 euro za granie na 7 calach? Beka Ja wybieram rozwiązania jak logitech g cloud gdzie człowiek płaci 200-300 euro i ma tez dobrą jakość przez clouda czy remote play. SD dobry sprzęt ale nawet on

Opublikowano

Zależy od potrzeb, jak gdybym nie grał poza domem, to bym nie miał hh. ;)
W domu to możesz sobie nawet streamować obraz z dużej konsoli/pc w super jakości na dowolne inne urządzenie, bez względu na moc.

Opublikowano
3 godziny temu, Mustang napisał(a):

Bez przesady, można mieć jakieś oczekiwania co do gier 3D, skoro na Switchu 2 kosztującym 75% ceny tego białego można ogrywać Cyberpunka czy Star Warsy.

A to nie jest tak, że już obecny Z1E wciąga dupą Switcha 2 :p

Opublikowano

No tak, ale tu mamy optymalizację pod konkretny sprzęt, jak widać w tym caly problem, bo takie Star Warsy chodzą tam gorzej, a bateria i tak wyczerpie się w 40 minut…

Też byłem zajarany, miałem brać na premierę, ale system niestety do niedawna (kto wie, czy nie nadal…) jest jeszcze większa padaką niż czysty Windows.

Opublikowano

W sensie że Outlaws wygląda lepiej na Switchu 2 niż na Z1E?

Pytam bo nie widziałem żadnych porównań jeszcze

Opublikowano
5 godzin temu, Mustang napisał(a):

Bez przesady, można mieć jakieś oczekiwania co do gier 3D, skoro na Switchu 2 kosztującym 75% ceny tego białego można ogrywać Cyberpunka czy Star Warsy.

Wymagania mieć można, nawet powinno. Tak jak napisałem problem leniwych devów. Takie Days Gone czy Kingdom Come 2 są dobrze zoptymalizowane i pewnie ładnie chodzą na hh. Cyberpunka akurat wolę ograć na ultra na PC. Na steam decku pewnie trzeba zjechać na low i dać upscaler, żeby normalnie chodziło.

Podobno pre ordery z microsoft store wyprzedane więc hype jest spory. Mi też opadł, chciałem sobie zrobić prezent bo zawsze marzyłem o przenośnym xboxie jak się skończyła era na psp. Kilka miesięcy temu kupiłem sobie trimui smart pro do retro gierek i opdaliłem to jakieś dwa razy. Boję się, że tu będzie podobnie.

Opublikowano
14 minut temu, drozdu7 napisał(a):

W sensie że Outlaws wygląda lepiej na Switchu 2 niż na Z1E?

Pytam bo nie widziałem żadnych porównań jeszcze

Nie wiem xD

Opublikowano

Na allegro asus sprzedal 14 szt, jakiś inny sprzedawca chyba 15 czy 17.

Opublikowano

Bo biednego polaka nie stać. Nie wiem jak u nas się sprzedają handheldy ale ludzi ze switchem chyba jest sporo

Opublikowano
TheGamer
No image preview

Microsoft Reportedly Discussed Making The ROG Xbox Ally C...

In fact, it's more expensive.

Nie wiem jakie ceny wyciekły wcześniej, ale to ciekawe, że opinie były takie, że jest drogo, a finalna cena jest jeszcze wyższa.

What we do know is that the hardware sold out immediately. But it's worth noting that this could be a marketing tactic, with Microsoft and Asus only providing limited stock to make it appear as though there's a huge demand. Again, until we have sales figures, it's unclear.

To samo sobie pomyślałem.

Opublikowano

Tzn ? Jak to nie ma, ten handheld PC powstaje we wspolpracy Asusa z Microsoftem. Prawda jest taka że jak zależy komuś na gamepassie to nie znajdzie lepszego handhelda.

Opublikowano
4 godziny temu, DarkStar napisał(a):
TheGamer
No image preview

Microsoft Reportedly Discussed Making The ROG Xbox Ally C...

In fact, it's more expensive.

Nie wiem jakie ceny wyciekły wcześniej, ale to ciekawe, że opinie były takie, że jest drogo, a finalna cena jest jeszcze wyższa.

What we do know is that the hardware sold out immediately. But it's worth noting that this could be a marketing tactic, with Microsoft and Asus only providing limited stock to make it appear as though there's a huge demand. Again, until we have sales figures, it's unclear.

To samo sobie pomyślałem.

Przecież ta konsola jest tańsza od poprzednika.... A ludzie spodziewali się przekroczenie bariery 4k. Skoro X kosztował 3999, a tutaj nowszy procek, więcej ram, MS do tego. Finalnie jest taniej niż było.

Do tego są dwie wersje- tańsza i droższa. Artykuł totalnie o niczym.

Był okres że X brakowało, bo sam czekałem aż się pojawi żeby kupić. To nie jest konsola dla mas.

4 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Nadal mi się nie podoba brandowanie tego Xboxem skoro z Xboxem nie ma to nic wspólnego.

Kup Steam Deck I daj znać jak aplikacja Xbox działa :)

Opublikowano
7 hours ago, iluck85 said:

Przecież ta konsola jest tańsza od poprzednika.... A ludzie spodziewali się przekroczenie bariery 4k. Skoro X kosztował 3999, a tutaj nowszy procek, więcej ram, MS do tego. Finalnie jest taniej niż było.

Do tego są dwie wersje- tańsza i droższa. Artykuł totalnie o niczym.

Był okres że X brakowało, bo sam czekałem aż się pojawi żeby kupić. To nie jest konsola dla mas.

Kup Steam Deck I daj znać jak aplikacja Xbox działa :)

Mam, nie działa. Ale każdy sprzęt z Windowsem ma aplikację Xbox i uważam że to nie jest wystarczający powód by nazywać sprzęt Xboxem

Opublikowano

cóż dla Xboxa jest, bo PCty z Windowsami też nazywa xboxami xd

image.png

od jakiegoś czasu dla MS, Xbox = wszystko na którym możesz grać w gry z xboxa

Opublikowano
2 minutes ago, ASX said:

cóż dla Xboxa jest, bo PCty z Windowsami też nazywa xboxami xd

image.png

od jakiegoś czasu dla MS, Xbox = wszystko na którym możesz grać w gry z xboxa

Grać w gry PC w aplikacji Xbox a nie gry z Xboxa.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Grać w gry PC w aplikacji Xbox a nie gry z Xboxa.

za jakiś czas i ta różnica zniknie

Opublikowano
6 minutes ago, ASX said:

za jakiś czas i ta różnica zniknie

Chyba nikt nie wierzy w to, że cała biblioteka będzie przeniesiona do PA, to się nie stanie.

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o to że następne konsole Xboxa będą przechodzić na typowo windowsowe śrdowisko win32. Będzie więc powstawać jedna wersja gier która zadziała na wszystkich xboxach: konsolach, PC i tych pc handheldach.

Co do wstecznej to zobaczymy ile gier uda im się załatwić do PA.

Opublikowano

Raczej nie. Ogólnie rzecz biorąc to chyba to nie jest takie proste. Gier Blizzard a nie przerzucają nawet do MS store z czystego lenistwa. Ciekawe czy kiedyś doczekamy się takiego Diablo 4 XPA. Może kiedyś .

Opublikowano
17 godzin temu, easye napisał(a):

Nie wiem xD

Dla zaspokojenia własnej ciekawości coś poszukałem i faktycznie Outlaws może działać lepiej niż nawet Z1EXTREME bo jest to specjalnie przygotowana wersja pod Switcha 2, podczas gdy hh pc korzystają z wersji PC która sama w sobie jest taka se.

Dlatego też Cyberpunk też działa dobrze i Cronos chyba też. Ale do tego potrzeba napracowanka.

Pomimo całej beki ze Switcha 2 to w takich przypadkach to może mieć przewagę prostoty, niskiego poboru mocy, uśpienia czy lepszego działania w docku.

Opublikowano
18 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Nadal mi się nie podoba brandowanie tego Xboxem skoro z Xboxem nie ma to nic wspólnego.

Przypadkiem nie tym właśnie miał być następny Xbox? Cały czas jest gadane, że to będzie pecet z logiem xboxa. Rozumiem o co Ci chodzi, też bym chciał móc odpalić natywne gierki z xboxa bo nie wszystkie są na PC. Wkurwa dostaje jak odpalę coś na xboxie, potem na pc i mam zdublowane osiągnięcia bo to dwie osobne wersje, moje ocd już dawno umarło (bill gates daj nam w końcu mozliwość usuwania gier z historii). W idealnym świecie gdzie wszystkie gry mają Play Anywhere nie było by takiego problemu.

Dobre porównanie do switcha 2 bo jest prawie w tej samej cenie co biały xbox ally. Ja bym już wolał kupić switcha oled za 900 zł bo za tyle ostatnio chodzi. Za taką cenę chyba fajna konsolka do marianów i zeldy.

Opublikowano
21 minutes ago, Chewie said:

Przypadkiem nie tym właśnie miał być następny Xbox? Cały czas jest gadane, że to będzie pecet z logiem xboxa. Rozumiem o co Ci chodzi, też bym chciał móc odpalić natywne gierki z xboxa bo nie wszystkie są na PC. Wkurwa dostaje jak odpalę coś na xboxie, potem na pc i mam zdublowane osiągnięcia bo to dwie osobne wersje, moje ocd już dawno umarło (bill gates daj nam w końcu mozliwość usuwania gier z historii). W idealnym świecie gdzie wszystkie gry mają Play Anywhere nie było by takiego problemu.

Dobre porównanie do switcha 2 bo jest prawie w tej samej cenie co biały xbox ally. Ja bym już wolał kupić switcha oled za 900 zł bo za tyle ostatnio chodzi. Za taką cenę chyba fajna konsolka do marianów i zeldy.

No niby fajna ale już nie przyszłościowa. Czekam na Switcha 2 OLED i to będzie mój kolejny sprzęt do grania jaki kupię o ile w ogóle.

Opublikowano

52 minuty temu, Chewie napisał(a):

Za taką cenę chyba fajna konsolka do marianów i zeldy.

I tylko do tego jest Switch.